Gazlı olsa zaten 3.aydan sonra azalırdı.Kolikte bu kadar zaman sonra başlsmaz sanırım.kızım hem kolik hem de gazlıydı.koliği 9.ayda geçti ama gazı 13.ayda bitti tabi ben de bitmiştim.
Büyüme atağı olabilir.Büyüme atağı hafta tablosu var ben oradan takip ediyordum ve kızım her atak haftasında daha fena oluyordu ancak bu çok huysuzlukların ve iştahının artmasının ardından mutlaka bir gelişim gösteriyordu.
Bazı uzmanlara göre yaklaşık iki ila yedi gün süren bu “büyüme atakları” bebekler 10 gün, 3 hafta, 6 hafta, 3 ay ve 6 aylıkken gerçekleşiyor. Diğer bir görüşe göre ise bu dönemlerin belirli bir düzeni yok ve bebekten bebeğe değişiyor.
Erken diş çıkarıyor olabilir benim kızımın 4,5 aylıkken diş sıkıntısı başladı 5.ayın ortalarında ilk iki dişi aynı anda çıktı da rahatladı.
Senin anlayacağın herşey olabilir.öncelikle doktora götürseniz iyi olur.
Bir de tüm bu huzursuz olduğu dönemleri her akşam 8'de yıkayarak hafiflettim biraz.kızım kış bebeği ve doğduğundan bugüne her akşam yıkandı inan çok faydası oldu.Kış bebeği yıkamayın hasta olur kısmı da doğru değil yani.mevsim de şu an uygun güzel bir banyo sonrasında masaj ve karnını doyurun biraz rahat eder bebeğiniz.sağlıkla büyüsün bebrğiniz.