akrabalar

Bazı şeyleri arkaya at görüş. Ama görüşmesinin altında maddiyat varsa derhal terket

evet bu dayım için bişeyleri geride bırakıcam. En azından 1,5 sene sonra yazmış bana yakışan neyse onu yapıcam diyorum.

altında maddiyat asla olmaz ondan eminim. zamanında yinede cebimize harçlık koymuş insan. hani maddiyat asla değil benden beklentileri. daha çok ‘vicdan rahatlatma’ olabilir.
zamanla görücez zaten.

hı bide Ba, bizim akrabalar (iç anadoluluyuz) hiç öyle ‘ayağımıza’ gelmez. Benden bekliyolar gitmemi. 2 saat yol. Kendileri gelmez yani eminim.
Haftaya tatile gidicekler. Sonrasında bakalım ne olup bitecek
görmek isteyen gelir, bana kalırsa ama ortak bi yerde de görüşebilirsiniz ki restoranda bir yemek yemek gibi kimse kimsenin ayağına gitmek zorunda kalmaz

Reactions: KV_
Ya miraslık bişey vardır, ya da çocuğu evleniyor, kalabalık olsun die bu zamanda ararlar. Ya da vardır bi işi.
Annesi ölen yeğenlerini arayıp sormayan, bir buçuk yıldır aramayan sormayann insan bence iyi niyetli olamaz.
Mesafeli bı şekilde hal hatır sormak bence.
Bakalım neymis yazma sebebi öğrenirsin.

Benimde aklıma ilk o geldi; acaba birine mi bişey oldu falan. Bilmiyorum ama yakında çıkar.
‘iyi niyet’ diyorum çünkü bizim ‘kültürümüzde’ var küçükten beklemek. Benden hep çok şey beklediler. hiç ağzımı açmadım ama işte bugün telefonda söyledim bi kaç bişey. Ama söylediğinizde kesinlikle haklısınız.

Bi yerden sonra herkesin kendi hayatı kendi sorunu oluyor.o zamanda kendi derdine düşüp sizleri yalnız bırakmış olabilirler.buna yapacak bişey yok.insanın doğası bu bence.öncelik kendi derdimiz oluyor her zaman.sıkıntı yoksa konuşun,içinizden geldiği kadar görüşün samimi olun

Bunu bende söyledim ama kendisi ilk başta kabul etmedi. ben kin beslemiyorum herkes kendince uğraşıyo bişeyler için dedim. Olmaz öyle falan dedi. Sonra iki tarafta da var hata dedi. Sonra işte ben döküldüm gibi oldu.

Cnm ben annem, babam, kardeşlerim ve akrabalarımla görüşmüyorum.
Dışarıdan bilmeyen beni suçlu bulabilir.
Evlendim kendi tarafımla tamamen son bı senedir görüşmüyorum.
Evlendiğimde eşimin tarafı için o kadar umutluydum ki onlar bana yoldaş olur dedim.
Yemin ederim evlendik balayındayız bir haftalık bile evli değiliz telefon da başladılar, eşim de beni ezdirmedi aldı telefonu kendisi kızdı kardeşine, sonra bayram oldu ne olaylar oldu, sonra bı kardesi geldi ne hakaretler daha neler neler.
Bazen diyorum Allah bana tek bı kader yazmış mücadalem tek başına.
Bazende diyorum ki keşke cami avlusuna bırakılsaydımda kimsesiz olsaydım.
O zaman derdim kimsem yok, böyle değilde başka şekilde üzülürsün.
Şu an içim varya resmen bomba gibi...
Ağır şeyler yaşadım, ben istenen bı çocuk olmadım annem bana istemeyerek hamile kalmış 3. cocuğum. İnan bana hayatım böyle geçti.
Kimsenin umru olmadım, çıkarı yoksa.
Ne güzel bak 3 kız kardeş birbirinize baglisiniz.
Bırak bu çıkarci yada kimsenin derdine derman olmayan, kendi için yaşayan insanları.
Sende onları umursama.
Kardeslerinle yetersiniz birbirinize.

Görüşün zaten iki yılda bir arıyor bakalım neymiş derdi

Sizede sabır diliyorum. İnşallah evliliğinizde huzuru bulursunuz istediğiniz şekilde yuva olur.

Ablamlarla da çok şey yaşadım. yani o kadarda 3 kardeş bağlı değiliz. Ablamlarla ‘bi arada’ olmak için çok çabaladım. Ama onlar daha bencil.

Bende hiç bi zaman istenilen kardeş,yeğen vs olmadım. Kimse hiç takmadı beni. Kendimi acındırmak için söylemiyorum asla. Ama insan büyüdükçe farkediyor sanki akrabalara ihtiyacın olduğunu. Mesela benim arkadaşlarımın hepsinin aile bağları iyidir. İçin cız ediyo onları öyle görünce.

Tabiki şu an oturup dayımlara fln üzülmüyorum veya kafama takmıyorum. Sadece ne yapmam gerekiyo onu bilmiyorum.

