- 2 Kasım 2023

- 3.669

- 6.989

- 88

- 32

Yuh eşiniz hala dahil olması mı? Bence sizde de bir gariplik var bu zorbaligi ben ilk duyduğum andan itibaren ortalığı ayağa kaldırır iki gün içinde cozdururdum. Tabi esim de benimle aynı olurdu. Miy miy olmuş durum çocuğun psikolojisinin içine de e.d.ilmis yani. Enteresan siniz.İki yıldır veli toplantılarında karşılaşıyoruz. Evler de yakın. Hatta okul dışında aynı parkta da karşılaşıyoruz. Yalnız iki nedenden dolayı muhatap olamıyorum. Birincisi okulun bana bunu biz çözelim aileler karşı karşıya gelmesin demesi(kendileri de bir şey yapmadı) İkincisi ise ben kadınla konuşursam ve ters bir şey söylerse eşlerin de dahil olacağını bilmem. Bakalım bekliyoruz çözecekler inşallah.
Son çare olarak değişimi deneyeceğiz sanırım ama gideceğimiz yerde bir benzerinin olmayacağının da garantisi yok. Ayrıca biz gitsek başkasına yapmaya devam edecek. Sonu gelmeyecek. Okulun elini taşın altına koyması gerekiyor. Sadece benim çocuğum değil diğer çocuklar için de. Biraz daha zaman verip okulu Milli Eğitime şikayet etme kararı aldık. Bir aksiyon almaları lazım.Cimere yazın bari. Konya'da çocuk çocuğu öldürdü herşey olabilir . Ama ben olsam milletin delisiyle mı uğraşacağım bulurum yeni okul değişiklikte ferahlık vardır hem
İlk ogrendigimizde denedik ama sınıfları milli eğitim belirlediği için yapamadık. Birinci sınıf, okumayı öğreniyor. Pedagog da sene ortasında alıştığı düzeni bozmayın dedi. Seneye değiştirebiliriz. Tabi önce okulu şikayet etmeden gitmemSinif neden degistiremiyorsunuz? Bence olmazsa okul degistirin. Valla baska manyak bir insan evladi yuzunden bu cocuk okul hayatina stresli mi baslasin, stresli mi gitsinBaska okul bakin diyorum. 
En son öyle olacak sanırım. Dediğiniz gibi her şey olabilir. Onlar çocuk savunucularının hoşuna gitmeyecek ama hani ağaç yaşken eğilirdi, hani yılanın başı küçükken ezilirdi. Dün onlar daha çocuk dediklerimiz bu gün okulda öğretmenine, arkadaşına bıçak çekiyor. İsteyen buyursun linç etsin. Bu gün benim kızımın arkadaşlarına musallat olan yarın arkadaşlarının evine, kocasına musallat olur. Toplumun zararlılarını yine kendi elimizle yetiştiriyoruz.Cimere yazın bari. Konya'da çocuk çocuğu öldürdü herşey olabilir . Ama ben olsam milletin delisiyle mı uğraşacağım bulurum yeni okul değişiklikte ferahlık vardır hem
Yollama Ben de yollamiyorum assagiAynı durum bende var ama oturduğum binada iki komsum var kızları önceden arkadaş biz binaya sonradan geldik biri bizimle aynı katta biz en üst katta oturuyoruz ve bazen arada oyun oynuyorlar diğeri kıskanıyor ben durumu farkettim kızımı uyardım sakin ikisi arasında kalma dedim ama diğer kız sürekli benim kızımı dislayp durdu bu arda ayni sonifta üçüde bizim kattaki kızımı çok sevdi oynamak istiyor bu sefer diğeri kıskandigi için okulda arkadaşımı doldurup kızımla küstüryo dedimki kızıma bunları boş ver oynamak istese bile gitme ben sana arkadaş bulurum dedim öyle yaptım yan bloktan biriyle tanışıp kızları arkadaş ettim onla oynuyor şimdi ama bizim kattaki bazen çağırıyor oynayalım diye gönderemiyorum bu arada bizim kattaki kızin annesi ev sahibin ablası o yüzden çok çocuk dalaşı içine girmek istemiyorum malum kiralar
Birinci dönem sonu sınıflar arası geçişler için sistem açılıyor diye biliyorum. İstediğiniz zaman geçiş yapılamıyor. Gidip gelip müdürü darlayacaksınız, dilekçenizi ocak başında kabul ettireceksiniz. başka çare göremedim. Rehberlik raporuyla sınıf değişimi konusunu da iyice araştırın derim.Görüştüm. Hem öğretmenle hem de rehberlik servisiyle. Hatta bu aşamada benden bekleyecekleri her türlü iş birliğine hazır olacağımı da belirttim ama tısss. En son talebimi yazılı bildirdim ki milli eğitime gitmek gerekirse elimde belge olsun.
Hiiiiicccccc büyük konusma son zamanlar da bu Akran zorbaligi can aliyor can siz neyin duyarini kasiyorsunuz
Sizin gibi anneler son zamanda mı türediniz yoksa eskiden beri mi vardınız? Küçücük çocukla bu nasıl diyalog ya? Şaka mısınız?
Dur kız sen de gaza getirme. Eşim dahil olamaz. Daha önce komşu kadınların kavgasını abartıp kaynanamın üstüne yürüyen komşu dayının burnunu kırmıştı. Gerçi davayı kazandık ama hepimizin ruh sağlığı için, aile meclisinde alınan kararla eşimi gerek olmadıkça dahil edemiyoruz.Yuh eşiniz hala dahil olması mı? Bence sizde de bir gariplik var bu zorbaligi ben ilk duyduğum andan itibaren ortalığı ayağa kaldırır iki gün içinde cozdururdum. Tabi esim de benimle aynı olurdu. Miy miy olmuş durum çocuğun psikolojisinin içine de e.d.ilmis yani. Enteresan siniz.
