Aklım çok karıştı...

Gzm1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2017
1.027
665
53
Merhaba hanımlar,
30 yaşındayım 5 yıldır evliyim, 9 yıldır beraberiz. Yuksek mühendisim ama eşimin işi sebebiyle çalışma fırsatı olmadı. Sabit bir ülkede çalışmıyor benim mesleğimde uzun soluklu neyse kismet olmadı işte çalışmak.
Hep tam bağımsız kadınlığı savunurdum bu da benim sınavım oldu. Asla büyük laf etmemek lazım.
Ocak ayında hamile kaldım. 8. Haftamda gelişimi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Hamilelik sürecimde ağır bir grip üzerine konjonktivit geçirdim, bebeği neden kaybettik bilmiyoruz ama ben sürekli kendimi suçladım. Ağır depresyon geçirdim, bu süreç zaten yıpratıcıydı.
2 ay önce eşimin bir iş arkaşından rahatsız oldum. Aralarında birşey yok ama eşimin benim rahatsızlığıma kayıtsız kalıp sürekli karşı tarafı koruması ilişkimizi çok yıprattı. Bana artık eskisi gibi olmadığımı ve sosyalleşmek istediğini söyledi. Monotonlaşmışız ve eğlenmiyormuş artık. Ben ise evde bir film izlerken bile keyif aldığımızı düşünüyordum.
Aşırı derecede anne olmak istiyordum bu yüzden geç kalıyorum diye düşüncemden mi yoksa gerçekten aşabiliriz diye umduğumdan mı bilmiyorum çocuk sahibi olma olayını hiç ertelememiştim bugüne kadar. ( Şimdi bana kızanlar olacak evlilik değilde aklımda sadece çocuk vardı, eğer bitecek olsa bile anne olmak istiyordum.)
Ben uzun boylu her zaman yuvarlak hatlı bir kadınım. Bu 9 sene içerisinde daha zayıf dönemlerimde oldu daha tombulda, bir kere bu konuyu sorun etmemişti.
Bu diğer konuyla gergin olduğumuz dönemden beri kilo almam ile ilgili espiriler yapıyor. Bende bu sabah neden diye sordum ve kendime bakmam gerektiğini hep böyle düşündüğünü ve hiç dillendirmediğini söyledi. Şimdi bunda ne var diyeceksiniz biliyorum.
Şu var zaten diğer konu yüzünden böyle bir sarsıldım karşı taraf güzel ya da değil genede insan kendini kıyaslıyor, ben eşimin beni böyle de beğendiğini düşünürken bir bakıyorum zayıf olsan daha iyi diye düşünüyor. ( Bu arada bu konu gündeme gelmeden diyete başlamıştım.)
Hayallerim yıkıldı. Ben artık bana dokunmasını, sarılmasını ve çocuk sahibi olmayı istemiyorum.
Diğer konu gündemdeyken boşanma konusunu çok gundeme getirdim ama aşmaya karar vermiştik.
Şu an ise bunu gündeme getirmek istemiyorum ama daha fazlada devam etmek istemiyorum.
Herkes birşeylere emek veriyor evet ama ben bu ilişkiye çok emek verdim, onun için evde oturmayı ve hayallerimden vazgeçmeyi kabul ettim. Zamanında bir kaç güzel fırsatı teptim ve evlendim onunla fizana bile giderdim...
Eğer gerçekten kendi hayatıma devam etmek istersem nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Biliyorum şimdi geç değil falan diyeceksiniz ama ben mezun olalı 7 yıl olmuş, hiç iş tecrübem yok çok zor. Yaş olmuş 30 bugune kadar ne yaptın deseler, herkesden çok hayat tecrübem var ama iş tecrübem yok...

Kocani begenmedim. Is tecrubesi edinirsin merak etme. 30 yas biraz gec ama cok da degil ve 30 yas 31 yastan gec degil. Yasa takilip moralini bozma. Daha da erteleme bazi seyleri. Bir ise giris. Kocanin seni kilitledigi monotonluktan da kurtulmus olursun. Fedakarliktan anlamayan bir insanmis daha fazla yapma.

