Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya az önce aynısını yazacaktım abartmayim deyip susmustum. Bu tür şeyler anormal karsilanmiyorsa insan cocugunu amcasına, teyzesine vs da gönderemez, kendisi de beraber gitmez diye. Cidden oluyormus yani
Aynen vallahi defalarca gördüm asla guvenmiyorlar.Ben kuzenlerimle cok ama cok samimiyim yanlarinda makul ölçüde giyinip soyunurdum bile çamaşır dışı tabi.Bizim beraber vakit geçirdiğimizi düşünüp kesin evleneceğimizi ima ederlerdi şaka gibi,Allah korusun kardeşim onlar benim

SMA'ya bile test yaptırmıyorlar, halbuki SMA tespit edilebiliyor çocuk olmadan önce.
Geçen gördüm, ailenin biri daha önce aynı hastalıktan ölen çocuklarına rağmen bir daha çocuk yapmışlar. O da aynı hastalıktan mustarip. Daha bir de gen taraması, tüp bebek diyor kadın yukarda. O bilinç var mı bizde sizce scandal? Bence yok.

Akraba evliliğine inanmiyorum. Eşimin tarafında mesela inanmamayi gectim çok çok ayıp karşılanır. Komşu kızı ve oğlu bile garip karşılanır onlarda ama o ayrı mesele tabii

bizde de çok ayıptır, gerçi kimsenin aklına bile gelmez.
koskoca sülalede sadece 1 çift var akraba olan onlar da sıralamada 6. kuşaklar ve birinin babası ecnebi.

Bizim de akrabalik baglari kuvvetli degil diyorum okuyor musunuz? Hattaa bazilari yurtdisinda farkli farkli ulkedeler diyoorum.
Buna rağmen biz kardeş cocuklari birbirimizi gorduk illa ki taniyoruz.

En az 20 sene boyunca kardes cocuklarinin birbirini gormemesi normal bir şey degil nerede yasarsa yaşasin.
Bilinçli olarak cocuklari evlendirmek icin gostermeklerini dusunuyorum ben mesafeyle vs alakasi yok.
Yoo baya birbirini göre göre büyüyen ama evlenen kuzenler tanıyorum. Biz de mesela çok kopuk bi aileyiz baya görmediğimiz olur birbirimizi ama evlilik gibi bir durum hiç olmadı ailede. O biraz aile yapısıyla alakalı bi durum. Yıllardır görmediğm kuzenlerime de kardeşim demiyorum kimse kusura bakmasın evet evlilik düşünmem ama mesela tesettürlü biriyim erkek kuzenimin yanında da örtümü örterim yani yakın da hissetmiyorum

Olmamalı.
1) aile ilişkilerinde çok zorlanacaksınız
2) gen havuzu daraldığı için çocuğunuzda hastalık riskleri yüksek olacak allah korusun...
Seçim sizin. Bana kalsa hiç gerek yok memlekette erkek çok.

Benim ailesi akraba evliliği yapmış bir oda arkadaşım vardı, kızda duyma engeli vardı ama aynı zamanda biraz vakit geçirince anlaşılan bir zeka geriliği de vardı. Diğer oda arkadaşlarım kızı çocuk gibi kandırıp dalga geçiyordu. Zeka geriliğini testlerle tespit edemezsiniz, çocuğunuza böyle davranılması riskini almak istiyor musunuz ?

Geçen gördüm, ailenin biri daha önce aynı hastalıktan ölen çocuklarına rağmen bir daha çocuk yapmışlar. O da aynı hastalıktan mustarip. Daha bir de gen taraması, tüp bebek diyor kadın yukarda. O bilinç var mı bizde sizce scandal? Bence yok.

yahu öyle de olsa bilincini geçtim her testi mükemmel olup down sendromlu doğan milyonlarca çocuk da var.
test yaptırdık, ideali seçtik diyip geçsen de %100 garantin yok

Hanımefendi doktor falansınız herhalde. Tüm dünya sizin sülaleyi örnek alsın evlensin kuzenleriyle. Nasılsa bir şey olmuyormuş 😂 😂 yılların problemini 2 dakikada çözdü kadın kendi sülalesini göstererek. 😂 ay neyse gülmeyeceğim. 🤭
Doktorların söylediklerini de paylaşıyorum. Belki benim tanıdıklarımda akrabalarımda problem olmadı ama problem olabilecek olanlarında çözümü varmış. Tüp bebek gibi vs.
Evet böyle tanıdığım bir suru aile var kardeşlerinin evine kızlarını gondermiyorlar neden çünkü o evdeki erkek çocuklar ileride damat adayı aynende açıkça söylüyorlar, güvenmiyorlar. Çünkü dünyada insan kalmamış :işsiz:kabus gibi
Evet öyle. Kimsenin size ne gözle ve nasıl baktığını bilemezsiniz. Hele ki bu devirde. Hala insanlara güvenebiliyorsanız birşey diyemeyeceğim. Ama akrabalar genelde ay akrabamın kızını alayım, oğluna vereyim yabancıya gitmesin derdinde. Akrabasıyla evlenip çok mutlu olan da var, Akrabasıyla evlenip cehennemi yaşayan da. Kişinin kendi kararına kalmış birşey. Ben sadece akraba evliliği yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum. Ve illa her akraba evlilişi yapanın sağlıksız çocuklar doğuracağını düşünenlere kızıyorum.

