aklımla baş edemiyorum :))

lra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
1.064
869
Kızlar 5 sene önce bosandım o gün bu gündür 3 4 kişiyle görüstüm olmadı yas 30 olmanın vermiş oldugu bi tedirginlik mi yanlız kalma korkusu mu bilemedim. Sanırım anne olamıycam korkusuda bunların icinde...
Bi yanım burda neler okuyosun bosver evlenip napcan bikere evlendin de noldu hayatın zehir oldu diyorum bi yanımda ben neden mutlu olmıyım ben neden anne olmıyım mutlu huzurlu bi yuvam esim cocuklarım olmasın diyo aklımla bas edemiyorum zaar :)) Annelige anne olmaya gec kalıyo hissediyorum bu aklıma gelince yada anne olamıycam gibime gelince istemsiz aglıyorum nedense.Bunları kimseye pek söylemem malum koca istiyo evlenemedim die yakınıyo derler die kücük yerde olunca malum.Sizlere içimi dökmek istedim :))

:KK43::KK43: off off ..
umudunu kaybetme be canım
Allah büyük[/QUO
insallah canım da artık umudumda kalmıyo gibi niye diyorum bu hayatta mutluluk beni bulmuyo cirkin degilim ama biraz safım yanı cok temiz kalplıyım art niyetim yok sanırım bundan kaybediyorum hep :KK43:

sadece çocuk sahibi olmak için evlenmek daha büyük mutsuzluk getirir bana göre..
amaç bu ise,evlat edinin en güzeli...

Evlensen çocuğunun olacağı kesin mi ?
Hayatına bak evlenmişsin zaten daha önce gerçekten istediğin kalbin mantığın kabul eden biriyle evlen.
öyle tabi orası ama daha olup olmıycagnı bile bilmyorum en azından yasım gecmeden yolunda bulunurum diyorum tabi verici Allah ama üzülüyorum arkadaslarımın hepsinin cocugu var bende üzülüyorum cokta seviyorum cocukları :KK43:

sadece çocuk sahibi olmak için evlenmek daha büyük mutsuzluk getirir bana göre..
amaç bu ise,evlat edinin en güzeli...
tabiki tek cocuk için degil belirttigim gibi mutlu bi yuva esim olsun seviyim seviliyim ama olmuyo yok talip te yok :))

öyle tabi orası ama daha olup olmıycagnı bile bilmyorum en azından yasım gecmeden yolunda bulunurum diyorum tabi verici Allah ama üzülüyorum arkadaslarımın hepsinin cocugu var bende üzülüyorum cokta seviyorum cocukları :KK43:

Arkadaşlarını boşver inan çoğu sana gıpta ediyodur.

tabiki tek cocuk için degil belirttigim gibi mutlu bi yuva esim olsun seviyim seviliyim ama olmuyo yok talip te yok :))
bu durumda çevrenizi genişletin,yeni insanlarla tanışın sosyal ortamlara girin. oturduğunuz yerde görücüden başka birşey göremezsiniz.

bu durumda çevrenizi genişletin,yeni insanlarla tanışın sosyal ortamlara girin. oturduğunuz yerde görücüden başka birşey göremezsiniz.
calısıyorum ama iş yerim resmi iş arkadas vs olayı yok iş cıkıslarında sosyal olmaya calısıyorum olmuyoo :KK43:(

calısıyorum ama iş yerim resmi iş arkadas vs olayı yok iş cıkıslarında sosyal olmaya calısıyorum olmuyoo :KK43:(
o zaman takmaycaksınız..beklemekle olan birşey değil ki bu..arayarak da bulunmaz..öylece geliverir:)
hayatınızı başka şeylerle doldurun..çalışıyorsunuz da ne güzel..

Önemli olan sadece çocuk sevmek değil. 1-2 saat çocuk sevmek ayrı bir ömür boyu birçocuğun sorumluluğunu taşımak çok ayrı şeyler. Bende severim çocukları ama çocuk sahibi olmaktan korkuyorum mesela. Yarın öbür gün evlenirsem eğer evlenmeden önce bunu mutlaka o kişiyle paylaşırım.
Yurdum insanı genel oalrak çocuk yetiştirmek kadının işidir diye düşünüyoru. Erkek adam hamile bırakır kadın doğururkadın büyütür kadın ilgilenir koca sadece söz de ilgilenir SANIYORLAR. Ben öyle düşünmüyorum. Evleneceğim kişiye de bunu açıklarım sorumluluk eşit olarak ikimiz de olursa eğer çocuk yaparım. Çocuğun psikolojisini bozmaya onu mutsuz etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.
Çocuk için geç kaldığınızı düşünüyorsunuz ama evlenseniz bile çocuğunuz olmayabilir. Sizde sorun olabilir ya da eşiniz de olabilir böyle birşey için terk etmek ya da terk edilmek ister misin ?? Çocuk beklentisiyle evlendiğiniz birisiyle aslında uygun olmadığınızı fark ettiğiniz de sizi bunaltan evlilik yüzünden çocuğun yetiştiği ortamı huzursuzlaştırabilirsiniz.Boşanabilirsiniz vb. hepsi çocuğu etkiler. Büyüklere birşey olmaz en fazla bir kaç ay içinde atlatılır herşey ama bir bebek/ çocuk için öyle değildir. Ben sizin yerinizde olsam birşeyler için acele etmektense geleceğin bana getireceklerini beklerdim. Olacağı varsa olur zaten.

