Kesinlikle öyle ama 11 yaşına kadar çözüm odaklı olamıyorlar ve yaşadıkları olumsuzlukla başa çıkamıyorlar. Ayrıca her şeyi görerek öğreniyorlar. 6 yaşında aileden destek almayı öğrenirse 16 yaşında daha beterlerini yaşadığında da ailesine sığınabileceğini bilerek yaklaşır olaylara.Çocukları serbest bıraksanız her şeyi yoluna koyarlar.
Teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tavsiye. DeneyeceğimValla çocuktur falan diyemeyeceğim hiç, çocuksa herkesinki çocuk neden zorba biri yüzünden bir çok çocuk zarar görsün?
Bunların ilerisinide biliyoruz şimdi önlem alınmaz bu sefer ortaokulda lisede başkasının canı yanar, kimse kusura bakmasın 7sinde neyse 70indede o oluyor. Ayrıca hırçın ders dinlemeyen bi çocuk olsa neyse dersin bi sıkıntısı var heralde şu bu diye, bu çocuk direk fitne fesat takılıyor yani bunlara aklı yetiyor. Bilinçli olarak takmış kıza kafayı kimse onla arkadaş olmasın istiyor.
Bir çok yolda denenmiş bunu denediniz mi bilmiyorum ama sınıftan aynı kızınız gibi uyumlu arkadaş olabilcek bi çocuk ve annesiyle tanışın, okul dışı kaynaştırın, gelip o çocuğa böyle dese bile çocuk etkilenmesin arkadaş olsunlar, baktı bozamıyo arkadaşlığı o zaman salar belki sizin kızınızı.
Bu bence işe yarar, ben ilkokulu hatırlıyorum mahalleden kankilerim vardı kimse bizi ayıramazdı ne olursa olsun birbirimizi tutardık böyle bi arkadaşı olursa bu kızda uğraşmaz daha.
Ben kesinlikle işe yarar diyorum sonra başka çocuğa tebelleş olur mu bilmem ama sizinkini garanti salar. Bir gelir söyler iki gelir söyler baktı işe yaramıyo vazgeçer. Birde kızınıza kanki olmayı öğretin kendi çocukluk anılarınızı anlatın bol bol kaynaştırırken. Mesela bi olay anlatın biz küçükken diye başlayan aynı o kızın yaptığına benzer konu olsun birbirimizi kollardık diyin. Zaten kıza ikisi bir olup biz arkadaşız seni dinlemicez dediler mi olay kapanır.Teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tavsiye. Deneyeceğim
Okulla sürekli iletişim halindeyim. Beklentim diğer çocuğu dışarıda bırakmaları değil. Hatta çözüm olacaksa aynı sıraya oturtmalarını, etkinliklerde aynı gruba almalarını dahi desteklerim. Her türlü çözüme okeyim ama bir aksiyon almadılar.Anne olmadan önce okusaydım ne kadar da abartıyor diye düşünürdüm ama maalesef böyle durumlarla çok sık karşılaşmaya başladık. Hatta birebir aynı şeyleri yaşadık. Bir sınıfa düşmesinler diye çok dua ettim. Düşselerdi okulu değiştirmeyi düşünüyordum. Siz de düşünün bence. Ya da önce rehber öğretmenle görüşün. Bir arkadaşım o şekilde çözüme ulaşmıştı.
Hadi inşallah. Umut oldunuz bana.Ben kesinlikle işe yarar diyorum sonra başka çocuğa tebelleş olur mu bilmem ama sizinkini garanti salar. Bir gelir söyler iki gelir söyler baktı işe yaramıyo vazgeçer. Birde kızınıza kanki olmayı öğretin kendi çocukluk anılarınızı anlatın bol bol kaynaştırırken. Mesela bi olay anlatın biz küçükken diye başlayan aynı o kızın yaptığına benzer konu olsun birbirimizi kollardık diyin. Zaten kıza ikisi bir olup biz arkadaşız seni dinlemicez dediler mi olay kapanır.
Çocukluk anılarıma gittim o arkadaşlarımla hala kardeş gibiyiz 20senedir arkadaşız, bir kez bile zorbalık özgüven sorunu yaşamadım, şimdi kızım var ve bu süreçler benide çok korkutuyor bu yüzden kankalığın gücüne inanıyorum
Siz ortamı kurun gerisini çocuklara bırakın
Bu yoruma inanasım gelmiyor gerçekten. Daha fazla ne kadar kendi çocuğunuzu düşüneceksiniz ? Siz böyle yaptıkça zorbalıklar artacak emin olun. Herkesin aynı şartlarda doğmadığını aynı evlerde yaşamadığını ne güzel unutuyorsunuz ? Bu söylediklerimi bir anne ve bir öğretmen olarak yazıyorum. Hadi o çocuk peki sizin yaptığınız ne ?Bence o cocuk alıp duvara firlatmalik.