Akraba evliliğinin dezavantajı bir problem yaşandığında tüm aileye tüm sülaleye yansıması daha büyük problem yaşatıyor. Akraba olunca laf söz daha çok oluyor.

Aynen vallahi defalarca gördüm asla guvenmiyorlar.Ben kuzenlerimle cok ama cok samimiyim yanlarinda makul ölçüde giyinip soyunurdum bile çamaşır dışı tabi.Bizim beraber vakit geçirdiğimizi düşünüp kesin evleneceğimizi ima ederlerdi şaka gibi,Allah korusun kardeşim onlar benim
Biz de 3 kardeş 2 kuzen her bulustugumuzda yatakları birleştirir 5 kişi boncuk gibi dizilir uyurduk. Tabii uyuyana kadar 3 saat sohbet eder, sürekli gülerdik falan. Kardeş gibi bir şey yani

Siz heralde kader kısmet işlerine inanmiyorsunuz :)
Kaderle ne alakası var ,akraba evliliği yapanlar daha çocukken kuzenlerine çevresine eş potansiyeli gözü ile bakıp koşullu büyüyorlar bunun adi kader değil

sma için başlandı evet.
akraba evliliğinin tek riski bu değil.
milyonlarca ihtimal var.
Ya tabiki risk var riski olmayan bir durum yok. Ama birazda kader kısmet işleri işte. Arkadaşın seçim tercihi varsa seçmesin ama yok ben aşık oldum diyorsa o da onun bileceği iş. Ama buraya yazabiliyorsa demek ki seçim şansı var.

Yoo baya birbirini göre göre büyüyen ama evlenen kuzenler tanıyorum. Biz de mesela çok kopuk bi aileyiz baya görmediğimiz olur birbirimizi ama evlilik gibi bir durum hiç olmadı ailede. O biraz aile yapısıyla alakalı bi durum. Yıllardır görmediğm kuzenlerime de kardeşim demiyorum kimse kusura bakmasın evet evlilik düşünmem ama mesela tesettürlü biriyim erkek kuzenimin yanında da örtümü örterim yani yakın da hissetmiyorum

Bizde de yok akraba evliligi, kopuk olsa da ama bu derece gösterilmemesinin ekstra bilincli yapildigini dusunuyorum sadece. Zaten yazmislar guvenmedikleri icin birbirlerine göndermiyorlarmiş.

Doktorların söylediklerini de paylaşıyorum. Belki benim tanıdıklarımda akrabalarımda problem olmadı ama problem olabilecek olanlarında çözümü varmış. Tüp bebek gibi vs.

Evet öyle. Kimsenin size ne gözle ve nasıl baktığını bilemezsiniz. Hele ki bu devirde. Hala insanlara güvenebiliyorsanız birşey diyemeyeceğim. Ama akrabalar genelde ay akrabamın kızını alayım, oğluna vereyim yabancıya gitmesin derdinde. Akrabasıyla evlenip çok mutlu olan da var, Akrabasıyla evlenip cehennemi yaşayan da. Kişinin kendi kararına kalmış birşey. Ben sadece akraba evliliği yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum. Ve illa her akraba evlilişi yapanın sağlıksız çocuklar doğuracağını düşünenlere kızıyorum.

Akraba evliliğinin dezavantajı bir problem yaşandığında tüm aileye tüm sülaleye yansıması daha büyük problem yaşatıyor. Akraba olunca laf söz daha çok oluyor.
Valla asla akrabalarım bana o gözle bakmadi biz de bakmayız cok şükür

yahu öyle de olsa bilincini geçtim her testi mükemmel olup down sendromlu doğan milyonlarca çocuk da var.
test yaptırdık, ideali seçtik diyip geçsen de %100 garantin yok
Öyle tabi Ast. Ama bile bile ateşe yürümek oluyor akraba evliliğinden çocuk yapmak ya. Büyük haksızlık bence.
Benim bir dönem çevremde yoğun akraba evliliği yapmış insanlar vardı. Şöyle söyleyeyim bir sürü insan düşün, iki üç soy isim var. Çocukların zekasında ciddi bir durgunluk vardı.

Ya tabiki risk var riski olmayan bir durum yok. Ama birazda kader kısmet işleri işte. Arkadaşın seçim tercihi varsa seçmesin ama yok ben aşık oldum diyorsa o da onun bileceği iş. Ama buraya yazabiliyorsa demek ki seçim şansı var.

bile bile akrabayla evlenmek hem de bu devirde bence sadece kader kısmet değil daha ziyade akıl işi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X