- 16 Ocak 2021
- 4.261
- 7.683
- 108
- 30
Ben bir öğretmen olarak söylüyorum gerçekten bu olaylar küçümsenmemeli adli boyuta taşınmalı, bu tip çocuklar psikolojik yardım almalı bu bir kanun olmalı! Çünkü ipin ucu kaçıyor o bizim zamanımızdaki masum yaramazlıklar değil bunlar, herkes haddini bilmeli kimse kimsenin çocuğuna malzeme büyütmüyor.Zaten adli olaya girsin diye rapor alıyorsunuz. Eşiniz neden çekiniyor ki? Siz mağdursunuz.
Hastaneden rapor alın randevu mandecu kalmaz bakın sizi kendileri nasıl çağırıyor. Rehberliğe yönlendirilmiş mi vs diyenler olmuş ama rehberliğin de bu tarz çocuklara yağabileceği bir şey yok. Yol gösteriyor çabalıyorlar ama ailesi bozuk çocuk yüne yapıyor. Burda idarenin aileye tutumu önemli eğer aile anlayışsızsa idare gerekli ceza ile tehditini yapacak. Bunun için de sizin elinizde raporunuz olsun
Kliniğini direkt şikayet edin. Ne rehberlikşiler var yeğenlerimin okullarında bir görseniz öyleleri varken böyleleri rahat etmesinBuradaki rehberlik tam bir fiyasko .Rehberlik öğretmenin özel klinik tarzı bir yeri var kesinlikle okuldaki çocuklarla ilgilenmiyor.Geçen sene görüşmüştüm ama ne çocukla ilgilendi ne daha sonrasında geri dönüş sağladı .Şikayet edilecekler listesinde kendisi
Hastaneden rapor alın randevu mandecu kalmaz bakın sizi kendileri nasıl çağırıyor. Rehberliğe yönlendirilmiş mi vs diyenler olmuş ama rehberliğin de bu tarz çocuklara yağabileceği bir şey yok. Yol gösteriyor çabalıyorlar ama ailesi bozuk çocuk yüne yapıyor. Burda idarenin aileye tutumu önemli eğer aile anlayışsızsa idare gerekli ceza ile tehditini yapacak. Bunun için de sizin elinizde raporunuz olsun
Darp raporu idare ile konuştuktan sonra alınabilir mi?Ben bir öğretmen olarak söylüyorum gerçekten bu olaylar küçümsenmemeli adli boyuta taşınmalı, bu tip çocuklar psikolojik yardım almalı bu bir kanun olmalı! Çünkü ipin ucu kaçıyor o bizim zamanımızdaki masum yaramazlıklar değil bunlar, herkes haddini bilmeli kimse kimsenin çocuğuna malzeme büyütmüyor.
Edeceğim devletten parasını alıyor ama işini layığı ile yapmıyorKliniğini direkt şikayet edin. Ne rehberlikşiler var yeğenlerimin okullarında bir görseniz öyleleri varken böyleleri rahat etmesin
Ay ne demek birşey olmaz.Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
Alın kesinlikle. Almazsanız ağzınıza 2 parmak bal çalıp gönderecekler sizi okuldan.Darp raporu idare ile konuştuktan sonra alınabilir mi?
Malesef bizim oturduğumuz yerde öyle çok kötü bir yer değil mahalle olarak nezih bir yer burda böyle tipler varsa diğer yerleri düşünemiyorum bile.Ben çocuğumu el bebk gül bebek büyüterek hatamı yaptım şimdi çocuk kurtların arasında kuzu gibi kaldı resmenDarp raporu alıp neden karakola şikayetçi olmadınız bu çocukların ufak olması bir şey değiştirmiyor resmen geleceğin magandaları yetişiyor
Arkasindayim. Öğretmenede belirttimÇocukken dibine kadar akran zorbalığını yaşamış birisi olarak yazıyorum.. ve çoğu öğretmenin bu konuyu elinin tersiyle itip ilgilenmediğine inanıyorum. Keza rehberlik öğretmenlerinde durum cok daha vahim.. ne olursa olsun sonuna kadar bu olayın arkasında durun ablacım.
