• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba Evliliği Düşünceniz?

eşlmin blr şımarık akrabası var burada herkes birbiriyle akrabası ile evli ben değil kadın ben ne ikram etsem yemiyor birde küstah, küstah bu neci dlyor nimete bu söylenmez ki, farklı kültürleri ait olan yemekleri yemiyorlar zaten kendi mutfaklarıda gelişmemiş akraba evliliği yoğunlukta olduğu için eşin her zaman söyler iyiki akraba evliliği yapmamışım der, hepsi görüntü olarak birbirine benziyor,
ki zaten baktın akrabanın birisi kızıma yılışıyor hemen yılanın başına baştan kestim, kızımı rahatsız edersen babasına söyleyeceğim dedim o oldu kala ,kala kızım sanamı kaldı ,akraba bozması ,el olsun ,yeni kültür,yeni kan olsun anneler uyanık olmak zorunda

Ben amcamın oğluyla evliyim ,eşimin kız kardeşide benım abimle evlı,
aynı amca cocuklarına kız alıp verildi bizim ailede :(

abimin bı kızı var şükürr sorunsuzzz
benım 2 oğlum var şükürr sağlılıklar

amma akraba evlılıg kadar zor bişe yok..

bizde akraba evliliği hiç yok
hatta ayıp karşılanır,
kuzenler birbirine abi-kardeş gözüyle bakar

Kuzen=Kardeş bizde böyledir . Ama yapanada saygım var her insan aynı düşünücek diye birşey yok

benim kuzenim dayısının oğluyla evlendi... yaşadığı sıkıntıları ben gördüm, evlendikten sonra dayı olmuyor, kp oluyor diyor... yakın akraba olduğundan şikayetçi oldukları durumu hiç dile getiremiyor vs...

Bakın engelli bir arkadaşımız da yazmış ben karşıyım diye dinleyin bu insanları, hiç bir doktor %100 özürlü olacak çocuk diyemez hatta DNA testlerinde bile analık babalık testinde %100 denmez %99 denir her zaman bir ihtimal vardır düşünün o sizin çocuğunuz ama neden %99 deniyor ihtimal olarak? hata payı vardır çünkü her zaman bu engelli çocuk olayında da ailenizdeki hastalık genlerine göre bir riskiniz olacaktır, iki farklı insanın (farklı ailelerden) genetik yapısında başka hastalık genleri bulunacağından doğacak çocuk genellikle melez gibi oluyor bu hastalık açısından ne demek yani bu? çocuk anneden aldığı hastalık genini babadan aldığı sağlam gen sayesinde sadece taşıyıcı olarak alıyor ama hastalanmıyor, aynı şekilde babadaki hastalık genleride annenin sağlam genlerine karşı gelince fiziksel bir sorun olmuyor ama çocuk taşıyıcı oluyor, kuzeniyle evlenirse eğer ondada bu taşıyıcı genlerin taşınması ihtimali çok yüksek oluyor ve döllenme esnasında bu taşıyıcı genler bir araya gelirse engelli bireyler oluşuyor; hasta bebeklerin çoğu düşükle sonuçlansa da dünyaya gelme ihtimalleri de var işte hep ihtimaller bunlar ama siz şöyle algılıyorsunuz olayı akraba evliliğinden olan bütün çocuklar engellidir diğer çocuklar sağlıklıdır :45: anlayışınızı geliştirmek için yazdım herkes üniversite mezunu değil evet ama biraz okuyun araştırın herkesin dediğine inanmak zorundada değilsiniz, ben büyüklere anlatmaya çalışıyorum bana örnek veriyorlar eee bu akraba değildi ama çocuğu özürlü oldu boş işler diyor ya bunun araştırmaları yapılmış istatistikleri çıkarılmış, bunu yapmaktaki amaç Allah ı yok saymak değilki sen nasıl pazarda elma seçiyorsun iyisinden hepsini Allah yarattı demiyorsun, nasıl ellerini sabunla yıkıyorsun mikroplardan korunmak için? onu da yapma o zaman ne gerek var öldürmeyen Allah öldürmez diyerek, bunlar sadece önlemler ve herşeyi Allah tan bekleme derler ya katılıyorum birazda sen düşün sen kafa yor olaylara, ben sadece çocuklara üzüldüğüm için bu kadar detaylı yazdım yoksa işin ahlaki ve dini boyutunu sorgulamak bana düşmez ama o çocuklara hesap vermek gerçekten zor, ömür boyu sizi suçlar.

anladığım kadarıyla benden bahsetmişsin evet dediğin gibi akrabalık zor çocuk için ve başka şeyle için ilerde hasra olusak elin oğlu yada kızı bakmaz düşüncesiyle yapılan evliikler bile var

haram olduğunu sanmam ancak birşeyin yapılıp-yapılmaması için ille haram ya da değil olması gerekmez bence.bir kere aile içi ilişkileri kötü etkiliyor akraba evlilikleri sorunlar büyüyor herkese yansıyor.ilişkiler iç içe bir hal alıyor.ve en önemlisi engelli çocuk riski..her akrabasıyla evlenenin engelli çocucuğu olmayabilir ancak bu risk varken neden bunu göze alasınız ki? ben almazdım.

benim halam teyzesinin oğluyla evlenmiş 5 çocuğu var,dördü sağlıklı ama kızı işitme engelli mesela.o yüzden akrabalardan uzak durmak en güzeli.kuzenler kardeş sayılır bence.

En başta dediğiniz gibi genetik çeşitlilik bakımında zararlı,sonrasıda malum ben hiç o gözle bakmadım kuzenlerime hatta babam ben doğduğumda göz dağı vermiş SAKIN HA...!! NE BENDEN SİRKE NE SİZDEN BAL ..diye :D çok doğru yapmış.. kendi kızkardeşinin kızına gelin veya damat diye bakmak bence bizim türk adetlerine uyan birşey değil gelse gelse araplardan gelmişitir.. kendi aramızda evlenene evlenene dev gibi türk ırkı cep herkülüne döndü.. :D yapmayalım..kısacık kısacık erkekler daha boysuz kızlar..genetiğimizdede çeşitli hastalıklar daha çok yayılıyor..

Back
X