alan bayanlar kskanyorum!!

vereliniortak

sitedeki çoğu üye çalışmayı başkasanın ağız kokusunu çekmek olarak yorumluyor hatta çalışanlardan bile böyle düşünenler var. eee iyi tamam hadi öyle diyelim çalışan zavallılar elalemin ağız kokusunu çekiyor. siz de çalışmıyosunuz ee kocalarınız da elalemin ağız kokusunu çekiyor. onlarda çekmesin oturun evde kokusuz kokusuz yaşayın. onunki de can. bakın ben örneğin gaz maskesiyle geliyorum işe elalemin ağız kokusundan etkilenmemek için. yani çalışmayı bu şekilde yorumlayan hatun zaten çıkmasın evinden. çalışmak=elalemin ağız kokusu, iyiymiş..nası biyerlerde çalıştıkalrını düşünüyosanız insanların anlamıyorum. öğretmenlerde çalışıyor onlarda sizin çocuklarınızın ağız kokusunu çekiyor o zaman sabahtan akşama kadar. ya da doktorlarda hastaların ağız kokusunu çekiyor, yani bizlerin...

verdiğiniz her cevap bir öncekinden daha trajik bence. önceden ihtiyacı olmadığı için çalışmayanlar ezikdi, şimdi de çalışanlara "zavallı" diyerek arka bulmaya çalışıyorsunuz sanırım.
bakın sevgili concealed; kimse çalışanlara zavallı demiyor. hatta buradaki herkes ihtiyacı olan çalışır ama ihtiyacım yoksa çalışmam diyor. bu bir seçimdir ve siz insanları seçimlerinden ötürü aşşağılayamazsınız.
nedendir bilinmez ama konuyu oldukça mantıksız yerlere çekiyorsunuz, konu eşlerimizin çalışıp çalışmaması değil. elbette ki onlar da (kendi işleri değilse) patronların ağız kokusunu çekiyorlar. ama onlar ev kirası, vergiler veya çocuk eğitimi için çalışmak zorundalar, bizim gibi değiller değil mi???
bir de bu emir kipiyle konuşmanız ilginç. ne demek böyle düşünenler çıkmasın evinden. bence siz karşı düşünceye karşı tahammül sınırlarınızı biraz genişletin...

yeterince çalışıp ,alacağımı aldığımı düşünüyorum...
çalışmak çok güzel birşey evet ama ev hanımı olmak ta çok güzel
kızımdan sonra çalışma hayatıma son verdim...pişman da değilim...
hayat standartlarımız düştü belki ama olsun...
kızımla tüm gün beraberim ,evimle evcilik oynar gibi oynuyorum ...
dışarı çıkıp ,günlere vs giden hatta ev gezmelerine bile giden biri değilim ,sevmiyorum ...
ailecek hafta sonları gezinmek yetiyor bize..hfta da 2 gün de kızım bale eğitimi alıyor o da ona yetiyor.. ama kızım olmasaydı evde oturamazdım sanırım...
ama yoğun bir çalışma hayatının sonrasında ev hanımı olarak yaşamaya başlamak harika bir duygu ,ilk başlarda zorlandım hatta kendimi işe yaramaz,aciz güçsüz hisstmeye başlamıştım ki ,eşim bunu aşmamı sağladı ,dikiş makinası aldı ,pc aldı vs:hulya:örgü örmeyi öğrendim ,düzinelerce ördüm...perde diktim evime,pc aracılığı ile küçük çaplı ticaret yaptım...
yani işin özeti ev hanımlığına alıştım..kendimi işe yaramaz asla hissetmiyorum,hatta fazlasıyla zor işler ev hanımlarının da yaptıkları ..çalışmakta ,ev hanımı olmak ta çok kolay şeyler değil ki ...
asla öyle düşünme! eşim şimdi benim sigortamı isteğe bağlı dan ödüyor...allaha şükür mutluyuz,,düzenimiz oturdu ,alıştık.. sonuç itibari ile ya meslek hayatımı ve artı parayı seçecektim ,yada kızımı kendim büyütüp ,yetiştirmeyi ve an an büyümesine tanık olmayı ,eşimin de desteği ve ısrarı ile evde kızımla olmayı tercih ettim ... çok ta iyi bir konumu ve maaşı bırakarak...

