Akrabamız beni sevgilimle gördü

sen evde değilmisin cnm annenin hala haberi yokmu?

dayın söylememiş mi annene?

senin söylemeni mi bekliyor aceba yada sana bu tarz davranıp

göz dağı mı vermek istiyor kendince dayın

Madem bu kadar korkuyorsun ve bir defa yakalanmışsın ne diye ikinci kez aynı hatayı yapıyorsun.
Asıl suç sende değil. Senle iletişim kuramayan annende. Anlayışlı olup, seni güzel güzel dinleyen, hatalıysan güzel bir dille uyaran bir anne olsaydı karşında açık açık söylerdin annene.
Birde bu tür şeylerde direk gidip babaya söylenmesine de karşıyım. Babayla korkutulan çocuklar babayı öcü diye görüyor.
O dayı da doğal olarak her akrabanın yaptığı gibi bir erkekle kızı bir eve girerken gördüyse akla ders çalışmak değil, mercimeği fırına atacaklar düşüncesi gelmiştir aklına. Bizlerin akrabaları çok sever bu tür şeyleri yetiştirmeyi.
Ama senin yerinde olsaydım 2.kez aynı hatayı yapmazdım. Bundan sonrada gidin okulun kütüphanesinde olmadı sessiz bir kafede çalışın.
Senin yapacağın şey ya annene anlatmak yada beklemek. belki adam söylemeyecek. Sen söylersen annene bu sefer kendim ettim kendim buldum diyeceksin.
Ama yalan yalanı doğurur ve yalanın eninde sonunda ortaya çıkar. Bence dürüst olmak hele ki aileye karşı en doğrusu.

benim için inanılması imkansız bir durum....Anne olmak içinde çok şey barındırır...bir evladın en güveneceği liman, başını koyacağı omuz, derdini paylaşacağı dertortağı v.s. saymakla bitmez...
kız üni okuyor hem de 25 yaşında ve annesiyle sırdaş, candaş olamıyor....çocuklarımızı korku kültürüyle değilde sevgi kültürüyle büyütsek onlarda aileye yalan dolan yapmasa....

Son düzenleme:
Aileler cocuklarini cok yanlis yetistiriyorlar.
Genc bir kizin var illaki hoslandigi yada gorsutugu bir erkek arkadasi olacak...
Genelde baski altindaki genc kizlarimiz hata yapiyorlar.
Halbuki paylasacagi zor durumda yaninda ailesinin olacagini bilseler bu kadar hata yapmayacaklar.
Bos birakilmamali cok baskida yapilmamali
Zaten ya cok bos birakiyorlar yada baski yapip kendilerinden uzaklastiriyorlar.
Kontollu olunmali. cocugunun cevresini bilmeli..
Allah korusun basina birsey gelse kiminle gorustu ne etti ne yapti kimile idi bilmiyorsun.
Aileler kesinlikle cocuklarinin kimlerle gorustugunu arkadaslik ettigini bilmeli.
Ondan sonra biz nerede hata yaptik diyorlar.
Sen hatayi cocugunu yalana tesvik ederken yapmistin ya neyse..
O adaminda isi gucu yokmus seni takip ediyor birde ailene soyluyor..
Anlamiyorum insanlari isleri gucleri yok milletin namus bekciligini yapiyorlar .

Son düzenleme:
cnm evde sevgilimin ev arkadaşı ve onun kız arkadaşıda vardı vallahi ödev yapacaktık off çok pişmanımmm çokkkk

neyse bos ver.. simdi durumun ciddiyetligini anladin insallah! arkadaslarida olsa evine gitme hayatim..cunku bunu kanitlasanda onlar inanmaz.. sana olan guvenleri sarsar ve gozleri bundan sonra hep uztunde olur.. ayrica seni kisitlarlar.
boyle durumlarda sessiz kalip, beklemen gerekiyor kendini aciga vermeden, panik yapmadan. Yoksa adamdan once davranayim diyipde eine yuzune bulasdirirsin. Buyuk dayin gelip soylerse.. pilanladigin gibi yalanlayacaksin mecburen. bundan sonrada disarda guvenli olan yerler kesfedip oralarda bir, birinize takilirsiniz. Bu arada aradab bir, iki gun gecdigine gore rahatlaman gerekir... yoksa hemen arayip annene soylemisdi. tabi bu durumu bir hafta sonrada soyleye bilir.. hic belli olmaz ama sen yine sessiz kal.. bir haftada annenin yanindan ayrilma bol bol is yap

