- Konu Sahibi 26merve2626
-
Ha birde rezilliği ele alıp kendi tuhaf inanç sistemlerine göre bu insanlara ensest diyen ahlakta dibe vurmuş tiplerde var. Neyse ki benim inanç sistemime göre onların ne olduğunu söyleyemeyecek kadar edepliyim. Yoksa buralar karışırdı.
Ben kib'ledim, üsluba bakar mısınız? Neyle neyi bir tutmuş? Hadi onu geçtim, akraba evliliğini tavsiye ettiğini söyledi. Akraba evliliği tavsiye edeni ilk kez görüyorum. Ben sakınca görmüyorum falan dese bu kadar gözüme batmazdı. Tavsiye?Cahillik bu kadar belli edilmemeli.
Sulalemde yok akraba evliligi hiç olmamış.Bir insanın akrabasina o gözle bakması bakabilmesi beni hep hayrete düşürmüştür.Benim için kuzen=kardeş demektir.Insan hiç kardeşiyle evlenebilir mi???
Yaklaşık 25 yıl önce iki kardeş çocuğu kaçarak evlenmiş bizde. Sonrasında anlaşmayıp ayrılmışlar bir çocukla. Aile ikiye ayrılmış durumdaydı. Kardeşler birbirleriyle görüşmüyor, cenaze düğün olsa biri gelince diğeri gidiyor. Sürekli problem.Benide yanlis anlamayin ben onlari yargilamak icin yazmadim arkadaslar
koskoca insanalr kendi kararlari ama aile icinde olduğu icin herkes karsi ilk defa onlarda gorduk ailemizde bu olayi o yuzden nasil davranip razi edelim yada ilerde zorluklari neler diye dusunuyorlar o yuzden sordum
evlenenleri kinayamam ama benik fikrim de olumsuz bu konuda
Tercih meselesi tabii ama ben akrabamla evlenmeyi istemezdim, bizim ailede yok akraba evliliği, rahmetli babam komşu kızı, oğlunu bile kardeş biliriz biz diyen biri olduğundan bizde o düşünceyle büyütüldük, belki kuzeninle evlenmenin sakıncası yoktur fakat evlilik sonrası en ufak anlaşmazlıkta akrabalık ilişkileri olumsuz etkileniyor, çevremde şahit olduğum hala, dayı oğlu/kızıyla evlenip evlilik yürümeyince küslükler yaşandığına.Benide yanlis anlamayin ben onlari yargilamak icin yazmadim arkadaslar
koskoca insanalr kendi kararlari ama aile icinde olduğu icin herkes karsi ilk defa onlarda gorduk ailemizde bu olayi o yuzden nasil davranip razi edelim yada ilerde zorluklari neler diye dusunuyorlar o yuzden sordum
evlenenleri kinayamam ama benik fikrim de olumsuz bu konuda
Hoşgeldin muneeTercih meselesi tabii ama ben akrabamla evlenmeyi istemezdim, bizim ailede yok akraba evliliği, rahmetli babam komşu kızı, oğlunu bile kardeş biliriz biz diyen biri olduğundan bizde o düşünceyle büyütüldük, belki kuzeninle evlenmenin sakıncası yoktur fakat evlilik sonrası en ufak anlaşmazlıkta akrabalık ilişkileri olumsuz etkileniyor, çevremde şahit olduğum hala, dayı oğlu/kızıyla evlenip evlilik yürümeyince küslükler yaşandığına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?