Akraba gezmesi

Benim tarafımda kendisi de sevmiyor gitmeyi o yüzden de zorlamıyorum aynı zaman da.
Tamam işte sizin tarafı sevmediği için gitmiyor sizde istemeyince işine geliyor. Adamin huyu bu demissiniz ama adamin huyu akraba sever bu kadar zamandir nasıl anlamadiniz anlamadim.
He sizin gibi bir insan tanisam 2 3 kez cagirrim bidaha yüzüne bakmam yiyecek miyiz sanki diye düşünürüm.

Evlilik zaten biraz da birbirimizi idare etmek değil midir. Bence gidilebilir yani çok da sorun etmezdim.

ben olsam direkt tartışırdım ne demek o senın sorunun bundan sonra sende benimle gelıyorsun yoksa gıtmem derdım

Başka sorununuz yoksa gidin derim. Ne olacak. Değişiklik diye düşünün

Bence sorun olan bir durum yok esasında, sonuçta iki kişi değil sülale evleniyor.
Evlilik zaten idare etmekten başka bir şey değil.
Zaten sürekli onların yanında değilsiniz, siz gidince illa ki ziyarete gelecekler.
Siz 9 senede bu sorunu aşamamışsınız ve eşiniz bu durumdan rahatsız olarak, hoş olmayan o cümleyi kurmuş...
Mutlu olmak istiyorsanız idare ediverin.

Kendi ailenize yakın yaşıyorsanız eşiniz de büyük ihtimalle ailesine karşı kendini sorumlu hissettiği için oraya gidince onların gönlünü yapmaya çalışıyordur. Siz eşinizin ailesinin oraya taşının kendi ailenize ziyarete gelince siz onu zorlarsınız.

Öncelikle aynı şehirde oturup sürekli akraba ziyareti yapmak bana mantıklı gelmiyor ama farkli şehirde oturan biri olarak gittiğimde ziyaret etmek gereken toplam 4-5 kişi var . Ben öyle bi saat bile oturamam eşimde öyle. O yüzden gideriz 15-20 dk otururuz bazen 10 dk sonra kalkarız . Bu 4-5 kişinin içinden yemeğe kaldiklarimjz da var onlarda süre biraz daha fazla tabi yemek- sohbet- çay Faslı 2 saat diyelim sonra biter. Eşim beni kırmaz gelir ben de onu kirmam ama her gidisimizde herkesi ziyaret etmemi isterse konuşurum.eger o senin sorunun derse aynısını ona yapar ziyaretleri uzatirim ki misilleme inat evlilikte hiç onaylamadigim şeyler . Ayrıca o senin sorunun tavrı da bana " ben aslında evliliğe uygun bir insan değilim ve evliliğin getirmiş olduğu karşındakini de düşünme sorumluluğunu ustlenmiyorum" demek gibi geliyor yani o zaman o adama sorarım sen madem benim sorunumu kendi sorunun gibi görmüyorsun niye evlendik

Bencillik erkeklerin büyük çoğunluğunun doğal yapısında var sanırım, ben 17 yıldır sadece benim eşime mahsus bir özellik sanıyordum. Benim akrabalarıma gelince hiç zorlamam ama onların tarafına gelince ayıp olur. Ama artık yemiyorum hiç kusura bakmasın bende ayıp olur diyorum artık gitmemiz lazım. Son zamanlarda hiç ısrar etmiyor anlamaya başladı galiba. Sizde deneyim bu yöntemi.

Bu kadar akraba eş dost sevmeme nedeni nedir amca teyze ziyaret etmeyecek bir yemek yemeyecek kadar neden bu kadar asosyalsiniz akraba ilişkileri iyidir yarın birgün kimden destek duymak zorunda kalacağınız belli olmaz. Ayrıca siz öylesiniz diye eşinizde öyle olmak zorunda değil sırf siz istemiyorsunuz diye ailesiyle bir yemek yiyemecek mi bir mangalda bir araya gelmeyecek mi? çok bencilce bir davranış ben zorlamıyorum demeniz sırf eşinizde sizi zorlamasın diye ama zaten kendi ailenize de ziyareti istemeyen eşiniz değil sizsiniz. Bu kadar da abartmayın evlendiniz diye çevrenize ağ kurup orada yaşayamazsınız adam 2 3 ayda bir gidiyorsa pekala ailesiyle bir yemek yer en doğal hakkı aile toplanıyor mangal yapıyor ama oğlu yok hiç olur mu öyle şey ağaç kovuğundan çıkmadı ya bu adam

Sizinki hastalik boyutunda.
Akraba konu komsu olaylarini ben de pek sevmem. Ama mesela bi yemek ustu cay beni yormaz.
Neden yorsun?
Sevmemek ayri bir sey ama bunu istememek sıkılmak gibi degil de yorulmak olarak tanimliyorsaniz gercekten psikolojiniz size izin vermiyor.
Destek alarak cözebilirsiniz.

Siz kendiniz de istemediginiz icin sizin aileye gidilmiyor. Bu esinizin ailesine de gidilmemesini gerektirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…