- 15 Haziran 2012
- 1.096
- 651
- 323
- Konu Sahibi 26merve2626
-
Sen çok yaşa emi.. Akraba evliligi diyunce herkes ay igrenc ay bilmem ne.. Ama nikahsiz iliski normal, eşcinsellik normal
Üslubum cirkin degil gayet net konuşuyorum.. dine bağlamadanda savunabilirim düsüncemi.. Kimse kimseye igrenc, bunu nasil yapdiniz,ensest diyemez. Kendi tercihleri der susarız. Ben burda neler okuyorum yani bazı durumlar şok derecesinde oluyor,girip bakiyorum herkez gayet ilimli yaklasmis hayret diyip cikiyorum bisey demeden. Ama ne zaman bir akraba evliligi konusu okusam sanki escinsel evliligi yapilmis gibi yorumlar var hakikaten enteresansiniz..
Ben akraba evliliği yapdım..Çok mutluyum eşim mükemmel biri. Ailesindende memnunum problemim yok. E ama etrafimda akraba evliligi yapmayipda esiyle mutsuz olan, eşinin ailesiyle problemleri olan cok insan var. E tabi yabanciyla evlenip benim gibi mutlu olanda var. Dolayisiyla ben derimki gönül razıysa , mantıkda evet diyorsa yapılabilir. Herkesin kendi kararı tercihi. Birey kararini kendi vermeli ve sonuçlarinada kendi katlanmalı. Tabi bu akraba evliligini öneriyorum herkes akrabasiyla evlensin anlamina gelmiyor. Ortada gercekden bir AŞK varsa yapacak bisey yok. Ama yoksada görücü usuluyluyle bende kesinlikle kabul etmezdim. Bizim ailedede akraba evliligi yokdur ben ilk oldumKonulara benim yorumum ve sizin yorumlarınız. Psikolojik olarak hangisinin daha etik olduğuna dair bir yorum yaparsanız da çok memnun olurum.
Yukarıda bahsettiğim aileyle farkımız şu bu arada. Biz mesela kuzenlerle filan kanka gibiyiz. ama onlarda kuzenler erkekler erkeklerle, kızlar kızlarla takılıyor. Beraber yenilir içilir ama öyle laylaylom takılmazlar, bir mesafe var aralarında. Akrabalık şecerelerini takip edemiyorum bile, halasının kızına, kızını vermiş mesela, bir taraftan teyze, diğer taraftan hala. Ama ailede hiç özürlü çocuk yok.Mide bulandırıcı bir durum filan değil bu arada. Kültürle alakalı. Bizim ailede mümkün değil böyle bir şey. Değil kuzen, akraba ilişkisi dahilinde olan hiçkimseye evlilik gözüyle bakmayız. Hatta anne babamın yakın arkadaşlarının çocukları da buna dahildir. Ayıp gibi gelir, aile arası ilişkiler bozulur ama komşularım var, ailede yabancı kız yok. Herkes akraba, onlarda dışarıdan biri kız alacak olsa, çok karşı çıkarlar eminim. Çok uğraştırırlar. O yüzden çok itici bir dille yorumlamamak lazım. Ensest filan değil bu.
Ben akraba evliliği yapdım..Çok mutluyum eşim mükemmel biri. Ailesindende memnunum problemim yok. E ama etrafimda akraba evliligi yapmayipda esiyle mutsuz olan, eşinin ailesiyle problemleri olan cok insan var. E tabi yabanciyla evlenip benim gibi mutlu olanda var. Dolayisiyla ben derimki gönül razıysa , mantıkda evet diyorsa yapılabilir. Herkesin kendi kararı tercihi. Birey kararini kendi vermeli ve sonuçlarinada kendi katlanmalı. Tabi bu akraba evliligini öneriyorum herkes akrabasiyla evlensin anlamina gelmiyor. Ortada gercekden bir AŞK varsa yapacak bisey yok. Ama yoksada görücü usuluyluyle bende kesinlikle kabul etmezdim. Bizim ailedede akraba evliligi yokdur ben ilk oldum
Ben lisans olarak aldım o egitimi, ama egitmini aldım diyede görüslerimi ve yaşam tarzimi kisitlayamam. O kisilei yargılamam sadece. Ama bana görede yanlıslar ve dogrular vardır. Bunu belirtmeye çalıstım sadece. Taraf olmayan bertaraf olur misaliAkraba evliliğiyle ilgili söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Ben de zaten 3.sayfada hepsini yazmıştım ama alıntılamayı beceremedim. Tepki verdiğim konu psikoloji eğitimi almış birinin eşcinselliğe ve nikahsız birlikteliğe bakış açısıydı. Profesyonelce değildi diyeyim. Problemi çözdüğümüze sevindim.
Bak en dogru yorum buyduAllahin helal kildığını kimse haram kılamaz.(müslüman olanlar için)
Ama çevremizde görüyoruz bir kavgada veya boşanmada akraba olanlar daha cok etkileniyor.herkes birbirine küsüyor falan filan.ama akraba olmazsan zaten bir daha o aile bireyleriyle görüşulmüyor ortada sorunda kalmiyor.
Ha bu arada kaynanan halanda olsa teyzende olsan aynı çevreden duydugum kadarıyla.
Eşcinselliği de araya sıkıştırmış, sanki konumuz eşcinsellik.Nikahsız ilişkiyi nasıl konuya bağladınız?
Hic hos bi durum degil Ama toplumumuzda akraba evliligi cok yapiliyo cevremde cok goruyorum.insallah cocuklari saglikli olur bide Bu yonuyle dusunsunler evlenmeden once ..cahillikMerhaba. .
Benim öz teyzemin oglu kendi öz halasinin kizina aşık olmuş kizda tabiki aşık
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
sizce nasil yaklasmalari gerek basina boyle olay gelen varmi
akraba Evliliği zor mu gecer
onlarda bir akil ariyor o yuzden soruyorum
Teşekkürler
Sizde kafayı buna taktinizEşcinselliği de araya sıkıştırmış, sanki konumuz eşcinsellik.
Ben genetik alanında doktora yapıyorum tatlım. Bu alanda indekste onlarca yayınım var. Tv' den duyduklarımla konuşmuyorum. Senide göz ardı ediyorum. Bye bye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?