- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.176
- 798
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Eyer değil, eğer...Devlet kurumları ve doktorlar her yerde bas bas bağırıyor, akraba evliliği yapmayın diye.Yorumların bir tanesi aşırı saçmalamış. Karşıt görüş belirteceğim diye pırıl pırıl kafa ürünü olduğu belli olan yorum yapmaya gerek yok.
Onun dışında çok uzaktan bile olsa akraba evliliği risktir her zaman. Hem sağlık açısından hemde aile ilişkileri açısından.
yillar icinde bu gorusum oldukca evrildi, birkac seyle ele alinabilir bu durum.Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Yanlış mı alıntıladınız? Nerede eyer yazmışım?Eyer değil, eğer...Devlet kurumları ve doktorlar her yerde bas bas bağırıyor, akraba evliliği yapmayın diye.
Evet ,çok özür dilerim,sizinkini beğenirken alintilamisimYanlış mı alıntıladınız? Nerede eyer yazmışım?
Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Her şeyi geçtim bir sürü hastalık riski olacak çocuklarınızda bu ihtimali göze almaya değer miArkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.Dünyada başka adam mı kalmadı?
Akraba akrabadır, akraba evliliği her yönden dezavantajdır. Hem olası bir anlaşmazlıkta sorunlar katlanarak büyür. Hem de olası çocuklarda sağlık sorunu olma ihtimali artar.
Derecesi de fark etmez, hiçbir akrabama o gözle bakmam. İğrenç bir şey bana göre, linç is coming.
Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.Her şeyi geçtim bir sürü hastalık riski olacak çocuklarınızda bu ihtimali göze almaya değer mi
Tatlım evlilik kader kismettir. Aynı şeyleri yasadimm.Bak bende akraba evliliğine karsiydim Allah dedi ki sen büyük konuştun çarpiyom seniArkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Sanırım sülalecek kadir gecesinde doğdunuzYanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Bilimi benim kaynımgil de akraba evliliği yaptı bir şey olmadı diyerek çürütmeye çalışmak vaaaay. Nobel tıp ödülünü takdim edelim size. Bunca yıldır bilinen tüm tıbbi bilgileri de atalım çöpe. sizin akrabanızgilde yoksa hepsi booooşYanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Ayyy kendimi goruyorum benim kaderim sanki ve seçim yapma hakkin olsa ne olurdu gibi sorulmuş sanki :)Dediğim gibi kafamda yıllardan beri hiçbir şekilde akraba evliliği yapmam düşüncesi vardı. Önceden tanımam etmem çocuğu böyle bir durum oluşunca yüz yüze görüştük. Şöyle ki tabii şu anda sevme durumları olamaz daha çok yeni. Ama mantık olarak tam aradığım kişi diyorum. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz isteklerimiz birbirine çok uyuyor
Canım genlerde hastalik yoksa akraba evliliginde bir problem olmuyor gayet sağlıklı çocuklar oluyor. Benim çevremde hep akraba evliliği var hepte sağlıklı çocuklar..Sanırım sülalecek kadir gecesinde doğdunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?