Alacağım paranin vicdan azabini cekiyorum.

O paradan fazlası sizin hakkınız.. ayrıca abiniz söylese bi derece diycem de yengenize neymiş Allah aşkına?? Sizin annenize babanıza ait bir şey üstünde konuşmaya hakkı yok..
Bu benim düşüncem gerçi ben eşimin ailesinden geleceğe karışmam o da aynen benimkine..

Tabiikide Hakkı'n vicdana gelip onun dediğine tamam deme zaten vicdan yapılacak bir durumda söz konusu değil :)

Ya su kadinlarin eslerini ailesinin para mevzusuna karismasina ifrit oluyrm
Ona ne ya
Su kadar yeter ne demek
Tup bebek yapmasanda o para senin hakkin sana verilmis ona ne yaa
Sen rahat ol onu ilgilendirmez
Ya bnm esimin dairesi var, ben kirada oturdum, ama o daireni kirasini ailesi almaya devam ediyor
Asla demeidmki biz neden almiyrz
Beni ilgilendirmez babasi sagolsun calismjs almis ogluna bi daire, ister verir kirasini ister vermez baba ogul anlasirlar benide ilgilendirmez
Yengene bakma sen esas olan abindir

bütün aile abine mi çalışacakmış??
doğru düzgün işi varken basmış gitmiş, borcu takıp geri gelmiş. utanmadan size kredi çektirip, kartınızı alıp onu da üzerinize yıkmış. yenge hiç utanmıyor sanırım. siz kendi hakkınız için neden vicdan yapıyorsunuz ki??
o parada doğmamış çocuğunuzun bile hakkı var alın bence.

Vicdan yapacak bir durum yok,paranızıda alın,kimseye laf düşmez bu konuda.
Zaten bu zamana kadar amiyane tabirle hep abinizin arkasını toplayıp,batırdığı durumu düzeltmişsiniz,yengenizde bir zahmet karışmasın.
Alın paranızı ki zaten yeri belliymiş paranın ki öyle olmasa dahi gerekirse çatır çatır harcarsınız yengenize ne?
Ev alacaksa 20bin lira biriktirsin alsın.

Abinizi de dert etmeyin artık. zaten bunca zaman maaile arkasında durmuşsunuz o sizi bir eve sığdıramamış zor zamanda.

Vicdan yapması gereken birileri var ama o siz değilsiniz işte, o paranın fazlası hakkınız siz eksik bile alıyorsunuz üstü için sizden helâllik almaları lazım, böyle konularda susmayın yengenize gereken cevabı verin böyle yırtıcı hayvanlar gibi herşeyi alıp koparanildiğini kapmaya çalışan insanlara (heleki bu babanızın parası) fırsat vermeyin bu tarz insanlar ağzınızdaki lokmayı verseniz benim hakkımdı diye düşünür

Benim babam vefat etti 2 yıl önce annem sağ.Annemin üstüne yaptı babam 2 evide.Geçen gün abim aradı beni . annemin evinin birinin tapusunu istiyor miras hakkımı verin bana dedi.Dediğim şeyse: Hösttt ölmeyen kadının neyini istiyorsun o evler bizim değil annemin , ister oturur ister kiraya verir isterse bağışlar hayır kurumuna sana da bana şuan bok yemek düşer dedim telefonu suratına kapattım.Eve gittiğimde anneme anlattım eğer ölmeden abime verirsen hakkım helal değil sana git löseve yada kızılaya bağışla ben seni seviyorum evini değil annem dedi.Bağışlasa da gücenmem . Çok zengin değilim kayınvalidemin verdiği evde(90m evde 5 kişiyiz annem benimle yaşıyor 2 kızım eşim ben ve annem ) oturuyorum ama ölmemiş kadının evini isteyecek kadar merhametsiz vicdansız değilim.

Valla abiniz baya bir yüzsüz. Alın paranızı güle güle harcayın. Babanızdada suç var ama ...

miras aile içindedir. sen abinle aranda hallett,kten sonra onu karısına senin kocana vs kimseye laf düşmez.

Bence abinden borcunu ödemesini iste bakalım ne yapacaklar nasıl kıvıracaklar hem baban onlara ev almak zorundamıymıs yahu?Sıksın büzüğünü çalışsın böyle beleşçi insanlardan nefret ederim gereken cevabıda veririm.Bebeğim 6 aylıktı işe başladığımda şimdi 10 aylık oldu eve gidince gözlerimin içine bir bakışı var gece bile ayrılamıyoruz biribirimizden .Ben insan değilmiyim minicik bebeğimi bırakıp işe gidiyorum Abimse bekar ve sevgilisiyle başka şehirde aynı evde yaşıyorlar keyif sürüp günlerini yaşıyorlar 2de köpek besliyorlar özel mamalar felan.Ben bebeğimin mamasını kredi kartına taksitle alıyorum.Ona rağmen annemden evin birinin kirasını istemedim şimdiye kadar aldığı maaşlarıda(çift maaş) harcıyacağını harcıyor kalanı banka hesabına koyuyor bir 20 lira istemedim şimdiye kadar.Abinden neyin varsa iste gerçi vermezde geline de bir hössttt sen ne karışıyon de yeter.

kardeşler arasındaki mevzuya eşlerin katılmasına uyuz oluyorum.ama suçun büyüğü abinde ,karısına bu resti çekemediği için.
bu arada kızlar konuyu okuyunca aklıma geldi,hani bir konu vardı rahmetli annesinin tazminatını cici anne ve en ufak kardeşe almak istiyorlardı. hatırlayan???? o da tüp bebek yapmak istiyordu parayla.

Batirdigi para 2 milyona yakindir kac daire gitti bir dukkan hemde hepsi para eden luks yerlerden o yuzden 295 bin kimseye cok gelmedi ama 35 bin bana cok goruldu gelin hanim tarafindan
üff abin büyük para batırmış.
yazık babanın emeklerine.
hepinizi mahvetmiş.
ne acıyosun abine anlamadım ki.
aileyi yemiş sömürmüş.
üstelik bu densiz açgözlü karısıyla sizi yüzgöz ediyor.
acınacak değil kızılacak biri abin kusura bakma.
bu kadar hassas olma.
hakkını yemişler.
sen daha sana verilen az bir para için vicdan azabı çekiyosun.
onun kaç katı fazla hakkın gasp edilmiş.
gerekli yerde tepkini göstereceksin.
bu konuda sessiz kalma.
abine de tepkini belirt.
o parayı da al tedavine ancak yeter.
yazık olmuş babanın yıllar yılı emeğine.
koca aile bir açgözlü gelinin oyuncağı olmayın.
haddini bildirin.

o para hatta daha bile fazlası sizin hakkınız ay yenge tam yolumluk. sakın vermeyin paranızı kimseye abinize yeterince yardım edilmiş.

Benim de aklıma o geldi, naptı acaba o konu sahibi?

tabiki hakkınız
Vicdan çekmenizi gerektirecek bir durum yok
Alınırsa alınsın çocuk avutmayın bu saatten sonra
3-5 kuruşun hesabını yapandan uzak durun abide olsa yengede olsa
sİZİ para için sevecek ve önemsiceklerse sevmesinler

Burda yengene ne oluyor? Dış kapının dış mandalı.bende gelinim eşimin evi var oturmuyoruz tapusu daha babasinda bana sizim ev sizin ev dedikce benim degil eşimin diyorum babasından kalmis cunku birlikte yaptigimiz bisey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…