Buyrun basin begenmedimleri. Neresi küçük
Kötülük düşünürken zorbalık düşünürken o küçüklüğü nerede kalıyor? Aynısını ona yapınca niye ay yazık çocuk ama o dahaaaa oluyor? Hadi ordan be
Anlatmaya çalıştığım şeyi özetlemişsiniz. Evet kötü çocuk var. Belki mizacı belki yetiştirildiği çevre buna neden ama var. Olan da bizim düzgün insanlar olsun diye cabaladığımız evlatlara oluyorYorumlardan ve konunuzdan okuduğum kadarıyla siz elinizden geleni yapmış ve yapmaya devam eden bir annesiniz.
Cocugum olduktan sonra kres, oyun grubu, park gibi ortamlarda ister istemez hasir neşir oldum. Emin olarak söyleyeceğim bir sey var ki kötü çocuk diye bir sey varmış. Bu oyuncak vermemesi, salincak sırası vermemesi degil. Bildigin dumduz kotu. Konuyu dağıtmamak adına çok uzun uzun örnek vermek istemiyorum ama bile isteye çocuğunuza kötülük yapmaya çalışan o çocuğa pekala cok iyi cevap vermişsiniz, hic üzülmedim. Eğer çocuğunuz kendisini koruyamıyorsa; sizin karsi tarafın ailesiyle konuşmanız ise yaramıyorsa, rehberlik cozum bulmuyorsa sizin çocuğunuz o psikolojik şiddeti çekmek zorunda değil. Değiştirin okulunu. Bu sure zarfında da pekala cevabını da verin çocuğa. Bu alin cocugu yerden yere vurun tabii ki degil ama biraz haddini bilmeyi de öğrensin. Ancak siz de çocuğunuza kendisini korumayı öğretin.
Akran zorbalığı aldi başınıza gidiyor. Yas siniri gun geçtikçe düşüyor. Gunumuzde prenses ve prens yetiştirdiğini düşünen bircok aile yüzünden disiplin ve sevgi içerisinde, doğruyu, yanlışı, yapması ve yapmaması öğretilen cocuklar zarar görüyor.
Ben kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum. İçten içe kızının arkadaşı olmasın başarılı olmasın istiyor. Bunu başaramadığını gördüğünde duvara toslayacaktırHadi inşallah. Umut oldunuz bana.
Çok yakından tanıdığım biri ve benim de küçüklüğümden beri tanıdığım biri devamlı aynı insanlar ve ortamlarda olmamıza rağmen sadece kafayı bana takmıştı. Kimsenin benimle iyi olmasıni istemiyor. Devamlı fitne ve fesat karistiriyordu sebepsizce. Yaşı 40 oldu hala aynıAnlatmaya çalıştığım şeyi özetlemişsiniz. Evet kötü çocuk var. Belki mizacı belki yetiştirildiği çevre buna neden ama var. Olan da bizim düzgün insanlar olsun diye cabaladığımız evlatlara oluyor
Ben kızıma kim ona nasıl davranıyosa o şekil karşılık vermesini öğrettim. Biz güzel yetiştiriyoruz ama karşıda ki kibarlıktan iyilikten anlamıyo. Gerçekten felaket çocukların olduğu döneme denk geldik. Şuandan ortaokul lise çağını düşünüyorum.Merhaba hanımlar
Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları muhtemelen aileden görüyor.
Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.
Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.
Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.
Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Hocam eleştirmek yerine bir eğitimci olarak önerilerinizi paylaşsanız biz de faydalansak. Evet karşıdaki küçük bir çocuk ama zorbaladığı da olumlu, olumsuz gelişmeye açık küçük başka bir çocuk.Bu yoruma inanasım gelmiyor gerçekten. Daha fazla ne kadar kendi çocuğunuzu düşüneceksiniz ? Siz böyle yaptıkça zorbalıklar artacak emin olun. Herkesin aynı şartlarda doğmadığını aynı evlerde yaşamadığını ne güzel unutuyorsunuz ? Bu söylediklerimi bir anne ve bir öğretmen olarak yazıyorum. Hadi o çocuk peki sizin yaptığınız ne ?
Bu açıdan bakmamıştım. Haklısınız.Dürüst olacağım size. Bence sevgisiz büyüdüğünden değil. Aksine aşırı bir sevgi ve ego ile büyütülüyor bu çocuklar. Her şeye hakkı olduğunu sanıyor. Sonra başka çocukta istediği bir şeyi görünce o çocuğa kin besliyorlar. "Nasıl en iyisi ben değilim?" ya da "Neden en iyisi bende değil?" Ben yeni nesile bakınca sevgisiz büyüyen kimseyi görmüyorum, eski nesil( Boomer kuşağı) en ufak şeyde fayak yiyormuş örneğin.
