- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 28
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya tamam ben evin küçüğüyüm de ne o çocuk ne de ben çocuğuz yani neyini kıskanıyorsa?Ama bence içten içe kıskanıyor seni,belkide küçük olduğun için ailen senin üzerine daha çok düşüyordur.Sen farkında olmasan da kıskanma ihtimali büyük.
Yok ya ben onu bildim bileli böyle o,doğuştan bozuk onun kafa.Abinizin kafası bir şeye mi bozuk acaba ? Tamam mizacı böyle olabilir de belki bir şeye takılmıştır.
Aile bu sonuçta, bir yere kadar idare ediyorsunuz birbirinizi. Kendinizi sakinleştirecek bir şeyler yapın bence şimdi.
Ah ah diyorum zaten hep.Amaan belli ki abinin karakteri oturmamış, çömelmiş. Allah karısına,çocuğuna sabır versin. Sen de seviyeni merhaba-merhaba'da tut geç.
Açıkçası kardeşlik bağı benim gözümde kuzen bağından farksız. Zaten hukukta da birinci derece akrabamiz olarak gecmiyorlar, ikinci dereceden akrabalar.
Kardeşin iyiyse,ne ala. Canından bir can o da..aynı ailede büyüdügunuz için hemen hemen aynı travmalara sahipsiniz,aynı aile hikayeleriyle büyüdünüz, aynı kisiler hakkında hemen hemen aynı yorumlari yaparsiniz ne ala..o kişi kıymetlidir. Ama senden kaç sene önce doğmuş, bri paylaşımınız,kavga gürültü etmeden bir sohbetiniz yok. Daha ne konuşacaksın ki böyle adamla? Kardesse kardeş yani, çok da gerekliydi..sanki sen zor duruma düşsen kapını çalacak.
Canını sikmasina izin verme , fazla muhabbete girme, canını siktikca 'allah yengeme peygamber sabrı versin' dde , gec
O zaman çok polemiğe girmemeye çalışırsanız sinirlerini daha az bozulur sanki, can sıkıcı ama kardeşle anlaşamamak, anlayabiliyorum siziYok ya ben onu bildim bileli böyle o,doğuştan bozuk onun kafa.
Aslında sadece bana karşı değil yeri geldiğinde anneme,babama karşıda böyle.
İnsan kullanmayı çok sever mesela.
Rüzgar nerden eserse oraya döner.
Ama suç babamın.
Asla otoriter bir baba figürü olamadı ve sonuç bir canavar yarattı.
Bu saatten sonra çooook zor düzelmesi.
Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışsamda ister istemez oluyo yine bir şeyler.O zaman çok polemiğe girmemeye çalışırsanız sinirlerini daha az bozulur sanki, can sıkıcı ama kardeşle anlaşamamak, anlayabiliyorum sizi
Yok zaten kendi haline bıraktım.bırak düzelmesin ya, kardeş sonuçta senin sorumluluğunda değil ve sen onun bu dünyaya gelme nedeni de değilsin. iletişimi azamiye çek ne hali varsa görsün. canını sıkma sebebin oldukça geçerli ama değiştiremeyeceğin şeyler için kendini yıpratmana değmeyecek gördüğün gibi.
madem değişmiyor o halde alışmak ve kemikleşmek zorundasın. bu adam bir günde böyle olmadı ya, dediklerine daha fazla şaşırmaman üzülmemen senin için daha hayırlı olur.
