Aklımın durduğu yerdeyim.

canim benim ya bugun senin kafana heralde sevgilin dusmus hizina yetisemiyorum askimsin ..valla gencler icin super seyler yaziyorsun helal olsun sana opuyorum bebegim seni yerimseniben

ya vallahi tansiyonum dustu cok uzuldum Allah yardimcimiz olsun butun anneler olarak .. bu zamanda cok zor anne olmak sınırları koruya bilek , arkadas kanki gibi olursun arkadasina davrandigi gibi davranir, anne olursun bu sefer araya mesafe kor , orta yolu bulmak icin omrun tukenir bacim :1no2: , sunu yap soye davranda diyemiyorum cunku anlik gelisiyor hersey sadece hakinizda herseyin hayirlisi bacim :Saruboceq:

ah canim ya ne yapacaz biz bu kizlarla. anlattiklarin bana okadar tanidikki sanki buraya ben yazmisim gibi fazlasi var eksigi yok.
benim kizim 15 yasinda okuldan atildi baska okula yazdirdik duzelir diye ama oraya hic uyum saglamadi.sigara iciyor bugun sordum sen birakacagim dedin ne oldu biraktinmi diye piskin piskin artik buna alissan cok iyi olur dedi rahatligi gorebiliyormusum?
hic laftan anladigi yok yalan soyluyo,hep agresiv,ders falan yaptigi yok akli fikri hep disari cikmak ve gezmek okula gidiyorum diye cikiyor ogrendikki gitmiyormus gidip geziyormus.bazi yasaklar koydum telini kapattim gunde sadece yarim saatligine nette giriyor.vs.eskiden rahat yaptiklarini simdi yapamiyor
bununda bi arkadasi vardi okadar anlattim gorusme bu kizla diye dinletemedim allahtan kizin annesi kiza yasak koyunca simdi fazla gorusemiyorlar ama sorun degil simdide baska bi kiz var mahalleden.
hep kendimde sucu buldum acaba ben istedigi ilgiyi veremedimmi diye isyerinden izin aldim bi kac ayligina evde olayim belki faydasi olur ama hic bi fayda yok.
en son iste pskologo goturuyorum kac seans oldu tik yok cunku uzmana acilamiyor ve bana diyorki anne bosu bosuna para vermeyin ben konusmam ve her seferinde zorla goturuyorum tamam dedim sorun degil demekki biz buraya daha cok gelip gidecegiz sen bilirsin ister konus ister konusma sana biraktim dedim .yani isimiz is..

bu kizi duzeltmeden bana rahat yok.allah yardimcimiz olsun

ablalarım kendinizde değil suç
bunları bende yaşadım o an mantıklı düşünemiolar iştee
bu dönemi atlattıklarında yaptıklarının saçmalığınu anlıcaklar ama bu dönem sizi zorluyo sizinkiler birz ileri gitmiş belki ama
sabırrr....

ah canim o donem bi gelse artik.dogru diyorsun suc bizde degil bazen hep acaba hata bendemi diyorum ama ablasi var17 yasinda hic boyle bi sey yasamadim. galiba cocuktan cocuga degisiyor

kaydirigubbakcemile3 hehe canım benım, evet ya büyürken ben neler yasadıysam annem neler yasadıysa yasıyorsa bana da örnek oluyor,
ilerde ben de bunları ınsallah aleyhımde kullanıcam :)
ondan dıyorlar ya annesı gıbı oluyor kızlar da büyüdüklerınde, ben de anam gıbı olacam muhtemel,
onun gıbı paranoyak psokopat hehe :) kız cocuk büyütmek cok zor cok, allah kolaylık versın anneler sizlere...
arkadas mı olcanız kankı mı kardes mı abla mı ah ah :CüvCüv: hihoyyyt

öncelikle Allah yardımcınız olsun..

size tek diyeceğim ne pahasına olursa olsun (taşınmak,okul değiştirmek) kızınızla arkadaşı arasına mesafe koyun...

bu kadar katı yaklaşmamaın sebi çok yakın zamanda bi akrabamızın başına gelenler..

gerçekten şu anda karakterinin şekillenme aşamasında ve arkadaşları bunda çook büyük rol oynuyo..

evet ayni seyleri yasiyoruz bende piskologa götürdüm hemde iki tane ama dr dedigi kiziniz herseyin bilincinde bagirip cagirarak herseyin olacagini saniyor ona evde sefin kim oldugunu bildirmelisiniz artik diyor.Ben diger kizlada konustum annesiylede konustum ama nafile apayri düsüncedeyiz onun ailesi rahatlikla izin verirken ben heleki su zamanda yasanan bisürü kötü olaylar varkene rahat olamiyorum her zaman her an izin veremem her istedigine.okulu yada cevreyi degistirmemi istiyor bazi arkadaslar onu bende düsündüm su an tasinmam isimden olmam demektir,bu devirde ha demeye iste bulunmuyor yok ama karar verdim taviz vermiycem bagirip cagirip odasina gidiyor sonra geliyor hicbisey olmamis gibi anne ne pisirdin diyor allahim gelgit akilli bunlar baskasindan akil almassa ben onu eski haline ceviricemde ah bu cevre yokmu neyse dün arastirma yaptim biraz AOK nin bazi faliyetlerini buldum ve kizima dedim hangisine gitmek istersin yüzmemi yoksa kiz futbolunami oda düsünmem lazim sana söylerim sonra dedi 5 dk sonra tel i almis o kizi arayip soruyor yine cinlerim tepeme firladi onsuz hic birsey yapamiyor sorun burda.

