aklımı mı kaçırıyorum ?

sen kafanda büyüttükçe o insanlar kendini bişey sanıyor emin ol...bazn deliye yatıcaksın çat çat vericeksin cevaplarını bak ozaman nasılda rahatlıyorsun...onlar kendini düzeltmiyorsa sen kişiliğini değiştirceksin...unutma şeytan marka giyer :47:

Süper bir cevap.... Evet, çat çat cevabını verince ne duyacam diye korkudan konuşamaz bir daha... Ama benimki konuşurdu, hiç bişey olmasa sırf rahatsız etmek için gece yatarken odamızın kapısını çalmadan odamıza girerdi, o saatte oğluna söyleyeceği bir şey olurdu birden bire

Ben pek konuşmam samimi olmadığım insanların yanında sadece bikez nişanlıyken takı bence önemli çünkü takı borçlarımızı kapatır demiştim kayınvalidem eşime çok uyanık senin bu nişanlın demiş :) eşim şimdi hep söyler senin gözün benimkinden açıkmış annem dedi gel gebetme bu kadını :(((

süper bir cevap.... Evet, çat çat cevabını verince ne duyacam diye korkudan konuşamaz bir daha... Ama benimki konuşurdu, hiç bişey olmasa sırf rahatsız etmek için gece yatarken odamızın kapısını çalmadan odamıza girerdi, o saatte oğluna söyleyeceği bir şey olurdu birden bire

eda valla seninkide benimkinden betermiş benim kayınvalide de gerçi eşime gerdek gecesinde bişey yapacak mısın diye sormuş :( utançtan ölmüştüm

Süper bir cevap.... Evet, çat çat cevabını verince ne duyacam diye korkudan konuşamaz bir daha... Ama benimki konuşurdu, hiç bişey olmasa sırf rahatsız etmek için gece yatarken odamızın kapısını çalmadan odamıza girerdi, o saatte oğluna söyleyeceği bir şey olurdu birden bire

sende o kapıyı çat diye açan kaynananın karşısına çırılçıplak çıkıp...pardon anne işimiz varda biraz diyip kapıyı suratına kapasaydın ve kitleseydin bidaha ne görcem diye gelemezdi kesin :9: ayyy ne biçim insanlar var kızlar yaa ağzım açık kalıyo valla ne demek insanların mahremine gece yarısı girmek...kızmada çok edepsizce bi davranış kaynananın davranışı :47:

madmaze şöyle söyleyim eşimin bekarlık kredi kartı boçlarını ödedim önce şimdide düğün , takı ve eşya borcu ödüyorum işte 2.5 yılda bitecek :(

ben onları varyaaaa:47:gıcık oldum şimdi heee parçalarım onları ben ne demek bu borçları sana ödetmek takı falan bekarlık borçları falan amanınnn :47: sende diyeydin yaa oğlun zamanında milletle sefasını sürmüş bende şimdi cefasını çekerek borçlarını ödüyorum...sizde 4 ayak üstüne düştünüz hee anne benim gibi gelin bulamazdın deseydin o kadına:47:

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmişte yaşayarak ilerleyemezsin. En önemli yapman gereken şey KENDİNİ DÜŞÜN meyi öğrenmek. Şu an kendim için ne yapabilirim? Kendimi ne yaparsam mutlu hissederim? Kendimi bugün nasıl şımartsam? Gelecekte varmak istediğim hedefler neler?... gibi. Kısaca BEN demeyi öğenirsen, kendine değer vermeye de alışırsın. Biz kadınlar verici olmaya alıştığımız için, çünkü doğamızda bu var, hep başkalarını, başkalarının bizlere neler yaptığını, hakkımızda ne düşündüğünü önemseriz. Ama kendimizi unuturuz. Kendine dönersen, başkalarının sana olumsuz anlamda ne yaptığı, sana ne yaşattığı, hatta dünyada olup olmadıkları bile senin için zamanla önemini yitirir. Sana yaşatılanları hayat yolculuğu boyunca yaşadıklarımızı doldurduğumuz çantaya eğitici bir deneyim olarak ekle ve KENDİNİ yaşayarak yoluna devam et. Bu SENİN hayat yolun! Bu yolda kimlerle olmak istediğini, sana nasıl davanılmasını istediğini SEN seçmeli ve belirlemelisin. Duygularına güven, düşüncelerine güven. Kendinle ilgili şüpheye düşme sakın. Kendin için iyi ve doğru olan bir tek sen kendin bilebilirsin.

ben onları varyaaaa:47:gıcık oldum şimdi heee parçalarım onları ben ne demek bu borçları sana ödetmek takı falan bekarlık borçları falan amanınnn :47: Sende diyeydin yaa oğlun zamanında milletle sefasını sürmüş bende şimdi cefasını çekerek borçlarını ödüyorum...sizde 4 ayak üstüne düştünüz hee anne benim gibi gelin bulamazdın deseydin o kadına:47:

annemlere durumu anlatmıyorum sadece annem bikez durumun farkında olduğu için senin gibi enayiyi iyi buldular dedi :(