Yukarıda bir üyede yazmıs keşke akran zorbalığına karısı eğitim verilse diye, o kadar katılıyorum ki keşke hem öğretmenlere hem öğrencilere yılda bir kaç kez olacak sekilde verilse.
Benim de küçük kız kardeşim bunu yaşıyordu öğretmen uyarmasıyla falan düzelmedi bir kere eve ağlayarak geldi ertesi gün okula gittim çocuğu göster dedim çocuğu korktum o gün bu gün kardeşime yaklaşmadı şiddet göstermedim ama korkuttum bazı şeyler konuşarak ya da iyi yoldan olmuyor ailesine söyledik tamam tamam dedi geçiştirdiMerhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
Ne aileler düşünceli ve duyarlı ne de yetkililer. Allah sonumuzu hayır etsin maalesef ki bu çocuklar gibi bir sürü çocuk yetişiyor ve bir çoğu da bizim çocuklarımızın jenerasyonuna denk gelecek.5 yaşındaki konuşma bozukluğu tanılı öğrencim sınıfta arkadaşlarının boğazını sıkıyor sadece şiddet içerikli oyunlar oynuyor. aylardır her gün ailesiyle konuşuyorum durumdan rehberlik servisinin ve idarenin haberi var. annesi mükemmelmiş izlenimi veriyor ama çocuğunu dudağından öpüyor bu gibi garip davranışlara sahip. çocuk daha ritmik saymayı 2 kalemin iki adet anlamına gelmesi gibi çok basit kazanımlardan bile yoksun. sınıfta çok katı kural koyup asla birbirimize kimseye zarar vermeyeceğiz diye etkinlikler yaptım şimdi sınıfta daha uslu bu defa tuvalete gittiğinde büyük çocukları sıkıştırıp dövüyor. tekrar özel eğitime hatta psikiyatriye yönlendirmeye çalıştık aile ikna olmuş gibi davranıp götürmüyor. hayatımda geçirdiğim çocuklar aileler anlamında en kötü yıl.. ve bildiğiniz çözümsüzüm.
Siz yine de darp raporunu alsaydınız kullanıp kullanmamaya sonra karar verirdiniz ama elinizde bulunsaydı. Bu durumda okul veya karşı aile olayın üstünü kapatmaya çalışsa bile o rapordan dolayı daha ciddiye alırlardıMerhaba arkadaşlar eşim darp raporuna yanaşmadı adlı olaya girecek diye ama bugün okula gideceğiz birlikte bir dilekçe yazdım.Gerekirse en uç noktaya kadar sesimi duyuracağım .Bugün şöyle bir oturduğum şehirde bir lise öğrencisi 3-4 arkadaşından dayak yemiş sınıfta telefona kaydetmişler.Şuan stresten kendimi yiyorum.Resmen kurtlar vadisi gibi.Oğluma sürekli başkalarına zarar verme kimseye dokunma diyorum ama bunu derken de sana zarar veren kişiye karşı asla boş durma diyorum .Hakkınıda savunuyor ama canıda yanıyor yavrumun .İki öğretmene mesaj attım. GERİ dönüş bekliyorum. Eşimle gideceğiz öğlen müdürü ilede gerekirse ciyak ciyak edeceğim görüşeceğim.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok güzel fikirler verdiniz bana.Gelişmeler içinde
İnsanı şöyle çaresiz bir durumda bırakan aileyi de, egitim sistemini de, dahli olan hangi kurum kişi varsa hepsini de Allah bildiği gibi yapsın inşallah. Milletin çocuklarının eğlencesi, psikolojik sorunlarının mağduru olsun diye mi çocukları okula gönderiyoruz. Bugün Zonguldak'ta bir engelli yavrumuza da aynı zorbalığı yapıyordu bu insan müsveddeleri. Çıldırmamak elde değil. Tüm başvuru mercilerine gitseniz de olmuyor, ben bunu anladım. Ezilen taraf hep haksız, mağdur oluyor, ezen daha da güçleniyor. Babasıyla birlikte bir görünseniz, konuşsanız, yalnız olmadığını devam ederse sıkıntıya gireceğini anlatsanız bir umut korkar mı acaba.Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?