• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba Evliliği Düşünceniz?

SounD

akrebin evi!
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
322
3
118
İstanbul
Forumda akraba evliliği yapan hanımlarımız varmı? Çocuk kesin sorunlumu doğar? Dinimizce Amca oğlu - kızı Teyze oğlu -kızı harammı düşer?

Forumda akraba evliliği yapan hanımlarımız varmı? Çocuk kesin sorunlumu doğar? Dinimizce Amca oğlu - kızı Teyze oğlu -kızı harammı düşer?

Bizim ailede akraba evliliği hiç yok.
Haram mı helal mi bilemem.
Çocuğun sorunlu doğmaması için gebe kalmadan önce bazı testler yapılıyor duydum.

Haram değil.Ama kardeş hisleriyle birbirini görürse yanlış bulurum.Benim de böyle bi vakkam vardı.Artık testle belli oluyor...

Baba tarafi akrabalikta evlilik son derece tehlikeli,anne tatafi farklidir olabilir . . Cunku babalar ayri , kan ayri teyze oglu kizi olur diye biliyorum. Ama ask bu hic birseye bakmaz.

Benim ailemde akraba evliliği hiç yok, biz de ayıp karşılanır yakın akrabanın evliliği

Gönül işi pek akrabalığa bakmıyor ama doğacak çocukların sağlığı her şeyden önemli, riskli bir durum bence

hiç evlenmedim bekarım ama dinen amcaoğluna teyzeoğluna dayıoğluna halaoğluna nikah düşer,evlenilebilir ama sakat doğum olma riski çok fazla he ben uygun görmuyorum akraba evliliğini ama yapanlarada saygılıyım dicek sözüm olmaz ama günah/haram değildir.

haram olduğunu sanmam ancak birşeyin yapılıp-yapılmaması için ille haram ya da değil olması gerekmez bence.bir kere aile içi ilişkileri kötü etkiliyor akraba evlilikleri sorunlar büyüyor herkese yansıyor.ilişkiler iç içe bir hal alıyor.ve en önemlisi engelli çocuk riski..her akrabasıyla evlenenin engelli çocucuğu olmayabilir ancak bu risk varken neden bunu göze alasınız ki? ben almazdım.

benim halam teyzesinin oğluyla evlenmiş 5 çocuğu var,dördü sağlıklı ama kızı işitme engelli mesela.o yüzden akrabalardan uzak durmak en güzeli.kuzenler kardeş sayılır bence.

Engel deyince hep fiziksel engel algılanıyor ama ben akraba evliliği yapanların çocuklarının psikolojik olarak da daha sorunlu olabildiklerini duymuştum, şizofreni gibi hastalıklara daha meyilli olabiliyorlarmış. Tabi istatistikler her zaman tam doğruyu yansıtmıyor ne kadar doğrudur bilemem. Görüş meselesine gelince ben hoş karşılamıyorum, başka adam mı yok? Bir kere ömrümde ilk defa gördüğüm uzaktan akraba biri bile olsa akraba dendiği zaman asla o gözle bakamam ben. Bilemiyorum benim görüşüm böyle.

En garipsediğim, düşününce içimi kasan durumdur. Oyüzden olayın aslından çok doğacak çocukların sağlığını baz alarak karar vermek en mantıklısı:44:

Akraba evlılıgıne sıcak bakmayanlardanım bende ...

Teyze hala dayı amca çocuklarına nikah düşer. Yani haram olmaz.
Evlenmeden önce artık doktor kontrolünden geçiyo herkes.
Kalıtsal ya da taşıyıcısı olduğunuz hastalıkları öğrenebilirsiniz bu şekilde.
Anne karnında pek çok hastalığı artık öğrenebiliyosunuz ve müdahale de edebiliniyor.
Kalıtsal bir hastalık varsa çocukta olma riski yükseliyor elbet ama bu hepsinde olacak diye birşey yok.
Benim dayım teyzesinin kızıyla evlenli. 3 kuzenim var hepsi yetişkin ve sapasağlam.
Annemin kuzeni de amcasının oğluyla evli onlarında tüm çocukları sağlıklı.

Akraba evliliklerinden doğan engelli çocukların hepsinin engelli olmasının sebebi akraba evliliği değildir.
Normal evliliklerde çocuğun sakat doğma oranı %2-4 iken akraba evliliklerinde %4-8 dir.(Tabi bu yüzdeler genetik faktörlere göre değişir)
Yalnız önleminizi alır, ailenin tıbbi geçmişine bakar testlerinizi yaptırırsanız bu oranı daha da düşürebilirsiniz.