+1 tam ben soracaktımKarısıyla geçinebiliyor mu? Diye düşündüm
Ya senin acını,yaşadıklarını anlamam mümkün değil elbette ama varken yok gibi olmasıda en az olmaması kadar acıtıyor.Ya böyle nineler gibi ya hiç olmasaydı tarzı bir şeyler demeyi sevmem ama bir bakış açısı olarak yazmak istedim. Kardeşim doğuştan çeşitli kronik hastalıklara sahipti, yıllarca ağır tedaviler fizyoterapiler vs vs hiç sağlıklı bir zamanı olamadı 15 yaşında vefat etti. Bir kardeşim de erken doğdu bebekken kaybettik. Kendimi bildim bileli hep kardeş özlemi çektim ne biliyim abisiyle ablasıyla oynayabilen arkadaşlarım çok şanslı gelirdi. O yüzden kardeşler arası anlaşmazlıklar çok üzücü geliyor. Bana göre çok büyük nimet ama işte kendi sağlığımız gibi yokluğunda daha iyi anlıyoruz galiba. Bazen bu yüzden yalnız hissediyorum. Yani özetle çok büyük problemler değilse konuşarak sevgi göstererek aşmaya çalışın. Bazen üzüntü de agresyon olarak dışavuruyor. Belki altta yatan dertleri vardır. Belki siz adım attıkça o da düzelir ne biliyim kardeş kıymetli işte bence![]()
O konulara girmeyelim kızlar boşverin+1 tam ben soracaktım.
İleride olurda ilk çocuğum erkek olursa asla böyle yetiştirmiycem ya.Abiler genelde boyle oluyor. Seninki de farkli degilmis. Annemin abisi daha fena. Bagirmadan konusamaz. Cok degisik biri.
Mesela zile basiyor kim o diyorsun " aç " diyor. Evdekiler aç geldi diye guluyor. Telefonda konusursun mesela gorusuruz kendine iyi bak vs. Demeden kapatir yuzune konusma bitince. Hatta en ilgincini soyliyim saat sabaha karsi 5te bizi arayip yumurta varmi diye sormuslugu var. Bu son ornek pek alakali olmamis olabilir ama beterin beteri var demek istiyorum.
Annemi de evlenene kadar hep dovmus bir insan.
Yok,zaten karısıyla arası iyi olsun önemli olan o,sen de mesafeni koymuşsun zaten.Herkes kendi evinde mutlu olsunO konulara girmeyelim kızlar boşverin
Onların kendi mevzuları beni alakadar etmiyor
Haklısın, büyüklerin ilişkiyi kurması lazım da bir yaştan sonra büyük küçük kalmıyor. Akıl da olgunluk da yaşta değil başta. O yüzden mesafe koymadan önce düzeltmeye çalışabilirsiniz yani ben böyle yapardım ama diyorsan ki değişmez iyileşmez tabii ki sen daha iyi tanıyorsunYa senin acını,yaşadıklarını anlamam mümkün değil elbette ama varken yok gibi olmasıda en az olmaması kadar acıtıyor.
Ben sonunda onun küçüğüyüm abi olarak onun bana adım atması,ilişkimizi onun sağlamlaştırması gerekirdi.
Büyüklük sadece bağırıp çağırmakla olmuyor.
Bir çocuğa ne verirsen onu alır.
O da bana bunları verdi küçüklükten beri.
Yapacak bi şey yok kabullendim arada böyle dellenip dellenip yoluma bakıcam işte.
Yok ya kaç yaşına gelmiş insan bu saatten sonra düzeltemem ben onu.Haklısın, büyüklerin ilişkiyi kurması lazım da bir yaştan sonra büyük küçük kalmıyor. Akıl da olgunluk da yaşta değil başta. O yüzden mesafe koymadan önce düzeltmeye çalışabilirsiniz yani ben böyle yapardım ama diyorsan ki değişmez iyileşmez tabii ki sen daha iyi tanıyorsun
Aha da buraya yaziyorum. O abin mutsuz ve etrafindaki herkesi kendinle surukleyecek. Bana cok tanidik geldiKonu biraz uzun baştan uyarayım
Benim 1 tane abim var.Aramızda gerek yaş farkı olması gerek çok dik kafalı,karşısındakinin fikirlerine saygı duymayan,dediğim dedik bir insan olması sebebiyle zaman içinde baya soğudum kendisinden.
