Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aklıma takıldı ilk bebeğim olduğu için...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

huysuzwomen

Hɑyɑttɑ insɑnı 3 şey yıkɑr.... Su, sɑbun, şɑmpuɑn.
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
238
106
18
kızlar kızım 8.ayına girdi dişleri patladı çıkıyor yani görünüyor eline diş kaşıyıcı veriyorum yada bir kaşık ama bazen elinde oyuncağı olsa yada telefon alıp ağzına sokuyor çevremdekiler eline bişey verme dişleri yamuk çıkar falan diyor aklıma takıldı olur mu öyle bişey bide hala emeklemiyor emeklemesi lazım diyorlar kafam karışıyor

Merhabalar;
Benimde oğlumun diş zamanı eline pırasa,soğan sapı (biraz kalın) havuç veriyorum.Gözetim altında rahatlatıyor.
Kızıma da aynı şekilde yapmıştım ve hiçte yamuk değil dişleri inci gibi maşallah.

Onlar ilk disleri ne kadar yamuk cikabilir ki? Hem yamuk olsa da nasil olsa dokulecekler :) yani kalici disleri degil bu yuzden bu konuda rahat ol. Benim yigenim de ne bulsa agzina goturuyordu dis doneminde oluyor bu hemde fazlasiyla. Kafaniza cok takmayin bence. Emekleme ve yurume zamanlari da her zaman degisiklik gosterir ben mesela 9 aylikken yurumusum ama ablam 1.5 yasinda yani emekleme ve yurume belli olmuyor. Hic kimseyi takma kafana. Birden emekleyip birden yuruyorlar..

Merhabalar;
Benimde oğlumun diş zamanı eline pırasa,soğan sapı (biraz kalın) havuç veriyorum.Gözetim altında rahatlatıyor.
Kızıma da aynı şekilde yapmıştım ve hiçte yamuk değil dişleri inci gibi maşallah.
Ben araştırdım biraz yamuk çıkmasının sebebi genelde genetik olabiliyormuş veya emzik kullanımdan dolayı. Elma dilimi veriyorum bazen havuç salatalık falan ama yamuk olur denilince korktum içimi rahatlattınız teşekkürler

Ben araştırdım biraz yamuk çıkmasının sebebi genelde genetik olabiliyormuş veya emzik kullanımdan dolayı. Elma dilimi veriyorum bazen havuç salatalık falan ama yamuk olur denilince korktum içimi rahatlattınız teşekkürler
Rica ederim ne demek.Ah bu etraf yokmu :)) Birde size önerim ROCS diş macunu ve fırçası.Minicik macun sürün fırçayla kaşısın.Hem alışkanlık kazanır hemde rahatlar bebiş.

Onlar ilk disleri ne kadar yamuk cikabilir ki? Hem yamuk olsa da nasil olsa dokulecekler :) yani kalici disleri degil bu yuzden bu konuda rahat ol. Benim yigenim de ne bulsa agzina goturuyordu dis doneminde oluyor bu hemde fazlasiyla. Kafaniza cok takmayin bence. Emekleme ve yurume zamanlari da her zaman degisiklik gosterir ben mesela 9 aylikken yurumusum ama ablam 1.5 yasinda yani emekleme ve yurume belli olmuyor. Hic kimseyi takma kafana. Birden emekleyip birden yuruyorlar..
Doğru söylüyorsunuz. Ama çevrem söyleyince kafama takılıyor ilk tecrübem birşey bilmiyorum tam. Kızım bize göre oldukça hareketli dönüyor oturuyor elini herşeye götürüyor oynuyor gel baba ver gibi kelimeler söylüyor maşallah ama emeklemesi gerekiyor falan yürümesi lazım yavaş yavaş ayakta duramıyor tam falan tembel denilince üzülüyorum

kızlar kızım 8.ayına girdi dişleri patladı çıkıyor yani görünüyor eline diş kaşıyıcı veriyorum yada bir kaşık ama bazen elinde oyuncağı olsa yada telefon alıp ağzına sokuyor çevremdekiler eline bişey verme dişleri yamuk çıkar falan diyor aklıma takıldı olur mu öyle bişey bide hala emeklemiyor emeklemesi lazım diyorlar kafam karışıyor
Herbebek hemen emekleyip yürümez ama emeklemeye çalışmalı benim kızkardeşim 1 yaşında yürüyordu..