o zaman takmaycaksınız..beklemekle olan birşey değil ki bu..arayarak da bulunmaz..öylece geliverir:)
hayatınızı başka şeylerle doldurun..çalışıyorsunuz da ne güzel..
bazen takmamaya calısıyorum süsleniyorum geziyorum :)) ama bi cift bi bebek görünce icim bi tuaf oluyo kıskanmıyorum özeniyorum artık hayal bile kurmuyorum inanın okadar umudum kayboldu bazen gözlerimden istemsiz 2 damla yas süzülüyo icime atıyorum hep burda paylasayım dedim iyiki varsınız...

Önemli olan sadece çocuk sevmek değil. 1-2 saat çocuk sevmek ayrı bir ömür boyu birçocuğun sorumluluğunu taşımak çok ayrı şeyler. Bende severim çocukları ama çocuk sahibi olmaktan korkuyorum mesela. Yarın öbür gün evlenirsem eğer evlenmeden önce bunu mutlaka o kişiyle paylaşırım.
Yurdum insanı genel oalrak çocuk yetiştirmek kadının işidir diye düşünüyoru. Erkek adam hamile bırakır kadın doğururkadın büyütür kadın ilgilenir koca sadece söz de ilgilenir SANIYORLAR. Ben öyle düşünmüyorum. Evleneceğim kişiye de bunu açıklarım sorumluluk eşit olarak ikimiz de olursa eğer çocuk yaparım. Çocuğun psikolojisini bozmaya onu mutsuz etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.
Çocuk için geç kaldığınızı düşünüyorsunuz ama evlenseniz bile çocuğunuz olmayabilir. Sizde sorun olabilir ya da eşiniz de olabilir böyle birşey için terk etmek ya da terk edilmek ister misin ?? Çocuk beklentisiyle evlendiğiniz birisiyle aslında uygun olmadığınızı fark ettiğiniz de sizi bunaltan evlilik yüzünden çocuğun yetiştiği ortamı huzursuzlaştırabilirsiniz.Boşanabilirsiniz vb. hepsi çocuğu etkiler. Büyüklere birşey olmaz en fazla bir kaç ay içinde atlatılır herşey ama bir bebek/ çocuk için öyle değildir. Ben sizin yerinizde olsam birşeyler için acele etmektense geleceğin bana getireceklerini beklerdim. Olacağı varsa olur zaten.
öncelikle yorumunuz icin tesekkür ederim ben kendimde anne olma sorumlulugunu fazlaca buluyorumki bunu cok istiyorum olup olmama mevzusuna gelince tabiki verici Allah ama ben daha olup olmadıgını bile bilmiyorum tabiki bi sorun olur tedavisine bakarız gec kalmadan he yinemi olmadı nasip derim evlatlık alırım bunları bilemeyiz ben cocuk için evlenmiş olsaydım coktan evlenirdim kalbimin ısınmadıgı biriyle bir ömür geciremem benim arzuladıgım kalbin ısındıgı anlastıgım biriyle ömrümü paylasmak anne olmak baska bu istediklerim cokmu bilmiyorum ama nasip ten öte gecilmiyo bunuda biliyorum ama üzülüyorum buruk oluyorum ne biliim simdi bile bunları yazarken duygulandım :KK43:(

Hayatın ne zaman ne getireceği belli olmaz. 30 yaşımda zaman zaman sizin gibi düşünürdüm. 30 un ortası eşimle tanıştım asik oldum ve 3.5 4 ay gibi bir sürede evlendim. Şimdi 32 yaşındayım ve kısmetse 3 ay sonra anne olucam. Bir bakmissiniz hayat karşınıza hayat arkadaşınızı çıkarmış. Tez zamanda hairlisiyla olsun insallah.

Hayatın ne zaman ne getireceği belli olmaz. 30 yaşımda zaman zaman sizin gibi düşünürdüm. 30 un ortası eşimle tanıştım asik oldum ve 3.5 4 ay gibi bir sürede evlendim. Şimdi 32 yaşındayım ve kısmetse 3 ay sonra anne olucam. Bir bakmissiniz hayat karşınıza hayat arkadaşınızı çıkarmış. Tez zamanda hairlisiyla olsun insallah.
sizin adınıza cok sevindim :)) hamilelerin dua sı kabul olur derler benide duanıza katarsanız cokkk sevinirim rabbim sag salim bebeginizi kucagınıza almayı nasip etsin insallah :)

canım yaa yanlızlıkta bi yere kadar oluyo simdi ailem var ama ilerisi aklıma geliyo tabi kimin ne kadar yasayacagı bilinmez ama ne bilim 30 yas sendromu varmıs galiba onamı tutuldum nee
al benden de o kadar ailenin yanında ne kadar rahat olabilirsin ki insan bir yaştan insan düzeni evi eşi çocuğu olsun istiyor seni çok iyi anlıyorum bende 28 yaşındayım evlenip ayrıldım çocuğum yok

X