Akran zorbalığı

Kesinlikle siddete karsiyimm amaa, cocuklarimiza da kendilerini gerektigi zaman nasil savunacagini ogretmeliyiz. Kadin bi de uste cikmaya calisiyorsa o cocuk nasil yola gelsin ki..
Her cocugun terbiyesini biz veremeyiz ama kendi cocugumuza 3 yasinda da olsa, 6 yasinda da olsa kendini mudafaa etmeyi, guzellige guzellikle, siddete karsi da en azindan kendini ezdirmeyerek davranmayi ogretmeliyiz..
Yoksa bu boylegider.. Tirmalayan isiran bi cocuk oglunuzun yada sizin guzel sozlerinizden anlamaz bence. Benin bile sinirim bozuldu annesine.

aynen katılıyorum
böyle yapın bu ney yaa biz evladımızı sokaktamı bulduk
cok sinirlendim
ben simdiye kadar kadınla sac başa bile girmiştim bu arad iyi sabretmişsinz
yanlış anlamayın ama cok yüksek sesle ve kavaga gürültüyle senin cocugun bana benim çocuguma bunu nasıl yapar diye okulda müdürün odasında feryat figan etmiştim sıkıysa gelsin üstüme

Birde beni düşünün çocuğumun yüzüne bakamıyorum her yeri yara içinde,anneannesi teyzeleri dedesi öfke ve üzüntü içindeler,bizim kıyamadığımız yavrumuzu elin bebesi ne hale getirdi diye ( kendini koruması için kurs araştırıyorum şuan sonuçta bu çocuk gider başkası gelir en iyisi kendi çoçuğumu donanımlı hale getirmek .öğretmen bile diyor ki çok sıkıldım nolur şu konu çözüme ulaşsın yanıma birisi yaklaşsa acaba yine onumu şikayet edecek diye düşünüyorum bunalıyorum diyor .bütün çocuklara tükürüyor küfür ediyormuş !!

Bu arada rehberlikle uzun uzun konuştuk ifade ettim tüm endişelerimi bana dediği bu yaşta normal böyle şeyler !e dedim birbirinin gözüne kalem sokunca itişirken birisi merdivenden düşünce mi müdahele edeceksiniz ?güldü 6 yıldır bu işi yapıyorum hiç görmedim birbirinin gözüne kalem sokan yada merdivenden arkadaşını düşüren öğrenci diyor !e dedim benim çocuğum dayak mı yiyecek böyle ?dayak böyle olmazmış kendisi yemiş iyi yemiş eşinizde bilir dayak nasıl yenir diyor !tam bir gerzek rehberlik !çocuk o boyutta dayak yiyecek bende sizi orda barındıracağım öylemi MEB i başına yıkarım bilmiyor ki başına neler gelir boş boş beni telkin ediyor güya ! Tek ve net çözüm çocuklarınıza kendini savunmayı öğretin ben öğretmedim arkadaş olsun kavga ile ne işi olacak ki dedim hatta kardeşim kızına öğretiyor diye yerdim eleştirdim kavga öğretme çocuğa diye ama çok hata etmişim !!

Bi akıl verdiniz uydum Keşke yapmasaydım çok utandım annesi idareye şikayet etmiş beni oğlumu tehdit etmiş demiş aradılar bu suçtur dediler çocuk etkilenir dediler nasıl yaparsınız haklı iken haksız konuma düşmeyin falan dediler kendimi nasıl ifade edeceğimi şaşırdım aslında bişiy yapacağımdan değil tabiki de sadece oğlumu koruma içgüdüsü ile başka bir çocuğu olumsuz etkileyeceğimi düşünmeden yaptım çok sıkıldım bu konudan neden bunlarla uğraşıyorum acaba (!!!

