Akraba-misafir sevmeme ve titizlik

Merhabalar. Yazdıklarımı kınamadan okuyacağınızı umuyorum. Eşimle 3 yıllık evliyiz. 7-8 yıldır çok titiz bir insanım, her gün duş alırım, eşyalarıma dokunulunca çok bunalırım. Eşim sağolsun anlayışlıdır. Son zamanlarda bu titizliğim çok arttı, eve misafir gelecek diye korkar oldum. Yine son zamanlarda eşimin akrabalarına ve ailesine karşı içimde bir sevgisizlik oldu. Çok üzülüyorum bu halime, kınanacağım korkusuyla kimseye anlatamıyorum. İçimde hiç sevgi yok onlara karşı, görmeye tahammül edemiyorum. Bana yaptıkları bir kötülük olmadı sadece sürekli arayıp onlarla vakit geçirmemizi istemeleri ve bize karışmaya çalışmaları dışında. Bana bir tavsiyeniz olur mu? Bu düşüncelerim temizlensin istiyorum günaha girmek istemiyorum.
Evde cocuk varmi aceba? Cocugu olanlar anladi:21:

karantina ile birlikte bilinçaltınızda çok şey tetiklendi muhtemelen. tabi ben işin uzmanı değilim de, şu an çoğumuz benzer zorluklardayız.
ayrıca bazen birilerini sevmemek nedensiz de olabilir, neden kızalım ? iş hakarete, kavgaya dökülmedikçe bence sorun yok. saygılı bir mesafeyi ve ilişkiyi eşiniz için sağlamalısınız zaten. buna rağmen karşı taraf negatifleşirse o ayrı bir konu olur.
bir de aşırı titizlik çok ciddi bir konu, zaten karantina öncesinde de varmış. bence psikolog/pskiyatrist yardımı alan daha da köklenmeden.
zaten sizde de bir farkındalık olmuş, eminim daha hızlı ilerler süreçleriniz.

Bu dönemde kimse gelmesin gitmesin zaten olması gereken bu. Ancak bu süreç geçtikten sonra bu titizlik duygusu ile ilgili bi doktora gitmenizi öneririm.
Maalesef çocukken yaşanılan bir takım şeyler bizleri ileri yaşlarda bu hale getiriyor. Annenizin verdiği gergin bir tuvalet eğitiminin bile sonucu olabilir.

Bu misafir sevmeme, titizlik sadece Eşinizin ailesi ve akrabalarına karşıysa, kendi ailenize öyle değilseniz psikolojik değil.

Eğer sadece eş ailesine karşı böyle hissediyorsanız Lütfen adaletli olun.
Yok yine üstesinden gelemiyorum, taktım onları kafaya diyorsanız iyi bir psikolog bulun.

Bnde oleyim girumcm evli gtmis ewime esyalrimq dokunuyrdu evimi temizlme ddgm hlde temizldim tartstim bnim evimi bn temizlerim misafr gldimi sinir oluyrm evim btckdie duzgun durmick die bnde npcm bilmiom

Buraya yazarken biraz sesli harf kullanmayı deneyebilirsiniz ilk başta ☺️

Kendini iyi hissedeceksen bende sevmiyorum eş ailesini, çünkü görsen, karakterlerini ve mahalle ağızı lafları hakaretlerini kimse sevmezdi, yani ben sorumlu değilim bundan. Sen de illa ki birşeyler yapmışlardır sana.

Okb bitmeyen illet..
İlaç tedavisi gördüm, aza indirgedik, kontrollü olarak ilacı bıraktım..
Üzerinden 1-2 yıl geçti, bazı sağlık sorunları yaşadım hooopppp hemen geri geldi..
İlaç kullanmak istemediğim için 4 ayda terapi ile aza indirgedik derken Corona belasıyla hepsi ayyuka çıktı..
Sonuç, Obsesyonlarımla birlikte salgının geçmesini bekliyorum :(
Rabbim yardımcımız olsun..

Okb bitmeyen illet..
İlaç tedavisi gördüm, aza indirgedik, kontrollü olarak ilacı bıraktım..
Üzerinden 1-2 yıl geçti, bazı sağlık sorunları yaşadım hooopppp hemen geri geldi..
İlaç kullanmak istemediğim için 4 ayda terapi ile aza indirgedik derken Corona belasıyla hepsi ayyuka çıktı..
Sonuç, Obsesyonlarımla birlikte salgının geçmesini bekliyorum :KK43:
Rabbim yardımcımız olsun..
tedavi ol demek kolay geliyor insanlara. Çok işe yaramıyor sanki.

Back
X