Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akraba evliliği yapan biri olarak söylüyorum, + ları kültür, yetişme tarzı, memleket, gelenek, adetler aynı olduğu için düğündü ev dizmeydi sorun yasanmıyor pek, en azından bende öyle oldu. Karsındaki adamın sizden saklayacak hiç bir sırrı olamıyor. Uzak bile olsanız mutlaka duyulur. Zaten tanıdık akraba evliliği genelde mantık evliliği bence. Herseyi bildiğin için hesap kitap yapıp evleniyorsun.
-leri ise kendi ailende kocanın yada ailesinin duymasını istemediğin olayları bilmelerini engelleyemiyorsun. Hatta en son duyan bile sen olabilir sin. Büyüklerin herhangi bir tartışmasında taraf tutamıyorsun.
Dertleşmek istediğinde kuzenlerinde yada diğerlerine anlatamazsın direk erkek tarafı duyar.
Halana anlatsan baban teyzene desen annen duyar uzulur.
Onlardan uzak bi şehirdeysen eğer her iki ailede tatilde gelip kız bizim oğlan bizim ayıp nedirki deyip aylarca kalabilir.
Konuşsan sen de böyle yaparsan el kızı ne yapmaz derler. Ömür boyu hizmett.

devlet sağlık raporunda gen taraması mı yapıyormuş ? herhalde ne testi verdiğinizi bilmeyecek kadar aşık oldunuz, başka türlü bu kadar yanlış yorumlanamaz test durumu çünkü..
Canım ben evliyim gayette sağlıklı 2 kızım var.iyikide eşimle evlenmişim bende bu konuyu burda açsaydım ve sizden fikir isteseydim eminim bu evlilikten vazgeçerdim.iyiki böyle bi hata yapmamışım.insanlar yabancı kişilerle evleniyor gebe kalınca kan uyuşmazlığı çıkıyor.bide onunla uğraşıyorlar.yabancıda olsa akrabada olsa Allah sağlıklı olanınıda hasta olanınıda verir.

Peki neden evlilikten önce sağlık raporu istiyor.sigara almadan önce sağlık raporu istiyormu?bunun tercihlilikle bi ilgisi yok eğer sağlık raporunda bi sıkıntı çıksa o evlilik hiçbir şekilde olmaz.
Aids, hepatit gibi hastalıklar bakıyorlar.
Yani o an için taşıyıcısı olduğun cinsel yollu hastalıklar. Sonradan kan uyuşmazlığı da eklendi galiba teste. Benim zamanımda yoktu.

Sağlık raporu öyle dusundugunuz gibi birşey değil. Yani memoriale gidip 1 ay süren chekup sonra hacettepe de zeka testi arkasından cambirige univde gen testi yapmıyorlar.

Ya esra erolda gördüm Fatma diye engelli kiz var. Madem sağlık raporu var bu kız nasıl evlendi. Evlendigi adamın ilk karisi da zeka engelli.

Yoo sevimli bir şey gibide göstermedim. Yani sizinle aynı cümleleri kurmadim diye neden zan altında kalmak zorundayım? Siz gönül işlerini hafife alıyorsanız yapabileceğim bir şey yok.

gönül işini hafife almakla ne alakası var.
aileler çocuklarını doğru düzgün "bak evladım akraba akrabadır, evlilik olmaz bu yanlıştır" diye büyütse çocuğun gönlü kardeş gibi olması gerektiği kuzenine düşmez. hele hele ana babasının kuzenine hiç düşmez.,
bunu anlamak zor olmamalı.
sıkıntı ailelerin yetiştirme şeklinin tuhaflığı.
normalleştirip çocuklarını bu yanlışa göz göre göre sürüklemeleri.
üzgünüm ama hayatın gerçekleri gönül kaptırıp evlenmekten ibaret değil.
aşktan daha önemli ve ciddi şeyler var.
evlenip 5 gün sevişince o aşk biter. geriye hasta yada taşıyıcı çocuklar kalır.

