Akşam yemeği davetii marifetli hanımlar yardım edebilir mi???

nasıl ki bu armutlu kebabı benim köyümün ismindennn ayrıca
çok basit patlıcanları közlüyorsun kişi başı kadar patlıcan kullan,sonra bu patlıcanların etrafını saracak kadar köfte harcı yap baya bildiğimiz madalyon köfte harcından yap sonra bu patlıcanlar közlendikten sonra etrafını şu şekilde kapla sonra bunu fırına at biraz ğiştikten sonra üstüne domatesli sarımsaklı sos dök iyice pişince çıkartırsın fırından .görüntüsü lezzeti gerçekten çok hoş oluyor bak bittiğinde şu şekil oluyor ama ben bu domates sosunu bütün tepsiyi kaplayacak şekilde koyuyorum burda hap kadar koymuşlar sen çok koy canım

Yemeklerin bir kısmını aksamdan yapmalısın
pilav filan bile aksamdan yap 5 saatte ne yetısır
5 saate küçük bir tencere sarma güzel bir kuru fassulye fırında tavuk mercimek çorbası güzel bir salata revani fifti fifti böreğide halledersin.

Memleketlimsin benim tavsiye edeceklerim o yüzden ne kadar yeterli olur bilemedim ama ..
  • Mercimek ya da Ezogelin Çorba
  • Patlıcan Oturtma ya da fırında patlıcan kebabı
  • Şehriyeli pirinç pilavı
  • Püre
  • kuru fasulye ( düdüklüde pişirirsin zamandan tasarruf olur )
  • Yeşil salata
  • Mantarlı közlenmiş biberli salata
  • Yoğurtlu havuç ve kabak salata
  • Varsa turşu çıkartırsınız sofraya
  • Ve istersen vakit varsa humus
Ben kalabalık misafirlerde mezeyi bol tutmayı tercih ediyorum, bu yolun çok fazlasını gördüm.
Ama dediğim gibi ben de bir İzmir'li olarak ne kadar o yöreye yakın bir menü tavsiye ettim bilemiyorum

5 saate küçük bir tencere sarma güzel bir kuru fassulye fırında tavuk mercimek çorbası güzel bir salata revani fifti fifti böreğide halledersin.
valal ben olsam haleldedemem o sebebten boregı revanıyı aksamdan yapsın sarmalarıda aksamdan sarsın

Yayla çorbası veya mercimek çorbası karnıyarık veya bezelye kebap salata muhallebili hafif bir tatlı yap bide ıspanıklı veya sigara böreği olabilir

Üff çok güzel anlatmışsın akşama yapayım şu bifteği. Ayrıntılı bir tarif alabilir miyim?
tabi canım :)
bifteği alırken mutlaka uzun ve geniş olmalı hani biraz dövdürebilirsin ben öyle yapıyorum.. İlk önce biftelerimin içine garnitür ve azıcıkta kaşar koyuyorum ve birde birazcık tereyağı sonrasında onları güzelce sarıyorum kürdan yardımı ilede tutturuyorum.. üzerine zeytin yağı gezdiriyorum. Salçalı sos hazırlıyorum( 3 tane sarımsak koyuyorum biz çok sevdiğimiz için, salça ve baharat ekliyorum özellikle kekik acayip yakışıyor) Tepsiyi güzelce yağlıyorum büftekleri koyuyorum üzerinede sosumdan kouyuyorum tepsine yarım bardakta su koy ki yanmasın 30 dakika kadar pişiriyorum ve cidden nefis oluyor

Çok teşekkür ederim nefis olduğundan eminim hemen akşama yapıyorum :)

benimde tatilde misafirim olacak o yüzden nette bi araştırma içindeyim.
bulduklarımı yazıyım:
çorba da kararsızım bi ezogelinle geçiştirebilirim veya yoğurtlu bir çorba yapabilirim
ana yemek sultan kebabı
pilav belki olur
pazı sarmayı düşünüyorum
bezelyeli havuç salatası
yeşil salata
yoğurtlu tavuk salatası
barbunya pilaki veya zeytinyağlı
karnabahar-brokoli salatası
fellah köfte

bu salatalar arasında seçim olacak hepsi olmaz tabi
tatlı olarak da şanbali tatlısı veya sütlü bir tatlı da olabilir bunda da karasızım.

Çok teşekkür ederim nefis olduğundan eminim hemen akşama yapıyorum :)
Afiyet bal şeker olsun arkadaşım ama o et yanına pürede ister pürede yap mutlaka ve pürenede azcık kaşar ekle bak nasıl güzel oluyor

İzmir köfteyi iyi yapıyorsan demek ki köfte de başarılısın:) Fırında sebzeli köfte falan yapabilirsin.

Ben çorbada mercimekçiyim. Herkese hitap eder.

Biz meze/salata gibi, salatalık rendeleriz, patatesi haşlarız ve ezeriz püre haline getiririz, içerisine yoğurt ve mayonez (yoğurdu daha fazla) biraz da sarımsak. Harika bir lezzet oluyor. Oldukça bereketli de. 3-4 salatalık 3-4 patates yeter de artar bile.

Zeytinyağlı barbunya yapabilirsin hem doyurucu hem lezzetli.

Pilav zaten klasik. Yanında sebzeli fırın köfte ve baharatlı patatesler.

Kolay gelsin inşallah arkadaşım
salataya nar ve cevizde koyabilirsin çok güzel oluyor:)

ilgimi çekti fakat linkler açılmıyor.
neyse ben netten araştırıyım.

yaaa ebe gümeci turp otu börülcee offf offf çok özledim hepsini. valla bıktım hamur işi yemekten ot verin bana diyorum eşime işyerinde yemeğe gitsek hemen yeşilliğe sarılıyorum falan

iç anadolulu biri olarak yoğurt çorbası,patlıcan oturtma,pirinç pilavı,fırında tavuk su böreği,sarma,tatlı.bu annemin klasik menüsüdür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…