akşamları susmayan bebeğim Yardım lütfen

yorqunn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
173
22
18
Merhaba arkadaşlar bebeğim 4 aylık nerdeyse tam bir aydır akşamları deli gibi ağlıyor napicagimizi şaşırdık hiç susmadan aksamlari bi başlıyor yatana kadar hergün aynı artık cidden psikolojm bozuldu kendini parcaliyor resmen başına gelen önerisi olan yada neyden kaynaklandığını düşünen varsa yardımlarınızı bekliyorum

doktora gittiniz mi? koliktir muhtemelen max 5-6. aylarda biter. benim oğlum da kolikti, allah yardımcınız olsun. imkanınız varsa parka bahçeye çıkarın temiz havada biraz susuyorlar. havalar güzel nasılsa.

Öyle yapıyoruz en son çare başta dışarda sakinlesiyordu şimdi sadece arabada sakinlesiyor zar zor arabanın içinde emziriyorum yok mu bunun bi çözümü ilacı çaresi

Benim kızım da aynıydı. Elim ayağım dolaşırdı. Bizim 7, 8 ay civarı düzeldi yanılmıyorsam. Geçecek emin ol. Biraz canın sıkılacak o kadar :)

Öyle yapıyoruz en son çare başta dışarda sakinlesiyordu şimdi sadece arabada sakinlesiyor zar zor arabanın içinde emziriyorum yok mu bunun bi çözümü ilacı çaresi

malesef bazı ilaçlar var doktora gittiyseniz vermiştir ama çok fazla işe yaradığını sanmam hepsini denedim. tek çaresi zaman ve sabır. çok zor bilirim defalarca acile gittik gece vakti. gazını azaltmaya çalışın, acı elma yağı ile masaj yapıyorduk biz ayağının altına. rezene bile verdim çaresizlikten ama işe yaramadı. zamanla geçti. kendisi gazını çıkarmaya vs başlayabildiği zaman geçiyor.

malesef bazı ilaçlar var doktora gittiyseniz vermiştir ama çok fazla işe yaradığını sanmam hepsini denedim. tek çaresi zaman ve sabır. çok zor bilirim defalarca acile gittik gece vakti. gazını azaltmaya çalışın, acı elma yağı ile masaj yapıyorduk biz ayağının altına. rezene bile verdim çaresizlikten ama işe yaramadı. zamanla geçti. kendisi gazını çıkarmaya vs başlayabildiği zaman geçiyor.
Ya aslında gazla ilgili bi sıkıntımız yok sürekli üstten de alttan da çıkarıyor ama yine sikistiriyor demek

Doktora gittiniz mi? Bir muayene etsin kesinlikle

Canım benim bence bir doktora git,buraya yorum yazan herkes kendi başına geldiği şekilde sana yorum yapacaktır. Bebeği kolik olup ağlayan ona göre tecrübesini yazacaktır hatta bazı bebeklerin dişleri çok erken çıkıyor o da olabilir yani. Benim yazacağım şey de belki en kötü deneyim olacak,4 aylıkken o kadar şiddetli ağlamaları başlamıştı ki doktora gittik ağlamalara dayanamayıp ve bizi geri bırakmadılar ameliyat oldu 2 haftaya yakın yoğun bakımda kaldı. Yumruk büyüklüğünde tümör varmış karnında. Yani sana diyeceğim şey, çok basit bir sebep de olabilir,çok ciddi bir şey de olabilir. Bırak da bunun teşhisini doktor koysun

canım o saatlerde duş aldır karnına kucuk kucuk masaj yap ayaklarının altına masaj yap muhtemel olarak kolik sancı aynı saatlerde oluyosa... benım bebişte kıpkırmızı olurdu çaresızlıkten ne yapcagımızı bılemezdık ne zaman rutın oluşturmaya başladık hem o gece uykusu bıldı hemde rahatladı.... sırtını sıvazla ve bebeğe rutın oluştur ... havalar sıcak olsada ayagından çorabını çıkarma sende o da :D

Gazlı olsa zaten 3.aydan sonra azalırdı.Kolikte bu kadar zaman sonra başlsmaz sanırım.kızım hem kolik hem de gazlıydı.koliği 9.ayda geçti ama gazı 13.ayda bitti tabi ben de bitmiştim.
Büyüme atağı olabilir.Büyüme atağı hafta tablosu var ben oradan takip ediyordum ve kızım her atak haftasında daha fena oluyordu ancak bu çok huysuzlukların ve iştahının artmasının ardından mutlaka bir gelişim gösteriyordu.
Bazı uzmanlara göre yaklaşık iki ila yedi gün süren bu “büyüme atakları” bebekler 10 gün, 3 hafta, 6 hafta, 3 ay ve 6 aylıkken gerçekleşiyor. Diğer bir görüşe göre ise bu dönemlerin belirli bir düzeni yok ve bebekten bebeğe değişiyor.