Teşekkür ederim. AraştıracağımBirinci dönem sonu sınıflar arası geçişler için sistem açılıyor diye biliyorum. İstediğiniz zaman geçiş yapılamıyor. Gidip gelip müdürü darlayacaksınız, dilekçenizi ocak başında kabul ettireceksiniz. başka çare göremedim. Rehberlik raporuyla sınıf değişimi konusunu da iyice araştırın derim.
Çok kıymetli bir bilgi. Teşekkür ediyorumHer ögrencinin bir sene içinde bir kez sınıf değiştirme hakkı vardır bu ister okulun ortasında olsun ister sonunda olsun
Çok basit milli eğitimi arıyorsunuz şikayetlerinizi dile getirin sınıf değişikliği istiyoruz deyin zaten ertesi gün okula mail üzerinden kagıt atılıyor z öğrencinin Millî eğitim onaylı sınıf değişikliği onaylanmıştır diye sizde okula gidip sadece imza atıyorsunuz bu kadar
Yok değiştirme olamaz bi gibi durum söz konusu değil
Ve bunlar pazartesinden başlayıp perşembe günü olur cuma günüde yeni sınıfı belli olur
Sizin yaptıklarınızı eleştirmedim. Hatta dikkat ederseniz yorumlarınızı beğenmiştim. Elinizden geleni yapmışsınız süreci güzel yönetmişsiniz. Bir süreç yaşıyorsunuz bu şekilde devam ediniz. Çocuğunuz diğer çocuğunun yanlış yaptığının farkında ve siz de farkındasınız. Şu durum için yeterli bence. Çocuğa sana ne demeniz bile yerinde olmuş. Okul değişikliği yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü çocuğunuz insanları ve hayatı böyle tanıyacak. Evet bir anne olarak çocuğumuz böyle çocuklarla karşılaşınca çok üzülüyoruz hak veriyorum. 3 yaşında okula giden oğlum var. Geçen arkadaşı boynunu tırmalamış. Bir anne olarak çok üzücü. Öğretmeniyle konuştum. O da durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Çocuk oğlumdan özür dilemiş. Sarılmışlar. Ben çocuğumun zarar gördüğünün farkındayım. İletişimimiz var benden gizlemedi. Ona bu durumu öğretmenine anlatacağımı, arkadaşının yaptığının çok yanlış olduğunu, kendisini koruması gerektiğini öve öğretmenine anlatması gerektiğini anlattım. Bu kadar.Hocam eleştirmek yerine bir eğitimci olarak önerilerinizi paylaşsanız biz de faydalansak. Evet karşıdaki küçük bir çocuk ama zorbaladığı da olumlu, olumsuz gelişmeye açık küçük başka bir çocuk.
Ne yapmamızı bekliyorsunuz tam olarak. Öğretmenle, rehberlik servisiyle defalarca görüştüm. Ya ilgilenmediler ya da aileye söylediler aile oralı olmadı. Ne demişler, nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Okula nush ile yaklaştım, tekdir de verdim bir kötek kaldı. Bu noktadan sonra alıp elime maşayı öğretmenden girip müdürden mi çıkayım.
Ayrıca herkesin aynı şartlarda doğmadığına gelince hocam. İnsana zorla, bakamayacaklarsa doğurmasınlar dedirtiyorsunuz.
Önce okulu Milli Eğitime şikayet edip sonra da çocuğumu almayı düşünüyorum.Benim oğlumun da vardı anaokulunda öyle bir sınıf arkadaşı
Gelip gidip sen kötüsün seni hiç sevmiyorum bla bla bişeyler söylüyormuş
Neyse öğrenir öğrenmez öğretmeni ile konuştum
Beraber oturtmuş, aktivitelerde beraber görev vermiş
Sessiz bir şey söylediğinde oğluma, hemen müdahale edip sınıfa da paylaşmasına söylemiş böyle böyle bıraktı çocuk
Neyse o okul bitti başka okula kayıt yaptırdık 2. Sınıfta bu çocuk da aynı okula ama farklı sınıfa geldi
Annesi ile sinemada karşılaştık onlar da gelmişler
İngilizce öğretmeni sürekli çocuğunu şikayet ediyormuş kavga ediyor ders dinlemiyor diyormuş
Hatta bağıra çağıra kavga etmiş o var ya o ne çirkef diyor
Halbuki hâlâ görüşürüz İngilizce öğretmeni ile ve tanıdığım en nahif kadınlardan
Ben bileziklerimi sattım da o okula gönderiyorum eşek gibi tahammül edecek oğluma dedi
3. Sınıf da almış kaydını
Demem o ki o çocuk zor değişir çocuğunuzu kurtarın o sınıftan
İlk maruz kaldığımızda 6 yaşındaydı.Ya kaç yaşında bu yamyam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?