Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Bende kuzenimle evliyim.. birbirimizi çok gec tanidik ve o bana asik olmus, sonrasinda bende ona asik oldum beni kandirdi aileler karsi cikdi bizdede tabii. Annem küstü benimle,eşimin anneside ona tavir aldi. Ama eşim çok asikdi kacirmayi bile dusundu tabi ben aileleri ikna etmekden yanaydim ve iknada ettik evlendik 2 senedir evliyim çooook mutliyum. Aşıgim kocama.. ailelerde alisti artik.

Benim teyzem annem halalarim dan 1 i amcam benim kardesim vs hep akraba evliligi ve hicbirinin cocugunda sorun yok bizim burda genelde aile disina pek cikilmaz kuzenlerim vs de akraba evliligi cok nadir disardan evlenen ben ve 4 kuzenim basi cekenlerdeniz akraba dışı evlilik yapan

Son düzenleme:
Hı bu arada ben bu sitede akraba evliliğine karşı olup eşcinselliği onaylayan insanlar gördüm ...

Resmen beyin mıncıklaması yaşayan insanlar var bu memlekette...
Sen çok yaşa emi.. Akraba evliligi diyunce herkes ay igrenc ay bilmem ne.. Ama nikahsiz iliski normal, eşcinsellik normal

Bende kesinlikle karsiyim ama onlar degilki sevmiş.. Sevince de gönül ferman dinlemezki dohru ya da yanls..onlar icin doğru sonuçta.. İzin verilmeli bence, diger türlü sevenleri ayirmak ouyor

söz konusu iki aile 2 yıla kadar birbirlerini hiç görmemişler,çocuklar birbirlerini kuzen gibi bile görmüyorlar ki kardeş gibi görüp akrabayız desinler,yabancı iki aile gibiler.sadece ilerde doğacak çcouklar için risk varmı arşatırılabilir.

Sen çok yaşa emi.. Akraba evliligi diyunce herkes ay igrenc ay bilmem ne.. Ama nikahsiz iliski normal, eşcinsellik normal

Psikoloji eğitimi aldığınıza emin misiniz? Hakikaten nikahsız ilişkiyi nasıl bağladınız?

Nikahsız ilişkiyi nasıl konuya bağladınız?
Bana görede o ters çünku , ama ben kalkip burda nikahsiz iliskiye grenlere küfür etmiyorum mesela herkezin kendi yasantisi tercihi, ama burada kuzeniyle evlenene edilmedik hakaret kalmamis bunu kiniyorum sadece

Psikoloji eğitimi aldığınıza emin misiniz? Hakikaten nikahsız ilişkiyi nasıl bağladınız?
Psikoloji egitiminin en alasini aldim o bölümün mezunuyum burda demek istedigim şu, bana göre de o yanlış ama ben kalkip o tür konu acanları hakaretlerle karsilamiyorum konularina bakmiyorum bile... Ama burada kuzeniyle evlenene hakaretler var... Müsluman bir ülkedeyiz ve müslümanız dini usüllerde de nikahsiz iliski haram kuzenle evlilik sakıncasız. Benim rehberim belli...

Koca memlekette başka insan mı yok kuzene aşık olunuyor.Hiç normal bir durum değil değil bence.Bi kere kuzen kardeş gibi bişey ama bazılarının alt bilincinde kuzen de karşı cins ve bu yüzden aşk,istek vs.duyulabilir mantığı yatıyor.Yani kuzenin dışarıdaki herhangi bir erkekten veya kadından hiçbir farkı yok.Birden aşık olduk,birbirimizi hiç görmedik vs durumları hikaye yani..Olay tamamen bakış açısıyla ilgili..
Allah uzak etsin böyle şeylerden, ay düşüncesi bile tüylerimi ürpertti valla..

Son düzenleme:
Garip geldi bir "enseste - iğrençliğe" bağlayanlar.

Dine bağlayınca birilerine, "Sen müslümansın ama belki o değil!" tarzı yorumlar atıyorlar çok görüğyorum başka konularda. Eee burada da "Yaşayanların inanç sistemi böyleyse bize bişey demek düşmez." olması gerekmiyor mu cevabın? Samimiyet bunun neresinde şimdi?

İslama göre uygundur bu arada. Ona istinaden yazdım üstteki satıları.

Ama tasvip etmem o ayrı.. İğrenç - ensest de demem!

