Akran Zorbalığı

Elbette biliyorum maalesef dediğiniz gibi olaylar asiti ileri boyutlarda
Ama başıma geldiği için biliyorum rapor bir işe yaramıyor
Umarım okul idaresi çözer

5 yaşındaki konuşma bozukluğu tanılı öğrencim sınıfta arkadaşlarının boğazını sıkıyor sadece şiddet içerikli oyunlar oynuyor. aylardır her gün ailesiyle konuşuyorum durumdan rehberlik servisinin ve idarenin haberi var. annesi mükemmelmiş izlenimi veriyor ama çocuğunu dudağından öpüyor bu gibi garip davranışlara sahip. çocuk daha ritmik saymayı 2 kalemin iki adet anlamına gelmesi gibi çok basit kazanımlardan bile yoksun. sınıfta çok katı kural koyup asla birbirimize kimseye zarar vermeyeceğiz diye etkinlikler yaptım şimdi sınıfta daha uslu bu defa tuvalete gittiğinde büyük çocukları sıkıştırıp dövüyor. tekrar özel eğitime hatta psikiyatriye yönlendirmeye çalıştık aile ikna olmuş gibi davranıp götürmüyor. hayatımda geçirdiğim çocuklar aileler anlamında en kötü yıl.. ve bildiğiniz çözümsüzüm.

Şikayet edin tabiki hakkınızı arayin ezdirmeyin çocuğunuzu

Çocuğu yarın doktora götürün ve rapor alıp direk şikayetçi olun

Bu zorbalık olayı çok sinir bozucu.
Ben küçükken yanımdaki sıra arkadaşım bana çok zorbalık yapıyordu. Çok korkuyordum, üzülüyordum. Ablamla aynı okula gidiyorduk birgün okul çıkışı ablama yaşadıklarımdan bahsettim. Ablam da onunla konuşacağını söyledi. Konuşacağını söyleyince bin pişman oldum. Beni daha çok rahatsız edecek diye düşündüm.
Ablam geldi. Konuştu. Neden böyle davranmışsın, siz arkadaşsınız dedi. Çocuk böyle demesinden bile korktu. Bir daha da bana karışmadı. O kadar rahatladım ki anlatamam..

6. sınıfta da sınıfın serseri çocukları bana bıçak çekmişti. Onların ismini tahtaya yazdım diye. Sonra idarelik olduk. Onlar bana o kadar sinir olmuştu ki evimin önünde bekliyorlardı. Annem balkondan onları görünce eve çağırdı. Onlarla konuştu( sakince ve sevgiyle) o günden sonra beni öyle bir kolladılar Kİ..

Tabi ailem bir de spora kaydetti. Buna rağmen bir gün başka bir sınıftan bir çocuk beni öyle bir dövdü Kİ durduk yere Hâlâ içimde yaradır.

İnşallah siz de kolaylıkla bu süreci atlatırsınız.

Oglumu bu hale sokacaklar ben de sakin kalacagim? Nasil tepki veririm kestiremiyorum ama sanirim polise kadar giderim, cocuga darp raporu alirim. Gerekirse polis arastirsin, kim darp etmis, ailelere ulasilsin. Olay cok ciddi. Belki iten cocugu polisle muhatap olmak zorunda kalirsa bu konuda bir sey yapmaya calisirlar.

Öğretmen ve idare çözüm bulamıyorsa okulunu değiştirin.
Şimdi twitter da bir video izledim,akran zorbalığı ile ilgili. Bu çocuklar nasıl vicdansız anlam veremiyorum.
İki çocuğum var ,zorluk zamanlarının bebeklik donemı olarak düşünüyordum. Asıl zorluk büyüdüklerinde oluyormus.
Herkes ilgilenebilecegi kadar çocuk doğursun..
Salmasinlar çayıra ya.

Bir de devletin, ailesinin ilgilenmedigi bu çocukları , ucretsiz ama zorunlu spor,hobi vs yönlendirmesi lazım
Yatirim eğitime yapılmalı.

En korktuğum sey okul hayati beni cok korkutuyor .dijital babayi takip ediyorum Allahim sen yardım et diyorum .ellerine veriyorlar tlf ne oldugu belirsiz cocuklar oluyorlar .konuşun aile ile olmazsa cocukla surekli görünun arkasındayim msj i verin .zorba cocuk sizi okul etrafinda 10 görsün

Sınıfını değiştir çocuğun.
Ne denek ya bu uzaklaştırma vermiyorlar mu o çocuğa.
Çocuk mocuk şiddet uyguluyor resmen.

Şimdi hatırladım bizim sınıf öğretmenimiz böyle yaramaz şiddet eğilimi olan çocuklara görev vermişti işte yaramazlık yapanların adını tahtaya yazın siz bu sınıfın polislerisiniz falan demişti.
Halbu ki sorunlu onlardu.
Onlarda görev verildiği için sakinleşti falan .
Ya çok akıllı bir adamdı .
Böyle böyle düzene soktu bunları.
Yoksa her tenefüs yemek tokat giriyorlardu birbirlerine

Kesinlikle darp raporu alın ve okula elinizde darp raporu ile gidin. Müdüre o çocukların ailelerini çağırmasını yoksa her yere şikayet edeceğinizi söyleyin. Aileler gelince de raporu gösterip eğer bir daha tekrarlanırsa yine rapor alacağınızı ve iki raporla şikayetçi olacağınızı söyleyin. Pasif kalmayın lütfen. Herkes çocuğunun terbiyesini verecek.

Merhaba arkadaşlar eşim darp raporuna yanaşmadı adlı olaya girecek diye ama bugün okula gideceğiz birlikte bir dilekçe yazdım.Gerekirse en uç noktaya kadar sesimi duyuracağım .Bugün şöyle bir oturduğum şehirde bir lise öğrencisi 3-4 arkadaşından dayak yemiş sınıfta telefona kaydetmişler.Şuan stresten kendimi yiyorum.Resmen kurtlar vadisi gibi.Oğluma sürekli başkalarına zarar verme kimseye dokunma diyorum ama bunu derken de sana zarar veren kişiye karşı asla boş durma diyorum .Hakkınıda savunuyor ama canıda yanıyor yavrumun .İki öğretmene mesaj attım. GERİ dönüş bekliyorum. Eşimle gideceğiz öğlen müdürü ilede gerekirse ciyak ciyak edeceğim görüşeceğim.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok güzel fikirler verdiniz bana.Gelişmeler içinde

Gelişmeleri yazacağım sizlere tekrar fikirlerinize ihtiyacım olacak

Birde özel okulsa eğer, bu sorunlu çocukları barındırmıyorlar çok şikayet gelince. Benim kızımın sınıfında böyle bir çocuk vardı. Herkese bulaşıp zarar veriyordu, idare gönderdi çocuğu okuldan. Özel okulsa başka şikayetlerde var mı araştırın.

Zaten adli olaya girsin diye rapor alıyorsunuz. Eşiniz neden çekiniyor ki? Siz mağdursunuz.

Zaten adli olaya girsin diye rapor alıyorsunuz. Eşiniz neden çekiniyor ki? Siz mağdursunuz.
Ilerleyen zamanlarda sorun olur dedi yanaşmadı ,bende ısrar edemedim doğal olarak kendiside tıp fakültesinde çalışıyor.Bildiği bir şey var diye düşünüyorum asla.Çocuklar üzerinde çok titizdir.Bugünde zaten onunla gideceğiz okula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…