• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba Evliliği Düşünceniz?

benim tanıdığım insanlar var akraba evliliği yapmış birisi çok zor karar verdi çocuk sahibi olmaya risklerden dolayı, diğeri de ikinci çocuk özürlü olur diyen doktorlar yüzünden tek çocuklu, Allah ın işi diyenlere çok kızıyorum tabiki sağlığı da hastalığı da veren Allah tır ama Allah sana akıl da verdi aklını kullan işini sağlama al sonra Allah a dua et apartmandan atlayıp öldürmeyen Allah öldürmez demek gibi birşey bence bu, aşık olursunuz o ayrı ama kız yabancıya gitmesin; miras varsa mal başkasına gitmesin yada yabancı biri olmasın tanıdık olsun diye, hiç akıllarında olmayan birşeyi milletin aklına sokmaya çalışan aile büyükleri dediğimiz küçük beyinlililer var hayır eleştirsen ne olacak beyin bedava ama kullanan yok :27:

Son düzenleme:
Benim Teyzem Kuzeniyle (Halasinin Ogluyla) evlendi.. 3 Tane cocuklari var hepsi saglikli ve cok zekiler..
Ben Kader diye düsünüyorum özürlü cocugun olup/olmamasi.

Akraba evliliği ile ilgili düşüncelerim şunlar: 1- Halanın, amcanın, teyzenin çocuklarına nasıl o gözle bakabiliyor insanlar? 2- Dünyada başka kadın başka adam mı kalmadı?
biz de aşık olduk.Aşkın ne demek olduğunu çok iyi bilirim.Aşk öyle pat diye olmaz.O gözle bakarsan aşık olursun.Kuzenine nasıl aşık olursun benim aklım almıyor.Dayımın hiiiiiiiç görmediğim bir oğlu var ilk evlilliğinden. Ama bak işe bu o kuzenin deselerdi Dünya yakışıklısı da olsa vay be ne yakışıklı kuzenim varmış meğer der, kardeş gözüyle bakar geçerdim. Buna haklı sebepler arayanlar da Adem ile Havva'ya kadar iniyor maşallah

Son düzenleme:
açıkçası hiç olumlu düşünmüyorum bu konuda. bizim sülalede bunun örnekleri var öyle de çok matah bir şey değil. bir kere akrabalık olduğu için hiç saygı görmüyorsun el kızı daha kıymetli oluyor senin halanın veya teyzenin yanında. mesela kuzenim halasına gelin gitti ikinci gelin ve ne olsa sebebi sanki yeğeniymiş gibi davranıyor hizmetini her şeyini o yapmalıymış gibi davranıyor. hal böyle olunca kardeş kardeşe düşüyor sen misin benim kızıma kaynanalık yapan al başın belayı. yok aman aman uzak olsun zaten şu hatta ne geliyorsa akrabadan geliyor.

benim doktorlara inancimda guvenimde kalmadi allahtan baska kimse bilemez neyin ne olucani tamam allah akil vermis kullanmak icinama neyin ne olucani ondan baska kimse bilemez kaderinde kim varsa onunla evleniyosun zorla evlendirilmeye bende karsiyim ama ben 10yil sevgili olarak konustum teyzemin ogluyla kaderde varmis evlendik ve doktor bana senin cocugun olmaz kisirsin dedi bir ay gecmeden hamile kaldim o yuzden allah yazmissa kimse karisamaz

bizde 7 kuşak birbiriyle evlenmez ve hep abla abi gözüyle bakılır ve baktırılır... birinin benimle akraba bağı varsa bende ona o gözle bakamamki zaten. ya abimdir yada kardeşim. başka türlüsünü düşünemem. o düşünürde söylerse de ayıplarım :31:

Akraba evliliği ile ilgili düşüncelerim şunlar: 1- Halanın, amcanın, teyzenin çocuklarına nasıl o gözle bakabiliyor insanlar? 2- Dünyada başka kadın başka adam mı kalmadı?
biz de aşık olduk.Aşkın ne demek olduğunu çok iyi bilirim.Aşk öyle pat diye olmaz.O gözle bakarsan aşık olursun.Kuzenine nasıl aşık olursun benim aklım almıyor.Dayımın hiiiiiiiç görmediğim bir oğlu var ilk evlilliğinden. Ama bak işe bu o kuzenin deselerdi Dünya yakışıklısı da olsa vay be ne yakışıklı kuzenim varmış meğer der, kardeş gözüyle bakar geçerdim. Buna haklı sebepler arayanlar da Adem ile Havva'ya kadar iniyor maşallah

Katılıyorum.. Akraba,kardeş gözüyle bakmak başka bir şey... sonradan aşık oldum denemez.. :19:

Yengemin (dayımın eşi) ilk evliliğinden oğlu vardı,birlikte büyüdük,dayım ona oğlum dedi,hiç ayırmadı..bizde.. Hep kuzenimdir,hep abimdir..başka gözle bakmam mümkün değil,kan bağımız bile yok ama akraba kardeş gibi görmüşken başka bir şey mümkün olamaz.. :ssz:

