- 20 Ocak 2015
- 779
- 235
- 33
- Konu Sahibi Darkdreams
-
hep halam küçüklükten beri gelini olmamı istedi evdekilerde benim kararıma bıraktılar ama ben ilersi düşündüğüm için sakıncalı öı acaba çocukların sakat doğma olasılığı var mıdır
hep halam küçüklükten beri gelini olmamı istedi evdekilerde benim kararıma bıraktılar ama ben ilersi düşündüğüm için sakıncalı öı acaba çocukların sakat doğma olasılığı var mıdır
Kur'an-ı Kerim'de akraba evliliği sayıp yasakladığı kişiler şunlardır. Bunlarla evlenilirse akraba evliliği sayılır zaten dinen nikah yapılmış olmaz...
NİSÂ - 23 Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.
1 - Analarınız (Babanızın evlendigi tüm kadınlar...)
2 - Kızlarınız
3 - Kızkardeşleriniz,
4 - Halalarınız,
5 - Teyzeleriniz,
6 - Erkek kardeşin kızları,
7 - Kızkardeş kızları,
8 - Sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz,
9 - Süt anneden kızkardeşleriniz,
10 - Kadınlarınızın anneleri,
11 - Kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur.
12 - Sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları)
13 - İki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) evlilik
Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?Kuzenlerle olan evliliklerde de ama ciddi sorunlar yaşanıyor.
Burada sayılanlarla zaten kanunen de evlenemezsiniz.
Ama kuzen evliliklerinde zihin engelli çocuklar, kalp hastası çocuklar, çok oluyor.
Benim çevremde arkadaşlarımda kuzen evliliklerinin hepsinde bir iki ölü doğum veya engelli kardeş var.
Çok sakıncalı
akraba evliliginden dogan bir cocukta anomali saptanma olasılıgı 2 kat fazladır normal bir evlilikten dogan cocuga gore buda bir gercek.. akraba evliligi islamda tam olarak nasıl gecer onun bir acıklaması mutlaka vardır diye dusunuyorum benHaşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?