Akraba evliliğini özellikle sağlık açısından ben de uygun bulmuyorum,elbette çocukları kesin sakat olur demek çok yanlış olur fakat ihtimaller de yüksek. Eşimin erkek kuzeni yakın bir akrabasıyla kaçarak evlenmiş,normalde eşimin ailesinde akraba evliliği yoktur fakat bu istisna olmuş. İlk çocukları sağlıklı fakat 2.çocukları solunum ile ilgili bir hastalıktan dolayı 6 aylıkken vefat etmiş,geçen sene 3.çocukları oldu ve yine aynı hastalıktan dolayı nerdeyse doğduğundan beri hortumlar sayesinde hayatta kalarak hastanede kalıyor 1.yaşına yeni bastı ve doktorlar ancak birkaç ay verdiler hiç umut yokmuş. Ailesi kahrolmuş durumda,böyle riskleri de göze alarak evlenmek isteyenler varsa bu onların kararı. Evlatlarla imtihan edilmek en acısı maalesef.

Çok kötü durum. Ayrılırlarsa, birbirlerini unutmaları da mümkün değil, herkes tanıdık. İlla ki karşılaşılır. Evlendirmekten başka çare görünmüyor. Çünkü yaşları küçük değil. 17-18 olsa ergenliktir geçer dersin ama neredeyse 30 lar. Bu yaşta ne kadar engel olabilirsin?

Konuyu dine bağlamak yasak. Size kim müslüman bir ülkede yaşadığımızı öğretmişse yanlış öğretmiş. Üslubunuz çok çirkin. Mesajınızda algıyı yönlendiriyorsunuz. Sizi gerçekten bilgili bulmadım. Daha fazla tartışmayacağım.

Bnde tercih olarak akraba evliliiinde bulunmam ancak bunu tercih edenleri gayet normal buluyorum. Kuzen kardeş gibi gorulebilir ancak kardeş değildir. Herkes kendi inancına gore konuşuyor muhtemelen . Benm inancımda da bu yasak olmadığına hore hiçbirmahsuru yok benm için.. Ancak ben kendim tercih etmem çunku ailelerin ufak tatsızlıklarda bile çok karışacaklarını duşunuyorum..

bu arada eşimin butun ailesi akraba evliliği,biz yeni jenerasyonlar hariç. Hepside yakın akraba,amca çocuğu hala çocuğu.... Sulalede hiçkimsenin çocuğunda fiziksel veya zihinsel hiçbir aksaklık bulunmuyor..

Bizim ailede de hiç olmamıştı taki halamın kızıyla oğlu evlenene kadar biz birlikte büyüdük aynı odayı paylaştık hepimizin sevgilisi oldu bundan hepimizin haberi oldu birbirimize can dedik sonra bi yaz öğrendik ki halamın kızıyla öbür halamın oğlu sevgiliymiş şimdi evliler ben ikisiylede konuşmuyorum ( evlendikleri için değil farklı sebeplerden) galiba çocuk konusunda sıkıntıları varmış bi kaç kere bebeklerini kaybetmişler yani diyeceğim o ki sakın yapmasınlar onlar kardeş sayılır yarın öbür gün Allah korusun çocuklar sıkıntılı olur

Üslubum cirkin degil gayet net konuşuyorum.. dine bağlamadanda savunabilirim düsüncemi.. Kimse kimseye igrenc, bunu nasil yapdiniz,ensest diyemez. Kendi tercihleri der susarız. Ben burda neler okuyorum yani bazı durumlar şok derecesinde oluyor,girip bakiyorum herkez gayet ilimli yaklasmis hayret diyip cikiyorum bisey demeden. Ama ne zaman bir akraba evliligi konusu okusam sanki escinsel evliligi yapilmis gibi yorumlar var hakikaten enteresansiniz..

Konulara benim yorumum ve sizin yorumlarınız. Psikolojik olarak hangisinin daha etik olduğuna dair bir yorum yaparsanız da çok memnun olurum.

Mide bulandırıcı bir durum filan değil bu arada. Kültürle alakalı. Bizim ailede mümkün değil böyle bir şey. Değil kuzen, akraba ilişkisi dahilinde olan hiçkimseye evlilik gözüyle bakmayız. Hatta anne babamın yakın arkadaşlarının çocukları da buna dahildir. Ayıp gibi gelir, aile arası ilişkiler bozulur ama komşularım var, ailede yabancı kız yok. Herkes akraba, onlarda dışarıdan biri kız alacak olsa, çok karşı çıkarlar eminim. Çok uğraştırırlar. O yüzden çok itici bir dille yorumlamamak lazım. Ensest filan değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…