• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba ,kredi borcu ,ne yapmali

Cok uzun bi konu aslinda ama ozetlemeye calisayim. Fikrinize ihtiyacim var.
Eltim kredi kartını gorumceme birakmis gecen sene. Gorumcemin esi eltimib abisi aynı zamanda. Gorumcemler kartin tum limitini doldurmus ve hic odeme yapmamislat. Toplam 20 bin borc cikti eltimler onu yapilanditdi 3 yilda odeyecekler. Bu ay odenecek 5 bin borc var diye biliyorduk eltim bankayi aramis.8500.borc cikmis ve gorumcemler bunu aslinda yapilanditmis ama odememisler bu yüzden banka tek seferde istiyor
Konu bizi neden ilgilendiriyor onu anlatayım. Eltimin kizi organ nakil ameliyati oldu bu yaz eltim de organ verdi. Maddi anlamda zordalar .
Hafta sonu bizi aradilar ne yaparız kp yi arar misiniz diye. Esim aradi kp 4 bij belki verebilirim dedi. Dun beni buyuk eltim aradi neymis.neden para istemisiz kp uzulmus felc geçirirse ne yaparmisiz vs vs vs arada sunu da soyledi bize de para lazim o parayı bizr verecekti dedi.

Siz olsaniz ne yapardiniz bi tarafta hic yokken kardesi tarafından 30 bin borca batan 2 ameliyatli bir aile var.
Esimin niyeti yardim etmek ama ben izne ayrildim maas almiyorum esim isten cikti arabamizi saatik su an kendi isino kurmaya calisiyor.
Tüm aile duralim bekleyelim modunda esim haric. Bankanın sakasi olmaz ama kimse anlamıyor
Yanlış mı anladım , düşüncesiz görümcenizin borcu eltinize kaldı. Eltinizin kızı organ ameliyatı oldu , organı eltiniz verdi. Maddi olarak cok sıkıntıdalar. Eltiniz sizi aradı ne yapalım kp'yi arar mısınız diye. Siz aradınız, 4 bin verebilirim dedi. Diğer eltiniz de bize verecekti o parayı diye çemkirdi ?

çok karışık olmuş görümceniz sağlık nedenlerinden harcamadı o parayı doğru anladıysam..

ve öyle olduğunu varsayarak yazıyorum; hacizciler görümcemle kocasını alıp götürseler de tek kuruş vermezdim.. yerken yanında mıydınız ki öderken yanında olacaksınız.. kocaman insanlar sorumluluk alacak yaştalar ödesinler..

Bu benim dert ettim borc gorumcwmim borcu ama.yengemin adina malesef

Şimdi görümcenin kocasi da eltının abisi olduğuna göre eltinin kredi kartına borç takan yine kendi abisi ve onun esi olan gorumcesi. Eltin kendi ailesini de arasın abimle karısı bu kadar borç açtı odesinler diye niye sadece kp den isteniyor. olmadi eltinin ailesi ile kp borcu paylassinlar. Olmazsa siz düşünürsünüz.

Yanlış mı anladım , düşüncesiz görümcenizin borcu eltinize kaldı. Eltinizin kızı organ ameliyatı oldu , organı eltiniz verdi. Maddi olarak cok sıkıntıdalar. Eltiniz sizi aradı ne yapalım kp'yi arar mısınız diye. Siz aradınız, 4 bin verebilirim dedi. Diğer eltiniz de bize verecekti o parayı diye çemkirdi ?
Evet aynen boyle guzel ozetlediniz

Şimdi görümcenin kocasi da eltının abisi olduğuna göre eltinin kredi kartına borç takan yine kendi abisi ve onun esi olan gorumcesi. Eltin kendi ailesini de arasın abimle karısı bu kadar borç açtı odesinler diye niye sadece kp den isteniyor. olmadi eltinin ailesi ile kp borcu paylassinlar. Olmazsa siz düşünürsünüz.
Eltimim anne babasi vefat etti abisi de.gorumcwmin esi borcu takan kisi yani

Ben anlamiyorum nasil tuhaf iliskiler bunlar. Benim kullandigim tek kartim var limitim de az bir miktar. Buna ragmen kimseye kredi karti vs asla vermem. En yakinlarim dahil. Ha kenarda kosede birikmisim vardir hibe olarak elbette yardim ederim.
Olay sizin bildiginizden farkli olabilir mi acaba? Bu devirde kim kime o kadar yukseklimitli karti vverip arkasini sorup soruşturmaz.
Ayrica diger eltinize sorsaydiniz parayı onlara verirken felc gecirmiyor muymus kayınpeder. Para verdigi kisiye gore değişiyor demek kriz gecirip gecirmemesi. Degisik...

Kart olayi şöyle aslinda. Eltimin üstüne kredi cekebilsin diye trla yapiyorlar sonra kredi cekiyorlar bu paranin bi kismini eltim bi kismini gorumcem aliyor.eniştem karti eltimden aliyor ben parayi oderim diye ama odemiyor. Bu arada saf eltim.imza yetkisi de veriyor eniştem de bunu kullaniyor.