Unut gitsin demek bazen cok kolay soylenen bir söz ama malesef bende sizin gibi esimin ailesinin soylediklerini unutamiyorum. Aklimdan cikmiyor ve 7 senenin sonunda bu durum nefrete dönüstü. Nefret var ama buda esimle aramda problemlere yol aciyor. Ailesinin surekli koruma modunda ben konusunca ve benim ailemden cok uzak duruyor ve onlara hakaret ediyor. Kendi aramizda mutluyuz ama konu ailelerden acilinca yer yerinden oynuyor.

Bazen icerlenip ''keske benim esimde benim ailemi bende onun ailesini sevip guzel gecinseydik'' diyorum ama olmadimi olmuyor. Cok zor bir durum. Bence piskolojik destek alin. Bu sekilde kafaniza takmaya devam ederseniz, ve yardim almaktan uzak duracak olursaniz eminimki özguveniniz zedelenir ve cok yipranacaksiniz.

Insaallah kisa zamanda yapilanlari aklindan siler hayatina esinle birlikte mutlu bir sekilde devam edersin canim.

:) hah ha valla çok güldüm tşk ederim uzun zamandır bukadar rahatlamamıştım keşke söyleseydim aklıma gelseiydide :(

:27: bu gece yapcakmıısnız neki laaaa :27: kadın deli manyakmış sanırsam :27: benimde kayınvalidemin vardı öle bi gafı sabah eşimin halası annesini gaza getirmiş hiç adeti değildir öle şeyler normalde ama sabah bi telim çaldı eşimin annesi verdim teli eşime oğlum biz bi çay içmeye gelcez dedi:60: eşim bağırdı çağırdı bu ne demek yaa diye bende eşime kızma hayatım bizi rahatsız edemezler çarşafı balkona asarım akşama kadarda yatarım valla kimse kapıyı çalmasın dedim :9::9:balkondan bakıp bakp gitisnler meraklılar dedim :47: hiç öle bi adetimiz yoktur ama her kaynananın bi sapma ihtimali vardır dimi :54:

cnm sen laf etmedikçe daha çok ezilirsin ayrıca merak ettim eşin bu konuda ne düşünüyor birşey diyor mu

unut gitsin demek bazen cok kolay soylenen bir söz ama malesef bende sizin gibi esimin ailesinin soylediklerini unutamiyorum. Aklimdan cikmiyor ve 7 senenin sonunda bu durum nefrete dönüstü. Nefret var ama buda esimle aramda problemlere yol aciyor. Ailesinin surekli koruma modunda ben konusunca ve benim ailemden cok uzak duruyor ve onlara hakaret ediyor. Kendi aramizda mutluyuz ama konu ailelerden acilinca yer yerinden oynuyor.

Bazen icerlenip ''keske benim esimde benim ailemi bende onun ailesini sevip guzel gecinseydik'' diyorum ama olmadimi olmuyor. Cok zor bir durum. Bence piskolojik destek alin. Bu sekilde kafaniza takmaya devam ederseniz, ve yardim almaktan uzak duracak olursaniz eminimki özguveniniz zedelenir ve cok yipranacaksiniz.

ınsaallah kisa zamanda yapilanlari aklindan siler hayatina esinle birlikte mutlu bir sekilde devam edersin canim.

çok haklısın inan bende bazen keşke banada kayınvalidem güzel davransa mesela tek dileğim kızım allah senden razı olsun deseydi bu da yeterdi ama nerdee ağzına geleni söylüyor hiç çekmesi yok eşimde sen onlara hep güzel davran boşver onların dediklerini diyor ben onlarla pek konuşmuyorum doktora mı gitsem diyorum :( gerçekten bu böyle yürümez

cnm sen laf etmedikçe daha çok ezilirsin ayrıca merak ettim eşin bu konuda ne düşünüyor birşey diyor mu

onlar söylesin boşver :) sen güzel davran diyor sanki bende psikoloji kaldı çok yıprandım bakıyorumda hanımlar hepimiz nerdeyse istanbulda yaşıyoruz istanbul mu bizi mahvetti acaba :)

annemlere durumu anlatmıyorum sadece annem bikez durumun farkında olduğu için senin gibi enayiyi iyi buldular dedi :(

:(( çalışma çekme kahırlarını dicem...ölede huzurun olmaz faturaları bile gözüne gözüne sokarlar canım yaaa :47: takma boşver dicem saçma gelcek kesin dişini göster artık zamannı gelmişte geçiyo bile ama bi kenara paranı koy onlardan gizli...

