Aklımın durduğu yerdeyim.

kardelennim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2007
57
0
86
49
Diğer
selam arkadaslar hemen derdime geceyim,benim 14 yasinda bir kizim var su günlerde ele avuca sigmiyor sebebi ise bir kiz arkadasi kizima göre arkadasi bir melek her seyin en dogrusunu o yapar kiz arkadasiyla alakali olumsuz birsey söylesem resmen bana karsi büyük bir siper aliyor onunla konusmasini ve gezmesini yasakladim cünki,o kizla beraber olduktan sonra sigara icmeye basladi,okuldan kacmaya basladi,derslerini yapmamaya basladi,ben ona disari ciktigi zaman saat 7 de evde olmasini söylerken o 8 9 10 yapmaya basladi, su an okulunda 6 cezasi var 4 ceza daha gelirse okuldan atilacak ben bunlari kizima anlatamiyorum vari yogu bu kiz arkadasi öyle bir haddeye geldiki bizi okiz icin siliyor ve genclik siginma evine gitmek istiyor tabi tabiki oraya gitmesi icin evde siddet yada bakimsizlik olmasi gerekiyor,babasiyla ayriyiz malum alakasi yok kiziyla adam yüzlerine bile bakmiyor gerci kizimda görüsmek istemiyor kendi tercihleri,neyse ben kizima haftada 1 kere disari cikabilirsin dedim hafta sonlarini birlikte geciririz bu durum taki derslerini düzeltene kadar böyle dedim,bir hiddet bagirmalar izin vermedigim halde gitmek istemeler daha neler neler doktorada götürdüm adam diyor kizin bilerek yapiyor ben birsey yapamam diyor sasirdim kizlar bu kizla alakasini kesmem lazim ama nasil???????

sızın adınıza üzüldüm..
devir cok kötü..
bence sız yani kendınız için bir uzmandan yardım alabılırsenız,en azından sızın kızınıza karsı nasıl davranmanız gerektıgı hakkında yardımcı olabılır..

belliki size karşı tavır alıyor size karşı bir kızgınlığı var acaba babasından dolayımı küçükken ayrılmanızın sebebini büyüdükçe sizdenmi çıkarmak istiyor size ceza veriyor onunla konuşuyorsunuz ama o kendini size karşı ben karar verecek yaşa geldim imasında bulunuyor gerçekten tek başınıza bu durumu atlatmak zor siz bir annesiniz tabikide çocuğunuzun iyi olmayan kişilerle arkadaşlık etmesini istemiyorsunuz şimdi ergenlik çağında sizin istemediğiniz kişilere tavır aldığınızda inadına yapacak doktorunda kestirip atması çok saçma geldi bence siz başka doktorla görüşün ALLAH yardımcın olsun canım:teselli:

çok zor bir durum allah yardımcınız olsun
o yaşta çocuklar hep kendilerinin doğru bildiklerini anne babanında onları anlamadığını düşünürler
kızınızla ne kadar konuşsanızda fayda etmeyecektir
ergenlik çağında helede bir şeyleri kabul ettirmeniz bir hayli zor
kızınızın arkadaşının ailesinden birilerinden yardım isteseniz
tek başınıza çözemeyeceksiniz belli
böylece sadece kendi kızınızın değil iki kızın hayatını birden kurtarmış olursunuz

tam ergenlik çağı kızınızın.. doğal olarak kendi başına karar almak isteyecektir kendi isteklerini yapmak isteyecetir sizin ona koyduğunuz yasaklarda her zaman cazip gelir yapmak için. kendini birilerine ispat etmek isteyebilir.. tahminimce arkadaşı çok serbest yetişmiş onun her istediğini yapması kızınızın gözünü boyamış olabilir o yüzden o arkadışını model olarak almıştır kendine bence.. size tavsiyem çok fazla yasaklar koymamaya çalışın her zaman bi anne gibi değil arkadaşı gibi davranmaya çalışın sorununuz ne varsa ne konuşun.. bunları yapmayacaksın yapamazsın demek yerine yapmazsan beni çok mutlu edersin yada bunu yapman beni çok üzüyo deyin..eşinizden ayrı iseniz eğer birbirinize destek olmanız gerektiğinden bahsedin..
unutmayın yasaklar çiğnenmek içindir her zaman cazip gelir.. üzerine gitmeden yumuşak davranarak halledin ve ne olursa olsun her zaman kızım sana güveniyorum sen benim yüzümü hiç bir zaman eğdirecek bişey yapmazsın düşüncesini ona benimsetin.. eger bunu başarırsanız inanın ne kadar istesede yanlış bişey yapacaksada bunu düşündüğünde kendiliğinen vazgececektir

Allah yardimcin olsun arkadasim...cümlemizin olsun ...evlat büyütmek cok zor...:çok üzgünüm:

Benim sana tavsiyem biran evvel diger kizin annesi ile görüsmek olacak....iki anne oturun güzelce konussun...

