• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba Evliliği Düşünceniz?

Engel deyince hep fiziksel engel algılanıyor ama ben akraba evliliği yapanların çocuklarının psikolojik olarak da daha sorunlu olabildiklerini duymuştum, şizofreni gibi hastalıklara daha meyilli olabiliyorlarmış. Tabi istatistikler her zaman tam doğruyu yansıtmıyor ne kadar doğrudur bilemem. Görüş meselesine gelince ben hoş karşılamıyorum, başka adam mı yok? Bir kere ömrümde ilk defa gördüğüm uzaktan akraba biri bile olsa akraba dendiği zaman asla o gözle bakamam ben. Bilemiyorum benim görüşüm böyle.

evet. fiziksel hastalıklara ek olarak psikiyatrik hastalıklar da genetik olarak çocuğa geçer. hele akraba evliliğiyse, çocukta bir hastalığın görülme olasılığı oldukça artar. bence asla risk almaya değmez. evlenecek bir sürü insan var, akraba ile de evlenilmeyiversin...

Benim de teyzemin oğlu evlenmek istemişti benimle, biz öyle kardeş gibi büyümedik çok sık da görüşmezdik yıllar yılı peşimde dolandı durdu. Kardeşim gibi görmüyorum, seviyorum da kendisini kuzenim olduğu için ama evlilik mi, hayır. Her açıdan hayır.

Doğacak çocukların vebali senin üzerinde.

Baba tarafi akrabalikta evlilik son derece tehlikeli,anne tatafi farklidir olabilir . . Cunku babalar ayri , kan ayri teyze oglu kizi olur diye biliyorum. Ama ask bu hic birseye bakmaz.

Ne alakası var? Babadan da anneden de çocuğa geçen kromozom sayısı aynıdır. Bu yazdığınızın bilimsel bir dayanağı yok. Teyze oğlu size ne kadar yakın akrabaysa, amca oğlu da öyle.

(Bir de babaları aynı kişi olup da anneleri farklı olanları kardeş sayan ama anne aynı baba farklı olanları üvey kardeş sayanları da anlayamıyorum.)

Akraba evliliği bana ters. Kuzenle evlenilir mi ya? Kardeş gibidir o. İllaki sakat olmaz çocuk ama risk artar. Mesela evlenecek kız şeker hastalığı geni mi taşıyor, amca oğlunda da var diyelim aynı gen. Çocuklarının şeker hastası olma ihtimali çok çok yükseliyor böylece.

Akraba evliligi dinimize gore haram degil ama Peygamberimizin tavsiye etmedigi birsey diye biliyorum ben…vardir bir sebebi o tavsiye etmediyse…

Onceleri daha normal karsilardim, ama artik daha garip gelmeye basladi bu durum bana nedense…

Bizde ne anne tarafında nede baba tarafında akraba evliliği yok, kuzenler kardeş-abi-abla sayılır, o gözle bakarız biz.

Çocuklarının özürlü doğma riski de bence aşkan çok daha önemli.

Aşkından kimse ölmemiş, ama bu bir risk te olsa özürlü çocuk dünyaya getirme riski bence aşktan daha önemli.

Bizim ailede akraba evliligi yok. Hos karsilanmaz, ben de hos bakmiyorum sahsen.
Ahlaki acidan da cok yanlis geliyor. Kimseyi kimseyle yakin, basbasa birakamazsin mesela. Olmaz olmaz. Herkes birbirini sevebilir, baska gozle bakabilir cunku. Ne bileyim, dusununce aklima farkli farkli senaryolar geliyor. Birbirine kardes, akraba gibi degil de evlenebilecek kadin-erkek gibi bakabilen bir sulale bana ters.

dünyada başka erkek mi kalmadı?
akraba evlili çok çirkin, sonra sakat
nesiller ,olmaz olsun böyle aşk!
insanlar kolaya kaçması ,acı ,eli tanımaya çalış yeni kültürlere açıl
ne ,
öyle hemen kolaya kaçış!

annemle babam teyze çocuğu sağlıklıyız :))

ama akrabayla evlenmek zorudur.. erkek arkadasım annemin kuzenının oğlu..