Yine döndüm MÜGE ANLI nın annesinin öğüdüne geldim herkes kendi çoçuğunun terbiyesini verir başka bir çocuğu siz terbiye edemezsiniz diyormuş çok haklıymış !!çocuğu okuldan almaya bile gidemeyebilirim bu utançla !!

1 kisi burda git cocugu tehdit et diye akil vermis siz uymussunuz,yapacaginiz sey darp raporu alip idareyle isinizi halletmekti.
el kadar cocuk ne kadar kotu huylu olursa olsun tehdit edilirse tabiki de suclu konuma siz dusersiniz.
burda sucu kendinizde aramalisiniz.
burda gidin rapor alin,idareye eger gerekeni yapmayacaklarsa dava acicaginiza dair tehdit savurun dendi,keske cocugu sIkistiracaginiza hukuki yola basvursaydiniz.
o edepsiz ve annesinin elini guclendirmissiniz.

Haklıyken haksız duruma düşmüssünüz okula gidip bir öğrenciyi tehdit etmek suç tehdit yerine darp raporu alıp idareye bildirecekdiniz durumu eğer çocuğunuzun yaraları duruyorsa ilk işiniz gidip rapor almak olsun.

Eleştirenler çıkacak ama o veleti kameraların falan görmediği bir yere çekip bir güzel korkutup benzetirdim ben olsam.
Annesi yapma etme DEMEM diyorsa çocuk bundan anlıyor demek ki.
Aslında annesini tekme tokat dövmek lazım.

Rehber öğretmenin bu çocukla ilgili gözlem yapması daha sonra rehberlik araştırma merkezine rapor sunması gerekyor. Bu sayede çocuk yardım alıyor devlet tarafından. Okul Bilincsiz aile bilincsiz. 147ye şikayet edin okulu

Ya çok haklısınız kendi ayağıma sıkmışım biraz

Rehberlik mudur öğretmen vs her zarar verdiginde veliyi çağırmalı.. gerekeni yapacağız çocuğu kazanma adına ama siz de üzerinize düşeni yapmak zorundasınız demeliler.. okulun sessiz kalacağını biliyor o yüzden umursamiyor o veli.. kaza değil 1 kere değil bu isin sonu daha acı olmasın sakin sessiz kalmayın.. annesine gereken uyariyi siz de yapın..

Tabiki yaptığım hareketi savunmayacağım Salim kafa ile düşününce yarar dan çok zarar getirecek bir harekette bulunduğumu düşünüyorum .ama oldu yapacak bişiy yok (Arkadaşlar rehberliğe bakarsam nerdeyse özür dileyeceğim çocuktan anneden öyle bir acındırma !!ama bana dediği diğer nokta bu bir suç ve siz bunla iki sene uğraşırsınız oğlunuz o arada arkadaş olur herşey biter yaralar geçer ama iki sene mahkemelerde gezersiniz yapmayın böyle şeyler birde watsapp grubunda çocuğu fişleyenler varmış buda suçtur yazmayın !! O zaman bizde darp raporu alabilirdik ama almadık dedim 6 yaşındaki çocuğun darbından ne olacak yapmayın Allah aşkına biz çok görüyoruz böyle şeyler iki çocuk içinde bir yol bulacağız halledeceğiz dedi .annesi ile karşılaştık okulda birşey demedi ..

Okul açıldığından beri artarak devam ediyor bu zorbalık ilk zamanlar açıkçası annenin bana ulaşıp bi üzüntü bir özür bi telafi isteği göstermesini çok bekledim ama hiç iletişime geçmedi benimle !!ben onunla geçitiğimde tabiki, olay artık büyümüş öğretmenin kontrolünden çıkmış çocuğun darbeleri kritik yerlere kadar gelince bende kibarlığımı kaybederek iletişim kurdum ..

Ama ben idareye gidene kadar bu olay hiç ele alınmadı inceliyoruz gözlemliyoruzla geçiştirdiler okul geldi yarı döneme hala bununla uğraşıyorum acaba ne zaman son bulacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…