- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.543
- 298
- Konu Sahibi musmutluluk
-
çok basit patlıcanları közlüyorsun kişi başı kadar patlıcan kullan,sonra bu patlıcanların etrafını saracak kadar köfte harcı yap baya bildiğimiz madalyon köfte harcından yap sonra bu patlıcanlar közlendikten sonra etrafını şu şekilde kaplanasıl ki bu armutlu kebabıbenim köyümün ismindennn ayrıca
5 saate küçük bir tencere sarma güzel bir kuru fassulye fırında tavuk mercimek çorbası güzel bir salata revani fifti fifti böreğide halledersin.Yemeklerin bir kısmını aksamdan yapmalısın
pilav filan bile aksamdan yap 5 saatte ne yetısır
nasıl ki bu armutlu kebabıbenim köyümün ismindennn ayrıca
selamlar arkadaşlar;
yarın akşam yemeğine eşimin iş yerinden arkadaşları gelecek aileleri ile birlikte. toplamda 10 kişi olacağız. evlendiğimden beri ilk defa bukadar kalabalık bir misafir karşılayacağım. daha önce çaya gelmişlerdi çay saati kolaydı ama yemek olunca zor.herşeyin eksiksiz olmasını istiyorum. Diğer bir sorun ise ben İzmirden İç anadolunun bir iline geldim evlenip. buranın yemek kültürü izmirden farklı benim gittiğim sofralarda tatlar hep değişikti. et yemekleri tereyağlı iç pilavlar falan filan. izmirde hafif zeytinyağlı yemekler oluyor en ağır yemeğimiz İZMİR KÖFTE (büyük harfle yazdım çünkü en iyi yapabildiğim rakip tanımadığım yemek ) ama bunu yapamam gelen ailelerden birisine yapmıştım bir akşam. sonra bu kız başka bir yemek bilmiyor herhalde derler neyse çok uzatmayayım bana şöyle güzel bir akşam yemeği davetinde yapılabilecek bir menü verseniz. birde çalışıyorum öğlen izin alacağım saat 1 den 5 e kadar bitmeli yemeklerim. ana yemeğim fırında olmalı ki o pişerken diğer yemeklerimi bitireyim.
valal ben olsam haleldedemem o sebebten boregı revanıyı aksamdan yapsın5 saate küçük bir tencere sarma güzel bir kuru fassulye fırında tavuk mercimek çorbası güzel bir salata revani fifti fifti böreğide halledersin.
Yayla çorbası veya mercimek çorbası karnıyarık veya bezelye kebap salata muhallebili hafif bir tatlı yap bide ıspanıklı veya sigara böreği olabilirselamlar arkadaşlar;
yarın akşam yemeğine eşimin iş yerinden arkadaşları gelecek aileleri ile birlikte. toplamda 10 kişi olacağız. evlendiğimden beri ilk defa bukadar kalabalık bir misafir karşılayacağım. daha önce çaya gelmişlerdi çay saati kolaydı ama yemek olunca zor.herşeyin eksiksiz olmasını istiyorum. Diğer bir sorun ise ben İzmirden İç anadolunun bir iline geldim evlenip. buranın yemek kültürü izmirden farklı benim gittiğim sofralarda tatlar hep değişikti. et yemekleri tereyağlı iç pilavlar falan filan. izmirde hafif zeytinyağlı yemekler oluyor en ağır yemeğimiz İZMİR KÖFTE (büyük harfle yazdım çünkü en iyi yapabildiğim rakip tanımadığım yemek ) ama bunu yapamam gelen ailelerden birisine yapmıştım bir akşam. sonra bu kız başka bir yemek bilmiyor herhalde derler neyse çok uzatmayayım bana şöyle güzel bir akşam yemeği davetinde yapılabilecek bir menü verseniz. birde çalışıyorum öğlen izin alacağım saat 1 den 5 e kadar bitmeli yemeklerim. ana yemeğim fırında olmalı ki o pişerken diğer yemeklerimi bitireyim.
tabi canım :)Üff çok güzel anlatmışsın akşama yapayım şu bifteği. Ayrıntılı bir tarif alabilir miyim?
