Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.

Eyer değil, eğer...Devlet kurumları ve doktorlar her yerde bas bas bağırıyor, akraba evliliği yapmayın diye.

yillar icinde bu gorusum oldukca evrildi, birkac seyle ele alinabilir bu durum.
ben akrabalarimla mesafeliyim, pek de insan sevmem yani uzaktan severim ^^ normal evlilik yurutmek mesele, zaten evlilikle yeni akrabalar ediniliyor ve zorlu bir surec, anlasmak ve devam ettirmek.
var olan akrabalik bagina bir de baska bir yonden akrabalik eklemek sikintili, sorunlar cabuk yayilir, herkes mudahil olur vs. kosenize cekilemezsiniz ayrilik olsa baglar eskisi gibi olmaz falan.

isin bir de saglik yonu var gerci ortak ataya ilerleyen soy bagi yuzdeniz cok yuksek degil ama riske deger mi?

oncesinde dunyada binlerce insan icinden neden illa o kisi diye dusunuyordum sonra herkesin ureme sekli degisti, yani bilincli-bilincsiz ensest evlilikler de oluyor, garipsemiyorum.

eger acabaniz varsa maceraya gerek yok, cok askindan yanip tutussaniz konu da acmazdiniz saniyorum.

Ya kendini düşünmüyorsan ileride olacak bebeğini düşün. Allah korusun, ya bir takım sorunlar ile doğarsa? Uzak durun akrabalarınızdan başka erkek mi kalmadı?!

Her şeyi geçtim bir sürü hastalık riski olacak çocuklarınızda bu ihtimali göze almaya değer mi

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.

Her şeyi geçtim bir sürü hastalık riski olacak çocuklarınızda bu ihtimali göze almaya değer mi
Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.

Tatlım evlilik kader kismettir. Aynı şeyleri yasadimm.Bak bende akraba evliliğine karsiydim Allah dedi ki sen büyük konuştun çarpiyom seni Eşim annemin halasının oğlu. 3 yıl birliktelik sonucu evlendik. Kalbindekini sadece sen bilebilirsin. Akraba olmanın iyi yanıda kötü yanıda mevcut. Evlilik iki kişilik + anne ve babalar girer araya. Ondan sonraki dıdısının dıdısı...

Sanırım sülalecek kadir gecesinde doğdunuz

Bilimi benim kaynımgil de akraba evliliği yaptı bir şey olmadı diyerek çürütmeye çalışmak vaaaay. Nobel tıp ödülünü takdim edelim size. Bunca yıldır bilinen tüm tıbbi bilgileri de atalım çöpe. sizin akrabanızgilde yoksa hepsi booooş

Ayyy kendimi goruyorum benim kaderim sanki ve seçim yapma hakkin olsa ne olurdu gibi sorulmuş sanki :)

Siz kimsenin ne dediğine bakmayın. Düşünün taşının, bir konuşun. Ayrıca annenizin kuzeni sizin 1.derece yakın akrabanız sayılmıyor zaten. Dinen böyle bir şey caizken bile diğer insanların siz kardeş gibi oluyorsunuz akrabaya o gözle bakılmaz vs. demelerine aldırış etmeyin. Kuzeniniz bile olsa nikah düşüyor, süt kardeş olmuşsunuzdur o zaman kardeş sayılırsınız ama süt kardeş gibi bir durum yoksa kuzende olsa nikah düşüyor kimse kusura bakmasın. Ayy ıyyy akraba evliliği yapanlara tüüü kaka yapmayın yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…