Akşama Ne Yemek Var ?

soslu makarna
inegöl köfte (hazır paket süperfresh)
yoğurt

Ciddiyim..tam olarak senin dediğin gibi yapmadım zaten öyle yapsaydım da pişmezdi.. o fasulye aldığızdan beri neredeyse hiç pişmedi.. evet paketti o yaptığım "Ülker Bizim" di ama hiç pişmedi.. açık fasulye aldı bugün onuda eski fasulye alışkanlığı olaraktan çok pişirdim bu seferde dağıldı..
Neyse takır takır olmasından iyidir dedik ve pilav eşliğinde yedik..

Son düzenleme:
Bugun annemlerdeydim

Oglen menusu bana ait ozlemis elimi
kek
Tuzlu kurabiye
Peynirli pide
Salata cay
Ceviz findik

Vardi

Gecede mercimek corbasi
Palamut izgara
Salata
İcecek.

elossa ne yazik ki bu mesajini ancak simdi gordum. gerci dun yemege baslamadan once telefondan girip kontrol ettim bi kac kez cevap var mi diye, ama demek ki bunu kacirmisim.
karniyarik ve manti icin de et gerekecegi icin zaten yapamazdim. cacik yaptigim icin de tekrar yogurtlu bir salataya gerek duymadim, yemek konusunda pilavsiz yenebilecek (dolma oldugu icin) ve hafif sulu (yine dolma sulu olmadigi icin) bi sey istemistim en son zeytinyagli barbunya yaptim.

tarhana corbasi
barbunya
karisik kuru dolma
cacik
icecek
oldu menumuz

bu arada gene bir menu olusturmam gerek, beni en cok zorlayan hangi yemegin yanina ne gider meselesi. bazi klasik misafir menulerim var ama her seferinde de ayni yemek yapilmiyor o yuzden yeni kombinasyonlar bulmam gerek :26:
kendimiz icin yaparken zaten mumkun oldugunca az cesit yapiyorum karisik yemek zararli diye.. misafir konusunda da bayagi sadelestirdim, amac guleryuz, sohbet, muhabbet yemek bahane dedik ama az cesit de olsa olanlarin birbiriyle uyumlu olmasi onemli halen..
gelecek menum icin aklimdaki yemek eksili kofte (her yorede adi farkli ve yapilisinda da bazi farklar var ama kisaca kiyma ya da tavuk kiymasi az bulgurla yogrulup misket kofteler yapilir sonra da soslu suda pisirilir sulu yemek seklinde benim dusundugum bu)
bu yemegin yanina ne onerirsiniz?
bi de bu yemegi balik eti ile yapmayi planliyorum...

fırında soslu tavuk-şehriyeli pirinç pilavı-yeşil salata(oğluma cacık)-kola akşam çayın yanına kıymalı mantarlı poğaça:125:

afiyet olsun canım,orta kararı zamanla tutturursun eminim.

canım olsun senin meünde güzel olmuş afiyet olsun.

bu konuda uzun uzun yazmak isterdim ama hazırlanmam gerek dışarı çıkacağız,ilerleyen saatlerde gece döneceğim sana canım..umarım güzel bir menü oluştururuz..

bugün akşam yemeğinde arkadaşlarımızla eşli yemeğe çıkacağız
benim ve eşimin her zamanki menüsü;
güveçte mantar
ızgara alabalık
gavurdağı salatası
patates kızartması
haydari
yoğurt
peynir
köz biber
lakerda
meyve
künefe
ve içecek olarak tabiki Rakı

herkese iyi pazarlar iyi haftasonları

Yayla çorbası
Patlıcan yemeği
Makarna
Sarmısaklı Yoğurt
Ayran

Mercimek çorbası
Fırında patates ve patlıcan oturtma
Yaprak sarma
Salata
Çikolatalı fındıklı puding

Günaydın canım gece yazamadım geç geldiğimiz için hemen aklımdakileri yazayım
balıkla nasıl olur bilemiyorum ben hiç yapmadım,ben ekşili köfteyi bildiğimiz dana kıyma ile yapıyorum
yanına kuru fasulye pilav ikilisi olabilir
fırında kremalı makarna yapabilirsin
kremalı patates yapabilirsin
bol marullu dereotlu maydanozlu taze soğanlı bir salata yapabilirsin
sade yoğurtlu makarna yapabilirsin
patates püresi eşliğinde tavuk parçaları kızartabilirsin
semizotu salatası olabilir
kabak mücver ve yanında ıspanak yapabilirsin
patatesleri küp küp kesip kızartıp yanına ciğer kavurabilir ve soğan salatası yapabilirsin
mesela ben fırın poşetine elma dilim patates,elma dilim domates,elma dilim soğan,tavuk baget koyp sosunuda kleyip öylede pişiriyorum çokta lezzetli doyurucu oluyor.
karnıbaharları haşlayıp mısırunu ve yumurtaya bulayıp kızartabilirsin

aklıma bunlar geldi umarım işine yarar cnm...

bi değişiklik olmazsa menüm
bulgur çorbası
mantı makarna (geçen yaptığımda azıcık buzluğa kaldırmıştım)
kuru köfte
salata
belki kızılcık suyu yaparım yine

Taze Fasülye
Pilav
Salata
Vişne Soslu, Fındıklı Muhallebi

Dunden kalan et suyuna yaptigim pilavim ve yahnim var.

Yanina havuc salatasi
Yogurt
Tursu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…