alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

helal olsun valla ağzım acık kaldı yaaaaaa:1shok: süperman gibisiniz :jeyyar:

tüm bunları zevkle yapıyorum asla aman bende şunun kadar becerikli olayım benim Ayşeden Fatmadan ne eksiğim var yada altta kalmayayım diye düşünmedim.
Tüm bu yukarıda saydıklarımı yaparken tahmin ettiğiniz gibi çok fena yorulmuyorum.
Kendimce bir sisten oturttum ve bunu takip edince gayet programlı bir şekilde her şey yolunda gidiyor.
bu arada evimin tertipli düzenli olmasında eşimin çok katkısı var.
Sağolsun çok düzenlidir çıkartığını yerine kaldırır , mesela çoraplarını ortalığa fırlatmaz
kirli sepetine atar. Kıyafetlerini çıkarınca eğer ertesi gün giyecekse düzgün bir şekilde komodinin üzerine bırakır
giyilmeyecekse kirli sepetine atar, küllüğünü ortalıkta bırakmaz banyoyu kullanınca dağınık ve kirli bırakmaz
masa kurarken yada topğlarken yardımcıdır.
Misafir geleceği zaman yetieşmedim yerde yardımıma koşar Allah razı olsun ondan
beni hiç bir zaman yanıltmadı ve pişman etmedi.

helal olsun valla ağzım acık kaldı yaaaaaa:1shok: süperman gibisiniz :jeyyar:
teşekkür ederim , sadece programlıyım.

her hastalık mükemelliyeten geliyor mükemmel değilim insanım

olmamı isteyenlerde zaten dost değil

sabah 7 de gidip öğlen en geç 12 de çıkıyorum bazen 11 civarı dersim olmuyor ben çok memnunum buna rağmen okulda çalışan bazı arkadaşlarım şikayet ediyorlar ellerinden gelse 10 da gelip 12 de çıkacaklar insanoğlu hiç memnun olmuyor şükretmiyor ne yazık ki

1 haftadır çalışıyorum
21 aylık bir kızım ve kocam var.Sabah 7yi geçerken evden çıkıyorum kızımı kayınvalideme bırakıp ordanda servise biniyorum.
Akşamlarıda 7ye gelirken çıkıyor,kayınvalidemlerden kızımı alıp eve gelmem 8i buluyor.
Hiç bir işimi biriktirmiyorum,her şeyi anında bulaşık makinesine atıyorum.Çok dolmadanda günlük çalıştırıyorum.
Eşim erken gelirse yemeklerimizi ısıtıp masayı hazırlıyor.Onun asla yardımlarını gözardı edemem çalıştığımdan beri.Sabahları evden çıkaken sayesinde hiç karışmıyor hiç bir şey birbirine.Evi o topluyosa kızımı ben hazırlıyorum kahvaltısını yaptırıyorum filan.
Kızımı babamız alacaksa babanneden ben eve geçip yemekleri ayarlıyorum,kocam gelince yemeğimizi yiyip kızımızla oynuyoruz.Haftasonu çamaşırları yıkıyorum,akşamları kızım uyuduktan sonrada ütümü yapıyorum.Kızımla geçireceğimiz vakit zaten çok azken ev işlerine zaman ayıramam ama evde otururken daha zordu işim sürekli dağılırdı ev ve hep iş olurdu şimdi evden çıkarken bile evimiz düzenli.
Şu an iyi gidiyor.

offf bende çok dertliyim bu konudan fazlasıyla (
hiçbirşeye yetişemiyorum sabah 8:30 akşam 18:30 çalışıyorum
fazla mesai olursa 22:00 e kadar cumartesileride dahil
ufak bir kızım var olmuyor valla kocamda sağolsun ben söylemedikçe hiçbişeye elini
sürmez düzensizdir ama hakkını yemeyeyim illa evde yemek olucak diyede tuturmaz
yoksa boşver yapma der temizleme evi dinlen der
yardımcı alamam maddi imkanlarım ona el vermez
ama çok bunalıyorum bu düzensizlik yüzünden elimde çok hızlı değil
pratik bir ev kadını olamadım hiçbi zaman temizlik yaparken hava güzelse birden bırakıp gezmeye
gidebilirim nebiliyim ya zaten zaman kısıtlı bir pazar günü var onuda sırf temizleğe harcamak beni sıkıyor
akşamları da yapamıyorum kızımın uykusu çok hafif hemen uyanıyor öyle böyle idare ediyorum işte :97:
ama evde olmayı tercih ederdim bir sene oldu işe başlayalı bıktım yaa

sabah 7 de uyanıyor 7,30 da çıkıyorum .9da iş başı. İşyerinde öğle yemeklerini ofiste yiyoruz .Akşam 6 da paydos .Akşam 6 da çıksamda 7,30 da ancak evde oluyorum ama trafik varsa 8 ide bulabiliyor.Ymekleri çoğunlukla annem yapıyor. Ben ondan alıp gidiyorum eve. Hergün anlıaycağınız 3 saat yol çekiyorum. günde 6 arabaya biniyorum .Yol yüzünden işe gidip gelmk istemiorum.Şuanda bebek yok bakalım olursa nasıl çalışırım bilmiyorummm .Ayrıca trafik olduğunda mecbur inip yürüyorum.Bazen günde 3 km yol yürüdüğüm oluyor ((