kaydirigubbakcemile3 mecaz kavramı hakkında bilginiz vardır diye zannediyorum özellikle çevirmen olan biri dil okumuştur mutlaka, bu bilgiye de sahiptir. Bu cümleye cevap yazmak için mecazın gerçek anlamına yorum yaptıysanız da pes... Ama yok gerçekten bilmiyorsanız açıklayayım : Bir kimsenin yerli yersiz ıstek ve davranışlarına katlanmak.

kısacası siz gaz maskenizi çıkarabilirsiniz.

Kocaların da çalışmasın konusuna gelince. Toplumun insanlara biçtiği roller vardır. Nasıl ki bir kadın evliyken, çalışsa da evin temizliğinden, ne bileyim yemeğinden çamaşırından, çocuğunun bakımından sorumluysa ve bunları kaldırıp bir köşeye atamıyorsa, erkeklerde evin geçiminden sorumludur. Bu toplumun onlara biçtiği roldür. Bugün evini pislik götüren, çocuklarına yeterince bakamayan, yani biçilen bu rolü yerine getiremeyen kadınlar nasıl tepki alıyorsa, yan gelip evde yatan ( işsiz kalan demiyorum asla) erkekler de aynı tepkiyi almıyor mu?

ki yine söylüyorum, ben başkasının yanında çalışan bir bayan olarak çalışma yaşamını böyle nitelendiriyorum. Ben bu cümleyi sarf ettim diye siz ben gibi düşünmek zorunda değilsiniz ki. böyle birşey de beklemiyorum. Siz neden ısrarla üste çıkma çabasındasınız ben onu anlamıyorum.

çalışan kadınlar da kötü diyen oldu mu? Hayır. (şahsen diyemem ki ben de çalışıyorum)
peki neden çalışmamayı tercih eden ya da ev hanımı olanlara bu laf sokma? bana bir de bunu açıklayın lütfen ama gaz maskesi yorumunuza benzemesin nolur...

Son düzenleme:
Kocaların da çalışmasın konusuna gelince. Toplumun insanlara biçtiği roller vardır. Nasıl ki bir kadın evliyken, çalışsa da evin temizliğinden, ne bileyim yemeğinden çamaşırından, çocuğunun bakımından sorumluysa ve bunları kaldırıp bir köşeye atamıyorsa, erkeklerde evin geçiminden sorumludur. Bu toplumun onlara biçtiği roldür. Bugün evini pislik götüren, çocuklarına yeterince bakamayan, yani biçilen bu rolü yerine getiremeyen kadınlar nasıl tepki alıyorsa, yan gelip evde yatan ( işsiz kalan demiyorum asla) erkekler de aynı tepkiyi almıyor mu?

biz zaten farklı dünyalarda yaşıyoruz sizinle ama ben yine de bi iki bişey söylemek isterim. çalışan bir kadın olarak madem milletin yerli yersiz isteklerine katlanıyorsunuz tavrınızı koyun. hakkınız savunun. köle değilsiniz.eğer şartlar uygun değilse buna katlanma zorunluluğunuz yok. siz işinizde yerli yersiz istek ve davranışlara katlanabiliyorsanız herkez sizin gibi değil bunu da unutmayın. yersiz bir davranış gördüm mü hatta bu başkasına yapılsa bile karışırım ben olaya. siz de hakkınız arayın.
toplumun biçtiği roller konusuna hiç girmek istemiyorum o da ayrı. bireyler toplumu oluşturur. önemli olan birey olarak ne yapmak istediğinizdir ve hangi rolleri seçtiğinizdir. toplumun size dayattığı roller değildir. ben evlendim ve çalışıyorum. eşimde çalışıyor ve evin temizliğinden yemeğinden o da benim kadar sorumlu. ben de evin geçiminden onun kadar sorumluyum. ben daha geç gidiyorum eve ve eşim yemeği hazırlamış oluyor örneğin. ben çocukların bakımının anne kadar babaya da ait olduğunu düşünüyorum. ama toplum nediyor ne biçim annesi var bu çocukların kimse nebiçim babaları var bunların demiyor. ben zaten bunlara toptan karşıyım. toplum değil bireyin seçimleri önemlidir. tabii nasıl siz çalışanlar ağız kokusu çekiyorlar bu benim fikrim diyorsanız bunlarda tamamen benim fikrim.
çok temel fikir ayrılıkları olduğu için kendimi anlatmaya çalışmayı boşuna bir çaba olarak görüyorum.