Görüşün zaten iki yılda bir arıyor bakalım neymiş derdi

Aslında öncesinde daha sık görüşürdük. Görüşmekten kastımda telefonda veya mesajlaşma. Ama aynen bakalım..

Benim aklıma şey bile geldi: bunlar bütün kardeşler bi araya gelip acaba bi yeğenleri daha olduğunu mu hatırladı. diğerleri arayı mı düzeltmek istiyo acaba. Ama kafa yormucam. bakalım

Ben olsam uzatılan zeytin dalını geri çevirmezdim. Hayatta herkesin kendine göre bir sıkıntısı illaki olacaktır. Allah rahmet eylesin annenizi kaybetmişsiniz. Ölene çare yok ki. Onlar da çok üzülmüşlerdir elbette. Sizi yalnız bırakmayarak (belki de bunu bilmeden yaparak) belki acınızı hafifletebilirlerdi ama zaten acıların en büyüğünü yaşamışsınız gelmiş geçmiş bir olay. Bazen insanlar yaşlandıkça kendi öz akrabalarının arkadaşlarının değerini anlamaya başlıyorlar. Bence hiç birşey olmamış gibi davranın hatta sık sık görüşün, belki dayınızın gözlerinin içine bakarken annenizden bir parça görürsünüz. O da sizi mutlu eder. Ne de olsa şuan hayatta olsa herşeyinizi feda edebileceğiniz annenizle aynı karnı paylaşmış onunla aynı genleri taşıyan biri...

gözlerim doldu... Teşekkür ederim. bende aslında hep olumlu bakmaya çalılıyorum ama işte yalnız başıma verdiğim mücadeleler geliyor aklıma içim burkuluyor.
Teşekkür ederim yorumunuz için

gözlerim doldu... Teşekkür ederim. bende aslında hep olumlu bakmaya çalılıyorum ama işte yalnız başıma verdiğim mücadeleler geliyor aklıma içim burkuluyor.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Rica ederim canım, kendini üzmeye hiç değmez, inan yarın öbür gün onları da kaybettiğinde daha da kötü hissedeceksin keşke küs olmasaydık diye. Akrabalarını geri kazanmak için elinden geleni yap bence. Yanlışa yanlışla cevap verilmez. Bardağın hep dolu tarafını, hayatın hep olumlu yönlerini ve sahip olduklarının hep faydasını görmen dileğiyle...

Dün benim aklıma bişey geldi. Oturdum hüngür hüngür ağladım.
Doktorlar diyor ya geçmişte ne yaşadın düşün felan.
Evimiz okulla karşılıklıydı.
Helikopterden okul bahçesine defterlere yapıştırırdık ya çıkartma onlardan attılar. Tabi çocuğuz hepimiz koştuk benim parmağım ezildi. Eti kalktı.
Öğretmenim dedi ki git eve annen baksın.
Anne anne diye bağırdım annem çıktı parmağımı gösterdim aman bunun için mi bişey olmaz dedi.
Bakmadı ben okula geri döndüm. Öğretmenim bile şaşırmıştı.
Sonra düşün düşün aklima neler geldi beni hep ötelediler.
Büyüdüm bu seferde annem başladı 3 kardeşiz 1 oğlu adına x diyelim, ben x si hepsinden çok seviyorum demeye başlamaya.
Sonra mecbur gibi çalışıp eve para verdim her ay düzenli.
Bu hep böyle oldu.
Ya bı çocuk mecbur mu?16 yaşında çalışmaya başlamaya.
Daha neler neler bide bana en çok koyan benim çok zor bı zamanım oldu kimse beni aramadı, annemde sanki o yaşamış gibi benim üstüme geliyordu her gün.
Ben ne haldeyim kimsenin umru değil.
Kimseye acındırcak bı durum yok cnm benim biz bunları yaşadık.
Evliliğimde çok mutluyum cnm insallah sende çok mutlu olursun.
Madem kardeşlerin de benim kardeşlerim gibi.
Kendi hayatına odaklan.
Kendine yatırım yap.

Zor da olsa yalnız atlatmışsınız o günleri.geçmiş.tekrardan onlara açıp kendinizi üzmüs olmayın.çünkü anlamazlar.ya hiç bişey olmamış gibi görüşün,ya da bize yaptıklarını unutamam diyorsanız hiç bulaşmayın

genelde hiç farkında olmadan o kadar bilinçaltından hareket ediyoruz ki.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. zaten genel olarak mutsuz veya pesimist bi insan değilim :)

Haklısınız. Benim düşüncem madem yazdı/aradı tamam bende karşılık veririm. Zaten hiç bi zaman hayatımın merkezine koymam ya da sürekli çabalamam gidip gelmem. öyle bi vaktimde yok zaten.

Haklısınız. Benim düşüncem madem yazdı/aradı tamam bende karşılık veririm. Zaten hiç bi zaman hayatımın merkezine koymam ya da sürekli çabalamam gidip gelmem. öyle bi vaktimde yok zaten.
En doğru olan böylesi.insanlara fazla anlam yüklemediğimiz,gereğinden fazla değer vermediğimız sürece daha az kırılır daha mutlu yaşarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…