- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Siz de yok diye bir başkasında olmayacak anlamına gelmez.Asla sıcak bir şekilde bakmiyorum,benim aile yapıma ve kültürümüze çok ters bir durum.Kızımın kuzeniyle evlenebilme ihtimali bile korkunç..Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Sanırım sülalecek kadir gecesinde doğdunuz
Yıllardır kafanızda boyle bir düşünce varsa akraba evliliğine karşıyım der geçersiniz. Yüz yüze görüşmek hatta tam aradığınız kişi olduğuna inanacak kadar görüşmek niye? Acayip mantiksiz geldi. Oturup niye olmayacağını mi anlatmak istediniz. İlk buluşmada anlamadı dur bit daha anlatayim mi dediniz.Dediğim gibi kafamda yıllardan beri hiçbir şekilde akraba evliliği yapmam düşüncesi vardı. Önceden tanımam etmem çocuğu böyle bir durum oluşunca yüz yüze görüştük. Şöyle ki tabii şu anda sevme durumları olamaz daha çok yeni. Ama mantık olarak tam aradığım kişi diyorum. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz isteklerimiz birbirine çok uyuyor
Akraba evliliği olmadan engelli çocuklarda dogabiliyor o konuyu napalim tatlım :) o zaman millet doğurmasın. nasıl yapabilir böyle bir seyii insanlar çok canii. Hiç mi dusunmuyorlar engelli çocuğum olur niye yapiyom ben bunu diyeAkraba evliligi sonucu engelli cocuklar olabiliyor.bunu o cocuga yapabilecek misiniz yazik
Ya akraba evliliği yapan herkesin çocuğunun engelli doğduğunu veya doğabileceğini kim söyledi acaba? Genlerde bir sıkıntı yoksa neden engelli doğsun ki? Genlerle alakalı bir durum. Doğacaksa kuzen olmayan iki farklı kişiden de engelli veya sağlık sorunu olan bir birey doğabilir.
Tüm genetik bilimi çöpe yani?
Anne ve babam yedi kat el, hiçbir akrabalık yok. Hatta şöyle söyleyeyim birinin genleri ülke dışına kadar gidiyor.Ama ben doğunca kan uyuşmazlığı olmuş ve basit bir iğne ile çözülmüş, inanabiliyor musunuz? 90'lı yıllarda oluyor bu olay, çok da uzak değil. İyi ki tıp var, genetik bilimi var. Ve hiçbir engelim yok, şükür. Çünkü anne ve babam makul insanlarmış. Gidip kuzenlerine yapışmamışlar. Tamamen şans eseri kan uyuşmazlığı oluyor, bu konuda onları suçlayamam. Ama anne ve babam kuzen olsalardı ve sağlık sorunum olsaydı suçlardım. Bile isteye kuzeninle evlen, yetmedi bir de çocuk yap. Çocuk da sağlık sorunuyla doğsun. Bu ne bencilliktir?
Eee bunu- hele 10,20 yıl öncesi hiç bilinmez- evlenip çocuk sahibi olmadan bilemez ki kimse. İnşallah olmaz diye evlenilir mi?Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.
Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.
Baskın gen, çekinik gen?Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.
Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.
Bu kadar mantıklı yorum karşısında herkes 2 adım geri çekilmeli benceAkraba evliliği olmadan engelli çocuklarda dogabiliyor o konuyu napalim tatlım :) o zaman millet doğurmasın. nasıl yapabilir böyle bir seyii insanlar çok canii. Hiç mi dusunmuyorlar engelli çocuğum olur niye yapiyom ben bunu diye
Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.
Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Teknoloji ve tıp ilerliyor ama kafalar aynı. Onlar da ilerleyip orta yolda buluşsalar mükemmel olur. Hep tiptan bekleyemeyiz ki her şeyi.Kafanıza çok takılırsa bir tarama testi yaptırırsınız, genlerinizde gizli yatan hastalıklara bakarlar, bebeğinizin engelli veya hasta doğma riski varsa ona göre yollarınızı ayırır veya birleştirirsiniz. Artık teknoloji de tıpta çok ilerledi.
Duramıyorum dr_yad, ban kokusu geliyor.Bu kadar mantıklı yorum karşısında herkes 2 adım geri çekilmeli bence
Bır kac hafta once tanıdıgın bırının. Kiyi ve karskterlı oldugunu anladın?Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Genlerimizde hastalık yokmuş demekki. Artık tıp ilerledi, genlere bakılıyor, tarama testi yapılıyor. Bir risk varsa akraba olsa da olmasada belli olur testlerde ve çaresi bulunur. Akraba evliliği yapan insanları böyle kötülemek yanlış.Üstün ırkın Türkiye versiyonusunuz mübarek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?