Biraz aşırı olacak ama benim düşüncem böyle. Akraba evliliği denince ilk aklıma sapkınlık geliyor.

hiç hoş karşılamıyorum, kuzenlerimi kardeş görürüm ben
istersek sık görüşmeyelim, sonuçta akrabam değik mi?
dünyada erkek mi kalmadı ayrıca? kardeş gözüyle bakılırsa aşık da olunmaz
ben ama aşık oldum mazeretini bu nedenle kabul etmiyorum.. kardeş, akraba gözü ile bakarsan aşık da olmazsın

Dinimizce bir sakıncası yok ama bizim sülalemizde akraba evliliği yoktur.
Çünkü bizim akrabalar arasında kuzenler kardeş olarak görülür, küçükten çocuklara o senin kardeşin gibi düşüncesi aşılanır. Çocuk farklı şekilde bakmaması gerektiğini anlar.
Allah insanlara hala dayı çocuklarını haram kılmamıştır fakat her toplumun örfü adeti vardır. Kimilerinde çok doğal gelen bu durum bizim çevremiz için çok ters geliyor. Dünyada milyonlarca erkek varken zor durumda kalmadıkça bence kuzenlerle evlenmemeli.
Bende kardeşlerimin çocuklarıyla kendi çocuğum evlenmek istese açıkcası hiç hoş karşılamazdım. Zaten baya bi yaş farkı olacak aralarında :9:

Son düzenleme:
bizim ailemizde akraba evliliği var, ben de çok yakın akrabamla evlendim... biz ayrı ortamlarda hatta ayrı ülkelerde büyüdük.. ben böyle bir akrabam olduğunu bile bilmiyordum :D sonra gördük beğendik birbirimizi, ailelerde istedi ve evlendilk. iyi ki de evlenmişim, çok şükür çook mutluyum.. rabbim uzun ömür versin, çok sağlıklı bir kızım var.. uzak ve yakın ailemizde akraba evliliği yapıp hasta cocuğu olan da yok.. nikah düştüğü sürece kiminle evlendiğin önemli değil.. Peygamberimizin kızı hz. fatıma babasının amcasının oğluyla evlenmiş... demekki dinen de bi sakıncası yok..

bizim ailemizde akraba evliliği var, ben de çok yakın akrabamla evlendim... biz ayrı ortamlarda hatta ayrı ülkelerde büyüdük.. ben böyle bir akrabam olduğunu bile bilmiyordum :D sonra gördük beğendik birbirimizi, ailelerde istedi ve evlendilk. iyi ki de evlenmişim, çok şükür çook mutluyum.. rabbim uzun ömür versin, çok sağlıklı bir kızım var.. uzak ve yakın ailemizde akraba evliliği yapıp hasta cocuğu olan da yok.. nikah düştüğü sürece kiminle evlendiğin önemli değil.. Peygamberimizin kızı hz. fatıma babasının amcasının oğluyla evlenmiş... demekki dinen de bi sakıncası yok..

Dinen sakıncalı diyen kimse çıkmadı zaten burda :) Ayrıca uzak akrabadan bahsediyorsun sen babanın amcasının oğlu değil burda bahsi geçen şahıslar direkt amcanın teyzenin dayının halanın oğlu.