10 yıldır KK dayım. Gördüğüm en cahilce yorum. Gen havuzu, 2 çekinik genin bir araya gelmesi?? Bunları biliyor musunuz?

Başa gelen çekilir çünkü. Bende akraba evliliğine karsiydim çokta buyuk konusmusum başima geldi evlendik mutluyum.

Yeterince karşı değilmişsiniz demek ki.
Allah mesut etsin sizi ama siz yaptınız diye bir yanlış yanlış olmaktan çıkmıyor. Kader bilmem ne diyerek 21 yaşındaki bir genç kızı ya da başkalarını aynı yanlışa teşvik etmenin anlamı yok.

şaka mısınız ?
kan uyuşmazlığı ile kalıtımsal bir sürü hastalığı bir tutmak şaka olursa kabul edilir ancak.
hem bilginiz yok hem iddianız var.
bari önce açıp okuyun da sonra iddia edin böyle şeyleri.
2 kızınızın sağlıklı olması taşıyacakları binlerce bozuk geni değiştirmiyor. torunlarınızın ne durumda olacağı da sizin yaptığınız bu evlilik kaynaklı olacak.

bilip bilmeden çok biliyor gibi yazılıyor bir de. iyi ki sağlık testi diye bir şey duymuşlar. sanıyorlar ki 7 kuşak gen havuzun check ediliyor.

Akıl yaşta değil baştadır.sizden o aklı alıcak değilim.belki benden büyüksünüz ama sizden daha akkılı olduğumu görüyorum.sizler akraba evliliğinde huzuru bulamayacağınıza inandığınız için başkalarıyla evlenmeyi tercih etmişsiniz.bence burdaki kimse huzuru düşündüğü kadar sağlığı düşünmüyor.

buralar çok çelişmiş. demek ki bilinemeyen pek çok şey olabiliyor. akraba olmasına rağmen.

Tamam bi siz akkılısınız bi siz bilgilisiniz.sizinle burda tartışıp kendimi yoramicam.benim bakmam gereken çocuklarım var.hadi bacım hadi siz en iyisi gidin başkalarına içinizi boşaltın.belliki akrabadan kazık yemişsiniz.

Peki neden evlilikten önce sağlık raporu istiyor.sigara almadan önce sağlık raporu istiyormu?bunun tercihlilikle bi ilgisi yok eğer sağlık raporunda bi sıkıntı çıksa o evlilik hiçbir şekilde olmaz.
Sağlık raporunda sıkıntı çıkınca olmaz biz bu nikahı kıymıyoruz, durun siz evlenemezsiniz falan mı diyorlar sanıyorsunuz?
Bakın bu hastalıklarınız var ona göre kararınızı verin, evlenecekseniz bilerek evlenin demek için yapılıyor o testler.

Çünkü devletin bisürü işi gücü var
Ayşe kuzeni ahmeti sevmişlemi uğraşsın
Ana haber bültenimize hoş geldiniz sayın seyirciler
Bugün asgari ücret artışı konusunda aciklama yapıldı ve asgari ücret ...bir dakika sayın seyirciler su anda son dakika gelişmesini bildiriyorum ayşe kuzeni ahmeti sevdiğini bildirdi.

Ya az önce aynısını yazacaktım abartmayim deyip susmustum. Bu tür şeyler anormal karsilanmiyorsa insan cocugunu amcasına, teyzesine vs da gönderemez, kendisi de beraber gitmez diye. Cidden oluyormus yani
Tüm sülale akraba
Yani herkes birbirine yan gözle bakmış
Düşünsene

bencede benden daha akkılısın
Sağlık nedirki, huzurumuz ağzımızın tadı bozulmasın ali riza bey

hah en sevdiğim yorum bu saldırı şekli :)
şimdi günlerde komşulara anlatırsınız nasıl laf soktum diye ahahahah

Ben ilk evliliğimi yabancı biriyle yaptım burnumdan geldi
Sonraki akraba evliliği olsun
Huzura ermek istiyorum madem huzur akraba da var
Gelsin nirvana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…