• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

moonthe

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
570
339
23
merhaba hanımlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Eşimle evlendik ve yurtdışına taşındık eşim zaten burdaydı. Tek başına geldi ve bir yıla yakın amcası gilde kaldı. Daha sonra bir apart tuttu. Eşimin ailesi yediden yetmişe aranmak sürekli her şeyin içinde olmak isteyen insanlar. Amcada bir süre kalınca tabii amca da beklentili. Ailedeki herkes ona karşı diken üstünde aman laf söz eder şöyle yap böyle yap derler birbirlerine karşı. Sizden fikir almak istediğim iki konu var. Bayramlarda amcaya gitmek gerekir mi? Burda eşimin başka bir kuzeni de o evde kalmıştı ilk geldiğinde onlar bayramlarda ve onun dışında senede bir iki kez görüşüyorlar. Ve biz yeni geldik ev kuruyoruz. Bu süreçte burda akrabalar olmasına rağmen bir kişi dışında bir şeye ihtiyacınız var mı diyen olmadı buna amca da dahil. Bir şey beklemiyorum ama her konuda alınganlık yapıp her zaman nazlanmayı bekleyen insanların bunu yapmamaları da çok iyi niyetli gelmiyor. Amca muhtemelen ev tutulurken vs kendisine haber verilmediğinden tavır yapıyor. Bir de sormak istediğim önce onların mı ev ziyaretine gelmesi gerekir bizim mi onlara gitmemiz gerekir? Kayınvalidem eşime gitmemizi tavsiye etmişti söz olur falan diye ama gitmedik onun müdahale etmesini yanlış buluyorum. Bu iki konuda düşüncelerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim

Bayramlar da tabi ki gitmek gerekli yaş itibariyle amcası yani birde evlerini açmışlar o kadar yaa siz gitmezseniz bile eşiniz gitmeli.. Ev kurarken nezaketen sorabilirler duymak isteyebilirsiniz okey de yardımcı olmak zorunda da değiller sizin sorumluluğunuz.
Annesi müdahale edebilir tavsiye verebilir onu da mı yapmasın? Bende anti kaynanacı olduğum halde fazla abartılıyor artık herşey kötü birşey mi demiş?

Bayramlar da tabi ki gitmek gerekli yaş itibariyle amcası yani birde evlerini açmışlar o kadar yaa siz gitmezseniz bile eşiniz gitmeli.. Ev kurarken nezaketen sorabilirler duymak isteyebilirsiniz okey de yardımcı olmak zorunda da değiller sizin sorumluluğunuz.
Annesi müdahale edebilir tavsiye verebilir onu da mı yapmasın? Bende anti kaynanacı olduğum halde fazla abartılıyor artık herşey kötü birşey mi demiş?
Katiliyorum. Arti vefayi da suraya ekliyorum. Bir yil boyunca amcasinda kalmis lutfen az vefa ya. (Semt adı olarak degil)

Sizin amcaya gitmeniz gerekir bayramda.

Bunun dışında; onların olduğu yere sonradan giden sizler iseniz, siz küçükseniz, onlar büyüğünüz ise, önce siz gidersiniz.
Ziyaretinizde onlar, yerleştiniz mi, şu bu diye sorarlar, siz bekliyoruz der davet edersiniz, hayırlı olsun diye hediyelerini alır gelirler.

Bir de şunu ekleyeyim, siz, ilgilenilmediği için biraz gönül koyuyorsunuz galiba, ki öyleyse de -bence, haklısınız.
Ama onların bu konudaki hataları başka bir şey, sizin ziyaret sorumluluğunuz başka bir şey.
İkisini birbirine karıştırmayın bence.

Bu ilk ziyaret (ve bayram ziyaretleri) dışında, görüşme sıklığınızı kendiniz ayarlarsınız zaten...
Bizde de çoktur bayramdan bayrama kapı çalanlar. Kimse de bir şey demez.
Ama o bayram ziyaretleri şart :))

Ziyaret sorumluluğu falan diyorum ama, tüm bunlar, kendi bildiğimle, bizim ailelerle, kendi kültürümle sınırlı bilgiler tabii, altını çizmiş olayım. Başka yerlerde, başka ailelerde bambaşka adetler, biçimler olabilir.