Canım ciğerim,tırnağına taş değse üzülürüm orası ayrı ama normal 2 çift laf edemediğimiz için çok muhatap olmuyorum.Çokta agresif,sinirli biri aynı zamanda.
Neyse akşam otururken bir muhabbet açıldı.Yaza kuzenimizin düğünü var onun düğününe gidip,gitmeme konusu hakkında konuşuyoduk.
Ben gitmeyi düşünmüyorum dedi.Neden diye sordum "pandemi var,takımı takarım giderim" dedi.
Bende ilk başta düğüne gitmem,etmem diyince hiç uğramayacak sandım.Takımı takar giderim diyince, "he iyi o zaman hiç gitmeseniz ayıp olurdu,neticede onlar sizin düğüne geldi çünkü" dedim.Ama asla ısrar etme gibi bir durumum olmadı.Normal sohbet sırasında kendi fikrimi belirttim sadece.Sonra bir anda parladı ben bu lafı edince.
"Ben kimlerin düğününe gittim de onlar bana gelmedi,benim sağlığım daha önemli" falan filan diye başladı.Hani normal zamanda koronaya dikkat eden bir insan olsa amenna diyecem.Ve "nasıl gitmesiniz,çok ayıp,gitmen lazım" tarzında bir laf,eleştiri çıkmadı ağzımdan asla.Normal sohbet ederken "hiç uğramazsanız ayıp olur,en azından takı için uğrayacaksan iyi" dedim çok normal bir tavırla.O kadar.Bu bana parlayınca "tamam abi gitmezsen,gitme kendi bileceğin iş" dedim konuyu kapattım.Çünkü gerçekten umrumda değil ne yaptığı ben sadece kendi düşüncemi söylemiştim."Evet ben bilirim zaten bana akıl verme,benim aklım bana yeter" dedi.Çok gücüme gitti,neden biz 2 kardeş normal bir iletişim kuramıyoruz yani? Hep bir hor görme,ezme durumu.
Neyse sonra konu alakasız bir şekilde benim geçmişte çok sıkı fıkı olduğum ama şu anda konuşmadığım,zaman içinde koptuğum bir kız arkadaşıma geldi konu.
Neymişte zamanında bana çok demiş o insanın namkör olduğunu ama ben onu dinlememişim,arkadaşlık yapmaya devam etmişim.
Ya her konuda istiyor ki insanlar onun dediğini yapsın.Onun ağzından çıkana göre hareket edilsin.
Ya hu bu insan beni kötü etkileyen,zarar veren bir insan olsa ve ben seni dinlemesem hadi haklısın derimde,kızla bir tartışmamız bile olmadı zaman içinde koptuk sadece.Bunun seni dinlememekle ne alakası var ya?
Sonuçta benimde kendi aklım,fikrim,iradem var.Kimle arkadaşlık yapıp yapamayacağımı neden senin lafına göre belirleyeyim?Çocuk muyum ben? Dediğim gibi beni kötü etkileyen biri olur,bir büyük olarak uyarırsın o başka.Ya sadece bu olayda değil kızlar her konuda böyle,herkesi her şeyi yönetmeye çalışıyor.Ne yapsam bir kulp buluyor.Onun doğruları dışındaki doğruları kabul etmiyor.Benim artık çocuk olmadığımı,kendi hayatım olduğunu idrak edemiyor bir türlü.Bu olay en basiti,sadece yarım saat içinde yaşadıklarım yani düşünün.
Neyse çok uzattım öyle bir içimi dökmek istedim.Sabırla okuyan herkese teşekkürler.
Çok mutlu biri olduğu söylenemez zatenAha da buraya yaziyorum. O abin mutsuz ve etrafindaki herkesi kendinle surukleyecek. Bana cok tanidik geldi
Pek takma sonra ogrenirsin. Bu dedigim gelir aklina![]()