Akraba evliliği ..

Darkdreams

:
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
779
235
33
hep halam küçüklükten beri gelini olmamı istedi evdekilerde benim kararıma bıraktılar ama ben ilersi düşündüğüm için sakıncalı öı acaba çocukların sakat doğma olasılığı var mıdır

Evet var.. cocugunuzun sakat olma ihtimali var sakat olmasa da genetik gecisli hastaliklarla yasama sansi var.. yapmayin

Tabiki böyle riskler var, çevremizde bir çok insan görüyoruz akraba evliliği olup çocuklarının ne kadar kötü olduğunu bence yapmayın evladiniza yazık.

akraba evliligi yapmis biri olarak soyluyorum ( teyzemin oglu). Iyiyken her sey hos ne ala, ama icerisi bomb* bir yola cikiyor.
benden soylemesi, haaa yok illa yasayacagim dersen o ayri.
esimle hicbir sikintim yok zaten kuzen iliskimizde hic yoktu ama disarda niceleri varken neden halanin oglu? derler.

sakat olma şansı olduğu gibi sürüyle hastalığın çıkması da olası. Bizim ailede var akraba evliliği, çocuklarda epilepsi var. Daha bir dolu hastalık var. O kadar insan varken neden akraba tercih ediyorsunuz ki ?

Çocuğun durgun zekalı, böbrek hastası, zihinsel engelli .... daha sayayım mı , 35679 tane hastalıkla doğabilir. Sakıp Sabancı araba yapıyorum ama çocuğum binemiyor, böyle acı yok demişti. Kaç insan kaç kere yapmayın akraba evliliği dedi medyada, bu toplum hiç mi ders almaz hiç mi akıllanmaz? Başka adam mı yok?

Ben doktor öğrencisi olarak söyleyeyim, bize öğretilen genetik hastalıklarda sizin şuan ailede görmediğiniz rahatsızlıkların bile çıkma ihtimali artıyor. Ne kadar artar artmaz tartışılır ama hiçbirimizin genleri mükemmel değil. Önerim sizin için çok çok çok çok lazım değilse deli divane aşık değilseniz yapmayın.

Benim bir oda arkadaşım halasının oğluyla evlendi. Ve dediği şey şu oldu "halan da olsa evlendiğin anda kaynana oluyormuş, ben mutlu olurum dedim çok mutsuzum" Bu nedenlerle düşünüyorsan yanlış yoldasın.
Ve evet genetik hastalıkların varsa çocuğunda sorun olabilir. Mesela benim baba tarafımda tiroit hastalıklar ve guatr çok yaygın, annemle akraba evliliği yapmadığı için ben sadece zehirli guatrla atlattım. Ama önceki kuşaklarda kanserler ve guatr büyümeleri çok fazla. Bunu diyen de doktorum. Genetik yatkınlıktan olmuş senin hastalığın dedi.
Bence yapma.
Benim bir arkadaşımın anne ve babası üçüncü akraba evliliğini yapmışlar. Bir çocuklarının kalbi delikti beş yaşında öldü, bir çocukları ölü doğdu, kalan üç kardeşin üçü de astım ve kalp sorunu yaşıyor.

Aşkınızdan ölmüyorsanız akraba evliliğine girmeyin derim. Ve evet sakat doğma olasılığı var.

Kur'an-ı Kerim'de akraba evliliği sayıp yasakladığı kişiler şunlardır. Bunlarla evlenilirse akraba evliliği sayılır zaten dinen nikah yapılmış olmaz...

NİSÂ - 23 Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.

1 - Analarınız (Babanızın evlendigi tüm kadınlar...)
2 - Kızlarınız
3 - Kızkardeşleriniz,
4 - Halalarınız,
5 - Teyzeleriniz,
6 - Erkek kardeşin kızları,
7 - Kızkardeş kızları,
8 - Sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz,
9 - Süt anneden kızkardeşleriniz,
10 - Kadınlarınızın anneleri,
11 - Kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur.
12 - Sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları)
13 - İki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) evlilik

Kuzenlerle olan evliliklerde de ama ciddi sorunlar yaşanıyor.
Burada sayılanlarla zaten kanunen de evlenemezsiniz.
Ama kuzen evliliklerinde zihin engelli çocuklar, kalp hastası çocuklar, çok oluyor.
Benim çevremde arkadaşlarımda kuzen evliliklerinin hepsinde bir iki ölü doğum veya engelli kardeş var.
Çok sakıncalı

Hala çocuğu kardeştir ya... Aile ilişkileriniz sıcak ya da soğuk olsun, yakın büyüyün ya da büyümeyin fark etmez, kardeştir yine de. Aklım almıyor bu derece yakın akraba evliliklerini. Çocuğunuzun sakat doğma ihtimali elbette var, doğmama ihtimali de var. İnsan bile göre bu riski göze alır mı? Ayrıca halanızın küçüklüğünüzden beri bunu istemesi de çok aklı başında birinin düşünceleri gibi gelmedi bana. Oldu olacak beşik kertmesi yapsalarmış. İnsan kardeşinin çocuğuna bu benim gelinim olsun diye niye bakar ki, evladın sayılır zaten o senin. Bence sakın kalkışmayın böyle bir işe. Bırakın halanız sadece halanız, kuzeniniz de kardeşiniz olarak kalsın. Her açıdan daha sağlıklı.

Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...

Evet bu risk artıyor. Ayrıca kuzen evliliği mide bulandırıcı bir şey bence, kimse kusura bakmasın. Ha kardeşimle evlenmişim, ha babamla evlenmişim, ha kuzenimle evlenmişim, benim için hepsi aynı boyutta.

Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...
akraba evliliginden dogan bir cocukta anomali saptanma olasılıgı 2 kat fazladır normal bir evlilikten dogan cocuga gore buda bir gercek.. akraba evliligi islamda tam olarak nasıl gecer onun bir acıklaması mutlaka vardır diye dusunuyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…