Akşama Ne Yemek Var ?

arkadaşlar rahatsız olduğunuz noktaları yönetime bildirin !
yemek dışında sohbet var ise zaten cezalandırılır oke!
yapılan yemeğin tarifi sorulduğunda görmezdenmi gelicez,neyse ben bizzat kendim yönetime bildiriyorum kimler yemek harici dertleniyorsa cezalarını alırlar.

katılıyorum :40: sohbet için bir sürü topik var.

Akşamki menüm:
Kızarmış tavuk
patatesli kıymalı börek
salata
muzlu pasta

arkadaşlar nedense bu topici tercih ediyorlar ısrarla bende bunu anlamıyorum geyik muhabbeti topici var mesela ama yok illa burası neyse bende onlar gibi mevzuyu sakızlaştırmayacağım umarım anlamışlardır

akşam menüm

tarhana çorbası (ev yapımı)
bonfile
domatesli pilav
salata ve yoğurt
kakaolu kek (dondormaya servis edicem):56:

demek ki varmış çalışan insanlarda okuyor bu topici zamanları kısıtlı hemen bir bakıp fikir edinmek için ama o ne sayfalar dolusu geyik

Sanane arkadaşım!
Moderatörmüsün,burası günde kaç kez kontrol ediliyor biliyormusun?
yemek konusu haricinde mesajlarda başka bir akış varsa uyarılırız,iyimisin sen.?
kafayı bana takmışsın sen! geçmiş sayfalara baksana bi zahmet dönem dönem diğer aylara haftalara,edilen yemek sohbetlerine? bula bula benimi buldun?
senin benle bir başka derdin var çok belli,bu 1 değil 2 değil.
sürekli sivrilmeye çalışıyorsun ama senle aynı kulvarların insanı değiliz laf yarıştırma çabasına asla girmeyeceğim.
yazdıklarını moderatöre bildirdim...gerekeni yaparlar,benimkileride kontrol ederler,ben hatalı görülürsem bile ceza verilir olur biter.

Arkadaşlar tartışma yaratacak bişi yok ortada, sakin olun lütfen :26:
Elosa, ben uzun zamandır takip ediyorum canım başlığı.. dönem dönem uyarı mesajları yapılmıştı sadece menülerinizi yazın diye, belki görmemişsindir :)

Neyse gereksiz işgal etmeyelim topiki..

fırın poşetinde patatesli biberli tavuk
pilav
salata
yarımca trakyada yarımca derler çiğ böreğin bi değişiği
kola
hurma tatlısı

öncelikle terbiyeni takın burda sayfalar dolusu kocanı evine gelen misafirleri anlattın niye sivrilmeye çalışayım ayrıca ben menümü yazıp çıkıyorum senden başka herkes gibi senin gibi mahalle muhabbeti yapmıyorum yazdıklarınada tenezül edip cevapta yazmayacağım ben topicteki arkadaşlarımı senin saçma muhabbetinle sıkmak istemiyorum

öncelikle terbiyeni takın burda sayfalar dolusu kocanı evine gelen misafirleri anlattın niye sivrilmeye çalışayım ayrıca ben menümü yazıp çıkıyorum senden başka herkes gibi senin gibi mahalle muhabbeti yapmıyorum yazdıklarınada tenezül edip cevapta yazmayacağım ben topicteki arkadaşlarımı senin saçma muhabbetinle sıkmak istemiyorum

ayy canımmm çokmu kıskandın çokmu zoruna gitti tamam yazmam bi daha söz:))
menünü yazıp çıktığın içinmi maşallah herşeyimden haberin var:))
neyse şu an senden daha önemli işlerim var sen yaz ben geldiğimde cevaplarım olurmu? :)

msj tekrarı olmuş hay aksi :)

Son düzenleme:
nektarcım o uyarıdan benimde haberim var ama yönetim bazı şeyleri gözden kaçırıyor sende görüyorsun ortaya bu çıkıyor ben sadece o kuralı hatırlattım uymayanlara keşke herkes şıp diye anlasa

yarımca trakyada yarımca derler çiğ böreğin bi değişiği

oooyy bu var ya enfes bişidir...peynirlisi ayrı güzel, kıymalısı yeme de yanında yat cinsindendir....Yapımı da oyalıyıcıdır. Çok canım cekti :(
Anneme bi ara yaptırmam lazım. Sen nerden biliyosun yarımcayı Trakyalımısın?

oooyy bu var ya enfes bişidir...peynirlisi ayrı güzel, kıymalısı yeme de yanında yat cinsindendir....Yapımı da oyalıyıcıdır. Çok canım cekti :(
Anneme bi ara yaptırmam lazım. Sen nerden biliyosun yarımcayı Trakyalımısın?

canım sohbete çevirme olayı zabıta var:))
bu arada bende Trakyada doğdum büyüdüm Edirne de ve yarımcayı ççokk severiz,annecim harika yapar.
bilmeyenlre paylaşayım hemen bir resim
Alıntıdır

$Pazılı Yarımca 14.webp

Malzemeler

• 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
İç malzemesi

• 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı
Hamur yoğurulabilecek bir kaba, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve limon suyu konup karıştırılır. Arkasından un ve su katılarak hamur haline getirilir ve yoğurulur. Hamur 7-8 dk. yoğurulduktan sonra üstüne nemli bir pamuklu bez örtülerek 1 saat bekletilir. Bu şekilde hamurun kurumadan dinlenmesi sağlanır.
Bekletilen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartılarak avuç icinde yuvarlanarak küçük yumaklar oluşturulur – bu tarifle takribi 20 yumak çıkacaktır- ve yine üstlerine nemli bez örtülerek 5-10 dk bekletilir.
Bu arada ayrı bir kapta kıyma, küçük küp küp doğranmış soğan, baharatlar, tuz ve su katılarak iyice karıştırılır. Dinlendirdiğimiz yumakları bir oklavayla 20 cm çapında yuvarlak olacak şekilde açılır. Ve hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadarı hamurun yarısına konur ve ince bir tabaka halinde yayılır. Sonra hamurun diğer kısmı üstüne kapatılıp parmaklarla hamurların birbirine yapışması sağlanır. ( bu kısma biraz dikkat çünkü börekler pişirildiğinde içinde kıyma biraz su salacaktır. Eğer kenarları iyi kapatılmamış hamurlar varsa bunlar yağda su sızdıracağından, yağın sıçramasına sebep olacaktır )
Kapattığınız börekleri derin bir kapta kızgın sıvı yağda pembeleşene kadar kızartın ve servis yapın

Tavuklu kuskus makarna
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Közlenmıs(biber,domates,patlıcan)salatası
yoğurt

eşim yemeği dışarıda arkadaşıyle yedi, ben de kendime mercimekli bulgur pilavı yaptım, turşu koycam yanına. bir de kızılcık kaynatıp kızılcık suyu yaptım, mis. çayın yanına da kakaolu kekim var.

çok doğru söylüyorsun SERAP 85 insanlar sırf hava olsun diye sohbete çevirdiler burayı onu yapmış bunu yapmış kimse kimseyi kıskanmıyorda sorun neden bu kadar kendini övme çabası sonuçta kimse kimseyi tanımıyor bize ne herkezin özel hayatından değilmi?

Son düzenleme:
Back
X