1. olarak Ben diyorum ki "bence öyle" siz diyorsunuz ki "öyle değil böyle, benim dediğim doğru. Sen de şunu şunu yap. o zaman benim söylediğimi kabul edersin" sizin şimdiye kadar yazdıklarınızın özeti budur. Neden bu dayatma? Bana akıl verene kadar azcık fikirlere saygı göstermeyi öğrenin. Önceki mesajın sonunda sorduğum cümlenin cevabı burada da yok neden acaba?

2. olarak; kocalarda çalışmasın o zaman diyorsunuz. toplumdaki roller yüzünden çalışmaları gerektiğini söylediğim de rollere tepki veriyorsunuz. olabilir. ama şimdi kocanız çalışmasa dese ki "ben evin işini üstleniyorum. yemek çocuk bulaşık hepsi bende, ama ben çalışmayacağım evi sen geçindir" kabul eder misiniz? Hayır. neden peki? "erkek evi geçindirmesi gerekendir" anlayışının bilinçaltındaki yansımasındandır da ondan.

Eşlerin birbirine destek olması ayrı şeydir bu roller ayrı şeydir. Ben ev işlerini paylaşanlar için millet "ne kötü anne babadır, ne biçim eştir" der gibi bir yorumda bulunmadım ima bile etmedim. Konuyu çarpıtıp laf salatasına dönüştürmeyelim.

siz kendinizi anlatmaya çalışsanız biz anlamaya çalışırız merak etmeyin. ama sürekli bir saldırı atak halinde olduğunuz için bu mümkün olmuyor.

imdaaattt hangi topiği okusam
concealed
biriyle tartışma adeta kavga halinde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
çalışmayı bırakıp tatile çıkın benceee :smiley-cool:

akannehirakannehir

alkisalkisalkis :1hug:

Off be Concealed çalışan bir bayan olarak çalışmayan bayanları niye bu kadar küçümsüyorsun anlamıyorum, sen kendi adına çalışarak iyi bir şey yapıyorsun, ama ev hanımlığını seçenlere -başka forumda da gördüm cevabını- "tembel, hırsız, kocasından para almayı gururuna yediren" gibi hakaretler ediyorsun, ev hanımı oldunda çok mu ezildin yada ev hanımı bir yakının mı çok ezildi, bu konuda acayip bir kompleks seziyorum yazılarında

vereliniortak:lepi:alkisalkisalkis

hırsız değil hırssız olacak yanlış yazmış olabilirim.
valla benim düşüncem bu. çalışmayıp evde oturup kocasından harçlık alan kadınlar için üzülüyorum. ben bu şekilde yetiştirilmedim ve benim için kabul edilemez. sağlık sorunu olur, iş imkanı olmaz anlarım ama yok yaa evde yatarım ben kocişimden de paramı alırım diyen kişiye yazık derim. herkez kendi ayakları üzerinde durmalı sağlıklı olduğu sürece bu benim düşüncem. bakın bu benim düşüncem tekrar ediyorum.ben size nasıl garip geliyorsam bana da evde oturup gayet rahat kocasından harçlık isteyen kadın görüntüsü garip geliyor. işte dünya böyle bin bir türlü insan var. ben o kadınların varlığını yadsıyamam ama çevremde o tarz kadın olmasını engelleyebilirim ve bunu yapıyorum zaten onlarda benden pek haz etmez burda da görüyoruz. buna da kimse karışamaz. onlarda bana bin tane etiket takabilir yapacak bişey yok.