Eskiden ailem köyde yaşadığı için herkes akraba evliliği neredeyse:27:
Şimdi hoş karşılanmaz lafı bile edilemez çünkü kuzenlerimizle kardeş gibiyiz..

Son düzenleme:
Bizde yoktur,hoş karşılanmaz da.. Bende hoş karşılamam.. :ssz:

Birinci değil ama 2.çocukta engelli olma ihtimali daha yüksek diye biliyorum... :ssz:

Benim annemle babam amca cocuguydu.teyzemlede amcam evli.hic birimizde bir sakatlik yok cok sükür...lakin eger ben akrabadan birisiyle evlenseydim benim cocugumda cikma ihtimali yüksek olurdu..yani bizler tasiyici genlere sahip oluyorduk.benim teyzelerim hep akrabayla evli.ama hic birimiz akrabayla evlenmedik..
bu arada anemle babam birbirlerini cok sevmisler..gönül fermen dinlemiyor yani..Babam öelne kadar da birbirlerini sevdiler..annemde bir daha evlenmedi.

Son düzenleme:
haram olduğunu sanmam ancak birşeyin yapılıp-yapılmaması için ille haram ya da değil olması gerekmez bence.bir kere aile içi ilişkileri kötü etkiliyor akraba evlilikleri sorunlar büyüyor herkese yansıyor.ilişkiler iç içe bir hal alıyor.ve en önemlisi engelli çocuk riski..her akrabasıyla evlenenin engelli çocucuğu olmayabilir ancak bu risk varken neden bunu göze alasınız ki? ben almazdım.

benim halam teyzesinin oğluyla evlenmiş 5 çocuğu var,dördü sağlıklı ama kızı işitme engelli mesela.o yüzden akrabalardan uzak durmak en güzeli.kuzenler kardeş sayılır bence.

kesinlikle. ılerıde sorun yaşandığı zaman akrabalar ikiye bölünüyor, yıllarca konuşmuyorlar bırbırlerıyle.

ben akraba evliliğine iyi bakmıyorum.

kuzenlerle evlilik dinen haram değildir. eğer zorla yapılan bir evlilik değilse bir sakıncası olmaz. ama şu var ailede genetik geçişli bir hastalık varsa doğacak çocuk için risk oluşturur bu durum. ama arada aşk varsa bir dizi genetik testten sonra karar verilebilir. genetik problemler varsa tüp bebek yöntemiyle sağlıklı gebelikler elde etmek mümkün olabilir.

Yok dinen sakıncalı değil teyze hala dayı amca çocukları evlenebiliyor , hastalık kısmı ise mesela genetik hastalıklarda Sende A hastalığı varsa Akrabandada A hastalığının olma ihtimali yüksek oluyor . Ama bu başka biriylede denk gelebilir akraba olmadığınız halde aynı hastalığa sahib olabilirsiniz sadece akraba olunca aynı hastalığın denk gelme ihtimali yükseliyor hiç akraba olmayıp hastalıklı yada sakat çocukları olan kişilerde var fakat eskilerden gelen bir efsane mevcut akrabayla evlenirsen çocuğun sakat olur diye :))) Bazı testler var evlenmeden herkes yaptırıyor artık akraba olsada olmasada onlardan yaptırabilirsiniz . Bizim sülalede akraba evliliği yaygındır sırf bu sebebten sakat hastalıklı doğan kuzenlerim felan olmadı hiç .

Akraba eviliğine ben , ailem sıcak bakmıyoruz . Biz de akraba evliliği yoktur . Haram mı helal mi bilemem , ama akraba evliliğin hem doğacak çocuk için hem de akraba ilişkileri için çok sağlıklı olmadığı aşikar.

Bizim ailede akraba evliliği çok fazla var. Annemle babam amca çocuğu teyzemle amcamda amca çocuğu sülalede herkesin soyismi aynı gibi bir şey, ayrı yerlerde büyümüşler zaten. Ailem din konusuna önem verir. Ailedede çok şükür kimsede bir hastalık yok ama ben yaparmıydım öyle bir evlilik? Büyük konuşmayım ama yapmazdım galiba.

dini boyutunu bilemem ama ahlaken birinin kardeş gibi büyüdüğü birisine farklı gözle bakması hiç hoş değil BENCE...

Back
X