Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
40 yıllık sigara kullanıcısıyım. Sigara içmenin hiç bir etkisi yok. Hayır yani yüm çevrem sigara tiryakisi. Bile isteye içtiler, annelerimiz babalarımız da içti. Fakat hiçbirinde bir sıkıntı yok.
Sigaranın sağlığa zararlı olduğu söylemi uydurmadır.

Aynı dine inanıyoruz, ama benim sülalemde akraba evliliği yok, dedemle babannem amca çocukları sadece, öyle aşık falan da olmamışlar, ikisi de öksüzmüş, yabancıya gitmesin diye evlendirilmişler. Öyle tek tük var bizim yörede, gelenek halini almamış. Biz hep beraber büyüdük kuzenler ile, birbirimizin evinden çıkmazdık. İnandığımız dinde yasaklanmamış, ama ille kuzen ile evleneceksin de demiyor.

10 yıldır KK dayım. Gördüğüm en cahilce yorum. Gen havuzu, 2 çekinik genin bir araya gelmesi?? Bunları biliyor musunuz?
Şu anda endişelendim gerçekten. Çocuklar evlenirken ilk soracagim şey ailedeki akrabalık durumları. Böyle herkesin birbiriyle evli olduğu aile görmemiştim ben de sizin gibi şahsen şaşırdım şok oldum. Pimi cekilmis bomba gibi yeni gelecek gelini damadı bekliyorlar.

hah en sevdiğim yorum bu saldırı şekli :)
şimdi günlerde komşulara anlatırsınız nasıl laf soktum diye ahahahah
Ben sizin gibi dedikodu yapan biri değilim.sizden konuşarak ta vaktimi çalamam.sizden konuşacağıma başka şeylerden daha mantıklı şeylerden konuşurum.

Kan uyuşmazlığının nesiyle uğraşıyor insanlar yahu? Hamileyken çıktı kan uyışmazlığı. 14.haftamda bir iğne oldum. Bitti gitti. Sanki atla deve.

Ben sizin gibi dedikodu yapan biri değilim.sizden konuşarak ta vaktimi çalamam.sizden konuşacağıma başka şeylerden daha mantıklı şeylerden konuşurum.
Mantıklı derken neyi kastettiginizi o kadar merak ettim ki anlatamam.

Bu konuda kan uyuşmazlığı örneğini 2. görüşüm.
Siz kan uyuşmazlığını akraba olmayan insanlar arasında görülen ve "bu iki kişinin kanı birbirine uygun değil ve birbirileri için saatli bomba gibiler. Evlenip çocuk yapmaları çok riskli" gibi bir şey mi sanıyorsunuz acaba sjsjkl

Zaten 2 çeşit rh var. Ya pozitifsindir ya da negatif. Anne negatif, baba pozitifse bebeğin pozitif olma ihtimali olur ve olaylar gelişir. Onda da bir şey olduğu yok günümüzde. Çoğu zaman ilk bebek etkilenmez bile, 2. bebek için de basit bir yöntemle önlem alınır.

Kan uyuşmazlığı sandığınız gibi bir şey değil yani. Akraba evliliğinde de kadın negatif erkek pozitifse aynı uyumsuzluk söz konusu olur.

Ben ilk evliliğimi yabancı biriyle yaptım burnumdan geldi
Sonraki akraba evliliği olsun
Huzura ermek istiyorum madem huzur akraba da var
Gelsin nirvana
Bence akraba yabancı değil doğru kişi.ama burdaki yazanlarda kendilerini pek bilmiş sanıyolar.neyse gerçekten hiçbiriyle muhattap olmak istemiyorum.

1. hmmm benim dedikoducu olduğumu nereden çıkardınız ? kaynak ne ?
2. benden konuşmuyoruz, bir olgu üzerine münazara yapıyoruz.
3. münazara kelimesi ne demek yazmamı ister misiniz ?

Görevlendirmemin olduğu köy okulunda öyle. Çocukların, dışarıdan gelenler hariç, 2-3 soy ismi var sadece. 42 öğrenci var, 12sinin ailesi dışarıdan gelmiş. Diğerlerinin hepsinde, en basiti göz kayması ya da şaşılık olacak şekilde engel var. Dişler sıkıntılı. Öğrenim güçlüğünden zeka geriliğine kadar bir sürü engelli öğrenci var.

Son düzenleme:

Sakin olun ve içtiğiniz şey her neyse yavaşça yere bırakın.

Siz bilmiyorsunuz hanimefendi. Kan uyuşmazlığı iki kişi arasındaki ilişkiyi kökten bitirecek bir şeydir. Kişilerin kan uyuşmazlığı varsa bu birinin kanının diğerini zehirlediği anlamına gelir. O yüzden birbirinin kanını içmek yasaklanır. Ay yok vampir filmleriyle karistirdim dur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…