ah ahhh bizleri düşünüp bizler için üzülüyormuş arkadaş.kaydirigubbakcemile3
olay buymuşş yani kompleks yapmamış, kıskanmıyormuş bizi aslında, sadece bizim için üzülüyormuş kaydirigubbakcemile3

sen üzülme kardeşim kıyamaam, biz halimizden geyet memnunuz, zaten olmasaydık çalışmaya devam ederdik, değilmi :1closedeyes:
sanırım siz bizleri aşşağılayarak egonuzu tatmin etme derdindesiniz ama yanlış adrestesiniz... lmaz:
nedir bu ya ev hanımları eşlerinden harçlık alıyor, evde yan gelip yatıyor geyiği :bbo:
ne yani o benim erkeğim, babamız herşeyimiz...
tabi ki evine harçlık bırakacak para kazandığı müddetçe :1closedeyes:
sonuçta kendimize harcamıyoruz ki o parayı, ya mutfak için bişeyler yada bebeklerimiz için bişeyler alıyoruz...
cidden evde yan gelipte yatmıyorum, valla ben kendi adıma konuşayım çok çalışıyorum, sabah 6 da kalkarım ve yatana kadar ev işleriyle uğraşmaktan pestilim çıkıyor,
üstelik bütün paralar kartlar vs bende eşim sağolsun bana devreder o konuları, ben bakarım o işlere ondan dolayı eşimden para istemem gerekmedi hiç, o yüzden sen bizler için üzülme zannettiğiniz gbi kötü durumda değiliz yerimseniben

çalışmoyrum diye de evde yatıp beyin hücrelerimin turşusunu kurmuyorum, elbette faydalı bilgiler ediniyorum, kitaplar okuyorum, araştırıyorum vs.
mesleğimde var gerekirse de çalışırım,çalışmak kötü değil sonuçta ama bana en uygun olanı ev hanımlığı şu an, çokta mutluyum
herkes istediği gibi mutlu olabilmeli (çalışan bayan veya ev hanımı olsun) kimsenin sözlü tacizine uğramadan, hor görülmeden yerimseniben

sizi hayal kırıklığına uğratacak belki amma sizden haz etmeme sebebimiz kendinizce haklı!!! görüşleriniz değil, kendiniz gibi düşünmeyenleri aşşağılama, hor görme çabası içine girmeniz. her ne kadar bunu başaramıyorsanız da söylemek zorundayım ki bizim gibi düşünenler için üzülerek vaktinizi harcamayın.
insanın ayaklarının üstünde durması sabah 7-akşam 5 mesaisi haricinde de olabilir. mesleği vardır, eşi çok iyi kazanıyordur ve zamanını evinde geçirmeyi tercih (bakın tekrar ediyorum, tercih) etmiştir.
hayal gücünüz de nasıl canlandırıyorsunuz bilemiyorum ancak kimse eşine gidip de "kocacım bu sabah harçlığımı unutmayacaksın değil mi?" demez. zaten evin bir bütçesi vardır, gerek nakit,gerek ise kart yoluyla bu temin edilir...
bu bir seçimdir, eleştirilmez ancak saygı duyulur.
siz çevrenizi engelleyebildiğiniz kadar engelleyin. ama lütfen sizinle aynı görüşü paylaşmayanlara da saygı çerçevesinden bakın biraz da...

bence kıskanılacak bi durum yok sabah erkenden kalkıp soğukta işe gitmek çok zor oluyo

Bende kadının çalışmasından yanayım ama çalışmayana da saygı duyarım, kişisel tercihtir, böyle kişisel bir tercihi sanki kötü niyetli bir görüşmüş gibi bu görüşte olan insanlarla arkadaşlık etmemek haz etmemek pek sağlıklı bir bakış açısı değil, inan senden haz etmemelerinin nedeni çalışan bir kadın oluşun değil bu bakış açındır, kadının çalışmasını savunan bakış açın değil çalışmamayı tercih edenlere olan bakış açın ya da nefretin mi demeliyim bilemedim şu yazından sonra, sen bu şekilde bakarsan senden haz etmemeleri çok doğal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…