Akşama Ne Yemek Var ?

bu akşam

etli kabak yemeği - yıldız şehriyeli pirinç pilavı - un çorbası - salata

afiyet olsun

yaa, un çorbasını nasıl yapıyorsun, geçen haftalarda "seksenler" dizisinde gördüm, canım çekmişti, ama unutmuşum ne hikmetse, burda yazdığını görünce yeniden canım çekti
bu arada bugün kızartma günümüz galiba benim menüm:
mercimek çorbası
patates-köfte kızartma
salata

ben unu kavurarak yapıyorum.
2-3 kaşık un az tereyağında biraz kavuruyorum. sonra 1 bardak soğuk su ekliyorum. buzlukta et suyum bulunur buzluyken bir kase kadar ekliyorum. karıştırarak kaynatıyorum. kaynar su ile kıvamını ayarlayabiliriz. üzerine yağ-kırmızı biber ekleyebiliriz.

ben yerken limon ve az kuru nane ile seviyorum.

kolay gelsin.

biber patlıcan kızartması yoğurtlu-köfte-nohutlu pilav-salata-ayranbugün gerçekten ulusal kızartma günü galiba iyi bizde törenlerle kutlayalım akşam yemeğinde o zaman

sodalı peynir böreği
mercimek corbası
yaz salatası ..:)

yaz salatasında en az 6 7 cesıt malzeme...

biber patlıcan kızartması yoğurtlu-köfte-nohutlu pilav-salata-ayranbugün gerçekten ulusal kızartma günü galiba iyi bizde törenlerle kutlayalım akşam yemeğinde o zaman

mercimek corba gunu ayrıca

kırmızı mercimek çorba..
güveçte tavuklu türlü
yoğurtlu makarna
üzüm..

teşekkür ederim tarif için, ben çoook küçükken yemiştim galiba, adına da "herle çorbası" deniyordu sanırım bizde. neyse ben kendime yaparım, eşim de beğenirse içer artık, ama bugün mercimek yaptım, o bitsin de yapayım bari.

Bizde dün palamut yedik yanında da havuç salatası
Bugün de taze fasülye var fasülyelerim bozulmadan yapıcam
Yanına da şehriyeli domatesli bulgur pilavı
Cacık
Tatlı da cheescake ımden kalanlar
Herkese afiyet şeker olsunn

canım sağol çok teşekkür ederim mutlu oldum
peynir helvasını hazır alıyoruz biz harika bir lezzet,yazında dondurma ile çok güzel oluyor.Tekirdağa özel bir tatlı,Çanakkale Gelibolu tarafında da çok yapılır satılır..ama mutlaka çakmalarıda olsa her şehirde bulunuyor,özellikle boza ve tulumba tatlısının yoğun olduğu satıldığı yerlerde daha rahat bulabilirsin.şimdi büyük marketlerde Migros,Tansaş,Kipa,Bimde dahi satılıyor.
krepimin tarifi ise çok basit; 1 kg süte,2,5 su bardağı un,2 yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,1 kabartma tozu,15-20 sap maydanoz ve 15-20 sap dereotunu minik minik doğruyor mikserle çırpıyorum..hepsi bu canım..pişirme usulünüde biliyorsundur zaten;
bu arada benim yemek sayfam var zaten,buradada açarım elbet ama artık takip edemem çünkü bugünden itibaren kursa başladım ve tüm kışım kursta geçecek hafta içi saat 4 e kadar..
artık seneye felan olabilir kısmetse
bu arada dün palamut keyfimizi yapamadık biz dışarı çıkana kadar ortalığı rüzgar ve yağmur götürdü evdede yemek yoktu eşim Burger Kıng e gidelim hiç uğraşma dedi anlıyacağınız ev yemeği yemedik dün
ama bugün akşam için yemeklerimi koydum bile şu anda pişiyor

dana ciğer sote
mantar kavurması (dipfrizimden)
pilav
cacık
cola

Son düzenleme:
Dün:
fırında çerili, biberli, bol sarımsaklı tavuk pirzola
pilav
salata
fanta
......

Bu akşam:
zeytin yağlı taze fasulye
pilav
köz biber salatası
fanta

canım çok detaylı çekmemişim ama içi harikaydı daha o akşam temizz:)
her katında muz ve çikolata kreması ile kaymak krema vardı ve bolca da damla çikolata boca etmiştim...
çilekleri sadece üzerini süslemede kullandım,ben içi çikolata ve muz olan pastalarda çilek sevmiyorum diye...
söz verdiğim üzere bikaç resmi ekliyorum..bu ayın 24 ünde doğum günüm ve evlilik yıldönümümüz o yüzden pastamızı kendi ellerimle yapıcam aşkıma...
bak onu detaylı çekerim inşallah unutmazsam:)

Vee Babacımın Süpriz Pastası (Baba Evimde)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…