Çok teşekkür ederim nefis olduğundan eminim hemen akşama yapıyorum :)tabi canım :)
bifteği alırken mutlaka uzun ve geniş olmalı hani biraz dövdürebilirsin ben öyle yapıyorum.. İlk önce biftelerimin içine garnitür ve azıcıkta kaşar koyuyorum ve birde birazcık tereyağı sonrasında onları güzelce sarıyorum kürdan yardımı ilede tutturuyorum.. üzerine zeytin yağı gezdiriyorum. Salçalı sos hazırlıyorum( 3 tane sarımsak koyuyorum biz çok sevdiğimiz için, salça ve baharat ekliyorum özellikle kekik acayip yakışıyor) Tepsiyi güzelce yağlıyorum büftekleri koyuyorum üzerinede sosumdan kouyuyorum tepsine yarım bardakta su koy ki yanmasın 30 dakika kadar pişiriyorum ve cidden nefis oluyor
Afiyet bal şeker olsun arkadaşım ama o et yanına pürede ister pürede yap mutlaka ve pürenede azcık kaşar ekle bak nasıl güzel oluyorÇok teşekkür ederim nefis olduğundan eminim hemen akşama yapıyorum :)
bence ana yemek olarak fırında biftek yapabilirsin içine garnitür koyup sarıp , üzeerine de salçalı sos koyup(içine sarımsak, tuz ve salça koyuyorum birazda baharat), piştikten sonra üstüne kaşar koyabilirsin inan çok lezzetli oluyor
yanınada güzel bir püre yaparsın
çorba olarakta en güzeli mercimek
salata yaparsın birde tatlı olarakta muhallebili kadayıf yaparsın çok güzel olur..
ortayada 2 çeşit zeytin yağlı yap[/QUOTcanım menün çok güzel aklımda kalacak not ediyorum teşekkürler
yani çok değişik şeyler düşünemeyebilirim ama ben genelde şöyle yapıyorum.
ezogelin veya domatesli arpa şehriye çorbası
ardından zeytinyağlı enginar veya onu yemeyen olabilecekse zeytinyağlı taze fasülye,
ardından ıspanaklı gül böreği ve kıymalı beyaz lahana sarması,
ardından fırında salçalı biftek (patates püresi ile),
ortada salsa soslu yeşil salata, patlıcan salatası, mercimek salatası, sade yoğurt ve ıspanak borani.
tatlı da trileçe.[/QU
menün güzel canım benimçok beğendim. not ediyorum trileçe yi merak ediyorum ya neymiş. bakacağım hemen
ilgimi çekti fakat linkler açılmıyor.çok basit patlıcanları közlüyorsun kişi başı kadar patlıcan kullan,sonra bu patlıcanların etrafını saracak kadar köfte harcı yap baya bildiğimiz madalyon köfte harcından yap sonra bu patlıcanlar közlendikten sonra etrafını şu şekilde kaplasonra bunu fırına at biraz ğiştikten sonra üstüne domatesli sarımsaklı sos dök iyice pişince çıkartırsın fırından .görüntüsü lezzeti gerçekten çok hoş oluyor bak bittiğinde şu şekil oluyor ama ben bu domates sosunu bütün tepsiyi kaplayacak şekilde koyuyorum burda hap kadar koymuşlar sen çok koy canım
yaaa ebe gümeci turp otu börülcee offf offf çok özledim hepsini. valla bıktım hamur işi yemekten ot verin bana diyorum eşimeBen de izmir'e yeni geldim .İlk defa ebegümeci yemeği yaptım ve bayıldım .
İç anadolulular hamur işlerini çok severler .
Fırında bir et yemeği yapıp yanına erişte yapabilirsin .
Güzel bir et suyunda çorba yap
sonracıma yaprak sarması yap
poğaça filan da yapıp sofrayı zenginleştirebilirsin .
Tatlıyı da eksik etme .
Olur biter atlatırsın
selamlar arkadaşlar;
link değil görüntü koymuştum çıkmamış nedenseilgimi çekti fakat linkler açılmıyor.
neyse ben netten araştırıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?