- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi musmutluluk
-
kremalı mantar çorbasıselamlar arkadaşlar;
yarın akşam yemeğine eşimin iş yerinden arkadaşları gelecek aileleri ile birlikte. toplamda 10 kişi olacağız. evlendiğimden beri ilk defa bukadar kalabalık bir misafir karşılayacağım. daha önce çaya gelmişlerdi çay saati kolaydı ama yemek olunca zor.herşeyin eksiksiz olmasını istiyorum. Diğer bir sorun ise ben İzmirden İç anadolunun bir iline geldim evlenip. buranın yemek kültürü izmirden farklı benim gittiğim sofralarda tatlar hep değişikti. et yemekleri tereyağlı iç pilavlar falan filan. izmirde hafif zeytinyağlı yemekler oluyor en ağır yemeğimiz İZMİR KÖFTE (büyük harfle yazdım çünkü en iyi yapabildiğim rakip tanımadığım yemek ) ama bunu yapamam gelen ailelerden birisine yapmıştım bir akşam. sonra bu kız başka bir yemek bilmiyor herhalde derler neyse çok uzatmayayım bana şöyle güzel bir akşam yemeği davetinde yapılabilecek bir menü verseniz. birde çalışıyorum öğlen izin alacağım saat 1 den 5 e kadar bitmeli yemeklerim. ana yemeğim fırında olmalı ki o pişerken diğer yemeklerimi bitireyim.
mantar çorbasından eşim nefret ediyor canımm çorbaa olmadı sankiikremalı mantar çorbası
armutlu patlıcan kebabı yada fırında tas kebabı
havuc-kabak kavurma
zeytinyağlı enginar yada biber dolması
tatlı olarak da hindistan cevizli baklavalar var hem hafif oluyor hemde güzel aklıma bunlar geldi beğenmezsen değiştirelim
binbir çeşit çorba var canım başka bir tane yaparsın nolcakmantar çorbasından eşim nefret ediyor canımm çorbaa olmadı sankiipatlıcan bu mevsimde hoş olmaz sanki tatsız tuzsuz iyi olmaz tatlıyı hazır alırım sanırım baklava şöbiyet falan
ayyy canımmm kıyamam ama izmir harika benim memleketim yaaa gözümde tütüyorbende içanadoludan izmire geldim...
yaprak sarması yapabilirsin bence bayılır herkes
yoğurt çorbası yapabilirsin
bolca salata hazır baklava hamuru al hem börek yapabilirsin hemde tatlısını pirinç pilavı fırında patates köfte
bir kaç meze masayı çeşitlendirmek amaçlı
vaktin var daha bir çok seçenek var.kolay gelsin
nasıl ki bu armutlu kebabıbinbir çeşit çorba var canım başka bir tane yaparsın nolcako kadar kıymadan patlıcanın tadı çok anlaşılmıyor biz kışın da yaparız bu yemeği hem görünüşü güzel olur hem lezzetli hem de çok pratik
trileçe isim itibariyle dikkatimi çekti baktım güzel bir tatlıya benziyor deneyeceğim ben deFırında patates vebaget tavuk (soslu)çok kalabalık misafire ben bunu yapıyorum
Pilav (havuçlu olabilir yada sade )
Çorba(tarhana ,ezogelin ,veya yayla
Yaprak sarması veya lahana sarması (ortaya)
Karlıbahar ,havuç ve brokoli haşla ortaya koy )
Güzel bi mevsim salata yap
Tatlı olarakta ;trileçe yapabilirsin ,irmik tatlısı olabilir üstü soslu ,
fırına patates tavuk benim joker yemeğim hiç hata yapmam onda bak. tatlıyı hazır alacam zaten uğraşamamFırında tavuk patates
Barbunya eğer buzluguna yazın koyduysan
Mercimek çorbası
Pilav
Tatliyida hazır al aman
Salata
Birde ette illa olsun dersen kavurma yap pilavla birlikte güzel olur kolay gelsin sana
Yani sonuçta saat kısıtlı sarma falan Sarman zor olur bencefırına patates tavuk benim joker yemeğim hiç hata yapmam onda bak. tatlıyı hazır alacam zaten uğraşamam
Üff çok güzel anlatmışsın akşama yapayım şu bifteği. Ayrıntılı bir tarif alabilir miyim?bence ana yemek olarak fırında biftek yapabilirsin içine garnitür koyup sarıp , üzeerine de salçalı sos koyup(içine sarımsak, tuz ve salça koyuyorum birazda baharat), piştikten sonra üstüne kaşar koyabilirsin inan çok lezzetli oluyor
yanınada güzel bir püre yaparsın
çorba olarakta en güzeli mercimek
salata yaparsın birde tatlı olarakta muhallebili kadayıf yaparsın çok güzel olur..
ortayada 2 çeşit zeytin yağlı yap
Basit ama lezzetli bir tatlıtrileçe isim itibariyle dikkatimi çekti baktım güzel bir tatlıya benziyor deneyeceğim ben de
ayyy canımmm kıyamam ama izmir harika benim memleketim yaaa gözümde tütüyorgel sarılalım canım yaprak sarma buzluğumda var o tamam. sana bir sır yoğurt çorbasının şu yarmalı olanını ilk defa pazar günü yaptım eşim bile şaşırdı benim aşkımm öğrenmiş diyor dalga geçiyor köfte yapamam gelecek olan ailelerden birine yapmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?