Forumda akraba evliliği yapan hanımlarımız varmı? Çocuk kesin sorunlumu doğar? Dinimizce Amca oğlu - kızı Teyze oğlu -kızı harammı düşer?

anne hala baba dayı oğlu ben engelli diğer kareşlerim şükür sağlıklı akraba evliliğine karşıyımmmm

aynen zibidicim ensest bir ilişki gibi geliyor bana, sapıkça geliyor. teyzemin oğluna o gözle bakma fikri bile çok kötü.. ailem içinde kötü. bende ablam aileden biriyle evlensin istemem mesela :20::20: neyseki o evli:9:

haram düşseydi peygamber efendimiz halasının kızı ile evlenmezdi. hatta evlendiki ileride herkes bunu yapabilsin diye

akrabalık ilişkileride onemlidir bu konuda kan bagını gectim kardes gibi yetiştirildiginiz kuzeninize o gozle bakmanız mumkun olmuyor zaten dunyada tek erkek kuzenim kalsa bile Allah gostermesin ama yinede evlenmem kardesimle evlenmişim gibi hissederim

Bakın engelli bir arkadaşımız da yazmış ben karşıyım diye dinleyin bu insanları, hiç bir doktor %100 özürlü olacak çocuk diyemez hatta DNA testlerinde bile analık babalık testinde %100 denmez %99 denir her zaman bir ihtimal vardır düşünün o sizin çocuğunuz ama neden %99 deniyor ihtimal olarak? hata payı vardır çünkü her zaman bu engelli çocuk olayında da ailenizdeki hastalık genlerine göre bir riskiniz olacaktır, iki farklı insanın (farklı ailelerden) genetik yapısında başka hastalık genleri bulunacağından doğacak çocuk genellikle melez gibi oluyor bu hastalık açısından ne demek yani bu? çocuk anneden aldığı hastalık genini babadan aldığı sağlam gen sayesinde sadece taşıyıcı olarak alıyor ama hastalanmıyor, aynı şekilde babadaki hastalık genleride annenin sağlam genlerine karşı gelince fiziksel bir sorun olmuyor ama çocuk taşıyıcı oluyor, kuzeniyle evlenirse eğer ondada bu taşıyıcı genlerin taşınması ihtimali çok yüksek oluyor ve döllenme esnasında bu taşıyıcı genler bir araya gelirse engelli bireyler oluşuyor; hasta bebeklerin çoğu düşükle sonuçlansa da dünyaya gelme ihtimalleri de var işte hep ihtimaller bunlar ama siz şöyle algılıyorsunuz olayı akraba evliliğinden olan bütün çocuklar engellidir diğer çocuklar sağlıklıdır :45: anlayışınızı geliştirmek için yazdım herkes üniversite mezunu değil evet ama biraz okuyun araştırın herkesin dediğine inanmak zorundada değilsiniz, ben büyüklere anlatmaya çalışıyorum bana örnek veriyorlar eee bu akraba değildi ama çocuğu özürlü oldu boş işler diyor ya bunun araştırmaları yapılmış istatistikleri çıkarılmış, bunu yapmaktaki amaç Allah ı yok saymak değilki sen nasıl pazarda elma seçiyorsun iyisinden hepsini Allah yarattı demiyorsun, nasıl ellerini sabunla yıkıyorsun mikroplardan korunmak için? onu da yapma o zaman ne gerek var öldürmeyen Allah öldürmez diyerek, bunlar sadece önlemler ve herşeyi Allah tan bekleme derler ya katılıyorum birazda sen düşün sen kafa yor olaylara, ben sadece çocuklara üzüldüğüm için bu kadar detaylı yazdım yoksa işin ahlaki ve dini boyutunu sorgulamak bana düşmez ama o çocuklara hesap vermek gerçekten zor, ömür boyu sizi suçlar.

Son düzenleme:
ben akrabalık ilişkileri açısndan doğru bulmuyorum
akrabalarımızla bıle rahat rahat görüşemıyceksek
artık ölelim kuzenler bırarada buyuyor
akraba evliliklerının olduğu toplumlarda
bu yuzden erkenden evlendırılıyorlar
ben yalnış buluyorum
bizde komşuyla bıle evlenmek hoş karşılanmaz

ben birde 40 dan sonra cocuk doğuranlarada şaşırıyorum , yumurtanın kalitesi 20 li yaşlardaki gibi sağlıklı olmaya biliyor ay o yaşta bir sürü testen geçeceksin ki çoğu pahalı vallahi o
yaşta keyfimi bozamam çocuk için
her şey yaşında güzel ,kariyerde bir yere kadar! öyle her yaşta anne olunmur işte ,ya para ya çocuk . hem kariyer hem çocuk palavra kanmayın bunlara zamanında karar verin!
0

