akrabalar

KV_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
2.591
4.976
133
31
Selam kızlar, Bi konuda benden olsun..
Bu sabah uyandığımda baktım 1,5 senedir görüşmediğim dayım mesaj atmış nasılsın yeğenim diye.
Şimdi şöyle anlatayım ben size; benim annemin vefatından sonra (10 yıl olacak) bizim (ablamlar ve ben) aramız duruldu. çünkü kimse ‘sahip çıkmadı’. Pek arama sorma olmadı. Bi kaç dayım daha var onla hiç görüşmüyoruz ama bu sabah mesaj atan dayımla yine arada görğşüyoduk. İyi niyetli de biri olduğuna inanıyorum. Ama benim içimde aslında hepsine karşı bi kırgınlık var anlarsınız ki. Hani büyüdükçe anlıyorum zamanında bizi nasıl yalnız bırakmışar diye.
Şimdi soruma gelicek olursak ben ne yapmalıyım şimdi. Muhtemelen cevap yazıcam sonuçta yazmış. Kırgınlık var bende ama mesela kinci biri değilim. Bazı şeyler için ‘yapıcak bişey yok’ diyorum. Sorumu sordum ama eklemek istiyorum; görüşmek isterlerse ne yapayım. Daha doğrusu siz olsanız napardınız?

Bi benzeri benim başımdan geçti. Baba tarafım babam dahil yıllarca arayıp sormadılar. Bahaneleri işte çekindik aklını kurcalamak istemedik v.s oldu
Sonra yaklaşık 16 sene sonra amcamla görüşemeye başladım arayıp sordu görüşmek istedi hala daha görüşürüz. Bazı şeyleri arkaya almak çok önemli. Kin nefret kırgınlıkla bir ömür geçmez.

Ben kendime yakışanı yaparım. Onların ne yaptığı kendilerinin sorunu

bende hep böyle düşünmeye çalıştım. Hani annemin kızı olarak bana ne yakışır diye. Her türlü cevap vericem ama bi yandan içim tabiki buruk. 1,5 sene sonra hal hatır sormak neyin nesi diyorum.

Açık söylemek gerekirse bende akrabaları her zaman arayıp sormadım. bi dönem bayramlarda arıyodum ama baktım kimse beni arayıp sormuyorum artık bırakmıştım.

aynen bu dayım için bende aynısını düşünüyorum. bi yandan da işte kocaman adam yazmış sonuçta diyorum...

Eğer “akbaba” akrabalardan değilse cevap verip kendi vicdanınızı da rahatlatmış olursunuz , sonuçtan bizi de haberdar edin lütfen

ederim tabiki :) Aklına mı geldim yoksa birine bişey mi oldu çok merak ediyorum...

Ben olsam cevap Verirdim sohbet ederdim ama ötesine gitmezdim , yani bulusmak yanina gitmek gibi, ki bunuda dile getirirdim, bilsinler kırıldığını

Ben kendime yakışanı yaparım. Onların ne yaptığı kendilerinin sorunu

Eğer “akbaba” akrabalardan değilse cevap verip kendi vicdanınızı da rahatlatmış olursunuz , sonuçtan bizi de haberdar edin lütfen

aradım. yani yazdım sonra dayım aradı. Önce napıyosun nasılsınlar o napıyo şu napıyo ablan nasıl sonra niye hiç aramıyosun dedi.
öyle gelişti dedim bende kimse küs değilim dedim ama demek ki zamanında böyle gelişmiş böyle alışmışım dedim. ve bunu söylerkende tekrarladım küs olmadığımı ama böyle geliştiğini.

bana dedi ki bi süre sonra işte hani bi süre sonra insan anlıyo karşı taraf yazmayınca artık görüşmek istemiyo diye düşünüyo insan bende bırakıyorum öyle dedi.
başladım ağlamaya (aferin bana) dedim ki işte buna çok üzülüyorum ben dayı. bizden çok çabuk vazgeçildi dedim. senin kızın mesela seni aramasa sormasa dermisin demek ki görüşmek iştemiyo diye? demezsin dedim. çekersin kenara senin ne derdin sıkıntın var hayırdır dersin. Ama bize kimse öyle yapmadı. bizden vazgeçtiniz dedim.

Faln filan sonra dedi ki bundan sonra görüşelim cart curt bizim küs olacak bişeyimiz yok falan.

kızlar söylediğim şeyler çok sert algılnabilir yazılı olarak ama ben sürekli açıkldım telefonda dayıma yani o kadar sert değil.

Ben olsam cevap Verirdim sohbet ederdim ama ötesine gitmezdim , yani bulusmak yanina gitmek gibi, ki bunuda dile getirirdim, bilsinler kırıldığını

zaten haftaya tatile gidiyolarmış. sonrasında yanlarına gidermiyim bilmiyorum. Onlar sonuçta ‘büyüğümüz’ ya hep beklenti içindeler.

İçinden nasıl geliyorsa öyle yap arkadaşım.
Ben kendimi biliyorum,sildiğim insanı hayatıma geri alamıyorum.

Siz erdemli davranarak cevap vermişsiniz tebrik ediyorum , ama bundan sonrası bence sizin kalbinize ruhunuza aklınıza kalmış bir iş , yani görüşme durumu ... illa yüzyüze de görüşmek zorunda değilsiniz aramalar devam edebilir aradaki samimiyete göre de bi bakmışsınız ki yanlarına gitmişsiniz ya da tüm bağları koparmışsınız , ağlamanız da çooook normal bence rahatladınız iyi oldu :)

Ben olsam gorusurdum canim.Zaten bu dayin tamamen ilgisiz davranmamis.Bi de bazi buyukler ben buyugum hic arayip sormuyor bu nasil yegen felan moduna giriyorlar ya da bazi insanlarda yegenide olsa koruma,sahiplenme gibi duruma giremiyorlar.Benim dayilar,amcalarda soguktur ama bayramda seyranda giderim.Baglari tamamen kopartinca da hic akrabamiz kalmaz arada bir gormek iyi geliyor.

Ne güzel. En azindan icinizden geceni söylemissiniz. Bizide kimse (para istemek icin haric) pek arayip sormuyordu,bir kac akraba haric. Bazilari destek olacak yerde birde zorluk cikartip mal/para kacirma derfine düsmüs. Kirginliginizi o kadar iyi anliyorum ki. Söylemeniz iyi olmus.

Hiçbi şey sert olmamış bence birden kucak açacak halin yok ya. Ağlama kısmını kendine dert etme anlık duygusallaşmışsın işte olur öyle şeyler. Burnumuzdan kıl aldırmayacağız diye kendimizi sıkıp sıkıp sonra birden patlıyoruz insanız sonuçta :)
Bundan sonra ki adımlarda ona göre gidersin. İçli dışlı olmaya gerek yok. Mesela benim amcam 2-3 ayda bir gelir yemek yeriz bi şeyler içeriz döner gideriz. Aile saadeti yapalım, bize gel oturmaya tarzı şeylere gerek yok.

zaten haftaya tatile gidiyolarmış. sonrasında yanlarına gidermiyim bilmiyorum. Onlar sonuçta ‘büyüğümüz’ ya hep beklenti içindeler.
Ne olursa olsun tinerde aileden birilerini büyük olarak görmek istiyor insan değilmi, zamanında yanınızda olmamışlar ama bari bundan sonra olsunlarmı diyorsun acaba? Yani galiba aslında görüşmek istiyorsunda içindeki kırgınlığı atamıyorsun gibi geldi bana

Reactions: KV_
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…