Erken diş çıkarıyor olabilir benim kızımın 4,5 aylıkken diş sıkıntısı başladı 5.ayın ortalarında ilk iki dişi aynı anda çıktı da rahatladı.
Senin anlayacağın herşey olabilir.öncelikle doktora götürseniz iyi olur.
Bir de tüm bu huzursuz olduğu dönemleri her akşam 8'de yıkayarak hafiflettim biraz.kızım kış bebeği ve doğduğundan bugüne her akşam yıkandı inan çok faydası oldu.Kış bebeği yıkamayın hasta olur kısmı da doğru değil yani.mevsim de şu an uygun güzel bir banyo sonrasında masaj ve karnını doyurun biraz rahat eder bebeğiniz.sağlıkla büyüsün bebrğiniz.

Gidicem zaten bugün ama
Gazlı olsa zaten 3.aydan sonra azalırdı.Kolikte bu kadar zaman sonra başlsmaz sanırım.kızım hem kolik hem de gazlıydı.koliği 9.ayda geçti ama gazı 13.ayda bitti tabi ben de bitmiştim.
Büyüme atağı olabilir.Büyüme atağı hafta tablosu var ben oradan takip ediyordum ve kızım her atak haftasında daha fena oluyordu ancak bu çok huysuzlukların ve iştahının artmasının ardından mutlaka bir gelişim gösteriyordu.
Bazı uzmanlara göre yaklaşık iki ila yedi gün süren bu “büyüme atakları” bebekler 10 gün, 3 hafta, 6 hafta, 3 ay ve 6 aylıkken gerçekleşiyor. Diğer bir görüşe göre ise bu dönemlerin belirli bir düzeni yok ve bebekten bebeğe değişiyor.

Erken diş çıkarıyor olabilir benim kızımın 4,5 aylıkken diş sıkıntısı başladı 5.ayın ortalarında ilk iki dişi aynı anda çıktı da rahatladı.
Senin anlayacağın herşey olabilir.öncelikle doktora götürseniz iyi olur.
Bir de tüm bu huzursuz olduğu dönemleri her akşam 8'de yıkayarak hafiflettim biraz.kızım kış bebeği ve doğduğundan bugüne her akşam yıkandı inan çok faydası oldu.Kış bebeği yıkamayın hasta olur kısmı da doğru değil yani.mevsim de şu an uygun güzel bir banyo sonrasında masaj ve karnını doyurun biraz rahat eder bebeğiniz.sağlıkla büyüsün bebrğiniz.
Denicem ama banyoda da huysuzlanmaz mı

Gidicem zaten bugün ama

Denicem ama banyoda da huysuzlanmaz mı
Banyo çok rahatlatır bebekleri.zaten 9 ay boyunca suyun içinde değilller mi? 15 aydır hep aynı saatte yıkadım.grip olduğunda bile yıkadım.inanın çok iyi geldi kızıma.gaz,kolik yada diş çıkarma dönemlerinde biraz rahatlayıp uyuyabiliyordu.doktora bir sorun isterseniz.

Eger doktor herhangi bir saglik sorunu olmadigini soylerse kolik bebekler icin dr harvey karp yontemini arastirmanizi tavsiye ederim. Ben henuz uygulamadim fakat internetten videolari izlerseniz cilgin gibi aglayan kolik bebeklerin saniyeler icerisinde nasil sakinlestigini gorursunuz. Yuzde yuz etkili midir bilemem fakat denemeye deger. Adamin bu yontemi anlattigi "mahallenin en mutlu bebegi" isminde bi kitabi var ben o sayede ogrenmistim. Insallah yavrunuzun ciddi bir sikintisi yoktur.

Back
X