Ya kaç yaşında bu yamyam?Allah iyiliğinizi versin. Bu dönemde kiralık ev bulmak zor tabi
Ben de kızımı başka arkadaşlara yönlendirdim. Geçen yıl iki farklı çocukla görüştürdüm onlara da aynısını yaptı. Bu yıl da kızım sınıfta kız erkek kime selam verse ona musallat oluyor. Öğretmen her hafta yer değiştirip çocukları karışık oturtuyor. Kızımın o hafta sıra arkadaşı kimse bir hafta onun peşinde geziyor. Kızım hakkında konuşuyor.
O kadar çoklar ki.Diğer çocuk sizin kızınızı kıskanıyor gibi geldi bana
Daha güzel daha Nahif daha tatlı diye belki de
Ne iğrenç ve sınır bilmez çocuklar yetiştiriyor anne babalar ya
Sokaklar psikopat dolu olacak 20 yıl sonra
Nasıl ya o haberi bilmiyorum nasıl bulabilirim kilit bı kelime söyler misin yazıncadogru habrr çıksınCimere yazın bari. Konya'da çocuk çocuğu öldürdü herşey olabilir . Ama ben olsam milletin delisiyle mı uğraşacağım bulurum yeni okul değişiklikte ferahlık vardır hem
Aynen öyle düşünüyorum bende haberlerde görüldüklerim beni de çok etkilediYollama Ben de yollamiyorum assagi
Okul da yeterince arkadasi var hafta sonu aileye ait olsun Bizde öyle
Zaman bizim cocuklumuz gibi degil Bizde kavga ederdik en kötü sac basa girer iki saate kalmaz barisirdik
Arkadasi ölsün diye bisikletin firenini keseni mi dersin ayagima basti diye cocugun kalbine yumruk atanimi dersin korkunc oldu 10 19 yaş arasi tirlatti iyice
Valla abartan ben miyim sizce? Bu zamanın insanları gerçekten çok merhametsiz olmuş. Hayat sadece sizin pembe kakalı çocuklarınızın etrafında dönmüyor. Hiçbir veli deİki yıldır veli toplantılarında karşılaşıyoruz. Evler de yakın. Hatta okul dışında aynı parkta da karşılaşıyoruz. Yalnız iki nedenden dolayı muhatap olamıyorum. Birincisi okulun bana bunu biz çözelim aileler karşı karşıya gelmesin demesi(kendileri de bir şey yapmadı) İkincisi ise ben kadınla konuşursam ve ters bir şey söylerse eşlerin de dahil olacağını bilmem. Bakalım bekliyoruz çözecekler inşallah.
Öğretmenler veliye durumu anlatmış mı? Kadının haberi var mı?
Bence bir iki arkadaş buluşup bir çay için samimiyet geliştirin. Konuşulacak bir insana benziyorsa ikinci bir buluşma ayarlar durumu anlatırsınız.
Ya tamam çocuk ama çocukluk çağında çözülmeyen problemlerin, ileri ne gibi ruh hastası varlıklar ortaya çıkardığını görüyoruz. Hem sizin kızınız hemde o çocuk için önlem alınmalı .
Böyle durumlarda öğretmenden çok birşey beklemeyin bence çünkü öğretmen olarak söylüyorum birçok öğretmen artık müdahale etmekten korkuyor bu durumlara çocuğun ailesi ile iletişime geçinMerhaba hanımlar
Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları muhtemelen aileden görüyor.
Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.
Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.
Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.
Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Diğer çocuk sizin kızınızı kıskanıyor gibi geldi bana
Daha güzel daha Nahif daha tatlı diye belki de
Ne iğrenç ve sınır bilmez çocuklar yetiştiriyor anne babalar ya
Sokaklar psikopat dolu olacak 20 yıl sonra
Sanki siz abartiyorsunuz gibi geldi.akran zorbaligi daha farkli bisi ve biz ustesinden okulu .degistirerek geldik.su an oglum mutluMerhaba hanımlar
Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları muhtemelen aileden görüyor.
Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.
Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.
Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.
Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Bakalım çözüm bulunmazsa öyle yapacağız.4 yıl çok uzun başka okul başka sınıf düşünürdüm ben olsam
Maalesef, öğretmenin ve rehberlik servisinin bilgisi var ama sorun hala devam ediyor. Ya ilgilenmediler ya da aileyle görüşüldü aile oralı değil. Geçen hafta yazılı bildirimde de bulundum. Yine aksiyon almazlarsa Milli Eğitime kadar yolum var.Ne olursa olsun bir veli cocukla muhatap olamaz o kisim buyuk hata.
Simdi siz 2 senedir bu durum yasanirken ogretmene, idareye hicbir sey soylemediniz mi? Ben burada buna benzer bir konu actim, ogretmenle ve diger cocugun velisiyle aninda sorunu cozebildik, cunku sansliydim diger veli akli başında bir kadindi.
Yapacağınız sey cocukla hic muhatap olmadan ogretmenle halledeceksiniz sorunu, o zorbalik yapan cocugun velisiyle halledecekler, cocugu destek almasi icin ogretmen, rehberlik ve idare baski olusturmali ki sorun cozulsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?