Akraba evliliği ..

Dinimizde izin verilmesi illa ki yapilmasi anlamina gelmiyor. Bazi gerekliliklerden oturu izin verilmis olabilir, savas zamani nufusun azalmasi ve alternatif kalmamasi gibi. Ama Allahu Teala akil fikir de vermis kullanalim diye. Tip dunyasi sakincali diyorsa sakincalidir.

Vahsi hayatta bile hayvanlar yavruluktan cikip ciftlesecegi zaman suruden ayrilip baska suru buluyor.

Ayrica onca insan varken NEDEN KUZEN?

Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...

Ona bakılırsa bu listeye göre evlat edindiğin kızla evlenmeye de sakınca yok. Gayet murdar başka ilişki tipleri atlanmış, günah olmaması murdar olmadığı anlamına gelmiyor.

Bu listede zaten oluru hiçbir şekilde olmayan iğrenç ilişkiler var, onun dışında her şey mübah. Arap kültürüne kalsa adam kuzeni geç kendi kardeşini nikahlar, İslam Arapları ancak bir noktaya kadar tutabilmiş. Gerçi o da tutamamış kızına, yeğenine,gelinine tecavüz eden mi istersin; torununu taciz eden mi...

Evet bu risk artıyor. Ayrıca kuzen evliliği mide bulandırıcı bir şey bence, kimse kusura bakmasın. Ha kardeşimle evlenmişim, ha babamla evlenmişim, ha kuzenimle evlenmişim, benim için hepsi aynı boyutta.
Size katılıyorum abi abi dedikleri bir insanla aynı yatağa nasıl girerki insan...
Hem mide bulandırıcı hemde sakıncalı!

Düsündügün tek sebep cocuklarla ilgili kaygiysa tabii böyle riskler var ama olmama ihtimalide var benim cevremde örnekler var cocuklari saglikli sükür,,, benim bildigim nikahtan önce kan alinip uyusmazlik varmi bakiliyor ama is o noktaya gelene kadar tabii siz coktan bir yola girmis oluyorsunuz

Halanız küçüklüğünüzden beri gelinim ol demesiyle mi olacaksınız gelini?
Psikolojik baskı ile mi aşık oldunuz anlamadım?
Herhangi bir riski yoksa evlenecek misiniz yani?

Sevmiyorsaniz eger dusunmeyin.
Seviyorsaniz dusunebilirsiniz. Okadar akraba olmayin ozurlubolan cocuklarda var. Ozurluluk akraba ile alakali degil.
Eger akraba evliligi ozurlu cocuk oluyor olsaydi ALLAH zaten yasaklardi. Peygamber efendimiz s.a.v. tavsiye etmemis ama evlenemezsinizde dememis. Evlenebilirsiniz. Ozurluluk durumu nasil akraba olmayanda gorunuyorsa akraba oluncada olabilesi birsey.
Ama akrabara denk geldiginde akraba evliliginden diyip cikiyorlar.
Birde bazilari süt kardes olduklarini bilmeden evleniyorlar (ALLAH saklasin). Ozaman oz kardedinle evlenmis gibi oluyorsun. Ozaman ozurlu olmasi belki daha ihtimaldir. Yada sen gercektende kardes gibi goruyorsundur icin almaz filan.

Ama ben aksi taktirde ozurlu olmasini akraba evliligine baglamiyorum. Oyle bir kaide olsa ALLAH yasaklardi.

Bu mesaj silinsin, insanlara sağlıkla ilgili yanlış fikirler veriyor.

Cehalete bakın yahu, hatun genetik profesörü sanki ispatlı şeylere çıkıp yok öyle bir şey ben izin veriyorum yazmış ?!? Doktorlar bas bas bağırıyor yapmayın diye yıllardır tövbe tövbe.

Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...

Doktorların ve tıp biliminin açıkladığı istatistiki bilgiler var hanımefendi.
Ki çok çok eski zamanlar hariç Türkler de bu tip evlilikler hoş görülmezdi. Öbür köyden gelin alınma gibi, mahalleden kıza bacı deme gibi.
İlla kuzenle evlenin diye bir farz yok ya.
O dediğiniz yasak listesi ensest ilişkiler grubunda zaten. Babanla yada kardeşinle evlenirsen sapıksındır. Kuzenle evlenilebilir ama ille ki evlenilecek diye bir kaide de yok.
Bilim kuzen çocuklarında genetik hastalığa yatkınlık varsa riski arttırdığını söylüyorsa buna haşa diye kulak tıkamak doğru değil.

Şöyle bi düzeltme yapayım aramızda 1 yaş var ve yurtdışında yaşıyor hani kardeş bağı yok yabancı gibiyiz ailem kararı bana bıraktı birazda mantık evliliği bende bu soruyu sormak istedim görüşünüz için teşekkürler ama o kadar kişi varken tabiki ailemin onayladığı kişiyi seçerim

Hafi ya? Sen ispat et cok biliyorsun ua.

Bir cok sey yasak dinimizde neden? Cunku insan sagligina zararli. Bu neden yasak degil? Demekki sakincasi yok. Sen peygamber efendimizden ALLAHdan dahami iyi bileceksin?

Ispatla ozaman. Birsuru akraba evliligi yapipta normal cocuklalri olan var. Uvey akrabami yoksa onlar? Yada akraba olmayipta birsuru ozurlu cocuk var onlar ne?

Ben mesajimin basonda belirttim. Asik degilsen sevmiyorsan tavsiye etmiyorum zaten diye.
Sensin o cahil. Once yazilanlari iyi oku. Sanki kendi cok duzgun bi yonlendirme yapiyorda milletin mesajina karisiyor.

Ya milyonlarca kişiden gidip de kuzeninizi mi buluyorsunuz? Bırakın çocuk engelli mi olacağı bir kere aile içinde nasıl böyle bir şey düşünülebiliyor aklım almıyor benim..

Başka erkek mi kalmadı bacım ya...risk tabikide nasıl bu devirde hala böle cahilce düşüncelere sahip olunur anlamam....

Ben izin veriyorum mu yazmissim? Nerede yazmissim. ?

Valla ailelerle hareket etme.
Benim kayınvalidemle kayınpederimde kuzen. İki kardeş birbirine küsler. Düğümüzde bile fotoğraflara iki kardeş yanyana giremedi. Öyle büyük kavgalar olmuş.
Bizim ailede akraba evliliği hiç yok yedi sülale beraber hatıra fotoğrafı çekildik, kakara makara yaptık.
Eşimin ailesi komple akraba ama hepsi küs hepsi kırgın.
Nedeni de o evlilikteki mevzular. Sen kızımı ezdin sen oğluma bunu ettin gibi kavgalar.
Değer miydi kardeşlikleri bitirmeye? Değer miydi engelli çocuk riskini almaya?

Tabi ki var.donulebilecek bi durumdaysan don.zararin neresinden donersen kardir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…