Akşam gelen misafire gelme demek

İnsan kendi annesine hastayım,musait değilim diyemeyecek mi? Ne var bunda alınacak ben anlamadım.
Açık açık söylemişsiniz ben hastayım diye bu ne demek,evimde dinleneceğim demek,sonrasında arayıp kayınvalideni de dahil edip cümbür cemaat gelmeyi teklif etmenin manası ne? Kayınvalideniz demiş olsa bile gidelim diye,anneniz hasta kızım konuştum ben dinleniyor şimdi gitmeyelim demeli.
Boşverin bence gayet haklısınız.

Aklıma bu geldi. Bence canı sıkılıyor.

Eklentiler

• Screenshot_20220427-211826_1.webp
    89,1 KB · Görüntüleme: 104
Hazır yemekle gelceklermis ne güzel. Yiyip icip yatarsın. Getirdiklerigibi bulasıklarıda yıkarlardı anne sonucta

Böyle annelerin narsist olduğunu düşünüyorum. Doğruyu konuşmuşsunuz hiç üzülmeyin.

Her ailenin,insanın yapısı farklıdır. Ama benim annem gelcek olsa hasta da olsam gelmeyin demem.(Anca hastalığım bulasiciysa kabul etmem)Yemek de getirecekmiş zaten. Ev pis olsa nolur ki. Kayinvalidenden çekinmiş olabilirsin. O zaman da annene tek gelmelerini söyleyebilirdin.

Alınsın...Geri adım atarsanız gönül alma gibi falan bir daha bu taktikle gelir..Hatta siz ondan daha asık suratlı ve tripli davranın...Bir daha emrivaki yapmaya kalkarsa neyle karşılaşacağını görsün

Ya mesele ev temizliği yemek filan da değil aslında.
İnsan bazen evine kimse gelsin istemeyebilir o gün misafir ağırlama modunda olmayabilir.
Bu çok normal bunda kalp kırılacak bir şey yok merak etmeyin.
Zaten maksat kadir gecesiyse inanan için evinde oturup ibadet etmek daha elzem değil midir ? Toplanıp yemek yemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Dogru yapmissiniz. Ben de hastayken illa gelicem diye tutturan kimseyi kabul etmem. Yemek falan getirmesi onemli degil, en kotu disardan da soylenir ama ne bu dusuncesizlik? Gelip bakayim diyecegine gezmeye kapi ariyor gibi

Anneme gelme hastayım diyemezdim, desem bile telefonu kapatır kapatmaz kapıda biterdi telaşından.
Benimde canım minnet hele hastayken gelip iki tencere yemek getirse yada yapar evi düzene sokar gider. Kv demde aynısını yapar mutlaka ama onu tabii istemem hastayken tepemde.

Bence üzülmeyin, insan hastayken bazen sesi bile kaldırmıyor kafası. Ki bende takıntılı biriyimdir öyle emrivakilerden ve evim dağınıkken birinin şak diye geliyorum demesinden hiç hoşlanmam.
Annem neyse de kayınvalidem niye benim evimin o halini görsün diye düşünüyorum belki yanlış bir düşünce ama istemem yani.

Anneniz kayınvalidenize ses etmeden size yardıma gelebilir, yemeğinizi pişirebilirdi. Bu açıdan bakın ve vicdan yapmayın.

İnşallah erkek kardeşiniz yoktur yoksa vay o gelinin haline..
Konuya gelirsek sonuna kadar haklısınız asla geri adım atmayın.

benim annemde böyle biri :) sizi iyi anlıyorum
eskiden aman alınmasın kırılmasın diye hep böyle tavizler verdim resmen kuklası gibi oldum bir süre sonra baktım ki annem beni bildiğiniz yönetiyor sonra hayır demeye başladım ve kötü olan ben oldum şimdide aramızda iki yabancıymışız gibi mesafe var... sanki ben hayırsız bir evlatmışımda nankörlük ediyormuşum gibi tavrı var o yüzden görüşmüyorum

yani diyeceğiniz o ki anneniz bile olsa sınırları olmalı insanın ve onu en başta korumalısınız sonra haklıyken haksız durumuna düşersiniz, hayırı net söyleyin hayır deme hakkınız var hayırsa hayır, bunun için kırılanda kırılsın.

geçmiş olsun bu arada

Anne hasta olan evladı dinlensin diye gelip gitme muhabbetine girmez doğrusu budur.Anneniz gezmek istemiş çok sıkılmış sanırım.Biraz toparlanınca davet eder gönlünü alırsınız üzülmeyin.Anneler evlatlarına küsmez zaten.

Öyle olmuyor işte kv çok titiz dün Cat kapı geldi evi toplamaya çalışıyor bu evin halı ne insan hastada olsa kalkar iki dolanır ayağıyla yine temizler flan diye siz olsanız o halde cekinmezmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…