- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Ben kocamı düşünüyorum kendi ailem gelse yine düşünürüm benim cebimden çıkmıyo para der banane derdim. Ama üzüldüğüm için davranış şeklim yanlış da olsa bı şekilde belirtiyorum kendimşBen kadinlari gercekten anlamiyorum.
Kendi ananiz baciniz olsa 200 bile harcarsiniz ama kocanizin anasi babasi bacisi olunca " 100 lira gitti simdiden hosuna gitti mi" diyebiliyorsunuz. Ustelik kocanizin kendi emegiyle kazandigi para icin bu konusmayi yapiyorsunuz!!
Ben utanirdim be, kocama boyle bir laf etmeye utanirdim...
Yazik ne diyim. Umarim sizin gelinleriniz de böyle düşünmez vakti gelince. .
Kimse kusura bakmasın ama 10 kişilik bir yemek daveti, eğer söylenmeyi unutuyorsa bana göre de büyük olay çıkar.
Akşam saatinde temizlik yapılır mı???
Temizlik var, alışveriş var, yemek yapımı ve akla gelmeyen bir sürü detay
Bazı arkadaşlar öyle bir anlatmış ki sanki her gün 35 kişi ağırlayıp 1 saat içinde 6 çeşit yemek yapıyolar
Uzaktan konuşmak ne kolay yahu?
Birsürü yemek mi yapsaydım bilmeden iki kişiyiz tüm yemekler çöpe gderdiİyi de adam dün söylemiş zaten yarın akşam misafir gelecek diye.Yemekli gelmeleri ihtimaline karşı hazırlığınızı yapabilirdiniz.Hem misafir denilende anne teyze vs. yani aile.Tatil günü gelmesinler peki ne zaman gelsinler ? Eşinizin yorgun olacağı iş günü akşamı mı ?
Annesi ve akrabalarına harcadığı 100 tlyi laf etmeniz hiç doğru değil ama ,çok da üzücü...Ben kocamı düşünüyorum kendi ailem gelse yine düşünürüm benim cebimden çıkmıyo para der banane derdim. Ama üzüldüğüm için davranış şeklim yanlış da olsa bı şekilde belirtiyorum kendimş
Şahsi düşüncemdir kimse benim gibi düşünmek zorunda değil....
- İnsanlar neden hayatlarını zorlaştırır hiç anlamıyorum?
Eve yemeğe misafir gelecekse buyursun gelsin.Baklava börek mantı aç diyen olmadıysa Tanrı misafiri derim 3 kişilik yerine 10 kişilik yemek yaparım hem kocamın hemde evimize misafir gönderen Allah teâlânın gözünde yücelirim, huzurum da kaçmaz kavga da çıkmaz.
Malum yaz mevsimi taze sebze ve çeşit bolca var hemde ucuz.
Bir mercimek çorbası bir z.yağlı taze fasulye bir tavuk sote bir pilav salata yanında da kavun yada karpuz sofrayı hazırlamak vs. evli bir kadının toplasan 2 saatini almaz.
Kocamın buyur ettiği misafirler için 2 saatimi ayıramıyorsam kendimi gidip köprüden falan atayım hiç yaşamayayım yada nüfustan gidip adımı ahmet mehmet falan yaptırıp mavi cüzdan alayım daha iyi
Kıssadan hisse kocamla 2 saat kavga edecek enerjimi misafirleri ağırlamak için kullanırım ve mutlu olurum
Ben kocamı düşünüyorum kendi ailem gelse yine düşünürüm benim cebimden çıkmıyo para der banane derdim. Ama üzüldüğüm için davranış şeklim yanlış da olsa bı şekilde belirtiyorum kendimş
Böle değil annesş öğlen arayıp mangal yapalım dedi. öle öğrendim yemeğe glcekleriniaradaki mesajlarda bir şey farkettim başta eşi evde ağırlamak istiyor konu sahibi kabul etmeyince eşi en son ben annemlere gidiyorum misafir gelmeyecek gibi bir şey diyor . yani aslında misafir olacak annesine gidiyor ve bence bu yüzden olay mangala dönüyor . onlar da hazırlık olmayacağını biliyorlar . ben böyle anladım canım.
