sizin için çok üzüldüm ya...bir kaç nişanlı kızsınız...hep aynı davalar...aynı yaklaşımlar...bu insanların zoru nedir anlamam...
önce evlendirecem oglumu diye zıp zıp zıplarlar sonra aldıkları geline hayatı dar etmek için ugraşırlar.
Valla çevremde kim varsa böyle.hayatım boyunca tanıdım tek tatlı kayınvalide 70 ine yakın ama hayata karşı tutumu süper bir insan.gençleri sever.her yerde dostu arkadası vardır.herkesin özel günlerini not eder.arar kutlar.küçük hediyeler verir.ve karşılıksız sever.mükafatını allah ona gösteriyor.her yerde elini tutan,işine yardımcı olan,arayanı soranı var...ama hepsi gönülden ben dahil.gelinleri kızından öte...öyle güzel insan ama tanıdıgım yüzlere bir kişi bu kadın.
Ve en yakın arkdaşlarımdan biri oğlunu evlendirdi.
Ama kadın en son kaynana olur dediğimiz bir insan.
Ve ne degişti agzımız açık kaldı.bir beklenti,bir karışma,bir plan program derdi.oğlu eşi dostu herkes kızıyor.
Sürekli dert yanıyor.sürekli savruk olduklarını anlatıyor.çok para harcandı vs vs ...eskiden söyledigi herşeyin tersini söylüyor ve yapıyor.uzaktan ibretle bakıyorum
ne varsa kaynana olunca mutasyona giriyor sanki insan...
Halledilmeyecek ne var ortada.sevgi saygı karşılıklı olmalı.ben büyüyüm diye kasım kasım kasılan -tehdit eden insan huzuru nasıl bulacak.büyüksün.sen yıllardır evlisin huzurun yolunda rehber olman gerekmez mi?
Offf offf.benim size diyecegim şey kendinizi ezdirmeyin.ama karşınızda ki insanlara da ön yargılı olmayın.
Buse erkan herşeye ragmen gitti eltisine o konudan muaf.ama yapılan gereksiz fedakarlık size görev kalacak.ne yazık ki...küçük oldugunuz son geldiginiz için bir '' enkaz '' devralıyorsunuz.ilk oglunu istedigi gibi yönetememiş muhtemelen kendi evliliğide çok iyi olmayan insanların arasına girmek zor.
Ve kim bu zorlugu yaşamıyor ki...malesef bizim toplumumuzun yapısı bu.
Nişanlılarınıza fazla baskı kurmayın geri teper.uzun uzun dert yanmayın bu da dinlermiş gibi gözüküp kulak ardı etmelerini saglar.
Kafanızda en temel noktaları oluşturun ve maddeler halinde açıklayın.
Mesela artık elti ve abine gitmem gibi...
Kararlı olun.insiyatifi elden bırakmayın.zaman zaman gerekli hallerde onun için yine fedakarlıklar yapın...
Ki iyi niyetinizden şüphe duymasın.mesela sevmediginiz akraba ameliyat oluyor-yataklık hasta :kısa bir ziyarette bulunun allah için...ipleri gevşek bırakmak yada çok germek ikiside malesef işe yaramıyor
(
tekrar allah yardımcınız olsun...güzel yuvalar nasip etsin...