Akşama yemekli misafir var ama yemek yok...

Ben olsam fırında poşet tavuk yapardım.
o pişene kadar çorba salata pilav cacık tursu hazırlardım.
tatlıyı dışarıdan alırdım

Lazanya yerine soslu makarna mı yapsam
Hemen tarhana çorba
soslu makarna
Havuç kabak rendesi üzerine sarımsaklı yoğurt
Ve evet, hızlı bir tiramisu. Misafirim 7 gibi gelecek eşimin arkadaşı ve bekar bence sorun olmaz onlar otururken ben hazırlarım elim hızlıdır. Bir de hazır bitmiş barbunya alıp koyarım masaya... ne dersiniz?
Çok teşekkür ederim hepiniz çok incesiniz hızlı cevap verdiniz bana

Süper olur, zaten sen anca 6 da evde olacaksan misafirde 7 de gelecekse senden agir bi yemek beklemez. Menü bu sekilde bence süper.

Hızlı mezelere birkaç öneri.
Kereviz salatası: 1 adet kerevizi ve yeşil elmayı rendeleyip, süzme yoğurtla karıştırın. 1 yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz. Tercihe göre sarımsaklı da güzel oluyor.
Kabak gondol: Kabaklaları yarıya bölüp, suda haşlayın. İçerisine peynir doldurup ve üzerine kaşar ekleyip fırınlayın. Pişmesi yarım saat gibi bir süre alıyor ama sizin uğraşmanız 5 dk.
Köz patlıcan salatası: Konserve patlıcan ve kapya biberleri yoğurtlayın, üzerine baharatlı yağ yakıp dökün.
Şimdilik aklıma gelen en kısa süreli şeyler bunlar.
Salata türü istiyorsanız, kurtarıcı salatam meksika fasulyesi salatasıdır.
1 kutu konserve meksika fasulyesi, içerisine konserve mısır, kornişon turşu, maydonoz, kapya biber ya da aklınıza gelen her şeyi koyabilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu oluyor.

Ya da büyük marletlerden birine gidip, soğuk bölümünde mezelerden alın çeşit çeşit.

Yemek olarak fırında patatesli tavuk baget sıfır uğraş ve lezzetli bir yemek olacaktır.

Kereviz salatası da yapabilirsin.

Yalnız kızlar hepinize maşallah yaa, hayranım sizler gibi hamarat hatunlara. Bana da burdan bi sürü tarif çıktı :D

Ben olsam lazanya ya da makarna yapmazdım.
Tereyağında şehriyeli pirinç pilavı.

Düdüklüde mercimek çorbası

Bu ikisini hazırlayıp ocağa koyduktan sonra marketten tavuk sçık but alın. Onu fırında patatesle sarımsakla salçalı sosla pişirin.

Yemeklerin hepsi pişerken yeşil salata yapın evdeki malzemelerden.

Yemeğin ardından 5 dakikada mozaik pastayı yoğurun atın dondurucuya, o orada donadursun siz çayı demleyin.muz ya da çileğin dilim dilim yapın iki dilim de mozaik pasta, üzerine de varsa evde çikolatalı hazır soslardan dökün yoksa zorunuza gitmezse benmari usulu çikolata eritip dökün şahane bir sunum.

Fırına tepsi köfte yapın harcı karıştır yay tepsiye

Bir diğer tepsiye de patatesi doğra yağla baharatla

Onlar fırında pişerken yeşil mercimek at haşla soğan maydanoz doğra oldu salata yağ limon unutma tabii

Tatlı da 1-2-3-4 irmik tatlısı yap hem çabuk hem hoş hem de az malzeme yeter

Yoğurtlu havuç vs de olur tabii

Bir de evde yeşillik vs ne varsa onlardan da koyarsın yeter
Çok yakınım şu an bu menüye

Fırına tepsi köfte yapın harcı karıştır yay tepsiye

Bir diğer tepsiye de patatesi doğra yağla baharatla

Onlar fırında pişerken yeşil mercimek at haşla soğan maydanoz doğra oldu salata yağ limon unutma tabii

Tatlı da 1-2-3-4 irmik tatlısı yap hem çabuk hem hoş hem de az malzeme yeter

Yoğurtlu havuç vs de olur tabii

Bir de evde yeşillik vs ne varsa onlardan da koyarsın yeter

Bekar adam makarna yiyordur bence sık sık. Fırına köfte/patates ya da tavuk/patates atarsanız, o olurken de hemen bir çorba bir salata/meze yapabilirsiniz.

Tatlıyı hazır alabilirsiniz. Baklava, ekler, yaş pasta gibi...

Bir de bu tarz durumlar için balık çok kurtarıcı oluyor. Eğer eve dönerken alma şansınız varsa o da çok pratik olur sizin için.

Valla kızlar günü kurtarıyorsunuz desem yeri:)
Şimdi köfte patates fırına koşacak
Güzel bir peynir tabağı yapacağım çünkü şarap açılacak
Çorba mercimek hemen pişer zaten
O arada Meksika fasülyeli salata
Direk masaya haydari
Bir kutu da hazır barbunya
O arada bi de pilav
Çok pis gaza geldim bir saate çıkar bu menü çünkü köftem var dondurucuda mikrodalgada eritirim şimdi onu
Tatlı da dondurmamız var dolapta çilek alacağım, çilek dilimleyip üzerine dondurma yanına da bir kaç rulokat
Nasıl?

Valla kızlar günü kurtarıyorsunuz desem yeri:)
Şimdi köfte patates fırına koşacak
Güzel bir peynir tabağı yapacağım çünkü şarap açılacak
Çorba mercimek hemen pişer zaten
O arada Meksika fasülyeli salata
Direk masaya haydari
Bir kutu da hazır barbunya
O arada bi de pilav
Çok pis gaza geldim bir saate çıkar bu menü çünkü köftem var dondurucuda mikrodalgada eritirim şimdi onu
Tatlı da dondurmamız var dolapta çilek alacağım, çilek dilimleyip üzerine dondurma yanına da bir kaç rulokat
Nasıl?

Köfteyi mikrodalgada çözdürmenize gerek yok. Direkt fırına atabilirsiniz...

Bu arada patatesi ayrı borcama doğrayıp, üzerine borcamın yarısına gelecek kadar süt, 1-2 kaşık tereyağ koyup fırınlayabilirsiniz. Patatesi çıkarmadan birkaç dakika önce de kaşar rendesi serpip tekrar fırınlayın. Çok lezzetli oluyor.

Aman kızlar dert ettiğiniz şeye bakın atalarımız ne demiş Misafir umduğunu değil bulduğunu yer :hamarat::sinirli: sen bence de ev yemekleri yapan bir yerden sipariş ver 6 dan sonra uğraşma :super:

Back
X