Akşam yemeği tartışması

Pufy1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
225
304
103
37
Merhaba hanımlar ikinci çocuğuma hamileyim ve hamileliğin başındayım.Dolayisiyla bulantı iştahsızlık baş dönmesi gibi durumlarım var.Bugun akşam yemeğinde bir önceki günden kalan yemekleri ısıttım ve hadi yemeğe dedim.Esim dünkü yemege desene dedi bende sert bi tavırla beğenmeyen yemez dedim. Sonrasında kalkıp yatak odasına gitti.Bu şekilde küçük şeyler hep büyük krizlere dönüşüyor.Olay büyüdü ve o kadar çok ağladım ki...Ailemle paylaşsam araları daha soğuk oluyor ve haliyle her insan çocuğu mutsuzken huzursuz olur.Size anlatmak istedim bu durumda ne yapmalıyım?

Lütfen bana anlayış göster, baş dönmesi-bulantı yaşıyorum..idare et diye konuşacaksınız eşiniz anlar sanıyorum..

Zor birgün geçirmiş olabilir belkide bu yüzden yersiz bir çıkış yaptı..

Bazı erkekler hergün farklı yemekler istiyor..evliliğinizin başından beri böyleyse birşey diyemem..

Lütfen üzülmeyin..bebiş strese girmesin.

Cok sever cok değer verir ama bazı konularda çok gaddar.Ne harcamama karışır ne de 5dk boş vaktini disarida harcar bizim icin gece gündüz çalışıyor diyebilirim ama böyle olacaksa git aldır bebeği dedi.Birden kolayca en acımasız cümleyi kurabiliyor sinirlenince

Konuşmayı denedim ben sizin icin hiç halim yokken ayakta dönmeye çalışıyorum vs şeklinde ama boş hiç dinlemiyor

Boyle birsey aileye anlatilir mi allah askina yaa. Ikinci cocuga hamileyim diyorsunuz aileme anlatmadim diyorsunuz. Yani bunu oturup ailenize anlatmayi bir an aklinizdan gecirmeniz bile yeterince olgunlasmadiginiz fikrini uyandirdi bende.

Benim eşim hiç sorun etmez etse bende sinirlenirdim büyük ihtimal ama sonra onunda mutlu olacağı şekilde yapmaya çalışırdıö yüksek ihtimal. Kuzeniminde eşi asla ikinci gün aynı yemeği yemez o da az yapar ya da ertesi gün kendisi yer ona sevdiği bir şeyleri yapar. Ufak şeylerden kırmayın birbirinizi sen bi adım at olsun bitsin canım

Valla 2 gün önceki yemeği bile gerekirse koyarım sofraya. Sonuçta yemek kalmışsa elbette atılacak değil, yenecek, o yemezse bu yemezse ne olacak. Eşin sitem etmekte haksız.

Ama yine de sert bir şekilde beğenmeyen yemez tavrı hoş değil bence. Bugünlük fe böyle, kalan yemek var yiyelim de atılmasın falan diye açıklama yapabilirsin. Neticede karşıdaki de eşin, alttan almak o kadar zor olmamalı.

Yine de hormonlar geriyor insanı haklısın

Canım şöyle diyiver bundan sonra: "aşkımm ama bak beni nasıl da midem bulanıyor, gözüm yemek görmek dahi istemiyor, ben de bu halimle yemek yapmam içine sinmez zaten diye düşündüğümden akşamki yemekleri ısıttım. ZAten iyi olduğumda yapıyorum yemeğimi sen de biliyorsun, sen vicdanlısındır hamile karına öğürte öğürte yaptırmazsın zaten yemek" vicdanıyla kalsın bakalım başbaşa Şu anki durumiçin de midem kalka kalka yemek yapmam içine sinecek mi senin, sen de istemezsin kötü olmamı diyin..

Çok gereksiz bir çıkış yapmışsınız. Dün ki yemek, yalan değil. Bi yemeği biz bazen 3 gün bile yeriz, bazen kahvaltılık yeriz. Bunun karşılığı “yemekler bitmedi, atmak istmedim”, “bugün çok yorgundum, idare et hayatım” olabilirdi.

Hamilelik 10 ay ve daha ilk aylarda başlayan nazlanma sızlanmalar erkekleri çok ürkütüyor. O kadar zaman bunu çekemeyeceklerini düşünüyorlar. Birde lohusalığı var ki evlere şenlik. Onuda anlayın.

Ayaklarımı uzatır ne pişirdin bana derdim. Hamile halinle neyin tribini yapıyor bide. Hamileyim midem bulanıyor demene gerek bile yok görmüyor mu halini. Aldır çocuğu demiş bide yuh. Kötü alıştırmışsın. Niye hep kadınlar alttan alıyor ki?

Aynı yemeği sevmiyor olabilir belki keşke midemden dolayı yapamadım deseydiniz yok yere kendinizi uzmussunuz

Ben eşimle ilk evlenince konustum. Hergün farklı yemek istiyorsan 1 çeşit yaparım diye. Ve misafir gelmedikçe de asla iki çeşit yapmam kalmasin diye. Bazen sade pilav yapıp yanına domates kesiyorum. Hasta halsiz olunca da dışarıdan söylüyoruz.

Eşim iş arkadaşlarımın evime kadar getirdigi yemeği isitirken bile burnumdan getirirdi,bir surat , tavır,birşeyler...Hatta ilk çocuğumda bana iki kez karpuz dilimledigi için "bu doğsun bir daha cocuk istemiyorum" demişti.Ama gerek hastahanede gerek sonrasında bana da bebisimize de çok iyi baktı.Simdi de bir aşkla bağlı kızlarına Erkekler ne yaşadigimizi ,bebeğin bizi ne kadar etkilediğini anlamıyor ne yazık ki.Gorme ,duyma bosver....üzme bebeğini de kendini de

Böyle bir olayı ailenize neden anlatasınız ya hu? Çok saçma.
Aile arasında olur böyle şeyler. Ama siz de biraz iyi davranmalıydınız. Yapamadım rahatsızdım deseydiniz bence anlayışla karşılardı.
Biraz olgun olmak lazım.

Hamileyken değil yemek koymak mutfağa bile giremedim. Çalışıyor olabilir tabi yoruluyordur da biraz da anlayış. Keyfinden hazirlamamazlik yapmıyoruz ki. Üstelik dünden kalan yemek tazedir bana göre. Bu kulaklar çorbasını bile haftada bir gün pişirip bir hafta yiyeni, akşamdan kalan çayı ısıtıp iceni duymuşken hele de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…