Bence eşinle evinizde, rahat bir ortamda konuş, asla boşanma sözünü kullanma. Boşanma, ayrılık, terk sözleri blöf olarak kullanılamaz ve dillendirilirse ilişkinin tadı kaçar bence. Sadece rahatsız olduğun konuları söyle, kırıldığını söyle. Annesi ile kendin konuşabileceğini ama eşinin annesini senden daha iyi tanıdığı için o konuşursa yanlış anlaşılma, kırgınlık olmayacağını düşündüğünü söyle ve en önemlisi eşin annesi ile konuşmayı kabul ederse, söyleyeceklerini kendi gözlemleriymiş gibi söylemesini senin ağzından söylerse annesinin yanlış anlayabileceğini söyle. Dediğim gibi lütfen eşinle konuşmak için benim gibi gecikme, ne kadar gecikirse insan o kadar yaralanıyor. Ben ne kadar mı bekledim. 9 yıl...Ve sonunda patladım, 9 yıllık evliliğimi gözümü kırpmadan bitirdim. Eşinle konuş, iletişim çok önemli ama konuşurken erkeklerin deyimi ile başlarının etini yememek, annelerini kötülememek lazım. Se bana şunu yaptın yerine ben sana kötü bişey mi yaptım diye söze başlamak iletişim için etkili olabiliyor.
canım çok mantıklı şeyler yazmışsın ama kanuşmanın işe yarayacağını kabul etmiyorum ben.
kocası zaten konuşamaz. ağzında geveler gelir konuştum der.
konuştu diyelim kadın sanki ikna mı olacak nerde o mantık o anlayış böylelerinde. o kadar anlayış olsa başka biri olurlardı zaten.
üstüne bi de oğlumu bana karşı doldurup yollamış cadı diyecek. daha da hırslanacak büyük ihtimal.
en doğrusu bana göre sıcağı sıcağına cevabını vermek. içine atmamak. üstünden zaman geçince yapılan tavır gelini kötü yapar.
hem konuşmak yada kocasını konuşturmak kaynanayı fazla ciddiye almak olur. kendini olduğundan fazla güçlü görür.