Bnm elimde çubuktur ama dediğinz gbi akşama yemeğe misafir geleceğini öğlen öğrenmem sıkıntı oldu dün misafr geleceğini biliordum ama yemeğe olduğunu bilmiyordum ymk olunca derler diye düşündüm çaya glceklerini sandım. Temizliği dn yapmıştımSizin o dediginizi eli cabuk becerikli kadinlar yapar ancak 2 saatte. Yeni baslayan agir is yapan eli cabuk pratik olmayan birirsinin 5 saatini bile alir o dedikleriniz. Burda sanirim zaten soz konusu yemegi yetistirememek de degil kocasinin sorumsuzlugu , habersiz davet etmesi, son dakikada kisi sayisi ve yenege geleceklerini soylemesi falan.
Benim babamda cok patavatsizdir bu konularda cok yapardi anneme annem dediginiz gibi 1 saatte full menu cikarirdi kadin sanirim ona baka baka bende el becerisi ve cabuklugu kazandim yani demek istediginizi anliyorum ama, her kisi yapamaz ayrica yapmazda.
Güzel ve yorucu :) benim misafr gelmesi sorunum değil aslında yanlş anlaşılmışım asıl sorun akşama yemeğe misafr geleceğini öğlen öğrenmem. 6 7 kişi geldiler sonradan bi 6 7 kişi daha geldiSuan misafirler gelmis mangalda etler pismis uzerine caylar iciliyordurhala neyi tartisiyoruz konu sahibi misafirler gidince yaz nasil gecti gecen
Birsürü yemek mi yapsaydım bilmeden iki kişiyiz tüm yemekler çöpe gderdi
ama ilk yazdığınız mesajda mangaldan bahsetmediniz yemek olacaktı. siz yetişmeyecek diye kacga ettiğinizi yazmıştınız.eşinizin annesine gittiğimi yazdınız hatta. sonraki mesajlarda yeni öğrenmişsiniz gibi mangala geliyorlarmış öyle istedi misafirlerimiz dediniz . yani konuya yazılışı böyle yansıdı en azından . farklı olabilir tabi .Böle değil annesş öğlen arayıp mangal yapalım dedi. öle öğrendim yemeğe glceklerini
Saymıyorum kimsenin lokmasını öle biri değilim sadece üzüldüm eşimeKonu sahibi şu an harcanan 100 tlnin tek tek lokmalarını sayıyodur..
Allah böyle yerlere misafirliğe falan gitmeyi nasip etmesin..
Bizim forumda adettir zaten :) Kötü koca konusunda kocayla övünülür, eş kavgasında ev huzuru anlatılır.Ulan kadın çoktan misafirlerini agirlayip göndermiştir. Siz hala bu konuya yazıyorsunuz. Artık 3 gun daha yazarsınız bu konuya. Herkesde de bi kendi ovmeler... Yav he he, hepiniz çok misafirperversiniz. Ama azıcık da akıllı olun yav. Kadın sorununu halletmiş ışte. Daha niye yazıyorsunuz. Burası sizin kendinizi ovme mekanını değil.
Arkadaşım Allah aşkına sende kapattirsana şu konunu. Herkes saydırıyor burdan sana. Hiç rahatsız olmuyor musun?Yeni gittiler misafirler geldi sonradan habersiz 7 kişi daha geldi yemeğe :)
Buradakiler hep öle alıştık artık :))Arkadaşım Allah aşkına sende kapattirsana şu konunu. Herkes saydırıyor burdan sana. Hiç rahatsız olmuyor musun?
Aynen katiliyorum burada herkes melek bir kanatlari eksik bizdemi sorun anlamadimki:)Bizim forumda adettir zaten :) Kötü koca konusunda kocayla övünülür, eş kavgasında ev huzuru anlatılır.
Geçen yine kadının birisi yatılı misafir ağırlamak istemediği ile alakalı konu açtı, burnundan getirdiler. En son birisi batılılar gibi insanlıktan çıktığımızı söyleyince iş çığırından çıkmıştı. Aile bağları da aile bağları diyorlar da, adamlar gelini sallamıyor bile. Valla annem 25 senelik gelin bizim ailede, daha bir gün de annemi arayıp geliyoruz demediler. Hep babam aranır söylenir, daha geçenlerde sevgili halam haftanın alı gün çalışan annemden hamur işi istedi gelirken. He bu arada kendisi çalışmıyor.
Böyle başa böyle tarak diyenlerdenim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?