Herşeyi almasın kumandaydı telefondu sadece diş kaşıyıcıyı ver bu zamanlarda eline herşeyi alır küçük birşeyi bile yutar

Etrafda birşey bırakma elinden geldiğince emekletmeye çalış konuş devamlı

Dislerin yamuk cikmasi genetik olabilir.asla agzina kasik soktu diye yamuk olmaz.
Emekleme zamani bebekten bebege degisir.benim oglum 9 aylik emekledi o zma kadar kendi surukleniyordu ayni askerler gibi.kizimda 8 9 aylik o ara emekledi.insanlarin lafina bakcak olursak cok isimiz var.her kafadan bi ses cikar.

Teşekkürler deneyeceğim :)
Benim kızım 9. ayda emeklemeye çalıştı , 13. ayında yürüdü. Her çocuğun gelişimi farklıdır takılmayın çevreye. Doktorunuz sağlığıyla ve gelişimiyle ilgili birşey söylemediği sürece çevre çok umrunuzda olmasın.

Şu çevre sadece biz sorduğumuz zaman fikrini belirtse ve bilmeden konuşmasa hayat ne güzel olur... dişleri kaşınıyor ne yapsın çocuk, kaşımaya çalışıyor...

Baby banana alin ben cok rahat ettim , benimki daha 4 aylik ama simdiden basladi dis cikarmaya , henuz sogan sarimsak veremedigim icin baby banana aldim cok rahatlatti , veriyorum eline kendi kendine kasiyor dislerini
Bir de kehribar kolyesi iyi geliyormus , dun aldim deneme surecindeyiz
Emekleme isine de hic takilmayin her cocuk farklidir , cevreye de kulak asmayin hic , doktorunuz gelisimi iyi diyorsa iyidir geri kalan vizilti gibi gelsin size

Bılmeden etmeden konusuyorlar

Yamulsa nolur zaten dokulecek hepsı...
Cocuk kemırdıkce cene kası ve dişlerı guclenecek
Havuc taze sogan salatalık verıyordum ben ya da tahta kaşık bırde kehrıbar kolyesı aldım

Benım kız emeklemedı 10.5 11 aylıkken dırek yurudu
Her cocuk farklıdır

Doğru söylüyorsunuz. Ama çevrem söyleyince kafama takılıyor ilk tecrübem birşey bilmiyorum tam. Kızım bize göre oldukça hareketli dönüyor oturuyor elini herşeye götürüyor oynuyor gel baba ver gibi kelimeler söylüyor maşallah ama emeklemesi gerekiyor falan yürümesi lazım yavaş yavaş ayakta duramıyor tam falan tembel denilince üzülüyorum
Ne alakası var ya tembellikle her çocuk bir değil ki benim ilki altı aylık oturdu sekiz aylık emekledi. Ikinci dokuz aylık oldu Hala Tam oturamiyor ama altı aylık emekledi. Şu an tutunup her yeri geziyor ama oturmuyor. Doktor normal dedi. Benimkinin disi eğri Şu an ama büyüdükçe yerine oturuyor. Doktor Dışında kimseyi dinleme bence

Kaşık vermeyin eline boğazına sokar tahriş edebilir. Ama pırasa aynı zamanda ağrısını ve kaşıntısını kesen doğal birşeydir.
Emeklemesini yürümesini doktor bişey demeden sıkıntı etmeyin her çocuk başka karakterdedir. Belki sadece canı kıymetlidir :)

Back
X