kızınız tam deli çağında lütfen zıtlaşmayın.
o yaşlarda kendimin çok şey bildiğini sanırdım. kızınız inanın ki yarını bile düşünemiyor. o yaşlar her çocuk için aynı değildir tabii ama ne yapalım sizinki de böyle.
sabır sabır .....
dua edinde o kızdan bir an önce iyi bir kazık yesin.kızınız ne zaman isterse bu arkadaşlık o zaman biter.siz ne kadar uğraşsanız boşa.
mutsuz ve üzgün olduğunuzu yüzünüzden anlasa acaba biraz değişirmi.aranızdaki zıtlaşma biraz düzelirmi acaba?
hemen bir günde değişmez zaten.
allah yardımcınız olsun

banada uzman soyle dedi kiziniz bagirip cagirmakla istedigini yapmaya ve icindeki kizginligi disari atiyor bunun ana kaynagini yani neden boyle davrandigini anlamam icin onula iletime gecmem lazim ama kiz acilamiyor ama yavas yavas gelecek dedi son umudum uzman bakalim artik ha bide soyle dedi kizinizda ozguven eksikligi var hayir demeyi bilmedigi icin kim ne derse(arkadaslari) inaniyor .buda beni korkutuyor ne demek kim ne derse yapmak

ben neler yaptim uzgun oldugumu mutsuz oldugumu acik acik gosterdim belki faydasi olur tamam o an cok uzuluyor ama sonra yine unutuyor

suç sende değil ama şuan onun gibi düşünmemiz mümkün değil ablacım
sadece anlamaya çalışabilirsin ama demek istediğim ona ne kadar tepki veririsen kendi doğrusuna
gider şuan tek bildiği ben de bi bireyim ve kendi kararlarımı verebilirim....

işte orda tahammül kalmıo ben ailemi delirtmiştim ama kendimce haklıydımm diye düşünüodum
şuan saçmaladığımın farkındayım gülüyorum o günlere

anlamaya calisiyorum ama bazi zamanlar oluyorki sinirlari zorluyor

sinirlari zolamakmi ohoooo onlari coktan gectim artik sinirda tanimiyor,ama bugün bir arkadasimla bir cözüm bulduk okizi ariycak ve okiz hakkinda bazi seyleri anlatacak ve bunu benim kizimin ona anlattigini söylicek bakalim belki ozaman aralari acilir insallahhhhhh öyle ümid ediyorum...

ya biz ergenlik mergenlik bilmeddiikki hiç..o da ne!
ama arada sinir bozucu şeylerde oldu tabii.))
valla annem tam öğretmen olacak kadın..Allah peygamber sabrıı vermiş kendisine..ben pek sabırlı bir insan değilim.)

kız 14 yaşında ve eve 10 da geliyor güç bir durum burada baba eksikliği var canım babanın eve hakimiyeti bir başkadır çünkü allah yardımcınız olsun

benzer bi durumu ablam yaşadı.ve kızı arkadaşının tanıştırdığı bi çocuğa kaçtı sonunda.inanamadım duyduğumda ama böyle.abllamı ve yeğenimi uyarmıştım bu kız konusunda ama ablam ne yaptıysa engel olamadı.neyse ki kaçtığı çocuk ve ailesi düzgün insanlar.umarım kızın yakında doğruyu buşur.dua etmekten başka bi çare göremiyorum canım.Allah yardımcın olsun

annemle konuştum bu konuyu nasıl bir fikir verirdin dedim sende yaşadın aynı şeyleri bana sadece şunu söledi ve sölediklerini yazıyorum aynen:ben sana biraz duygu sömürüsü yani sana hem baba hem anne olduğumu gösterdim benimde sevgiye ilgiye ihtiyacım olduğunu yavaş yavaş kanına girerek anlattım seninde benimde bir hayatım olduğunu tıpkı senin gibi fakat ben hayatımı sana adadığımı ve seninde bazen fedakarlık yapman gerektiğini anlattım dedi..
ama ben bööyle bir konuşma hatırlamıyorum dediğimde ise bunu sana sözlerle değil davranışlarımla duygularımla anlattım hastalandığında hataya düşştüğünde yanıldığında kazık yediğinde ben hep senin yanındaydım ve senle ağladım senle üzüldüm dedi...
evet çokta haklıydı nasıl yaparsınız bilmem nasıl olur onuda bilmem ama bunu ona anlatmanız lazım bir şekilde off çok tatktım bu konuya ben hergün gelip bakıyorum bir gelişme var mı diye ama
umarım bir an önce değişim başlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…