Son düzenleyen: Moderatör:
adamı tehdit et :) :) :)

yakalanana kadar herkes masumdur sonuna kadar inkar et diyeceğim ama sen baştan yakalanmışsın,bence şimdilik sessiz kal,adam da söyleyecek olsa bence şimdiye söylerdi hem de ikinci defa olmuşken,ha bi süre sonra olur da söylerse ne bileyim anne zaten üzerinden zaman geçmiş birine benzetmiştir o falan der kıvırırsın :)

annene gerçekleri söyle yalanı tavsiye etmiyorum çünkü yalan yalanı doğurur.ayrıca ailen bu konularda sertse keşke erkek arkadaşının evine en baştan gitmeseydin.bir kere olmuş duymuşlar aynı yanlışı tekrar yapmamalıydın bence doğruyu söyle

Erkek arkının evıne gıtmen kadar doğal bısey yok heralde sen yanlış bısey yapmadın bunu kafan dık olarak söyle yanlış bısey yapmış gibi korkma yapmadın çünkü .. annenede anlat demicem eger annen sana sölerse boyle bısey aaa ne zaman yaa oyle bısey yok anne olsa sana solerım ızın alırım zaten beni bilmiyomusun falan de.

Ama annenın tavrı ne olcak ona gore babama soler dıosan gerçeği soyleme ama yok anlayışlı olur dıosan kesınlıkle saklama ben anneme afedersınız ne zaman wc ye gittiğime kadar sölerim

kızlar annem okuldan arkaşın evine gitmemede kızar kızlı erkekli babama söyler daha öncekinde söyledi
bu işten nasıl sıyrılcam ben kafayı yemek üzereyim adam sölemez inşallah ya inşalalh

canım madem bu kadar sıkı bir ailen var, gitmeseydin keşke
bu kadar stres çektiğine değer mi? biraz düşünerek hareket etmeliydin
şimdi yapacak bir şeyin yok annenle açıkça konuş bence
anne ben sizin kızacagınızı bildiğim halde bunu yaptım ama kötü bir şey değil bu, tezim için gerçekten sessiz çalışılacak bir yere ihtiyacımız vardı dışarda gürültüde imkansızdı, bir daha yapmicam babama anlatma olay büyümesin de, annenin güvenmesini sağla, hoş bi şey değil ama isterse ona sürekli nerde kiminle oldugunu söyleyeceğini söyle ve söz ver
tek tavsiyem yalanla kurtulmaya çalışma, madem bu kadar korkuyorsun biraz alttan al suyuna git
ben anneme bi kere yalan söyledim onu örtmek için 10 tane daha onlar için 10 tane daha
hem de çok kısa sürede oluyor bu, farketmiyorsun
en sonunda anne ben sana yalan söyledim onu toplamak için bi daha bi daha bi daha... battıkça batıyor ne yaparsan yap gerçek bu diye toplamak zorunda kaldım yine gercegi anlattım.

adamdan ses yok ama sevgilim bugün gene onların evinin ordaki kahvede görmüş..

şöyle bi planım var yarın anneme anne ben deryalara gidiyorum diyeceğim okuldan arayıp..annemde git der ama derya evde ben tek gidiyorum..
adam daha sonra sölese bile gördüğü günü hatırlamaz..sevgilimlede el ele yada sarmaş dolaş görmedi bi apartmana girerken konuştuk ondada bişi sordu falan diyebilirim
bu şekilde düşündüm tedbir olarak

cok panık yaptıgın ıcın sana annen anlayacak gıbı gelıyor relax..
dogruyu soyle derdım ama yazdıklarına bakınca soylemesen daha saglıklı sankı :)
25 yasındasın ve bu kadar koruyucu bı aılen varsa baska secenek yok.
bence deryaya gıdıcem de o gun gormus dersın apartmana benle bırı gırıyordur apartmandakılerın
yoklamasını mı alacagım gırenlere hesap mı soracagım anne bana bu kadar mı guvenmıyormusun dersın.
bence sorun olmaz.

