Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Akraba evliligini tasvip etmiyorum ama ne medeni kanunda nede dinen yasak degil cocuk olayida herkeste farkli oluyor kimininki sapasaglam kimininki degil. Ama yinede cok cetrefilli bi durum bilemedim simdi

E Evranos
Sen çok yaşa emi.. Akraba evliligi diyunce herkes ay igrenc ay bilmem ne.. Ama nikahsiz iliski normal, eşcinsellik normal

Eşcinsel evliliği de normal değil bu da normal değil.. Evet nikah düşüyor ama nikah düşüyor diye normal olmayan bir durumu normalmiş gibi kabul etmek ya da kabul ettirmeye çalışmak ise hepsinden anormal..Saygı duyulabilecek bir yanı yok bence, ha saygı duymam ama saygı duyuyo gibi gözükürüm o kadar..

Konulara benim yorumum ve sizin yorumlarınız. Psikolojik olarak hangisinin daha etik olduğuna dair bir yorum yaparsanız da çok memnun olurum.
Ben akraba evliliği yapdım..Çok mutluyum eşim mükemmel biri. Ailesindende memnunum problemim yok. E ama etrafimda akraba evliligi yapmayipda esiyle mutsuz olan, eşinin ailesiyle problemleri olan cok insan var. E tabi yabanciyla evlenip benim gibi mutlu olanda var. Dolayisiyla ben derimki gönül razıysa , mantıkda evet diyorsa yapılabilir. Herkesin kendi kararı tercihi. Birey kararini kendi vermeli ve sonuçlarinada kendi katlanmalı. Tabi bu akraba evliligini öneriyorum herkes akrabasiyla evlensin anlamina gelmiyor. Ortada gercekden bir AŞK varsa yapacak bisey yok. Ama yoksada görücü usuluyluyle bende kesinlikle kabul etmezdim. Bizim ailedede akraba evliligi yokdur ben ilk oldum

Yukarıda bahsettiğim aileyle farkımız şu bu arada. Biz mesela kuzenlerle filan kanka gibiyiz. ama onlarda kuzenler erkekler erkeklerle, kızlar kızlarla takılıyor. Beraber yenilir içilir ama öyle laylaylom takılmazlar, bir mesafe var aralarında. Akrabalık şecerelerini takip edemiyorum bile, halasının kızına, kızını vermiş mesela, bir taraftan teyze, diğer taraftan hala. Ama ailede hiç özürlü çocuk yok.

Akraba evliliğiyle ilgili söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Ben de zaten 3.sayfada hepsini yazmıştım ama alıntılamayı beceremedim. Tepki verdiğim konu psikoloji eğitimi almış birinin eşcinselliğe ve nikahsız birlikteliğe bakış açısıydı. Profesyonelce değildi diyeyim. Problemi çözdüğümüze sevindim.

Ben lisans olarak aldım o egitimi, ama egitmini aldım diyede görüslerimi ve yaşam tarzimi kisitlayamam. O kisilei yargılamam sadece. Ama bana görede yanlıslar ve dogrular vardır. Bunu belirtmeye çalıstım sadece. Taraf olmayan bertaraf olur misali

Allahin helal kildığını kimse haram kılamaz.(müslüman olanlar için)
Ama çevremizde görüyoruz bir kavgada veya boşanmada akraba olanlar daha cok etkileniyor.herkes birbirine küsüyor falan filan.ama akraba olmazsan zaten bir daha o aile bireyleriyle görüşulmüyor ortada sorunda kalmiyor.
Ha bu arada kaynanan halanda olsa teyzende olsan aynı çevreden duydugum kadarıyla.

Akraba evliliğine sıcak bakmayan insanların hepsi kuzenleriyle kardeş gibi büyüyen insanlar değil ki. Mesela ben. Kaç tane kuzenim var, beraber de büyümedik, ayda yılda bir görüşürüz yani kuzenimi kardeşim yerine koyabileceğim bir yakınlığım yoktur, hiçbiriyle yoktur ama onlarla kendimi o tarz bir ilişki içinde düşünemiyorum. Değil ailemde, sülalemde bile yok. Bana göre kuzen kuzendir. Hadi her şeyi geçtim, çocukların sağlıksız olma ihtimali var. Sağlıklı bile olsalar akrabalar birbirine geçiyor, garip bişey oluyor yani. Halandı ama kaynanan oldu falan... Ayrılık durumunda da birçok akrabanla yüz göz oluyorsun. Bana anlamlı gelmiyor.