sende o kapıyı çat diye açan kaynananın karşısına çırılçıplak çıkıp...pardon anne işimiz varda biraz diyip kapıyı suratına kapasaydın ve kitleseydin bidaha ne görcem diye gelemezdi kesin :9: ayyy ne biçim insanlar var kızlar yaa ağzım açık kalıyo valla ne demek insanların mahremine gece yarısı girmek...kızmada çok edepsizce bi davranış kaynananın davranışı :47:

Yok canım, kızacak bişey yok. Ben çok salakdım, söyleyemedim hiç bişey, eşim arada kalmasın dedim hep, o annesi ile konuşur diye bekledim, hatta bir kaç defa rahatsız olduğum konuları söyleyip annesini uyarmasını, ben konuşursam gelin kaynana sürtüşmesine neden olabileceğini söyledim. Eşim hep konuştum, düşünememiş bir daha olmayacak dedi. Her defasında dozu artarak devam etti ama. En son kadının arkamdan söylediği sözler kulağıma gelince adamı boşadım, yürü git anana şimdi dedim, bir de tayin isteyip başka şehre yerleştim. 22 ay oldu, eski eşim ailesi ile hiç görüşmüyor, işin garibi ailesi de onu ne görüyor ne arıyor, demek ki annesinin sevdiği benmişim :52: Ve biz tekrar görüşüyoruz, aramızda 450 km mesafe var ama umrumuzda değil, çok mutluyuz, büyük ihtimallede tekrar evleneceğiz.
Diyeceğim şu ki, sakın benim gibi salak olma, saygını, terbiyeni bozmadan herkese gereken cevabı ver. Benim gibi susarsan bardak taşdığında iş işten geçmiş olur

:(( çalışma çekme kahırlarını dicem...ölede huzurun olmaz faturaları bile gözüne gözüne sokarlar canım yaaa :47: Takma boşver dicem saçma gelcek kesin dişini göster artık zamannı gelmişte geçiyo bile ama bi kenara paranı koy onlardan gizli...

bikaç kuruş param vardı eşim kendi üzerine bankaya yatırmış bazen çok korkuyorum o parayıda gidip onlara yedirecek diye :(

yok canım, kızacak bişey yok. Ben çok salakdım, söyleyemedim hiç bişey, eşim arada kalmasın dedim hep, o annesi ile konuşur diye bekledim, hatta bir kaç defa rahatsız olduğum konuları söyleyip annesini uyarmasını, ben konuşursam gelin kaynana sürtüşmesine neden olabileceğini söyledim. Eşim hep konuştum, düşünememiş bir daha olmayacak dedi. Her defasında dozu artarak devam etti ama. En son kadının arkamdan söylediği sözler kulağıma gelince adamı boşadım, yürü git anana şimdi dedim, bir de tayin isteyip başka şehre yerleştim. 22 ay oldu, eski eşim ailesi ile hiç görüşmüyor, işin garibi ailesi de onu ne görüyor ne arıyor, demek ki annesinin sevdiği benmişim :52: Ve biz tekrar görüşüyoruz, aramızda 450 km mesafe var ama umrumuzda değil, çok mutluyuz, büyük ihtimallede tekrar evleneceğiz.
Diyeceğim şu ki, sakın benim gibi salak olma, saygını, terbiyeni bozmadan herkese gereken cevabı ver. Benim gibi susarsan bardak taşdığında iş işten geçmiş olur

doğru haklısınız sizce tlf. Açıpta mı söyleyim yoksa yüzüne mi söylemeliyim ???:)

doğru haklısınız sizce tlf. Açıpta mı söyleyim yoksa yüzüne mi söylemeliyim ???:)

Bence eşinle evinizde, rahat bir ortamda konuş, asla boşanma sözünü kullanma. Boşanma, ayrılık, terk sözleri blöf olarak kullanılamaz ve dillendirilirse ilişkinin tadı kaçar bence. Sadece rahatsız olduğun konuları söyle, kırıldığını söyle. Annesi ile kendin konuşabileceğini ama eşinin annesini senden daha iyi tanıdığı için o konuşursa yanlış anlaşılma, kırgınlık olmayacağını düşündüğünü söyle ve en önemlisi eşin annesi ile konuşmayı kabul ederse, söyleyeceklerini kendi gözlemleriymiş gibi söylemesini senin ağzından söylerse annesinin yanlış anlayabileceğini söyle. Dediğim gibi lütfen eşinle konuşmak için benim gibi gecikme, ne kadar gecikirse insan o kadar yaralanıyor. Ben ne kadar mı bekledim. 9 yıl...Ve sonunda patladım, 9 yıllık evliliğimi gözümü kırpmadan bitirdim. Eşinle konuş, iletişim çok önemli ama konuşurken erkeklerin deyimi ile başlarının etini yememek, annelerini kötülememek lazım. Se bana şunu yaptın yerine ben sana kötü bişey mi yaptım diye söze başlamak iletişim için etkili olabiliyor.

Back
X