- 24 Haziran 2011
- 23.553
- 49.192
- 798
- Konu Sahibi Darkdreams
-
Kur'an-ı Kerim'de akraba evliliği sayıp yasakladığı kişiler şunlardır. Bunlarla evlenilirse akraba evliliği sayılır zaten dinen nikah yapılmış olmaz...
NİSÂ - 23 Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.
1 - Analarınız (Babanızın evlendigi tüm kadınlar...)
2 - Kızlarınız
3 - Kızkardeşleriniz,
4 - Halalarınız,
5 - Teyzeleriniz,
6 - Erkek kardeşin kızları,
7 - Kızkardeş kızları,
8 - Sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz,
9 - Süt anneden kızkardeşleriniz,
10 - Kadınlarınızın anneleri,
11 - Kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur.
12 - Sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları)
13 - İki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) evlilik
Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Bir sakinca olsaydı Allah o evliligi de yasaklardı...
Size katılıyorum abi abi dedikleri bir insanla aynı yatağa nasıl girerki insan...Evet bu risk artıyor. Ayrıca kuzen evliliği mide bulandırıcı bir şey bence, kimse kusura bakmasın. Ha kardeşimle evlenmişim, ha babamla evlenmişim, ha kuzenimle evlenmişim, benim için hepsi aynı boyutta.
Genetik bilimi şu an iflas ettiHaşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Sırf meraktan soruyorumHaşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Sevmiyorsaniz eger dusunmeyin.
Seviyorsaniz dusunebilirsiniz. Okadar akraba olmayin ozurlubolan cocuklarda var. Ozurluluk akraba ile alakali degil.
Eger akraba evliligi ozurlu cocuk oluyor olsaydi ALLAH zaten yasaklardi. Peygamber efendimiz s.a.v. tavsiye etmemis ama evlenemezsinizde dememis. Evlenebilirsiniz. Ozurluluk durumu nasil akraba olmayanda gorunuyorsa akraba oluncada olabilesi birsey.
Ama akrabara denk geldiginde akraba evliliginden diyip cikiyorlar.
Birde bazilari süt kardes olduklarini bilmeden evleniyorlar (ALLAH saklasin). Ozaman oz kardedinle evlenmis gibi oluyorsun. Ozaman ozurlu olmasi belki daha ihtimaldir. Yada sen gercektende kardes gibi goruyorsundur icin almaz filan.
Ama ben aksi taktirde ozurlu olmasini akraba evliligine baglamiyorum. Oyle bir kaide olsa ALLAH yasaklardi.
Bana fenalik geldi..Genetik bilimi şu an iflas etti
düzeltme: görselim çıkmadı sildim
Allah sana fenalık gelmesiyle ilgili bir ayet göndermediğine, ilgili bir hadis de olmadığına göre o fenalık aslında yok.Bana fenalik geldi..
Haşa Allah genetiği bilmiyor mu?
Hafi ya? Sen ispat et cok biliyorsun ua.Bu mesaj silinsin, insanlara sağlıkla ilgili yanlış fikirler veriyor.
Cehalete bakın yahu, hatun genetik profesörü sanki ispatlı şeylere çıkıp yok öyle bir şey ben izin veriyorum yazmış ?!? Doktorlar bas bas bağırıyor yapmayın diye yıllardır tövbe tövbe.
Ben izin veriyorum mu yazmissim? Nerede yazmissim. ?Bu mesaj silinsin, insanlara sağlıkla ilgili yanlış fikirler veriyor.
Cehalete bakın yahu, hatun genetik profesörü sanki ispatlı şeylere çıkıp yok öyle bir şey ben izin veriyorum yazmış ?!? Doktorlar bas bas bağırıyor yapmayın diye yıllardır tövbe tövbe.
Şöyle bi düzeltme yapayım aramızda 1 yaş var ve yurtdışında yaşıyor hani kardeş bağı yok yabancı gibiyiz ailem kararı bana bıraktı birazda mantık evliliği bende bu soruyu sormak istedim görüşünüz için teşekkürler ama o kadar kişi varken tabiki ailemin onayladığı kişiyi seçerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?