ben 8:30 - 18:30 çalışıyorum.
Sabah 6,30'da kalkıorum.
Kahvaltı hazırlarım.
kahvaltıdan sonra masayı toparlarım.bulaşıkları makineye koyarım.
kızıma kahvaltısını hazırlarım.yediririm.
bu arada eşim hazırlanır.
kızımın altını,üstünü değiştiririm.Yatak odasını toparlarım.
ben hazırlanmaya başlarım.
eşim,kızımla beraber çıkar.bakıcısına bırakır.
ben de hazırlanıp çıkarım.
akşam 7 gibi evde olurum. :82:
eşim gelir 7,15 gibi.kızımla beraber.
eğer akşamdan yemek yapmışsam masayı hazırlarım hemen.
eğer yemeğim yoksa yemek yaparım.
masa hazırlarım.eşim kızımla ilgilenir.yemek yenir.bulaşıkları makineye yerleştirip,mutfağı toparlarım.
çay koyarım.o arada eğer çamaşır varsa yıkanacak,serilecek,yerleştirilecek onları ayarlarım.çay keyfi yaparız.kızımla oynaşırız..arada kızıma yiyecek bişiler hazırlar,yediririm.
saat 11 e doğru karnını doyurup uyuturum.
ardından odayı toparlarım.mutfağı toparlarım.ertesi günün kıyafetlerimi hazırlarım.
kızımın ertesi gün yiyeceklerini hazırlarım.
ütü varsa az ütü yaparım ve saat 12,30 gibi yatarız. :86:
bu h.içi sürekli böyledir.misafir geleceği zaman ise tüm hazırlıklarımı bigün önceden yaparım.
c.tesi günü saat 2,30a kadar çalışıorum.eve geldim saat 3.yemek yaparım,mutfağı toparlarım.kuzucukda arada dolanır.onunla ilgilenirim.
ben temizliğe başlarım eşim kızımızla ilgilenir..
oturma odasından başlarım sil,süpür,toz al..tüm ev temizlenir.
genelde ertesi güne bikç işim kalır.onları da pzar günü hallederim.ütüm varsa yaparım.
eğer misafirim gelecekse hazırlık yaparım.
pazar günü daha çok beraber vakit geçiririz eşim,kızım,ben..kızımın sevdiği şeyleri yapmaya çalışırız.parka götürürüz vs..onunla ilgileniriz..
kendimize özel menüler hazırlarız.pazar akşamı için..
ertesi akşamın yemeğini hazırlarım.kızım için yemek hazırlarım.mutlaka ya poğaça,ya kek,yada yaşpasta türü bişi yaparım pazar akşamı çayın yanına..
hiç yardımcı bayan almadım şimdiye kadar.eşim yardımcı olmaya çalışır bana..kızım uyuduğu zamanlar h.sonu.eşim süpürürse ben silerim..vs..
benim de böyle kızlar..tabii yoruluorum ama memnunum hayatımdan herşeye rağmen..
evde de oturduğum zamanlarım oldu.ama şimdi daha düzenli ve planlıyım ev işlerinde..
evdeyken amaann yarın yaparım diye diye aksardı hep işlerim..

Bütün bunları yaparken eşiniz ne yapıyor.:44:

Bütün bunları yaparken eşiniz ne yapıyor.:44:

:))
sabahları hazır kahvaltıya kalkar.
kızım uyanıkken de eğer benim işim varsa, onun peşinde dolanır.onunla ilgilenir.. (şuan evimiz yeni olduğundan daha d.gazımız açılmadı.ve oturma odasında elektrikli ısıtıcı yakıoruz.ondan dolayı kuzuyu yalnız bırakamıoruz odada)
eğer c.tesi günü kızım uyuyorsa;eşim temizlikte yardımcı olur.süpürür,ben siler,toz alırım.
lavabo,wc temizler mesela.yetiştiremediğim zamanlarda ütüye yardımcı olur.
bunları yapması yetiyor bana.(mümkün olduğunca kızım uyurken bitirmeye çalışırız tüm işleri) :13:

şimdi evimi bo.....k götrüyor bakmayın ama isteyince oluyor aslında. bir arkadaşın dedği gibi önemkli olan sistemini oturtmak. öncelikle iş enerjisi lazım. genelde tespitim morali bozuk insanların evi pis oluyor biraz. hayattan zevk alan olunmlu mutlu insanlar daha enerjik oldukları için temizlki yapmak zor gelmiyor. ben bu aralar depresif modunda ve eşine bişeyler kanıtlamaya çalışan biri olarak özellikle temzlik yapmıyom. birde baş belası bir sulu süpürge aldım beni temizlikten usandırdı meret. her neyse öncelikle

1.evi devamlı toplu tutun. herşeyin yeri belli olsun. bardağı kullandıysanız hemen bulaşık makinasına yada çalkalayıp yerine.

Çalışanların yatak odası perişandır, yatak odanız mümkünse geniş olsun hatta imkanınız varsa bir çamaşır odası yapın, benim ikiside olmadığı için yatak odam şu anda o biçim işte.
2.çıkardığınız kıyafeti hemen ya kirli sepetine yada askıya asın

3.odaların hepsini süpürmeniz zaman alır. öncelikle dağınık olduğunda evi berbat gösteren mutfağı derleyin toplayın. süpürün,
4.işleri gözünüzde abartmayın. parçalara ayırıp öyle yapın. 2 saat tv izleyene kadar 1 saat izzleyin. kendinizi yorulcam diye şartlandırmak yerine bu işi yapmaz isem birikecek asıl o zaman daha çok yorulcam diye şartlandırın. eliniz mahkumsa o iş dönüp dolaşıp sizi bulacaksa sızlanmak yerine bir iş bir iştir deyip toz alın.
yada kadın tutun. yapın işte bişeyler canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…