• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba Evliliği Düşünceniz?

herkes kuzeniyle kardeş gibi büyümüyor ki, zaten kardeş gibi gördüğü kişiyle kim evlenmek ister. bu konuda konuşanların çoğu ezbere konuşuyor sanki. aile zoruyla değilse ve genetik taramadan geçildiyse hiç bir sorun olamaz.

Haram değil diye biliyorum ben de ama aile ilişkilerini malesef kötü etkiliyor. Bizim bir komşumuzun kızı halasının oğluyla evlendi sonra kocası onu aldattı filan aileler birbirine girdi en sonunda boşandılar şimdi ailecek görüşmüyorlar mesela.

Teyze, amca, hala çocuklarıyle evlenmek caizdir dinen sorun yok.

ben akraba evliliği yaptım... henuz çocugum yok... dinen haram değil onu söyleyeyim... hamilelikte ise test yaptırılması gerekiyor... ailede görülen hastalıkların ortaya çıkma durumuda olabilir....

ha burda ezberden konusup atıp tutanlarada selam olsun... saygılarımı sunuyorum onlara.

herkes yazmış ama bende yazayım
evet dinen bi sakıncası yok
ancak
çocuklar

tarama testleri varmış madem onları yaptırırsınız

bize gelince kendi ailemde yok çünkü gerçekten kardeş gibi büyüdük
o yüzden böyle bir durum vuku bulmadı
ama yıllarca birbirini görmeyen
yada hiç öyle yakın olmadan büyüyen tabikide evlilik yapabilir
ALLAH mutluluğunuzu daim etsin demekten başka bişey düzşmez bizlere sonuçta
sadece sağlığı dikkat edin yeter

ha bide malesef yakın akraba olunduğu için çıkabilecek olası aksiliklerede hazırlıklı olun
malum:50:
heres herşeye karışma merakında
bu yüzdende böyle hayır işlerine çok çomak sokuluyor
heleki akraba iseler bunlar biraz daha fazla oluyor

tabii ki tarama testi yaptıracagız... yalnız bilgilendirme amaçlı şunu yazayım.. o testleri sadece akraba evliliği yapanlar yaptırmıyor arkadaşlar...

ve şunu bilin istedim akraba evliliğinde engelli çocuk olma olasılığı diğerlerine oranla fazla olabilir ancaaaak maalesef her engelli çocuk akraba evliliğinden kaynaklanmıyor... öyle olsaydı akraba evlilikleri bir şekilde yasaklanır engellenirdi...

yani işin özeti başkalarının evliliğine çamur atmadan önce kendi evliliğinizde de engelli çocuk doğma olasılığının var olduğunu bilin... ve lütfen o testleri sizlerde yaptırın...

Mrb cnm ben yurtdisinda yasiorum bende akrapa evliligi yapdimm teyzemin ogluyla evlendim doktor kontrolu yapdirdim yapdirmak sorundayiz saten yokda nikah yapdiramiyoruzzz esim türkiyede yasiordu ben yurtdisindaydim

Benim ailemde de şimdiye kadar 2- 3 kişi akraba evliliği yapmış zamanında fakat sonları pek iyi bitmedi evlenenler ayrılınca aileler birbiriyle küsmüş annem anlattı oradan biliyorum çocuk meselesine gelince çocuklarının engelleri yok onun dışında akraba evliliği yok.

tabii ki tarama testi yaptıracagız... yalnız bilgilendirme amaçlı şunu yazayım.. o testleri sadece akraba evliliği yapanlar yaptırmıyor arkadaşlar...

ve şunu bilin istedim akraba evliliğinde engelli çocuk olma olasılığı diğerlerine oranla fazla olabilir ancaaaak maalesef her engelli çocuk akraba evliliğinden kaynaklanmıyor... öyle olsaydı akraba evlilikleri bir şekilde yasaklanır engellenirdi...

yani işin özeti başkalarının evliliğine çamur atmadan önce kendi evliliğinizde de engelli çocuk doğma olasılığının var olduğunu bilin... ve lütfen o testleri sizlerde yaptırın...

katılıyorum
bugüne kadar gebe kalamadım
ama geçenlerde bi doktora gittik öylesine açıklayıcı anlattımlarda bulunduki

bize karyotip testi yapıldı sonucunu bekliyoruz
çünkü eltimin oğlu özürlü doğdu ve hayatını kaybetti malesef
ve akrabalık bağlarıda yok hiç

başka da test varmı bilmiyorum yoksa yeterlimi ?