Benim kayinvalidem le kayinpederim hala dayi cocuklari cok yakinlar .. kayinvalidem kendi kaynanasina hala diyor ..

ama cok mutlular bayiliyorum onlarina 50 kusur yasindalar birbirlerine askim hayatim bitanem gorsenizz:-):-) cok saglikli ve guzel de cocuklari olmus biride benim kocaamm :-):-):-)

ille engelli olacak diye bir durum yok ,risk sadece.Sizce bu riski almaya değer mi? Akraba olunca genler benzer,aynı hastalığa ait genin ikisinde de bulunma olasılığı artar,iki çekinik gen bir araya gelip çocukta çıkabilir.Hem sadece fiziksel zihinsel,dışardan görünen bir sorun düşünmeyin.Belki çocuğun öğrenme-kavrama yeteneği daha zayıf olacak,belki bağışıklığı daha zayıf olacak,belki alaerjik bir bünyeyle doğacak,kimse bilemez.Ama hiç sorunsuz olanlar da var elbet,dediğim gibi risk sonuçta.

Dinen sakıncalı diyen kimse çıkmadı zaten burda :) Ayrıca uzak akrabadan bahsediyorsun sen babanın amcasının oğlu değil burda bahsi geçen şahıslar direkt amcanın teyzenin dayının halanın oğlu.

Konu sahibi akraba evliligi harammi diye sordugu icin bu ornegi verdim... uzak yakin farketmiyor dinen... onu demek istedim..

bende teyzemin ogluyla evliyim gayette mutluyum kimse allahin isine karisamaz bu benim fikrim herkesin kaderi zaten bastan bellidir akraba evliligi olmayipta engelli cocugu olanlarda var allahtan baska kimse bunu bilemez bizim sulalemizde cogu akraba evliligi allaha sukurde hepsinin en az 2 cocugu var ve hic birindede saglik sorunu engel yok karsi cikanlarin kendi fikridir ama allah yazmissa yadirgamak kimseye dusmez diye dusunuyorum kaderde ne yazilmissa onu yasiyoruz

bizdede akraba evliliği yoktur.ben kuzenlerimi kardeş gibi görüyorum.tanıdığımız bir kız vardı.amcasının oğluna abi abi diye sesleniyordu.beraber büyüdüler kardeş gibi.oğlanın ailesi oğullarına istedikleri gibi kızı bulamayınca tanıdığımız bu kızı istediler.kız ilkten tereddüt etti.abi diyordu abi gözüyle görüyordum şimdi ona ne diyeceğim demiş.etrafındakilerde kocacığım diyeceksin demişler öylede oldu evlendi çocuğu oldu.köyde olduğu için pek şansı yoktu.bende merak ediyorum abi,kardeş gözünle gördükleri bir insanı nasıl başka gözle görebiliyorlar.ben düşünüyorum acaba ben yapabilirmiydim diye yapamazdım.dinen yasak değil ama bence yapılmamalı.eşimin akrabalarından iki aile çocuklarını evlendirdiler.anlaşamadılar boşandılar bazen düğünlerde,cenazelerde karşılaşıyorlar iki tarafta huzursuz oluyor.yine komşumun kızı akrabasınla evlendi.akraba olduğu için ayrılamıyor hertürlü huzurluğa katlanıyor.

Son düzenleme:
Biz esimle akrabayiz. Kesinlikle onermiyorum akraba evliligini. Esimi cok seviyorum yine olsa yine evlenirdim ama cok zor bir evlilik. Bir dedikodu cikiyor tum aile duyuyor birbirine giriyor. Huzur bozuluyor.

En basiti annemlerin gelip bizim yanimizda kac gun kaldigina kadar esimin ailesinin kulagina gidiyor. Kuduruyorlar. Olup olmadik dedikodu yapiyorlar. Bu yone akrabalardan bana geliyor. Huzurumuz bozuluyor.

Akraba evlilikleri bana garip gelmiştir hep, bizim çevremizde yani ailemizde de yapan olmadığından olabilir. Özellikle babam çok karşı zaten, biz öyle gördük, büyüdük. Annemin teyzesinin torunu da akrabamdır. Öyle yakın akrabam, uzak akrabam akraba bile sayılmaz kan bağı yok durumları bile yok bizde.

Son düzenleme:
Back
X