Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Baska insan mi kalmadi ya, niye ki herkes kuzenle evlenmis

Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Siz de yok diye bir başkasında olmayacak anlamına gelmez.Asla sıcak bir şekilde bakmiyorum,benim aile yapıma ve kültürümüze çok ters bir durum.Kızımın kuzeniyle evlenebilme ihtimali bile korkunç..

Tüm genetik bilimi çöpe yani?
Anne ve babam yedi kat el, hiçbir akrabalık yok. Hatta şöyle söyleyeyim birinin genleri ülke dışına kadar gidiyor. Ama ben doğunca kan uyuşmazlığı olmuş ve basit bir iğne ile çözülmüş, inanabiliyor musunuz? 90'lı yıllarda oluyor bu olay, çok da uzak değil. İyi ki tıp var, genetik bilimi var. Ve hiçbir engelim yok, şükür. Çünkü anne ve babam makul insanlarmış. Gidip kuzenlerine yapışmamışlar. Tamamen şans eseri kan uyuşmazlığı oluyor, bu konuda onları suçlayamam. Ama anne ve babam kuzen olsalardı ve sağlık sorunum olsaydı suçlardım. Bile isteye kuzeninle evlen, yetmedi bir de çocuk yap. Çocuk da sağlık sorunuyla doğsun. Bu ne bencilliktir?

Sanırım sülalecek kadir gecesinde doğdunuz
Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.

Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.

Yıllardır kafanızda boyle bir düşünce varsa akraba evliliğine karşıyım der geçersiniz. Yüz yüze görüşmek hatta tam aradığınız kişi olduğuna inanacak kadar görüşmek niye? Acayip mantiksiz geldi. Oturup niye olmayacağını mi anlatmak istediniz. İlk buluşmada anlamadı dur bit daha anlatayim mi dediniz.
Bence akraba evliliği gereksiz

Akraba evliligi sonucu engelli cocuklar olabiliyor.bunu o cocuga yapabilecek misiniz yazik
Akraba evliliği olmadan engelli çocuklarda dogabiliyor o konuyu napalim tatlım :) o zaman millet doğurmasın. nasıl yapabilir böyle bir seyii insanlar çok canii. Hiç mi dusunmuyorlar engelli çocuğum olur niye yapiyom ben bunu diye

Ya akraba evliliği yapan herkesin çocuğunun engelli doğduğunu veya doğabileceğini kim söyledi acaba? Genlerde bir sıkıntı yoksa neden engelli doğsun ki? Genlerle alakalı bir durum. Doğacaksa kuzen olmayan iki farklı kişiden de engelli veya sağlık sorunu olan bir birey doğabilir.

Eee bunu- hele 10,20 yıl öncesi hiç bilinmez- evlenip çocuk sahibi olmadan bilemez ki kimse. İnşallah olmaz diye evlenilir mi?

Baskın gen, çekinik gen?
Mesela anne ve babam kıvırcık saçlı değiller, ama ben kıvırcık saçlıyım. Bakın şu işe, niye ola ki?
Genlerde ne olup ne olmadığını bilemezsiniz. Dna kodu okuma yeteneğiniz yoksa tabi. ( Böyle bir şeyin olduğundan da şüpheliyim, özürler olsun fenciler, tıpçılar, affedin)

Bu kadar mantıklı yorum karşısında herkes 2 adım geri çekilmeli bence

Üstün ırkın Türkiye versiyonusunuz mübarek.

Adam gezmiş dolanmış kimseyi bulamamış da çevreme bi bakayım demiş sanki.

Profilde yazan yaşınız doğruysa geçin akrabayı başka biriyle bile evlilik yapmak için aşırı erken. Okulunuz yok mu? Çalışma durumunuz nedir? Bu evlilik acelesi niye? Sanki ilgi görmek hoşunuza gitmiş gibi.

Çevremde akraba evliliği çok nadir. Şans eseri kimsede sağlık problemi olmamış.

Bir arkadaşım da akraba evliliği yapmıştı. Anlattığına göre kuzenini çocukluktan beri görmemiş. Bir düğünde görüp diğer kuzenine şu kim beni tanıştırsana diyince halanın oğlu o senin demişler Onlar da çocuk sahibi olmadan önce yurt dışında genetik testlerini yaptırdılar.

Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.

hastalık görülmüyorsa taşıyıcılık vardır. akrabalar benzer genler taşıyorlar ve çocuklarına bu genler geçerken de 4 olasılıktan biri gerçekleşiyor. her bir çocuk için hastalıklı geni alma riski %25.
lisede biyoloji dersinde kan grubu ihtimali / göz rengi ihtimali hesaplamayı gördüyseniz hatırlarsınız. genler dominant ve resesiftir. her yeni birleşmede dağılım ihtimalleri aynı olur ve karşıya ne çıkacağı bilinemez.
keza bu gen dağılımına göre dominant değil resesif geni alan çocuk hasta olmasa da taşıyıcı olarak hastalığın nesilden nesile yayılmasına katkıda bulunur
kısacası kendi ailenizdeki "şans eseri" bir durum üzerinden böyle bir şey yok iddiasında bulunmanız maalesef hatalı bildirim olmuş.

şu linkte daha yalın bir anlatımı da mevcut:

Teknoloji ve tıp ilerliyor ama kafalar aynı. Onlar da ilerleyip orta yolda buluşsalar mükemmel olur. Hep tiptan bekleyemeyiz ki her şeyi.

Bu kadar mantıklı yorum karşısında herkes 2 adım geri çekilmeli bence
Duramıyorum dr_yad, ban kokusu geliyor. Tut beni lütfen.
Valla bu konuda anlatacağım çok şey var. Çok yakınım rehabilitasyon merkezinde öğretmen, neler var neler...
Neyse susayım ya.

Bır kac hafta once tanıdıgın bırının. Kiyi ve karskterlı oldugunu anladın?

Üstün ırkın Türkiye versiyonusunuz mübarek.
Genlerimizde hastalık yokmuş demekki. Artık tıp ilerledi, genlere bakılıyor, tarama testi yapılıyor. Bir risk varsa akraba olsa da olmasada belli olur testlerde ve çaresi bulunur. Akraba evliliği yapan insanları böyle kötülemek yanlış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…