- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi musmutluluk
-
canım seninde menün güzelmiş yaaa valla köfte hiç düşünmedim ama mantıklı geldi gibi sanki not ediyorum bunudaİzmir köfteyi iyi yapıyorsan demek ki köfte de başarılısın:) Fırında sebzeli köfte falan yapabilirsin.
Ben çorbada mercimekçiyim. Herkese hitap eder.
Biz meze/salata gibi, salatalık rendeleriz, patatesi haşlarız ve ezeriz püre haline getiririz, içerisine yoğurt ve mayonez (yoğurdu daha fazla) biraz da sarımsak. Harika bir lezzet oluyor. Oldukça bereketli de. 3-4 salatalık 3-4 patates yeter de artar bile.
Zeytinyağlı barbunya yapabilirsin hem doyurucu hem lezzetli.
Pilav zaten klasik. Yanında sebzeli fırın köfte ve baharatlı patatesler.
evet canım mantıklı olabilirrr ayyy kafam karıştı yaaa nekadar güzel yemekler çıktı ortaya böylebinbir çeşit çorba var canım başka bir tane yaparsın nolcako kadar kıymadan patlıcanın tadı çok anlaşılmıyor biz kışın da yaparız bu yemeği hem görünüşü güzel olur hem lezzetli hem de çok pratik
ya kkya yazınca öyle oluyorevet canım mantıklı olabilirrr ayyy kafam karıştı yaaa nekadar güzel yemekler çıktı ortaya böyle
evet canım yaprak sarmayı öyle düşünüyorum zaten akşamdan yapayım hazır olsun dimiYemeklerin bir kısmını aksamdan yapmalısın
pilav filan bile aksamdan yap 5 saatte ne yetısır
bak karnıyarık da yapabilirsin ana yemek olarak .Çok da lezzetli olur .yaaa ebe gümeci turp otu börülcee offf offf çok özledim hepsini. valla bıktım hamur işi yemekten ot verin bana diyorum eşimeişyerinde yemeğe gitsek hemen yeşilliğe sarılıyorum falan
ayy canım benim menün güzelmiş bende fırına tavuk baget düşünüyorum mantıklı geldifırında köfte patates patlıcan olabilir domates biber arpacık soğan filanda koyuyorum çok çeşitli ve güzel bir yemek oluyo rama öncesinden hepsini az yağda kızartıyorum domatesi biberi arpacık soğanıda soteleyip üzerine doküp bide salça sos dök fırına ver eğer vaktin yoksa ön pişirmelerini bu akşam yapıp yarın salça sos döküp fırına verebilirsinçorba olarak ezogelin çorba yapabilirsin bereketli olur düdüklün varsa onda yap zamandan tasarruf:) bir tane börek yapabilirsin pastırmalı kaşarlı milföy böreği olabilir ben mantarda koyarım akşam yemeğine süper bir börek oluyor hemde kolay ağır olur dersende yufka al ondan yap. ortaya havuçlu kabaklı yoğurt ve zeytinyağlı bir yemek daha ilave edersin birde pilav yaptınmıı on numaraa... şimdiden kolay gelsin
bir izmirli olarak yaprak sarmam her daim dolabımda olur onu çıkarırım canımYani sonuçta saat kısıtlı sarma falan Sarman zor olur bence
ben bu menüyle baya prim yaptım şahsen.menün güzel canım benim çok beğendim. not ediyorum trileçe yi merak ediyorum ya neymiş. bakacağım hemen
özelden atayım mesaj canım evet yoğurtlu çorba yapacağım bu kesinçok güzel olur yarmalı yoğurt çorbası iç Anadolu çok beğenir emin ol
o zaman fırında köfte yerine patlıcan kebabı yap fırında yada arkadaşların dediği gibi fırında biftek yap
yaprak sarman dışında izmire özgübir kaç zeytin yağlı yap enginar gibi değişik olsun
tabiki sarılalım ohhhh mis mis valla herkesin kendi memleketi bir başka benimde kendi memleketim burnumda tütmekle kalmıyor resmen yanıyor.
cuma gidicem şimdiden heycan bastı.
izmir nerdeydiniz siz biz bucadayız
ben bu menüyle baya prim yaptım şahsen.
bayağ tatmin edici oluyor. trileçe bence manyak bişey, ben onu keşfettikten sonra başka tatlı yemez oldum. karamelli ve frambuazlı favorim.
sayfa bulunamadı diyor canımçok basit patlıcanları közlüyorsun kişi başı kadar patlıcan kullan,sonra bu patlıcanların etrafını saracak kadar köfte harcı yap baya bildiğimiz madalyon köfte harcından yap sonra bu patlıcanlar közlendikten sonra etrafını şu şekilde kaplasonra bunu fırına at biraz ğiştikten sonra üstüne domatesli sarımsaklı sos dök iyice pişince çıkartırsın fırından .görüntüsü lezzeti gerçekten çok hoş oluyor bak bittiğinde şu şekil oluyor ama ben bu domates sosunu bütün tepsiyi kaplayacak şekilde koyuyorum burda hap kadar koymuşlar sen çok koy canım
cansın sen yaaa hemşerim benimMemleketlimsin benim tavsiye edeceklerim o yüzden ne kadar yeterli olur bilemedim ama ..
Ben kalabalık misafirlerde mezeyi bol tutmayı tercih ediyorum, bu yolun çok fazlasını gördüm.
- Mercimek ya da Ezogelin Çorba
- Patlıcan Oturtma ya da fırında patlıcan kebabı
- Şehriyeli pirinç pilavı
- Püre
- kuru fasulye ( düdüklüde pişirirsin zamandan tasarruf olur )
- Yeşil salata
- Mantarlı közlenmiş biberli salata
- Yoğurtlu havuç ve kabak salata
- Varsa turşu çıkartırsınız sofraya
- Ve istersen vakit varsa humus
Ama dediğim gibi ben de bir İzmir'li olarak ne kadar o yöreye yakın bir menü tavsiye ettim bilemiyorum
allah allah http://www.tarifsahnesi.com/manset/patlican-kebabi-tarifi.html bir de buna baksana tatlımsayfa bulunamadı diyor canım
sarmam dolapta vvar yetmezse akşamdan yaparım canımvalal ben olsam haleldedemem o sebebten boregı revanıyı aksamdan yapsınsarmalarıda aksamdan sarsın
anaa karamelli en güzeli yav, sütle tam uyum sağlıyorbende onu dedim baktım nete suoer tadı olmalı karamelli falan ilk kez duydum.
bende yaparım kesin
sağol canım senin menünde çok güzelYayla çorbası veya mercimek çorbası karnıyarık veya bezelye kebap salata muhallebili hafif bir tatlı yap bide ıspanıklı veya sigara böreği olabilir
anaa karamelli en güzeli yav, sütle tam uyum sağlıyorzaten sadece üstüne ince bi kat seriliyor, içi falan komple sütlü.
ay ben de bu akşam o trileçeye ya kavuşucam ya kavuşucam, iki elim kanda olsa akşama hazır olucak o trileçe.yeni bir tatlı öğrendim sayende bugün yumurta yok evde olsa denerdim valla
ama yapıcam yiyecem ohhhhhhhhhhh keyfim olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?