Konunu okudum ama sen aslinda neden rahatsiz oldun anlamadim. Senin kilonla ilgili yorum yapmasindan mi? Hani evliligini bir cocukla bitirmekten, bir anda cocuk istememeye gecmissin gibi gorunuyor.

evlilik değilde aklımda sadece çocuk vardı, eğer bitecek olsa bile anne olmak istiyordum.)

Yaşında sorun yok yeterki başlayacak gücü topla
Kilo da gider
Kocayıda gönder diyesim geldi

Tüm anlattıklarınız içinde esas sorununuz bu bence:
Eğer gerçekten kendi hayatıma devam etmek istersem nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Siz, mesleğinizi yapmamışsınız, onun peşi sıra gitmişsiniz, zor bir dönem yaşamış, yıpranmışsınız (Ki doktorum, embriyo sağlıklı ise ne olursa olsun tutunur, sağlıksız-bozuk vb. olanlar ilk üç ayda zaten tutunamazlar derdi, kendinizi hırpalamayın yani boşuna)... Bunlar seçim, sizin seçiminiz. Her ne kadar fedakarlık yaptığınızı da düşünseniz, aslında sizin de istedikleriniz. Salt eşiniz için yapmadınız.

Şimdi, eşiniz konusunda duygularınız karışmış, kendinizi kötü hissetmiş ve başka bir şeyi ister olmuşsunuz ama karar da veremiyorsunuz.
Ne istediğinizi net ayıklayın, o zaman başlangıç belirginleşecek ve yola düşeceksiniz.
(Şimdi düşünme, karışma safhası; çok uzatmayın bu süreci, kendi kendinizi yersiniz)
"Mesleğimi yapmak istiyorum" diyorsanız, 10 sene geçsin, yaparsınız.
"Eşim şöyle de olsaydı biraz, bilemedim, mesleğimi yapmasam da olur, çocuk olsa" diyorsanız, o yöne eğilirsiniz.

Tahlil edin kendinizi.

Evet çok ara vermişsiniz ama sonuçta güzel bi mesleginiz var önce düşük maaşlı bi işe girersiniz sonra tecrübe edincikce yükselirsiniz.bence herşeye rağmen bir çok insana göre şanslısınız biraz cesarete ihtiyacınız var okadar

Kızlar biliyorum konu değişikliği yasak ama böyle sesli söyleyince ve sizi tanımayan insanların elestirilerini kaldıramayacağımı fark ettim. Lütfen kızmayın...

Kızlar biliyorum neden yazdın neden sildin diyeceksiniz haklısınız sorunlarımı bu şekilde çözemeyeceğimi ve burada konuşuldukça dahada atlatmakta zorlanacağımı fatk ettim. Teşekkürler hepinize...

Sorununu kendi cozen konu sahibi en sevdigim.

Yoneticiler konunu geri getirecek bil istedim.
Farkındayım ama getirmezler inşallah diye dua etmekteyim.
Mune hatamı biliyorum konuyu geri getirmezsen çok mutlu olurum ama yok gelecek dersende yapacak yok daha sonrada konuyu kapatabilirmisin?

Farkındayım ama getirmezler inşallah diye dua etmekteyim.
Mune hatamı biliyorum konuyu geri getirmezsen çok mutlu olurum ama yok gelecek dersende yapacak yok daha sonrada konuyu kapatabilirmisin?

Bir biskrem versen belki geri getirmez ha.

O kadar kotu degiliz ya biz. Konunla ilgili yorum yapacaktik bitecekti.

Kocana laf soylemeleri galiba zoruna gidecekti ondan boyle yaptin.

Bir biskrem versen belki geri getirmez ha.

O kadar kotu degiliz ya biz. Konunla ilgili yorum yapacaktik bitecekti.

Kocana laf soylemeleri galiba zoruna gidecekti ondan boyle yaptin.
Sen ne haklı bir insansın ya.
Şaka bir yana ne yapacaksam yapayım 100 kişiyle oturup çekiştirmemi hak etmediğini dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…