şahsen ben akraba evliliğine karşıyım yani ben kuzenlerime kardeş gözüyle bakıyorum dinen sakıncası yok ama sağlık yönünden yani doğacaak bebeğin sağlığı acısından sorunlar olabilir tabi evlenip çocukları saglıklı olanlarıda tanıyorm yani tercih meselesi evlenenede saygı duyarım

İyi de siz neden bu kadar celallendiniz?
Toplumun büyük bi'çocuğunluğu kabul edersiniz ki teyze oğlu, amca oğlu ile evliliğe sıcak bakmıyor, açıkcası bu durumun normalleştirilmesi de beni ürkütüyor (benim düşüncem). Doktorlarda akraba evliliklerindeki riskleri sıralıyor. Yani olmayan bi'şeyi gelip burada yazmıyo kimse. Dediğiniz gibi her şey Allah'tan ama bizler de doktorların yalancısıyız neticede.
Çamur atmıyoruz yani, bize ters sadece siz çok mutlu olun yuvanızda kimse kimsenin kötülüğünü isteyerek yazmadı...:31:

İyi de siz neden bu kadar celallendiniz?
Toplumun büyük bi'çocuğunluğu kabul edersiniz ki teyze oğlu, amca oğlu ile evliliğe sıcak bakmıyor, açıkcası bu durumun normalleştirilmesi de beni ürkütüyor (benim düşüncem). Doktorlarda akraba evliliklerindeki riskleri sıralıyor. Yani olmayan bi'şeyi gelip burada yazmıyo kimse. Dediğiniz gibi her şey Allah'tan ama bizler de doktorların yalancısıyız neticede.
Çamur atmıyoruz yani, bize ters sadece siz çok mutlu olun yuvanızda kimse kimsenin kötülüğünü isteyerek yazmadı...:31:

peki siz neden kendi üstünüze alınıp cevap veriyorsunuz buna? ben sizi baz alarak yazmadım ki..? celallenmem bu bazı arkadaşların bu tarz evliliğin neredeyse sapıklık olarak görmesinden kaynaklı. kimse kimsenin hangi koşullarda yetiştirildiğini bilemez ki? kendinizce sıcak bakmazsınız buna saygım var ama başka durumlar olursa kusura bakmayın ama cevap yazarım buna...

ayrıca kimse bunu normalleştirmeye çalışmıyor ürkmenize gerek yok yani.. :37: keşke insanımız şu ülkede normalleştirilmeye çalışılan herşeye sizin kadar ürkütücü gözle baksa.... :27:

Son düzenleme:
haram deil onu biliorum
etrafimda var akraba evlilikleri çocuklar saglam
akraba evliligi sadece evlennenleri baglar bence ..
sakat çocuk ihtimalini, anla$amazlarsa buyuk ihtimalle o iki dunurun ( yani karde$in ) du$man olacagini ve diger zorluklari biliyor sonuçta evlenen insanlar ..çocuk deiller ya, istedikleri ni yaparlar ,kimseye sen niye kuzeninle evlendin denmemeli bence
en azindan zina yok ortada ...

akraba evliliği haram değil (teyze, hala, amca dayı oğlu/ kızı vs)
zaten kimin kime mahrem ya da namahrem olduğu açıkca belirtilmiştir.
benim içim çok almıyor bu durumları hep kardeş gözüyle baktığımdandır belki ama amcamın kızı halasının (halamızın yani) oğluyla evli. Teyzem de kendi dayısının oğluyla.
çocuklarda bir sıkıntı yok çok şükür ama olma durumu şöyle izah ediliyor bilimsel olarak.

genetik bakımdan hepimiz baskın ve çekinik karakterler taşıyoruz kromozomlar üzerinde.
kadın veya erkekte veya her ikisinde de hastalık taşıyan bir gen varsa ve mayoz bölünme esnasında (dişi ve erkek hücrelerde) bu hastalığı taşıyan kromozom ayrılır ve karşılığıyla eşleşirse oluşan bebek maalesef hasta oluyor. hastalığı taşıyan kromozomların birbirini bulması akraba evliliği sonucu meydana gelen bebeklerde çok daha fazla oluyor kalıtım nedeniyle.
bu çok karmaşık açıkcası keşke çizerek anlatma şansım olsa.
uzatmayayım kısacası bir doktora gidip kontrolden geçmek çok daha doğru.
hakkınızda hayırlısı olsun.

peki siz neden kendi üstünüze alınıp cevap veriyorsunuz buna? ben sizi baz alarak yazmadım ki..? celallenmem bu bazı arkadaşların bu tarz evliliğin neredeyse sapıklık olarak görmesinden kaynaklı. kimse kimsenin hangi koşullarda yetiştirildiğini bilemez ki? kendinizce sıcak bakmazsınız buna saygım var ama başka durumlar olursa kusura bakmayın ama cevap yazarım buna...

ayrıca kimse bunu normalleştirmeye çalışmıyor ürkmenize gerek yok yani.. :37: keşke insanımız şu ülkede normalleştirilmeye çalışılan herşeye sizin kadar ürkütücü gözle baksa.... :27:

Çünkü ben de diğerleri ile ortak görüşteyim.
Siz de kabul edersinizki kardeş gibi büyüyen kuzenlerden birinin gelip bu konuda "bana göre sapıklık" demesi çok tuhaf gelmemeli kulağa. Neticede kişilerin fikirleri soruluyor burada. Son olarak ben yine ailemi, yetiştirilme tarzımı baz alarak ürküyorum dedim, bu kadar kişisel görüş deyip deyip sırıtmanız da ne kadar hoş:31:

Her neyse konu başka yere gidiyor. Sizin ailenizde normaldir, evlenmişsinizdir başkasına ise tam tersi.
Oyüzden bana içten bi'şekilde size kocaman, bi'ömür mutluluklar demek düşüyor.
Kırmak ya da üste çıkmak için yazmamıştım zaten ilk yorumu da sadece kendi çocuğumla, ablamın çocuğunu evli düşünemiyorum oyüzden kulağıma garip geliyor.

İyi geceler :)

evlediğin adamla bile yeri geliyor kavga dövüş anlaşmazlık.
akraba olunca hooopppp aileler işin içine girdimi de akrabalıkta kalmıyor.
satsan satamazsın boşansan tam boşanmazsın.
hep dibinde hep görücen.
adı üstünde akraba ne gerek var bir de dünür demeye.
benim fikrim bu.

Çünkü ben de diğerleri ile ortak görüşteyim.
Siz de kabul edersinizki kardeş gibi büyüyen kuzenlerden birinin gelip bu konuda "bana göre sapıklık" demesi çok tuhaf gelmemeli kulağa. Neticede kişilerin fikirleri soruluyor burada. Son olarak ben yine ailemi, yetiştirilme tarzımı baz alarak ürküyorum dedim, bu kadar kişisel görüş deyip deyip sırıtmanız da ne kadar hoş:31:

Her neyse konu başka yere gidiyor. Sizin ailenizde normaldir, evlenmişsinizdir başkasına ise tam tersi.
Oyüzden bana içten bi'şekilde size kocaman, bi'ömür mutluluklar demek düşüyor.
Kırmak ya da üste çıkmak için yazmamıştım zaten ilk yorumu da sadece kendi çocuğumla, ablamın çocuğunu evli düşünemiyorum oyüzden kulağıma garip geliyor.

İyi geceler :)

maalesef burada akraba evliliği yapan varmı? dinen caiz midir gibi sorular soruluyor.. yani kendi fikirlerinizi sormuyor... sanırım burada biraz anlam karmaşası oldu bu sizin için... konuyu baştan yanlış yerlere çekme orada başlıyor zaten bilmem anlatabildim mi :34:
sırıtma olayında eminim celallenmenin sebebini anlayabilmişsinizdir... ilk sorunuza yeterli bir cevap oldugu kanısındayım..

neyseki konunun başka yerlere gitmemesi konusunda sizinle aynı fikirdeyim.. tabi baştan konuyu başka yerlere çekecek yorumlar yapılmasaydı daha da iyi olabilirdi..

bende size huzurlu bir ömür diliyorum... ha unutmadan sizde test yapmıyorsanız yaptırın lütfen... iyi geceler sizede... :34:

maalesef burada akraba evliliği yapan varmı? dinen caiz midir gibi sorular soruluyor.. yani kendi fikirlerinizi sormuyor... sanırım burada biraz anlam karmaşası oldu bu sizin için... konuyu baştan yanlış yerlere çekme orada başlıyor zaten bilmem anlatabildim mi :34:
sırıtma olayında eminim celallenmenin sebebini anlayabilmişsinizdir... ilk sorunuza yeterli bir cevap oldugu kanısındayım..

neyseki konunun başka yerlere gitmemesi konusunda sizinle aynı fikirdeyim.. tabi baştan konuyu başka yerlere çekecek yorumlar yapılmasaydı daha da iyi olabilirdi..

bende size huzurlu bir ömür diliyorum... ha unutmadan sizde test yapmıyorsanız yaptırın lütfen... iyi geceler sizede... :34:

Başlığa da bakarsak "akraba evliliği düşünceniz?"yazıyor. Neyse yorum yazanlar olarak yanlış anlamışızdır olabilir, insanlık hali :)
Henüz evli değilim, Allah nasip ederse tabii ki yaptıracağım ben de, teşekkür ediyorum.

Ben sorarken kuzenlerin veya bilimum akrabaların kardeş gibi büyüyerek birden hoop evlenelim demesini kastetmedim ki böyle düşünülmesi çok saçma olmuş.

Eğer kardeş gibi büyüdüysen zaten evlenemezsin bu durumda akraba evliliğin gerçekleşmemiş olur bu. Bakış açı genelleme olursa iyi olur mesela kardeş gibi büyümeyenler veya yıllardır kavgalı olanlar aralarında yaş farkı olanlar bla bla ....

Pencereleri seçerken kardeşliği katmayın yani akraba olmasa bile kardeş gibi gördüğünüz biriyle ASLA evlenemezsiniz illa kuzeniniz olcak diye kaide yok.

Back
X