25 yaşındasın ve annenden falan sevgilini mi gizliyorsun :O
hayır zaten bunla bilemedin bi sonraki sevgilinle evlilik düşüneceksin. annene söylesen daha mantıklı olmaz mıydı?

anneler kutsal varlıklar. bize verdikleri o kadar emeğin uykusuz gecelerin karşılığı yalanlar olmamalı bence.
her şeyi anlatırım anneme ben. dinlemez bazen ama yine de anlatırım, sırf içimin rahat etmesi için

annene tek değildik önde bi kız daha vardı benden önce girdi binaya dayım ondan görmedi falan diyebilirsin. hem sanırım zaten evde biri daha varmış. annene güven vermezsen çok daha zor durumlarda sana değil başkasına inanır. sana güvenini sağlamalısın.

kızlar adamdan ses yok annemi gördüğünde söyler muhtemelen..bugün annemi aradım deryalara gidiyorum ben arkadaşlar orda beni bekliyor dedim..zaten sevgilimle yolda konuşmamıştık bi apartmana girerken konuştuk ondanda bişey olmaz..adam net bi günde vermez hatırlamaz sanırım deryalara gitmiştim ya işte onu görmüştür diyeceğim ama içim rahat değil..bakalım artık offfffff

Bari alkollü haliyle annene anlatmaya çalışsın da, annen bu adam daha burnunun ucunu göremiyor deyip inanmasa

uyuz oluyorum böyle ispikleyen insanlara kendi kızınıda bugun yarın duyar ne kadar utanc verici oldugunu anlar ne gıcık bir durum insallah söylemezler ama bence sen annenle paylas bu durumu

annene şunu da söyleyebilirsin.deryalara gidiyordum.deryaların apartmanında bizim sınıftan biri oturuyor.mesela öğrenci evinde kalıyormuş.yolda karşılaşınca onunla konuşa konuşa girdik apartmana de.hatta adam söylemeden deryalardan gelir gelmez anne bugün böyle böyle oldu.hatta dayımı da gördüm.yanımda biri olunca da yanlış anlayacak diye panikledim.ama çocuğa rezil olmayayım diye bişey de diyemedim apartmana girdik artık beraber de.

akrabalar kolu komsular böyle işgüzarlığa bayılırlar .

adamın ısı gucu bıtmıs de apartmanın onune kadar gelıp senı takıp etmıs

ne sacma sapan bırsey bu yaa .sankı kızı kardesı .

sırf dedıkodu yapacak malzeme cıkarmakdan baska bırsey degıl .

canım sevgılınle ders calısmak ıcın evıne gıtmen gayet normal .

sıradan arkadaslarımızla da ders calısmak ıcın evde toplanmıslıklarımız olmustur .

annene bunu guzelce anlat ,annenın anlayacagını dusunuyorum .

ama annen cok baskıcı ve kesınlıkle boyle bır durumu kabul etmez dıyorsan da

annene şöyle dıyebılırsın ;" anne bugun ayşe/fatma herneyse evın de ders calısmak ıcın

toplanmıstık .projemız vardı zaten hoca gruplar halın de ayırdı bızı .bız de su kadar kısı

ahmet mehmet ben fatma ayse grup sekıl de ayrıldık fatmalar da toplanıp ders calıstık

cok yoruldum anne yaa "dıyebılırsın boylelıkle o akrabaya laf dusurmezsın .

madem bir sevgilin var annenden neden gizleme gereği duyuyorsun ki. sevgili olunca illaki sarmaş dolaş felan mı olunacak. ben anneme söylerdim sinemaya felan gidicez diye tmm geç kalma derdi o kadar. şimdi evliyiz eşim çok saygılıydı saatinden önce evde olurdum. otur güzelce konuş annenle anlar muhakkak sonuçta herkes yaşıyor. benim annem yaşamadığı halde babamla nişanlılık dönemlerini düşünerek karşılaştırma yapıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…