sapkınlık olarak nitelendirmeniz çok yanlış... sapkınlık olsaydı nikah düşmezdi zaten.. bende karşıyım akraba evliliğine.. sapkınlık olarak görmüyorum ama.. olabilir.. dünya hali bu.. siz şu an içinde bulunduğunuz duruma göre değerlendiriosunuz.. ama herkes teyze amca dayı çocuklarıyla samimi içli dışlı olmuo ki.. çocuğun engelli olmasına gelince. teyzemin kızı anneannemin kardeşinin torunu ile evlendi.. uzak akraba ayni.. çocuğu maalesef işitme engelli doğdu :(( şu an 2 yaşında ameliyat olacak.. dr uzaktan akraba dahi olsa kan bağı olduğu için normalden daha fazla risk olur demiş.. Herşey Allahtan, ondan bi şüphemiz yok zaten, ama neden risk alacaksın ki? bunun yanında 2 halamın çocuğu evlendiler.. bir yıl sonra boşandılar.. kavgalı gürültülğ bi şekilde... olan benim halalara, kardeşlere oldu... birbirleriyle küsler 3 yıldır. çocukları boşandı bitti ama kardeşler birbirine girdi.. her açıdan akraba evliliği sıkıntı çıkarabilir ilerde..

Nikah düşüp düşmemesi ayrı bi konu da,sırf nikah düşüyo diye ben normal göremiyorum bunu.
Bizde eskiler nikah da düşmesin diye mesela iki kız kardeş benzer zamanda doğum yaptılarsa birbirlerinin çocuklarını da emzirirlermiş.Birbirlerine o gözle bakamasınlar diye,baksalar bile süt kardeşe nikah düşmez.Bizim sülale öyle karşı bu olaya.
Bi arkadaşım vardı eskiden,resmen kendi akrabalarını biz yabancıyı nası görürsek öyle görüyolardı.Onlarda vardı akraba evliliği.
Öyle bi ortamda normal karşılanması doğal.
Biz abi,abla,kardeş demişiz uzak yakın bütün akrabalara.Bize çok ters o yüzden.

ben birde 40 dan sonra cocuk doğuranlarada şaşırıyorum , yumurtanın kalitesi 20 li yaşlardaki gibi sağlıklı olmaya biliyor ay o yaşta bir sürü testen geçeceksin ki çoğu pahalı vallahi o
yaşta keyfimi bozamam çocuk için
her şey yaşında güzel ,kariyerde bir yere kadar! öyle her yaşta anne olunmur işte ,ya para ya çocuk . hem kariyer hem çocuk palavra kanmayın bunlara zamanında karar verin!
0

katılıyorum buna da, çocuk özlemi olabilir tamam ama bu kadar bencilce düşünmek hata, hem sen gençliğinde hayatını yaşayacaksın, yaşlılığında belkide hastalıklara açık bir çocuk doğuracaksın, çünkü genelde en çürük yumurtalar kalıyor kadının rezervinde, bir de çocuk 10 yaşından sonra sana bakmaya başlayacak mecburen, o çocuğun hayatını düşünseler keşke biraz, bencillik gibi geliyor hep.

Nikah düşüp düşmemesi ayrı bi konu da,sırf nikah düşüyo diye ben normal göremiyorum bunu.

bu söze çok hak verdim, insanlar işlerine geldiği gibi kullanmasınlar dini, ona bakacak olursak, evlatlık aldığınız çocukla da evlenebiliyorsunuz nikah düşüyor evet diyanet işleri bakanlığı da onaylamış gazetelerde bile çıktı, Kuran da da evlenemezseniz diye bir ayet yok çünkü arada kan bağı yok ama ahlaken düşünün, insanca düşünün evlatlık aldığınız çocukla nikah düşüyor diye evlenir misiniz?
bu da o hesap mantıklı düşünüldüğünde yanlış olduğunu kavrıyorsunuz, Kuran da herşey yasak olsaydı zaten herkes günahkar olurdu, Allah insanların içindekini nefislerine hakim olamayacaklarını bildiği için bazı şeylere izin vermiş olabilir ama izin verdi diye de bunu yapmalıyız anlamını değil, yaparsak günah değil anlamını çıkarabilirsiniz sadece, yani aşık olursun hoşlanırsın gider evlenirsin günah da değil amenna ama öyle bir durum yokken etrafta başka insanlar varken (benim kuzenim baba tarafından kuzeniyle mal paylaşılmasın diye evlendi mesela ki çocuk sevgilisini terketti bu yüzden) illa kuzenlerle evlendirmeye çalışan insanlar nasıl bir hataya düştüklerinin farkına varmalılar.

Benim Teyzem Kuzeniyle (Halasinin Ogluyla) evlendi.. 3 Tane cocuklari var hepsi saglikli ve cok zekiler..
Ben Kader diye düsünüyorum özürlü cocugun olup/olmamasi.

Sakatlıkların yanında iyi özelliklerde baskın çıkar diye duymuşdum bir.

Back
X