Kisacasi hanimlar dertsiz basimiza dert aliyoruz. Neden beni aradigini da.soyleyeyim babam ben haric herkese ters konuşur bagirir cagirir. Ben aradim dedim baba boyle boyle sende varsa.birazini sen ver. Kahkaha atti dedim herhalde var verecwksin boyle gulustuk va sonra buyuk eltim bi seyler dediki babam vaz gecti gibi. Para var mi yok mu bakacaz bankaya vs.diyor

Eltimim anne babasi vefat etti abisi de.gorumcwmin esi borcu takan kisi yani
Valla canim eltine acimadim zira kredi kartini gorumcene degil abisine birakmis. Arada organ nakli olan çocuk olmasa eltın çeksin ceremesini derdim ama ben olsam o sabinin hatrina borc olarak geri ödenmesi şartıyla bir miktar yardım yapardım.

Ben bir.kismini vermeye raziyim aslinda gercekywn verecek durumlari kalmadi kadıncağız biraz rahatlatalil.diye ameliyattan 3 ay sonra ise girdi pat diye 30 bin.borc cikti her ay onu odeyecek simdi.

Hafta sonu cok bunaldim hic karismasam mi diye aklimla vicdanım arasinda kaldim.yorumlari dikkatle okudum cok tesekkur ediyorum .Allah yardimcimiz olsun. O gorumcem olacak şahıs aramaz.insallah cok doluyum

Evet aynen boyle guzel ozetlediniz
İnsanlar ne zaman bu kadar yüzsüz bu kadar vurdumduymaz oldular yazık... Zaten kadının birsürü derdi var bir de borç yüklemişler. Niye eltiniz bunu kabul ediyor ki ? Başkası sefasını sürsün ben cefasını çekeyim oh ne güzel. Ödesinler o borcu nasıl yaptılarsa. Bu ne terbiyesizlik valla aklım almıyor. Büyük eltinize ne oluyor, ona ne ki ? Herkes kendini düşünüyor. Çok kötü kalpli insanlar var ailenizde. Siz bu kadar kötünün içinde böyle iyi kalabilmişsiniz tebrik ederim.

Bence siz hicc karismayon yoksa ihale size kalacak.
Kredi kartini veririken eltiniz size sormadi.gorumcenizde harcarken sormadi simdi sizmi cekeceksiniz sikintisini

Bence siz hicc karismayon yoksa ihale size kalacak.
Kredi kartini veririken eltiniz size sormadi.gorumcenizde harcarken sormadi simdi sizmi cekeceksiniz sikintisini
Gorumce tek başına harcamamis gorumcenin kocasi aynı zamanda eltinin abisi.yani eltinin abisi de harcamış. Aslında elti kartı abisine veriyo gorumceye değil.Arada o hasta çocuk olmasa konu sahibine hiç bulaşma derdim.

Benim de kiyamadigim cocuk zaten o para odenmezse banka islem baslatacak.ilk.once maasina haciz gelir sanırım.
4 yildir nakil sirasi beklediler tam rahat etmisken bu dert cikti baslarina

Cok üzüldüm.
Insanlik namına yardim edilmeli.
Siz yardım edebilcek birileri varsa araştırın derim.
Yoksa bile siz borcun tamamını ödemeyin tabi ama en azindan 1 ay da olsa onları rahatlatmaya çalışın derim.

O nasil bir abi ki organ nakli olmus yegenine, ona organ vermis kiz kardesine böyle bir serefsizlik yapabiliyor.
Ohh ne ala, yediler ictiler parayi simdi hic alakasi olmayan insanlar tasasini cekiyor.
Kayınpeder de muhtemelen karti abisine verdi, parayi abisi yedi borcundan bana ne diyor. Kendi kizina laf soylemiyor hiç. Gorumcede de insanlik namina bir sey kalmamis.
Siz yine yapabildiğiniz kadar yardim edin ama o gorumceyle abi de soksun tasin altina elini. Pislikler.

bence kp odesin elinden geldigi kadar, aile olmak demek zor gunde yanında olmak demektir, ne bıcım kp bu 4 bin tl ye felc geciriyor. zor durumdalarmıs madem yardım etmek lazım yazık

Hic karismayin ,yapilandirma 3 taksit olmuyor 12,24 gibi secenekler var birde kart sahibi kimse bu islemi o yapar ,
Bu kadar buyuk meblag yapilandirma degil ancak hacizlik kartta olur ,
İs buraya gelene kadar hic mi eltiniz kartta baskmamis belli ki faizlerle borc odenmeyerek bu hale gelmis ,
Veren belli harcayan belli ,siz neden kp aradiniz ki kendileri arasinlar ,
Sizin disinizdaki olaylar

ben organ nakli olan çocuğa üzüldüm, sizin dışınızda kimse umursamıyor eltinizde biraz safmış, kim bu kadar yüksek ücretli kartı başkasına verir ki. Görümcenizle eşi insan değillermiş. Kp ödesin bir miktar sizin de elinizden ne kadar çıkabilirse yardım edin bence, yani ben olsaydım öyle yapardım böyle düşüncesiz insanların cezalarını küçücük hasta çocuklar çekiyor. Çocuk bu zamanlarda iyi beslenmeli çünkü vücudu organa alışma aşamasında.

Bu borçlar Hastalık dolayısıyla mi oldu orasını anlamadım. Eğer öyleyse tabi ki herkes elinden geldiğince yardım etmeli. Organ nakli diyorsun masraflı durumlar bunlar. Bu borclarin nedeni buysa tabiki kardeşler anne baba akraba bir sekilde yardım edecek.

Back
X