Yeni yuvanızda güle güle oturun.

Katiliyorum. Arti vefayi da suraya ekliyorum. Bir yil boyunca amcasinda kalmis lutfen az vefa ya. (Semt adı olarak degil)

Gelin sanki adamı doldurup uzaklaştırıyor gibi geldi annesi tavsiye etmiş gitmemişler. Ya sen gitme otur bırak adam gitsin kol kanat açıp evlerini açmışlar ne güzel dediniz az vefa.
Yaşlı başlı adam bunların ayaklarına gitsin istiyor heralde hangi örf adette büyümüşse kendisi.

Yok zaten yardım teklif eden kişiye de gerek yok dedik kimseden bir beklentim yok. Yalnız eklemeyi unuttum orda kaldığı için her ay ödeme yaptı amcasına bi nevi otel gibi

Bayrama gelmeden simdi de oraya gittiginizde gidip elini opmeliydiniz. Bunu yapmadiginiz icin yardima ihtiyaciniz olup olmadigini sormamis olabilir amca bey. 1 sene evinde misfir eden yardimsever adam simdi yardim teklifinde bulunmuyorsa bence alinmis olmali.

Gelin sanki adamı doldurup uzaklaştırıyor gibi geldi annesi tavsiye etmiş gitmemişler. Ya sen gitme otur bırak adam gitsin kol kanat açıp evlerini açmışlar ne güzel dediniz az vefa.
Yaşlı başlı adam bunların ayaklarına gitsin istiyor heralde hangi örf adette büyümüşse kendisi.
Üşüştü yine görümce ve kayınvalideler allah aşkınıza bilip bilmeden ilahi güçleriniz varmış gibi öngörü yapıp günaha girmeyin amca kim de ben ona karşı doldurucam bana ne zararı olabilir amcanın

Gitmeniz gerekir yaşda büyükler ve eşinde 1 sene yanlarında yaşamış bence hakları var ..bu devirde herkes ödeme yapıyor en kötü evin ihtiyaçlarını alıyorr yük olmasın diye
dediğiniz gibi belkide haver vermediniz diye tavır yapıp sormamış da olabilir oyuzden. Siz bence oturmaya gidin

Sizin amcaya gitmeniz gerekir bayramda.

Bunun dışında; onların olduğu yere sonradan giden sizler iseniz, siz küçükseniz, onlar büyüğünüz ise, önce siz gidersiniz.
Ziyaretinizde onlar, yerleştiniz mi, şu bu diye sorarlar, siz bekliyoruz der davet edersiniz, hayırlı olsun diye hediyelerini alır gelirler.

Bir de şunu ekleyeyim, siz, ilgilenilmediği için biraz gönül koyuyorsunuz galiba, ki öyleyse de -bence, haklısınız.
Ama onların bu konudaki hataları başka bir şey, sizin ziyaret sorumluluğunuz başka bir şey.
İkisini birbirine karıştırmayın bence.

Bu ilk ziyaret (ve bayram ziyaretleri) dışında, görüşme sıklığınızı kendiniz ayarlarsınız zaten...
Bizde de çoktur bayramdan bayrama kapı çalanlar. Kimse de bir şey demez.
Ama o bayram ziyaretleri şart :))

Ziyaret sorumluluğu falan diyorum ama, tüm bunlar, kendi bildiğimle, bizim ailelerle, kendi kültürümle sınırlı bilgiler tabii, altını çizmiş olayım. Başka yerlerde, başka ailelerde bambaşka adetler, biçimler olabilir.