Sen kizinin bu durumdan rahatsiz olmayabilirsin ama ben cok rahatsizim de...kizinla kizimin bir müddet görüsmesini istemiyorum diye resmen söyle arkadasim...

Kizinla elinden geldigi kadar iyi gecinmeye üzerine gitmemeye calis lakin yeride geldimi sakin ama sakin sana saygisizlik yapmasina izin verme....14 yasinda bir kizin azda olsa anlayisli olmasini bekleyebilirsin...

Umarim düzelir canim...zor bir sürec geciriyorsun simdi...:teselli:

Yurtdisinda yasayan annelerin buyuk SIKIntisi kisitlama yaptigin zaman
direk evden kacma siginma evlerine gitmekle tehtid ediyorlar..
Kizinizin arkadasinin ailesi nasil bir aile gorustunuz mu konustunuzmu
onlar bu duruma ne diyorlar..kizin ailesi ile bu durmu konusabilirsiniz

tsk ederim arkadasim kizin annesiyle konustum "bana yardimci olun bir süre kiziniz kizimi cagirmasin gittigi yere en azindan derslerini düzeltene kadar"kadinin bana dedigi ben kizima sunla konusamassin bunla görüsemessin diyemem siz kendi kiziniza söyleyin diyor kizina güveniyormus kizi yanlis yapmazmis ama ben onlari haftalarca izledim kiz hic hos olmayan tavirlari vardi,ama izima anlatamiyorum.

14 yasindaki bir kizin sigra icmesi normalmiymis sorsaydiniz o aileye
Yada anneyle birlitke takip edin ne yaptikalrina
Gerci sorumlu bir aile olsa 14 yasindaki kiza guveniyorum karismam falan demezlerdi
allah yardimcin olsun valla bir sekilde onu disariya cikmasini engellemelisiniz..
Okuldan geldikten sonra birlikte alisveirse cikin sinemaya gidin yani hayatini doldurunki
o kizi aramasin

o kadar zor zamanınız ki,Allah yardımcınız olsun...
ama acilen arkadaşının annesiyle konuşmanız lazım...
14 yaşında bir kız çocuğunun,eve akşam 7 de gelmesi bile geç bir saat...
anladığım kadarıyla sizden çekinmiyor kızınız...
tamam ergenlik,deli çağı diyoruz ama
kendine ettiği kötülüğün farkına vardığı zaman da çok geç olacak,
bu saatten sonra sizin yapacağınız tek şey,
sanırım ev hanımısınız kızınızı takip edin,nerelere gidiyor,başka
kimlerle görüşüyor,ayrıca bu kız arkadaşla neler yapıyor...
bunları öğrenmelisiniz...annesi babası ayrı olan birçok insan var,
bu yaptıklarının sebebi olamaz ama sizleri
bu şekilde cezalandırıyorsa kendine yazık ediyor...
daha 14 yaşında sigara da ne demek,demiyorum ki size
şiddet uygulayın ama masaya vurmanın zamanı gelmiş de geçiyor bile...
gerekirse okula siz götürüp,siz alacaksınız,
erekirse tüm gün okulun bahçesinde sizi göremeyeceği yerde bekleyeceksiniz,
kızınızla zaman eçireceksiniz,
sinemaya,parka nereye istiyorsa beraber gideceksiniz...
neler yapmanız gerekiyorsa,bir uzmandan siz yardım alın,
bakın arkadaşım kızınızı kaybetmek istemiyorsanız
biraz varlığınızı hissetmesi,belki biraz korkması,
belki de biraz cezalandırılması gerekiyor...
çünkü çocuk değil,yanlışı doğruyu idrak etme yaşında...
inanın çok üzüldüm,ama çaresizliğinizi ona yansıtmayın.
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

o zaman kızınız için yapacağınız tek şey,
farklı bir yere taşınmak...o ortamdan,o arkadaş çevresinden uzaklaştırmak...
kızınız için bunu yapmanız şart...
sevgiler...

kendimi yerinizi koydum öyle düşündüm... aynı durumda olsaydım ve babası da yaşıyorsa babasıyla görüşürdüm... anneler babalara göre daha duygusal davranıyor.. babasıyla görüşmesini sağlamaya çalışırdım...

Allah kolaylık versin arkadaşım..

Bence biraz kendi haline bırakın.Çünkü sizi zıt almış bu çocuk....................
Ne söyleseniz,ne yapsanız siz onun nazarında kötü olacaksınız......................