Bak en dogru yorum buydu

Hic hos bi durum degil Ama toplumumuzda akraba evliligi cok yapiliyo cevremde cok goruyorum.insallah cocuklari saglikli olur bide Bu yonuyle dusunsunler evlenmeden once ..cahillik

İnsanlardaki düşünce düz mantık.. Nikahsiz yaşayanlar var kuzenle evlilik normal,eşcinsellik varsa kuzenle evlilik normal,nikah düşüyor kuzenle evlilik normal,o benim kardeşim değil kuzenle evlilik normal.. Örnekler bile cehalet kokuyor.. Evet örneklerin hepsi var olan şeyler ama birbiriyle de bagdastiralamayacak örnekler.. Cahillik ah cahillik ne denir ki..

Konu sahibinin yakınları umarım bu yanlıştan dönerler..

Ben genetik alanında doktora yapıyorum tatlım. Bu alanda indekste onlarca yayınım var. Tv' den duyduklarımla konuşmuyorum. Senide göz ardı ediyorum. Bye bye...

Ailede bulunan çekinik hastalık genlerinin yine aile içindeki kişilerle eşleştiğinde hastalık olasılığını arttırdığını bilmek için genetik doktorası yapmak gerekmiyor. Nitekim bunu ilkokulda bile öğretiyorlar. Çok az eğitim almış mantık sahibi bir insan bunu anlayabilir.

Ayrıca ensesti küfür olarak algılayanlara da şunu söyleyebilirim ki ensest yakın akrabalarla kurulan cinsel ilişkidir. Yani küfür ya da hakaret değil gerçek bu kuzeninle evlenince olan şey açık.

Bunu savunanlara hayret ediyorum. Açıkçası amcamın oğulları ve öz abim arasında hiç bir fark yok.

Bu arada eşcinselliği ya da bi takım nikahsız evlilikleri falan savunmuyorum konuyu başka yerlere çekmek isteyen üyelerin dikkatine

Babamla anneme kadar büyük akrabalarımın hepsi kuzenlerle falan evlenmişler. Bikaç tanesi hariç mutlu evlilikler gördüğüm kadarıyla. Yakın bir arkadaşımın sülalesi de haal kuzenle evleniyor. Onlar da mutlu ama ptoblemli aile elbette çıkıyor. Bu evlenenler kardeş gibi yetiştirilmemişler. Bizkardeş olarka büyütülüyoruz ama onların ailesi "aman kızım erkektir dikkat et" ya da " senin kızı bizim oğlana mı alsak" düşünceleriyle büyüdükleri ve yüzyüze çok gelemedikleri için çok da kardeş gözüyle bakmjyorlar anladığım kadarıyla. Akraba evliliği olabilir dinen bir mani yok sonuçta en önemli kısım bu ama yine de dışardan evlenmek çok daha sağlıklı diye düşünüyorum. Gençlerin kaçmalarına kadar varacaksa biraz daha ılımlı baksınlar derim bn de bir genç olarak ama anne baba olmadığım için yprum yapamıyorm çok da fazla

Bırakın ne halleri varsa görsünler hatta reddetsinler ya.Kendi dusen aglamaz eger ailesinin reddetmesini de takmiyorsa eger gercekten reddedilsin ve bir daha da hic bir şeyine karışmayın.Müstehak!

Sık sık görüşülsün veya görüşülmesin, kuzene kardeş gözüyle bakılmamasını ben kadın gördü mü gözünde vajina canlanan nesle bağlıyorum. Çünkü kadına baktı mı 'bu benim kuzenim'den önce kadınlığını görüyor. İğrenç buluyorum bu yüzden. Böyle insanların kardeşine ne gözle bakacağına da güvenmem, buna onay veren ebeveynlerin baldızlarına, yeğenlerine ne gözle bakacağına da güvenmem. Dünyada başka insan kalmamış gibi hala akraba evliliği konuşmamızın saçmalığı bir yana, forumda üçüncü kişilerin dertlerini konuşmak da çok moda oldu. Ben de artık her gün dıdımın dıdısının özel hayatıyla ilgili konu açıp acaba ne yapsalar diye foruma sorayım. Canı sıkılan eşinin dostunun özel hayatını anlatıyor.

Akrabalar dönüp birde kendilerine baksınlar biz nerde hata yaptık diye karşı çıkana kadar!!
Nasıl büyütüler o çocukları?onlar kuzen yani kardeş gibi olmaları lazım. .yabancı gibi mi gördüler hep birbirlerini?Benim akrabalarım yani kuzenlerim için annem ve babam "siz kardessiniz"dediler hep ve bizde kendimizi öyle gördük..kimse kimseye başka gözle bakmadi doğal olarak..
Şimdi madem olan olmuş yaşları küçükse konuşma ve ikna yeteneği zengin bir büyüğün onları karşına alıp bunun doğru olmadığını ilerde engelli çocuk dünyaya getirmekte dahil birçok sorunla karsilasabileceklerini açıklaması lazım. .
İyi şanslar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…