Yeni yuvanızda güle güle oturun.
Çok teşekkür ederim kendi çevrem dışında fikir danışmak istemiştim çok güzel açıklamışsınız sayenizde öğreniyorum bazı şeyleri🙏

Çok teşekkür ederim kendi çevrem dışında fikir danışmak istemiştim çok güzel açıklamışsınız sayenizde öğreniyorum bazı şeyleri🙏
Gönül koymadım gerçekten sadece hep beklenti sahibi olup ama kendilerine gelince düşüncesizlik etmelerini yadırgadım onların bir beklentisi olmasaydı kendi hallerinde insanlar derdim ama onların aile yapısını düşünüp yadırgadım😊

Gitmeniz gerekir yaşda büyükler ve eşinde 1 sene yanlarında yaşamış bence hakları var ..bu devirde herkes ödeme yapıyor en kötü evin ihtiyaçlarını alıyorr yük olmasın diye
dediğiniz gibi belkide haver vermediniz diye tavır yapıp sormamış da olabilir oyuzden. Siz bence oturmaya gidin
anladım olabilir çok teşekkür ederim

Bayrama gelmeden simdi de oraya gittiginizde gidip elini opmeliydiniz. Bunu yapmadiginiz icin yardima ihtiyaciniz olup olmadigini sormamis olabilir amca bey. 1 sene evinde misfir eden yardimsever adam simdi yardim teklifinde bulunmuyorsa bence alinmis olmali.
Benim akrabalardan duyduğum kadarıyla pek yardımseverliğinden bir şey yapacak biri değil ama bizi bekleyip gelmemize alınmış olabilir

Üşüştü yine görümce ve kayınvalideler allah aşkınıza bilip bilmeden ilahi güçleriniz varmış gibi öngörü yapıp günaha girmeyin amca kim de ben ona karşı doldurucam bana ne zararı olabilir amcanın

Ne kayınvalidesi? Ne gorumcesi ? Bilip bilmeden 20 küsür yaşında kıza mı diyorsunuz bunu? Evli bile değilim ne eltiyim ne görümceyim.Ne yapalım hep size mi hak verelim? Fikir isteyen siz değil misiniz? Fikrim bu öyle hissettirdiniz napabilirim? Aa işinize gelmemiş olmalı. Burdan öyle gözüküyor gayet bir ziyareti bile çok görüyorsunuz ev açmış insana. Soruyorsunuz utanmadan.
Beni alıntılamayın cevap bile vermek istemiyorum zira kafa yapınız çok dar çok bencil.

Yok zaten yardım teklif eden kişiye de gerek yok dedik kimseden bir beklentim yok. Yalnız eklemeyi unuttum orda kaldığı için her ay ödeme yaptı amcasına bi nevi otel gibi

Olabilir açmasa açmaz ev tabi ki yardım edebilir uzun kalıyor.

Ne kayınvalidesi? Ne gorumcesi ? Bilip bilmeden 20 küsür yaşında kıza mı diyorsunuz bunu? Evli bile değilim ne eltiyim ne görümceyim.Ne yapalım hep size mi hak verelim? Fikir isteyen siz değil misiniz? Fikrim bu öyle hissettirdiniz napabilirim? Aa işinize gelmemiş olmalı. Burdan öyle gözüküyor gayet bir ziyareti bile çok görüyorsunuz ev açmış insana. Soruyorsunuz utanmadan.
Beni alıntılamayın cevap bile vermek istemiyorum zira kafa yapınız çok dar çok bencil.
20 küsür yaşındaki kıza bakın bence adamı dolduruyor falan😂 bakın yukarda hanfendiler ne güzel cevap vermiş şu şu durumda böyle yapılır diye ben sizin gibi her şeye yorum yapmak zorunda hisseden ama yaptığı yorum da bir şeye benzemeyen insanların saçma komplekslerini okumak istemiyorum sizin gibi bilip bilmeden görünce misiniz diye sordum adamı dolduruyor vs çok artniyetli normal insan düşüncesi değil kendinizi sorgulayınız herkese laf yetiştirmek yerine

Bayramlarda gitmelisiniz, önce sizin gitmeniz gerek
Laf sözden çekiniyorsanız da gitmezseniz evimi açtım bi ziyaretime bile gelmedi der

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X