Kızınızın bu asiliğini babasıyla ayrı olmanız değil de babasının ilgisizliği tetikliyor bence..
Onunla iletişime geçmeye çalışsanız.. her ne kadar kızınız istemese de adama da sorumluluklarını hatırlatmayı deneseniz. Eminim çok zordur ama aklıma başka birşey gelmiyor.

Hem Songül'ün dediği gibi akşam 7 de eve gelmek 14 yaşındaki bi çocuk için çok çok geç.

Tutun kolundan düzenli olarak ve hatta beraber bir psikiyatriste görünün. Hem daha önce görüştüğünüz doktor nasıl der ki kızın bilerek yapıyor ben birşey yapamam.. Daha iyi bir dr. bulun bence..

ve dizginleri elinize alın... o daha çocuk..

Ergenlik döneminin standart sorunlarından biri ile karşı karşıyasın canım .Ben Kimya mühendisi aynı zamanda da kimya öğretmeniyim. Ticarete atılmadan önce bir ara dersanede öğretmenlik yaptım ve branşım kimya olduğu için ergenlik dönemindeki çocuklar ve sorunları ile çok uğraştım. Bu yaşlarda arkadaşlıklar çok kıymetlidir onların gözlerinde ....Ne yapabilirsin? ....Bence arkadaşın şöyle kötü. böyle kötü dersen o daha çok yaklaşacaktır.Nitekimde öyle oluyor sanırım.. Yanlışları kendisinin görmesi lazım sen göstermek istedikçe inat edecektir. Direkt kız arkadaşını hedef alma ..Kızının ilgi alanına göre onun vakitlerini doldurmaya çalışsan mesela yüzmeye merakı varsa yüzme kursuna yada bi havuza üyelik yaptırsan böylece onun başka arkadaşlıklar kurmasını ve o arkadaşından uzaklaşmasını sağlarsın. Ayrıca karakterini beğendiğin bir kız varsa ailesi ile de görüşüyorsan görüşmeyi arttırıp çaktırmadan o kız ile arkadaşlık yapmasını sağlayabilirsin...Ama bunu yaparken çok dikkatli olmalısın hissetmemeli hissettiği an sorun çığ gibi büyür.. Önce evde huzuru oluştur ..Evde rahat olsun sorun çıkarma, sevgi dolu mutlu ol, şakalar yap, gül... yani kısaca evde bi sorun kalmasın ama bu demek değilki herşeye evet diyeceksin mesela şu eve geç gelme olayına kesin olarak çöz herşeyden önce onun güvenliği için başına bir şey gelip ileride sen ağlayacağına bırak o ağlasın. Sonra dediğim o arkadaş olayını devreye sok yukarıda dediğim gibi hissettirmeden bu arada da basket kursu, yüzme gibi sosyal aktivitelere yönlendir . O kız ile arasına bu şekilde meşkaleler koyarsan aralarında bir zaman sonra soğuma olacaktır.O kız ile paylaşımları azaldıkça arkadaşlıkları da kopacaktır. Üzülme herşey düzelecektir. Biraz zaman ve sabır ... :teselli:

yazdiklarinin hepsi kizimda mevcut,denedim canim dedimki kizima hadi alisverise gidelim yada hadi yüzmeye gidelim yada burada saz ve folklor kursu var ona gitmek istiyordu bir ara dedim hadi seni yazdirayim ama hepsinde bana verdigi cevap tamam sibelde gelsin o gelmezsse ben de gitmem beraber birseyler yapmak istesem bile o kizinda olmasini istiyor hayir diyincede kendide gelmiyor bizimle.

Bakın size söylüyorum.Kızınız sizi zıt almış.
Siz değil başka sevdiği,değer verdiği birinin sözünü dinler ancak.

güzelim babasi görüsmek istemiyor esi istemiyormus her ne icin olursa olsun görüsemezmisiz,kadin kiskanc denedim mecburuz konusmaya dedim ama adam yanasmiyor dedimki ben esinizle sadece kizim icin görüsmek istiyorum aksi bir durum olsa zaten esinizi birakmazdim,ama kadin nuh diyor peygamber demiyor onun icin tek basima cözmem lazim bu konuyu benim tek istegim o kizdan ayirmak ama nasill eminimki o kizla görüsmesini kesse tekrar eski haline dönecek cünki hep o kiz yönlendiriyor benim anneligimi bile yargiliyor kiz ve kizimin aklina giriyor.

Bakın size söylüyorum.Kızınız sizi zıt almış.
Siz değil başka sevdiği,değer verdiği birinin sözünü dinler ancak.

evet haklisin beni su an zit aldi annemi cok sever kizim annem konustu kizkardeslerim konustu dedigi tek sey kizimin benim özgürlügümü versin hayatima karismasin bunlari yapsin baska birsey istemiyorum diyor kizim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…